INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Et arktisk eventyr på Svalbard

Rejs torsdag til tirsdag | Maj til september 2020

Udforsk Svalbards kyst med Hurtigrutens nostalgiske skib MS Nordstjernen. Oplev nogle af verdens nordligste bosættelser, vild tundra og måske isbjørne. Rejs fra maj til september. 

In stock
Travel Code
EX-033

Det kan du glæde dig til

Skibet M/S Nordstjernen er Hurtigrutens mest nostalgiske skib, og på denne eventyrrejse tager det dig med på unikke oplevelser langs Svalbards kyst. Du er ikke langt fra Nordpolen, og vi forsøger at krydse hele 80 grader nord.

Langs kysten ad Svalbards største ø, Spitsbergen, sejler du ind til dybe fjorde, hvor du kan spejde efter isbjørne, hvaler, sæler og hvalrosser og måske endda tage en badetur i det gysende kolde vand. Du besøger også bosættelser som Barentsburg og Ny Ålesund, der er nogle af verdens nordligst bosættelser, og går i land steder, som kun få andre har besøgt.

I perioden maj til august har du tilmed også mulighed for at se midnatssolen kysse horisonten - et fænomen, der kan kun ses nord for polarcirklen. Afrejse er mulig fra maj til september. Såfremt du ønsker at rejse på andre tidpunkter end de angivne afrejsedatoer nedenfor kontakt os da venligst på telefon eller mail. Tag med på et eventyr udover det sædvanlige.  

Rute

Dagsprogram

Dag. 1 På opdagelse i Longyearbyen

Når du er ankommet til lufthavnen på Svalbard, er der transport til hotellet, hvor du har en overnatning. Det betyder, at du har god mulighed for på egen hånd at gå på opdagelse i byen. Det arktiske klima dominerer, men den lille by byder også på flere museer, barer, restauranter og hyggelige butikker. Når du går rundt i byen, kan du se den historiske og kulturelle arv efter de første minearbejdere. Da Anden Verdenskrig hærgede Europa, blev Svalbard også påvirket - bl.a. ved at alle barakker blev sat i brand. Minearbejderne vendte senere tilbage og opbyggede barakkerne igen, så de den dag i dag også giver overnatningtilbud til gæster.

Dag: 2 Mod den russiske bosættelse Barentsburg

Starten af dagen bruges på en sightseeingtur rundt i Longyearbyen, hvor du bl.a. besøger Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Herefter skal du ombord på M/S Nordstjernen, der stævner ud fra molen og sætter kursen mod den russiske bosættelse, Barentsburg. Barentsburg har været en kulminedriftsby siden 1932, og der bor i dag ca. 500 mennesker. Her kan du fx besøge pomormuseet (mod betaling) og overvære et livligt folkloreshow. Om eftermiddagen sejles ud i Isfjorden og nordpå langs Prins Karls Forland.

Dag 3. Magdelenefjorden, Moffen og 80 ° Nord

I vil i dag forsøge at nå 80 grader nord, og på vejen skal I udforske "det nordvestlige hjørne" af Svalbard. I passerer små øer, hvor I måske kan spotte edderfugle. Om morgenen sejler I ind til Magdelenefjorden, hvor I skal udforske kulturarven i form af en hvalfangerstation fra det 16. århundrede og en kirkeegård for hvalfangere, der døde under den første jagt efter olie. Der er gode muligheder for at spotte isbjørne, der søger efter æg, vågehvaler og remmesæler i området. Hvis isforholdene er gunstige, sejler I forbi 80° Nord til øen Moffen, hvor særligt hvalrosser holder til.

Dag 4: Woodfjorden, Liefdefjorden og Monaco-gletsjer

Willem Barentsz opdagede Svalbard tilbage i 1596, og det første sted, han så, var Nordvest-Spitsbergen Nationalpark. Der er her et rigt miljø med øer, fjorde og strande. Dybt inde i den gigantiske Woodfjord findes den enorme Monaco-gletsjer. I passerer en række små holme, hvor edderfugle har reder om sommeren. Du kan altid se kvadderis og større stykker, der er kælvet af gletsjeren. Hvis forholdene er til det, besøger I også Jordens nordligste kendte varme kilde.

Dag 5: Den største fjord på nordvestkysten og Ny-Ålesund

Kongsfjorden er den største fjord på Spitsbergens nordvestkyst. Det meste af dagen sejler I i den store sidefjord Krossfjord. Landskabet varierer fra store tundrasletter til alpine fjeldtoppe med dramatiske gletsjere, som vælter ud i havet. Fjeldet Mitra er opkaldt efter den katolske bispehue, og I sejler forbi på den nordlige bred af indsejlingen til Kongsfjorden. I slutningen af fjorden kan du se den majestætiske Kongsbreen (Kongens gletsjer). Gletsjeren har tre karakteristiske bjergtoppe kaldet Nora, Dana og Svea - opkaldt efter de tre skandinaviske lande. Ny-Ålesund bliver det sidste sted, I besøger på dagen. Byen var tidligere et kulminedrift-samfund, som nu huser en avanceret international arktisk forskningsstation. Herefter går sejladsen tilbage mod Longyearbyen.

