Bestil

Spitsbergen og isbjørne

Rejs onsdag-mandag | 2024

Udforsk Svalbards kyst med HX Hurtigrutens nostalgiske skib MS Nordstjernen. Oplev nogle af verdens nordligste bosættelser, vild tundra og måske isbjørne. Rejs fra maj til september. 

In stock
Travel Code
EX-033
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Besøg nogle af verdens nordligste bosættelser
blue encircled check Gode muligheder for at spotte isbjørne
blue encircled check Oplev den gigantiske Nordvest-Spitsbergen Nationalpark
calendar icon72 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon5 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Skibet M/S Nordstjernen er HX Hurtigrutens mest nostalgiske skib, og på denne eventyrrejse tager det dig med på unikke oplevelser langs Svalbards kyst. Du er ikke langt fra Nordpolen, og vi forsøger at krydse hele 80 grader nord. Langs kysten ad Svalbards største ø, Spitsbergen, sejler du ind til dybe fjorde, hvor du kan spejde efter isbjørne, hvaler, sæler og hvalrosser og måske endda tage en badetur i det gysende kolde vand. Du besøger også bosættelser som Barentsburg og Ny Ålesund, der er nogle af verdens nordligst bosættelser, og går i land steder, som kun få andre har besøgt.

I perioden maj til august har du tilmed også mulighed for at se midnatssolen kysse horisonten - et fænomen, der kan kun ses nord for polarcirklen. 

Kort

down v arrow

Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (onsdag til mandag)

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted Overnatning
1 Longyearbyen Hotel
2 Longyearbyen og Isfjorden På skib
3 Magdalenefjorden og det nordvestlige hjørne På skib
4 Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80º Nord På skib
5 Kongsfjorden og Ny-Ålesund På skib
6 Longyearbyen -

Dagsprogram

down v arrow

Dag. 1 På opdagelse i Longyearbyen

Når du er ankommet til lufthavnen på Svalbard, er der transport til hotellet i Longyearbyen, hvor du har en overnatning. Det betyder, at du har god mulighed for på egen hånd at gå på opdagelse i byen. Det arktiske klima dominerer, men den lille by byder også på flere museer, barer, restauranter og hyggelige butikker. Når du går rundt i byen, kan du se den historiske og kulturelle arv efter de første minearbejdere. Da Anden Verdenskrig hærgede Europa, blev Svalbard også påvirket - bl.a. ved at alle barakker blev sat i brand. Minearbejderne vendte senere tilbage og opbyggede barakkerne igen, så de den dag i dag også giver overnatningtilbud til gæster. Tag til North Pole Expedition Museum og fordyb dig i Svalbards historie med polarforskning eller nyd en fremragende loakl øl på Svalbard-bryggeriet.

Dag: 2 Bosættelser i det fjerne nord

Efter du har fundet dig godt til rette ombord på M/S Nordstjernen, sejler vi i Isjorden, den mest prominente fjordsystem i øgruppen Svalbard. På ruten vil du opleve smuk natur, majestætiske gletsjerfronter og masser af vilde dyr. Nord for fjorden møder du Alkhornet - et imponerende eksempel på carbonatsten med et næsehornsformet udformning i toppen. Denne region er hjemsted for polarræve, Svalbards rensdyr og kolonier af lomvie og rider. Vi sejler også forbi den tidligere radio- og vejrstation der nu tjener som et stilfuldt og komfortabelt hotel.

Dag 3. Magdelenefjorden, Moffen og 80 ° Nord

I vil i dag forsøge at nå 80 grader nord, og på vejen skal I udforske "det nordvestlige hjørne" af Svalbard. I passerer små øer, hvor I måske kan spotte edderfugle. Om morgenen sejler I ind til Magdelenefjorden, hvor I skal udforske kulturarven i form af en hvalfangerstation fra det 16. århundrede og en kirkeegård for hvalfangere, der døde under den første jagt efter olie. Der er gode muligheder for at spotte isbjørne, der søger efter æg, vågehvaler og remmesæler i området. Hvis isforholdene er gunstige, sejler I forbi 80° Nord til øen Moffen, hvor særligt hvalrosser holder til.

Dag 4: Woodfjorden, Liefdefjorden og Monaco-gletsjer

Willem Barentsz opdagede Svalbard tilbage i 1596, og det første sted, han så, var Nordvest-Spitsbergen Nationalpark. Der er her et rigt miljø med øer, fjorde og strande. Dybt inde i den gigantiske Woodfjord findes den enorme Monaco-gletsjer. I passerer en række små holme, hvor edderfugle har reder om sommeren. Du kan altid se kvadderis og større stykker, der er kælvet af gletsjeren. Hvis forholdene er til det, besøger I også Jordens nordligste kendte varme kilde.

Dag 5: Den største fjord på nordvestkysten og Ny-Ålesund

Kongsfjorden er den største fjord på Spitsbergens nordvestkyst. Det meste af dagen sejler I i den store sidefjord Krossfjord. Landskabet varierer fra store tundrasletter til alpine fjeldtoppe med dramatiske gletsjere, som vælter ud i havet. Fjeldet Mitra er opkaldt efter den katolske bispehue, og I sejler forbi på den nordlige bred af indsejlingen til Kongsfjorden. I slutningen af fjorden kan du se den majestætiske Kongsbreen (Kongens gletsjer). Gletsjeren har tre karakteristiske bjergtoppe kaldet Nora, Dana og Svea - opkaldt efter de tre skandinaviske lande. Ny-Ålesund bliver det sidste sted, I besøger på dagen. Byen var tidligere et kulminedrift-samfund, som nu huser en avanceret international arktisk forskningsstation. Herefter går sejladsen tilbage mod Longyearbyen.

Dag: 6  Svalbardeventyrets ende

Du ankommer med skibet tidligt om morgenen i Longyearbyen og kører med en shuttlebus ud til lufthavnen, så du kan rejse tilbage til Danmark.

Livet ombord MS Nordstjernen

down v arrow

Denne ekspeditionsrejse foregår ombord på skibet MS Nordstjernen , der blev bygget i 1956. Skibet er selvfølgelig opkaldt efter Nordstjernen, som siden vikingetiden har hjulpet søfolk til at navigere langt mod nord. Det er ren Styrmand Karlsen-nostalgi i klassisk stil med træpaneler og messing. Det smukke, charmerende skib blev moderniseret i 2000, så det er endnu mere klargjort til arktisk sejlads.
Kahytterne ombord er meget forskellige i størrelse og indretning. Forvent ikke luksus, da det er et ældre skib, men alle kahytter er yderst charmerende. De fleste sengepladser er køjesenge med en overkøje og en underkøje.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedato:

 • 2024: Datoer følger

Prisen inkluderer:

 • Transfer fra/til lufthavn, skib og hotel på Svalbard
 • En nat på hotel i Longyearbyen før sejladsen inkl. let aftensmad, frokost og morgenmad
 • Tre timers sightseeing i Longyearbyen inklusive Camp Barentz og museum
 • Sejlads med MS Nordstjernen
 • Helpension og kaffe/te ombord
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus) - Gælder kun for sejlads efter d.20 oktober 2024
 • Landgange og aktiviteter ombord og i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse til/fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkevarer, der ikke er nævnt herover

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden