INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Eventyrrejse fra pol til pol

Ekspeditionskrydstogtet fra den ultimative rejseønskeliste | August 2023

Tag med os på et storslået ekspeditionskrydstogt fra det arktiske område til Antarktis, når vi kombinerer flere klassiske rejseplaner for at danne en perfekt, enestående oplevelse

In stock
Travel Code
EX-066

Det kan du glæde dig til

Din base til søs vil være verdens første hybriddrevne ekspeditionskrydstogtskib, det komfortable og stilfulde MS Roald Amundsen, opkaldt efter den første opdagelsesrejsende, der nåede både Nord- og Sydpolen.

Fra pol til pol på en episk udforskningsekspedition

Dette ekspeditionskrydstogt vil være ulig nogen anden rejse, du har foretaget. Vi begynder vores 93 dage lange krydstogt i Vancouver, Canada, og sejler nordpå langs Alaskas kyst og krydser den arktiske polarcirkel, når vi drager gennem den sagnomspundne Nordvestpassage til Grønland og Baffin Island.

Derefter drejer vi sydpå langs USA’s østkyst til de varme og farverige tropeøer i Centralamerika, inden vi passerer igennem Panamakanalen og når Sydamerika. Her vil vi opleve en blanding af kultur og natur, udforske gamle steder i Ecuador, Peru og Chile, inden vi nyder synet af de chilenske fjordes og Patagoniens æteriske naturpragt og – endelig Antarktis’ overjordiske, uberørte skønhed.

Kultur, natur og læring

På dette storslåede ekspeditionskrydstogt vil du opleve den fantastiske diversitet i kultur og dyreliv i Amerika og Antarktis. Dit kyndige ekspeditionsteam ombord vil guide og inspirere dig på hele rejsen og sikre, at dit krydstogt vil blive så eventyrligt, lærerigt og miljømæssigt bæredygtigt som muligt.

Kort

Eventyrrejse fra pol til pol – Ekspeditionskrydstogtet fra den ultimative rejseønskeliste

Rejseplan

Dag Sted
1 Vancouver, Canada
2 Vancouver, start på rejsen
3 - 18 Alaska
19 - 22 Til søs
23 -33 Canada og Grønland
34 - 41 Grønland og den canadiske del af Atlanterhavet
42 - 49 Fra Halifax til Boston
50 - 53 Til søs
54 - 63 Miami, USA til Colón, Panama
64 - 77 Fra Panamakanalen til Valparaíso, Chile
78 - 87 Patagonien
88 - 91 Antarktis
92 - 94 Ushuaia/Buenes Aires

Dagsprogram

Dag 1. Overnatning i Vancouver

Dit pol-til-pol ekspeditionskrydstogt starter i Vancouver. Storbyen Vancouver, der ligger omgivet af smukke bjerge og ved vandet i English Bay, er både en travl havneby og en kosmopolitisk storby. Hvis du planlægger at komme et par dage inden dit krydstogt, finder du hurtigt ud af, hvorfor folk er så begejstrede for British Colombias største by.

For en let måde at se Vancouvers mange seværdigheder har vi en halvdags sightseeingtur som et program før sejladsen. Dette inkluderer en tur til den spændende Capilano-hængebro, der hænger 70 meter over Capilano-floden. Vil du gøre eventyret endnu bedre, så tag med en tur ombord på toget Rocky Mountaineer gennem den canadiske del af Rocky Mountains som et valgfrit program inden sejladsen? Landskabet er virkelig spektakulært.

Dag 2. Starten på den storslåede ekspedition

Efter en skøn morgenmad skal I ud og se Vancouvers mange seværdigheder på en halvdagstur med bus. Herefter ligger MS Roald Amundsen, verdens første hybriddrevne ekspeditionsskib, klar til at tage jer med ud på en fantastisk rejse. Ombord vil I blive mødt af Ekspeditionsteamet og besætningsmedlemmerne til en kort briefing om sikkerhed hvorefter I kan finde jer til rette i jeres kahyt. Efter velkomstmåltidet begynder den episke rejse fra pol til pol.

Dag 3 - 18. Alaska - Den indre passage, bjørne og Aleuterne

Vi sejler nordpå og drager mod de snævre kanaler i Canadas indre passage. Du vil føle spændingen, når vi tager ud på et fantastisk eventyr, mens vi navigerer gennem tusindvis af øer i det nordvestlige Stillehav ombord på det stilfulde og komfortable MS Roald Amundsen.

