Ekspeditionsrejser i Nordamerika

Find din indre Roald Amundsen eller James Cook frem

Skal det lige være en tand vildere, smukkere og fjernere? Så er det en ekspeditionsrejse, du skal kaste blikket efter – og her melder det storslåede nordamerikanske kontinent sig til tjeneste.

Kom med på ekspedition!

Nordamerika, der blandt andet omfatter Canada, USA og Mexico, er et overflødighedshorn af opsigtsvækkende oplevelser. Mange har efterhånden stået i menneskemylderet på Times Square eller taget den klassiske rundtur i Californien, men det er de færreste, der kan krydse en ekspeditionsrejse af på deres bucket-liste. Hos Ruby Rejser er vi stolte af at kunne præsentere et bredt udvalg af ekspeditionsrejser, hvoraf flere fokuserer netop på det nordamerikanske kontinent. Så hvis du er klar til at sejle i kølvandet på oldnordiske bosættere og nysgerrige opdagelsesrejsende, er det et ekspeditionseventyr, du skal begynde at planlægge.

Vi har ekspeditionsrejser langs Stillehavskysten i Mexico, i Nordvestpassagen mellem Canada og Grønland samt langs Latinamerikas vestvendte kyst. Gå på opdagelse i vores ekspeditionsrejser i Nordamerika herunder.

 

Læs mere
View as Grid List

2 Items

per side
Fra Cambridge Bay via sydvest Grønland til Halifax | September 2022

Sejl i fodsporene på de store opdagelserejsende, når vi sejler gennem den legendariske Nordvestpassage. Der venter dig et sandt eventyr med storslåede oplevelser, som kun de færreste får lov til at prøve.

  • 1 afrejse
  • 19 nætter
Fra 94.083,- DKK
Island, Grønland og Canada | August 2022

Oplev de største seværdigheder i de opdagelsesrejsende fodspor, når du på 19-dage sejler fra Island til Grønland og videre gennem Nordvestpassagen med den rå og formidable skønhed i vildt terræn. 

  • 1 afrejse
  • 18 nætter
  • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
    Kør selv
Fra 98.268,- DKK

Ordet ”ekspedition” kan ifølge ordbogen føres tilbage til betydningen af at ”udrede” eller ”frigøre fødderne”. Selvom det efterhånden er mange år siden, at opdagelsesrejsende som Christoffer Columbus (1451-1506) ramte Amerika, James Cook (1728-1779) sejlede rundt ved Hawaii og Roald Amundsen (1872-1928) opdagede Nordvestpassagen, så er en ekspeditionsrejse din mulighed for at udforske dele af verden, der stadig er forholdsvist uberørte, og som stadig byder på masser af mysterier. Samtidig har du mulighed for at ”frigøre fødderne”. Du bliver revet væk fra din hverdag, får gyngende grund under fødderne og bevæger dig over enorme afstande forbi steder, som du kun kan nå med skib.

Blandt højdepunkterne på disse ture er især den mægtige natur, et overdådigt dyreliv og fascinerende fjerntliggende byer. Kontinentet er umådelig stort, så afhængigt af hvilken rejse, du vælger, kan du støde på alt fra gletsjere, flydende isblokke og enorme sletter til frodige skove, charmerende landsbyer og kridhvide sandstrande på tropiske øer.

Hval Kaktus Isfjorden Ilulissat

Det vilde vesten møder fredelige solnedgange

Vi tilbyder blandt andet rejsen Mexico – Baja Californias skatte. På trods af det tvetydige navn, så er Baja California altså en halvø i Mexico – rent faktisk verdens længste halvø. Nogle steder ligner Baja California det vilde vesten med 10 meter høje kaktusser, forrevne klipper og enorme ørkenlandskaber. Andre steder vil du blive mødt af lange, lyse sandstrande med turkisblåt vand, ubeboede øer, grønne mangroveskove, hyggelige fiskerbyer og meget andet. Hovedstaden La Paz, hvor ekspeditionen starter, lever til fulde op til sit navn, som betyder ”fred”. Det er et roligt sted med maleriske solnedgange over palmestrandene, smukke promenader og fine gamle bygninger fra kolonitiden. Lyder det ikke skønt?

  

Iskolde landskaber og vildt dyreliv 

Vil du længere mod nord har vi også en ekspeditionsrejse, der tager dig igennem den legendariske Nordvestpassage i det ekstreme Arktis. Turen starter i Cambridge Bay i det nordlige Canada, går derefter mod Grønland mod øst, bevæger sig så ned mellem Canada og Grønland for at ende i Halifax i det sydlige Canada. Vi vil blandt andet forsøge at besøge specifikke steder med spor af tidligere ekspeditioner, lægge til ved nogle af verdens nordligste samfund samt sejle i kajak og RIB-båd. Du skal huske at holde udkig efter fantastiske dyr, som hvalrosser og isbjørne, der er på jagt på havisen, hvor kun få mennesker har sat deres fødder.

  

Latinamerikanske rytmer og travle bymidter

Strækningen mellem Guayaquil i Ecuador og Baja California i Mexico er også noget ganske særligt. Hvis du stiger ombord på vores ekspeditionskrydstogt langs Latinamerikas kyst, kan du glæde dig til en nordgående sejlads, hvor du krydser ækvator på din vej igennem hele 6 lande: Ecuador, Colombia, Panama, Costa Rica, Nicaragua og Mexico. Med forskellige lande følger også forskellig natur og kultur. På denne rejse vil du opleve alt fra colombianske nationalparker og smukke sandstrande i Panama til byrundture i Stillehavsperlen Acapulco og farverige havne i Mexico.

Vi tilbyder selvfølgelig også ekspeditionsrejser til andre fjerne og interessante egne af verden. Foretrækker du at udforske din rejsedestination fra landjorden eller eksempelvis fra en kajak, er der også gode muligheder for det. Du kan læse meget mere om – og blive fristet af – vores store udvalg af ekspeditionsrejser her.

Grøndlandsk tøj Ilulissat Caribien

 

Dit hjem under rejserne

Fælles for vores ekspeditionsrejser til Nordamerika er, at du undervejs er indkvarteret i en kahyt på et af Hurtigrutens vidunderlige ekspeditionsskibe. Krydstogtsskibene er spækket med udstyr og funktioner, og de er bygget, så de passer perfekt til de omgivelser, de skal sejle i.

Der er ikke mange, der kan tilbyde sejladser gennem Nordvestpassagen, men med de gode skibe og ekspeditionsteamets ekspertise i ekstreme forhold, kan Ruby Rejser være din adgangsbillet til en færd igennem den fantastiske passage.

Går turen til Latinamerikas kyst eller Baja California, vil du være så heldig at sejle på et skib, der er blandt de første i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid-teknologi. Skibet er moderne, men samtidig er det præget af atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra.

Uanset om ferien tager dig ud på iskoldt polarhav eller gennem varme farvande, kan du altså se frem til sejlads på et dejligt skib i spændende omgivelser.

 

Er en ekspeditionsrejse noget for dig?

Hvis din interesse er blevet vakt af en eller flere af de ovenstående muligheder, så er det bare med at reservere pladsen i kalenderen og komme afsted. Afsluttende kommer her 4 punkter, der gerne skulle overbevise dig om, at en ekspeditionsrejse er lige noget for dig.

1) Unikke oplevelser
Denne rejseform er din perfekte mulighed for at opleve noget, som de færreste kan skrive på CV’et. Du får udvidet din horisont, og dine venner og kollegaer vil blive imponeret over dine rejseberetninger.

2) Bæredygtigt eventyr
På turene er naturen det altoverskyggende fokus. Derfor sejles der med stor omtanke og respekt for natur og miljø.

3) Trygge rammer
Ombord på skibene er du omgivet af et erfarent ekspeditionsteam. Og udover at stå for alt det praktiske, deler teamet undervejs ud af deres store viden om den historie, natur og kultur, der kendetegner de områder, du glider igennem.

4) Bliv overvældet!
Det bliver bare ikke meget mere spektakulært eller uspoleret end en ekspeditionsferie i Nordamerika.

 

Glæd dig til en ferie, du aldrig vil glemme!