Ekspeditionsrejser til Svalbard

Arktisk ferie på Svalbard

Kun 1350 kilometer fra Nordpolen byder den norske øgruppe Svalbard på fantastiske oplevelser såsom isbjørne i vildmarken, legesyge sæler, flotte fugle, arktiske byer og storslåede fjelde og fjorde.

Oplev årets gang og naturens vidunderlige forvandling på Svalbard

Svalbard er nærmest blevet synonymt med nordlysrejser, og det er da også et af de bedste steder på kloden at opleve det flotte naturfænomen, aurora borealis. Men Svalbard har også meget mere at byde på end blot nordlys. I løbet af årets gang gennemgår Svalbard en fascinerende forvandling: fra vinterens kulde og 24-timers mørke, til forårets opblomstring, når solen vender tilbage, og sommeren, hvor øgruppen står i fuld flor under midnatssolen, inden mørket i løbet af efteråret igen trænger sig på. Med sine store forandringer i løbet af året er Svalbard derfor en destination, der er værd at besøge uanset hvilken årstid, vi befinder os i. Læs mere om de forskellige årstider længere nede på siden. 

Skyerne hænger som tågetotter over de spidse fjelde, og mos i alverdens grønlige nuancer ligger som et tæppe i landskabet, når jorden da ikke er dækket af en snedyne. Naturen på Svalbard er i sandhed noget for sig. Og også dyrelivet imponerer de fleste. Hvalrosser, sjældne fuglearter, hvidhvaler og kongen over dem alle, isbjørnen, har alle deres gang på og omkring Svalbard. Se alle vores unikke rejser til Svalbard herunder.

Læs mere
per side

6 Items

Arktisk nordlyseventyr på sagnomspunden øgruppe

Tag med på en uforglemmelig arktisk rejse til den norske øgruppe Svalbard, hvor vilde nordlyseventyr venter i mørket. Direkte fly til Svalbard og tre spændende udflugter er inkluderet i rejsen.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København, Aalborg eller Billund
 • 4 nætter
Forespørg
Svalbard | Rejs søndag-fredag |

Sejl langs Svalbards vestkyst og oplev nogle af de nordligste bosættelser, gletsjere der kælver og måske isbjørne. En rejse med HX Hurtigruten, der tager dig med 80o nord. Rejs fra maj til september. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5 nætter
Forespørg
Smukke Svalbard | Rejs juni-juli 2024

Tag med på en uforglemmelig rejse rundt om Svalbards hovedø i den arktiske højsommer. Gå på opdagelse i Europas største arktiske vildmark, imens du spejder efter den mægtige isbjørn. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra Oslo
 • 9 nætter
Forespørg
Udforskning af de arktiske øer (vestgående) | Juli 2024

Oplev maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, bjergtoppe og spændende dyreliv på en overvældende ekspedition til højarktiske øer. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 nætter
Forespørg
Den ultimative ekspedition | Juli - September 2024

På denne rejse kommer du til at gå på opdagelse i alt, hvad Svalbard har at byde på, når vi sejler nordpå for at krydse 80. breddegrad og til Øst-Svalbard, der er hjem for øgruppens største bestand af isbjørne.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 11 nætter
Forespørg
Rejs onsdag-mandag | 2024

Udforsk Svalbards kyst med HX Hurtigrutens nostalgiske skib MS Nordstjernen. Oplev nogle af verdens nordligste bosættelser, vild tundra og måske isbjørne. Rejs fra maj til september. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5 nætter
Forespørg

                         

Oplev din favoritårstid!

Du bør uden tvivl unde dig selv at besøge Svalbard flere gange, så du kan opleve de forskellige årstider og derved få den fulde oplevelse af øgruppens fantastiske forvandling. Der er nemlig himmel og hav til forskel på årstiderne og de mulige aktiviteter. Dine oplevelser afhænger derfor af, hvornår du vælger at besøge øgruppen. Især forskellen mellem ekstremerne: vinterens nordlys og sommerens midnatssol, forståes først rigtigt når du har oplevet begge dele på egen krop.

Hvis du aldrig har været på Svalbard før, bør du starte med den årstid, som fascinerer dig mest. Her får du derfor en lille guide til, hvad du kan forvente dig af de fire årstider. 

 

 1. Vinter
  Drømmer du om at se nordlys på Svalbard, så er det helt sikkert om vinteren, du skal rejse. Med mørke døgnet rundt har du de bedste chancer for at se nordlyset, samtidig med at vinterlandkabet også giver mulighed for andre spændende oplevelser som fx hundeslædekørsel. 

 2. Forår
  Oplev Svalbards sneklædte landskaber, når de i løbet af dagen oplyses af en smuk pastelfarvet himmel. I det tidlige forår giver de mørke aftener og nætter dig samtidig mulighed for at opleve det spektakulære nordlys, mens det sene forårs lange lyse dage giver dig masser af muligheder for at opleve den storslåede natur.

 3. Sommer
  Sommeren på Svalbard er noget helt specielt. Sneen er smeltet, og du kan opleve livet i det høje nord, når der kommer farve på naturen – du vil få en helt unik naturoplevelse! I denne periode kan du opleve midnatssolen, og med dagslys døgnet rundt kan du nå en masse aktiviteter. Den store aktivitet blandt dyrene her i højsommeren giver dig mulighed for at spotte mange forskellige dyrearter, særligt fuglearterne alkekonger og havheste, men også Svalbardrenen, hvis du er heldig.