Misty Fjords

Det første område du vil udforske, er det spektakulære Misty Fjords National Monument. Dette er en uberørt, kystnær vildmark med stedsegrønne træer, dybe fjorde og majestætiske, snedækkede bjergtoppe, og en del af den to millioner hektar Tongass National Forest - verdens største tempererede regnskov.

Wrangell, Alaska

Du vil virkelig føle, at du er trådt tilbage i tiden ved Wrangell, en af Alaskas ældste og mest historiske øbyer. Nationalparken ligger i et smukt landskab for foden af Mount Dewey ved udmundingen af Stikine River, og her er er det nemt at komme ud i naturen på stier til kanten af den tempererede regnskov.

Sitka

Sitka, der er beliggende på Baranof Island i den ydre del af den indre passage, kan kun nås fra skib eller fly. Tongass National Forest omgiver byen, og et lokalt højdepunkt er den 43 hektar store Sitka National Historic Park. Med en bosættelseshistorie, der går over 10.000 år tilbage, er Sitka et sted, hvor man stadig kan mærke den gamle kultur. Tlingit-traditionerne er forblevet stærke og eksisterer side om side med både russisk og amerikansk indflydelse.

Icy Bay

Enorme isblokke fra de tre store gletsjere, Guyot, Yahtse og Tyndall, flyder rundt i bugten. Vores mål er at besøge den 55 km lange og 13 km brede Guyot-gletsjer, men det afhænger dog af de lokale vejrforhold. Du vil forhåbentligt kunne gå i land så tæt på gletsjeren, som det er sikkert, eller udforske farvandet i kajak som en del af en valgfri udflugt. Som altid vil vi se efter alt det fantastiske dyreliv, der bugner i Alaskagolfen, herunder pukkelhvaler, spækhuggere, Stellers søløver, havoddere, spættede sæler med flere.

Kodiak

Den travle fiskerihavn i Kodiak – Alaskas største – ligger på den østlige kyst af Kodiak Island, og den omkringliggende granskov og græsarealerne har inspireret til kaldenavnet “den smaragdgrønne ø”. Med et areal på 9.590 kvadratkilometer og over 160 km i længden er det den største ø i Alaska, og den næststørste i USA, efter Hawaii. Den mest kendte park her er Kodiak National Wildlife Refuge, der dækker to tredjedele af øen. Der findes en række habitater her, fra bjerge til enge, som er hjemsted for øens mest berømte beboere: ca. 3.500 brune kodiakbjørne.

Katmai Nationalpark

Oplev en park på fire millioner hektar, med over et dusin aktive vulkaner, og stedet med den dramatiske dal Ten Thousand Smokes. I 1912 var dette stedet for en af de mest ødelæggende vulkanudbrud, der nogensinde er blevet registreret i nyere tid. Vi tilbringer dagen med at tage rundt og se efter bjørne, fra dækket eller fra vores små ekspeditionsbåde på et af tre mulige steder i parken, som hver især er kendt for deres grupper af brune bjørne. Faktisk er Katmai Nationalpark synonymt med fantastiske muligheder for at se bjørne og har en bestand af fredede grizzlybjørne, der tæller mere end 2.000.

Chignik

Den lille landsby Chignik er et godt eksempel på de typiske fiskeristeder i Alaska. Fiskeri efter rødlaks har været kernen i samfundets økonomi i over et århundrede. Stop ved fiskefabrikken, og mød de imødekommende lokale eller udforsk laksestrømmene i de naturskønne omgivelser. Der lever omkring 20 arter af vandfugle i området, så se om du kan få øje på dem, og husk også at se op i himlen for at få øje på havørne.

Unga Village

Unga Village er en malerisk, forladt by i den sydlige ende af den ubeboede ø Unga Island på den afsides øgruppe Aleuterne. De lokale folk, som også kaldes aleuterne, bosatte sig her i 1833, men da fiskeriet ikke var tilstrækkeligt til at ernære samfundet, var de næsten allerede forsvundet igen inden 1969. I dag er en samling træbygninger alt, hvad der er tilbage, omgivet af et tæppe med lyserød troldurt og gederams.