Dag: 6  Svalbardeventyrets ende

Du ankommer med skibet tidligt om morgenen og kører med en shuttlebus ud til lufthavnen, så du kan rejse tilbage til Danmark.

Dit hjem ombord på M/S Nordstjernen

Denne ekspeditionsrejse foregår ombord på skibet MS Nordstjernen, der blev bygget i 1956. Skibet er selvfølgelig opkaldt efter Nordstjernen, som siden vikingetiden har hjulpet søfolk til at navigere langt mod nord. Det er ren Styrmand Karlsen-nostalgi i klassisk stil med træpaneler og messing. Det smukke, charmerende skib blev moderniseret i 2000, så det er endnu mere klargjort til arktisk sejlads.
Kahytterne ombord er meget forskellige i størrelse og indretning. Forvent ikke luksus, da det er et ældre skib, men alle kahytter er yderst charmerende. De fleste sengepladser er køjesenge med en overkøje og en underkøje. Eksempler på kahytstyper:

 • Indvendig kahyt D2 (Polar inside)
  Dette er den billigste indvendige kahyt uden vindue. Der er god komfort med plads til to personer. Kahytten har over- og underkøje. Der er vask på værelset og delt bad/toilet er på gangen. 

 • Indvendig kahyt I2 (Polar inside)
  Dette er en komfortabel indvendig kahyt uden vindue med plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje. Der er vask på værelset og delt bad/toilet er på gangen

 • Udvendig kahyt A2 (Polar outside)
  Dette er en komfortabel udvendig kahyt med vindue og plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje.Toilet/bruser i kahyt.

 • Udvendig kahyt N2 (Polar outside)
  Dette er en komfortabel udvendig kahyt med vindue og plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje. Toilet/bruser i kahyt.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakte os pr mail eller telefon.

Se alle kahytstyper på skibet her

Hotel på Svalbard

Indkvarteringen på hotel afhænger af hvilken kahytskategori, du vælger ombord på ekspeditionsskibet.

 • Radisson Blu Polar
  Bo på Radisson Blu Polar Hotel, hvis du bestiller rejse i kahytkategori A, I, J eller N.
  Hotellet er genåbnet efter en omfattende renovering i 2019. Hotellet er centralt placeret tæt på "gågaden" og med udsigt til Hiorthfjellet. Hotellets faciliteter byder også på mulighed for at nyde et dejligt boblebad og spise middag i hotellets restaurant.

 • Coal Miners’ Cabins
  Når bestiller rejse i kahytkategori D eller E.
  Coal Miners' er et hotel, som før i tiden var kulminearbejdernes beboelseskvarter. Det ligger i Nybyen, som er den øverste del af Longyearbyen ca. 2 km fra centrum. Hotellet er nyrenoveret og med rigtig pæne værelser. Bad og toilet er på gangen.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedato

 • Rejs hver torsdag mellem slut maj til start september 2020

Prisen inkluderer:

 • Transfer fra/til lufthavn, skib og hotel på Svalbard
 • En nat på hotel i Longyearbyen før sejladsen inkl. morgenmad
  • Radisson Blu Polar Hotel, når du bestiller rejse i kahytkategori A, I, J eller N
  • Coal Miner's Cabin, når bestiller rejse i kahytkategori D eller E
 • Sejlads med MS Nordstjernen
 • Helpension og kaffe/te ombord 
 • Tre timers sightseeing inklusive Camp Barentz og museum.Turen slutter på kajen før ombordstigning
 • Landgange og aktiviteter ombord og i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse til/fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkevarer, der ikke er nævnt herover


Kombinerer med 1893-ambassadørrabat, men ikke med andre kampagner/tilbud

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger:
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens prissystem:
Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og bekræftet fra kontoret, så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem, der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priserne vil stige ved mange bestillinger, hvorfor vi ikke kan garantere, at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling - det er altså fra-priser. Vi anbefaler, at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris og mulighed for valg af kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er her 30% af rejsens pris, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Bemærk: Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejr.

NB! Afrejse mulig fra maj til september. Priser på andre kahytstyper og afrejsedatoer oplyses gerne ved anmodning. Kontakte os pr mail eller telefon.

 

Gå til toppen af siden