 4. Efterår
  Dagene bliver kortere og kortere i takt med at mørket og vinterens kulde igen trænger sig på. Sommerens farverige naturscenarier bliver igen forvandlet til et glitrende snelandskab.
Svalbard vinter Svalbard forår Svalbard sommer

Udflugter

Gør din rejse mere personlig ved at tilvælge udflugter. Der er nogle oplevelser, som vi mener du absolut ikke må gå glip af, og derfor har vi på nogle af vores rejser til Svalbard allerede inkluderet udvalgte udflugter. Ønsker du at personliggøre din rejse med yderligere tilvalg af udflugter, har du også rig mulighed for det.

Udvalget af mulige tilvalgsudflugter varierer utroligt meget med årstiden, og det afhænger også af, om du har valgt en rejse, hvor du sejler med Hurtigruten rundt om Svalbard, eller om du vælger en af vores rejser med hotelophold.

Booker du en af vores rejser med hotelophold, har vi udvalgt de mest populære og efterspurgte tilvalgsudflugter, så du nemt kan tilføje dem til din rejse ved booking. Du har dog også mulighed for at tilkøbe ledige udflugter efter ankomst til Svalbard, hvor personalet på hotellet er behjælpelig med dette. 

Ved vores Hurtigrutensejladser anbefaler vi altid, at du booker dine ønskede tilvalgsudflugter ved bestilling af din rejse. Nogle udflugter er utroligt populære og bliver hurtigt udsolgte. Vil du være sikker på at kunne få plads på en bestemt udflugt, bør du derfor booke den allerede ved bestilling af din rejse. Du har dog også mulighed for at booke udflugter hos skibets personale, efter du er steget ombord på Hurtigruten, såfremt der er ledige pladser tilbage. 

   

Uberørt natur og fantastisk dyreliv

Svalbard er hjemsted for helt enestående natur og flora, og du vil med garanti blive væltet bagover af naturindtryk. På øerne vil du også finde et væld af bjerge, gletsjere og sletter, hvor rensdyr, polarulve og isbjørne har hjemme. Når du bevæger dig ud mod kysten, kan du oven i købet også være så heldig at se hvaler. Den fantastiske natur og det vilde dyreliv gør, at mange biologer, geologer og naturinteresserede drages til Svalbard. Uanset hvem du er, kan du forvente at få vildmarksoplevelser udover det sædvanlige. Norge har gjort meget for at bevare Svalbards unikke plante- og dyreliv ved blandt andet at oprette store nationalparker og fredningsområder på øerne. Det betyder også, at det er yderst værdsat, at du viser respekt for den unikke og sårbare arktiske natur under din rejse til Svalbard. Vær varso,m hvor du sætter din fod, efterlad ikke andet end dine fodspor, og tag ikke andet med hjem end minderne.

Hundeslædekørsel på Svalbard Hundehvalp på Svalbard Ruby Rejser på Svalbard


Sejlads eller hotelophold

Du kan opleve Svalbard både fra vandsiden på en sejlads ombord på Hurtigruten og fra landsiden med et dejligt hotelophold. 

Ved hotelophold har du rig mulighed for booke forskellige udflugter, opleve den storlåede natur så langt mod nord samt få en fornemmelse af kulturen og hverdagen her i verdens nordligste by. 

Ved sejlads kan du glæde dig til smukke udsigter til de rå kyster og muligheden for at spotte det vilde dyreliv som hvaler, sæler og hvalrosser i deres rette element. Med skib kan du også nå til fjernere egne af Svalbard, som ikke kan nås fra byerne. 

Alternativer til Svalbardrejserne

Har du allerede oplevet Svalbard, og drømmer du om at opleve flere af klodens nordliggende destinationer? Så kan vi også anbefale dig vores andre nordlysrejser til Nordnorge, eller du kan kaste dig ud i et sandt ekspeditionseventyr ombord på et af Hurtigrutens skibe til fx Grøndland eller Canadas vilde kyster. 

Nordlysrejser:
Kan du slet ikke få nok af nordlys? Så har vi flere nordlysrejser og -destinationer at vælge mellem. På alle vores nordlysrejser har du rigtig gode chancer for at opleve nordlyset. Du kan derfor med fordel også overveje hvilke andre spændende oplevelser, du kunne tænke dig på din rejse. Hvis du udelukkende overvejer at tage afsted for at opleve det hypnotiserende og smukke nordlys, så bør du tage til Longyearbyen, som er det ultimativt bedste sted at se nordlys i norden. Læs mere om vores nordlysrejser, f.eks. til Nordnorge, og få et overblik over hvad hver af vores nordlysrejser har at byde på. 

Ekspeditionsrejser:
Udover Svalbard tilbyder vi sammen med Hurtigruten også ekspeditionsrejser til steder som GrønlandIsland og Nordamerika – og endda til så fjerne egne som Antarktis. På en explorerrejse vil du opleve steder som kun meget få mennesker i verden har oplevet før dig, og du vil komme hjem med uforglemmelige rejseminder i bagagen. Tag et kig på vores ekspeditionsrejser og bliv inspireret til dit næste rejseeventyr. 

Hvorfor rejse med os?

Vi er Danmarks førende rejsebureau, der tilbyder rejser til Svalbard, og vi brænder for at give vores kunder fantastiske og unikke rejseoplevelser på denne naturskønne og fascinerende destination.