Dutch Harbor

Den lille by Dutch Harbour er en af ​​de vigtigste fiskerihavne i USA og berømt for sin medvirken i tv-programmet “The Deadliest Catch”. På havnen, der oser af historie, ligger Aleutians Museum, det aleutiske nationalhistoriske område fra 2. Verdenskrig samt en russisk-ortodoks katedral fra 1896. Omkring 600 havørne sammen med nogle 40-50 millioner havfugle, som f.eks. søpapegøjer, skarver og rissaer, lever i området omkring Dutch Harbor.

St. Paul- og St. Matthew-øerne

St. Paul er den største af Pribilof-øerne, et vigtigt yngleområde for fugle og også hjemsted for hele 500.000 nordlige pelssæler. Besøg den øde ø St. Matthew, der siges at være det mest isolerede sted i Alaska.

Nome

Du kan se beviser på guldfeberæraen overalt i den lille by Nome, inklusive forladte udgravninger, dampmaskiner fra århundredeskiftet og gamle jernbanespor. Råbene om 'Guld! Guld!’ kan måske stadig høres i dag af dem, der søger ved Snake Rivers bredder.

Dag 19-22. Krydsning af den artkiske polarcirkel

Vi sejler gennem Beringstrædet og kigger op på himlen for at se forskellige havfugle. Du kan se over 30 arter, herunder sortbenede rider og forskellige arter af alkefugle og marmordværgalke. I sensommeren kan der ses op mod 10 millioner bevingede vidundere i regionen, hvilket giver dig masser at pege kikkerten mod.

Når vi passerer gennem Beringstrædet, vil vi have Rusland mod vest og USA mod øst. Det er også den internationale datolinje, hvilket betyder, at du vil have “i morgen” på din venstre side og “i dag” på din højre side. På dette tidspunkt vil vi også sejle ind i den arktiske polarcirkel.

Efter at have krydset Tjuktjerhavet kommer vi til Point Barrow, det nordligste punkt af USA, og sejler ind i Beauforthavet. Hold et vågent øje med havet efter grønlandshvaler og gråhvaler, som kan ses her. Vi begynder måske også at kunne se havis. 

Dag 23-33. Gennem Nordvestpassagen

Mens vi fortsætter ind i Amundsen Gulf, håber vi at få øje på de bemærkelsesværdige og farverige Smoking Hills – et fantastisk syn. skyer af røg stiger op fra klipperne på østkysten af Cape Bathurst på grund af brunkul – en kombination af eroderet skifer og pyrit – der spontant antændes, når det udsættes for luft, hvilket skaber dette usædvanlige og smukke fænomen.

Roald Amundsen – efter hvem vores skib er opkaldt – var den første til at overvinde Nordvestpassagen på en ekspedition, der varede fra 1903 til 1906. Før ham havde mange andre forsøgt uden held, hvoraf det tidligste, kendte forsøg går helt tilbage til 1497.

Nu, i moderne tid, vil vi, ombord på et banebrydende ekspeditionsskib, også sejle ind i Nordvestpassagen på vores eget eventyr, med et mål om at sejle igennem til Grønland og det østlige Canada.

I løbet af vores rejse vil der være landgang på steder, der er forbundet med historien med de tidlige opdagelsesrejser. Der vil også være besøg til inuitiske bosættelser, og vi vil forsøge at få øje på arktisk dyreliv såsom isbjørne, hvaler, sæler og forskellige havfugle.

Der vil også være mulighed for at tage på rib bådssejlads mellem isflager, og i ægte ekspeditionsstil vil vi gå i land og opleve den uberørte vildmark i Canadas arktiske område.

Skibets kaptajn og lederen af ekspeditionsteamet vil kontinuerligt vurdere de aktuelle vejr- og havforhold, tilpasse aktiviteter i overensstemmelse hermed og tilpasse ruteplanen efter havisen. Ligesom alle gode opdagelsesrejsende vil vi respektere og arbejde med naturen, ikke imod den.

Her er nogle af de steder i dette vilde og utæmmede område, som vi håber på at komme til at udforske sammen ved landgange og korte gåture, hvis vind, bølger og havis tillader:

Ulukhaktok

Mange af de 500 indbyggere i samfundet her er involveret i de lokale kunstneres kooperativ, der producerer tryk, gobeliner og andet kunsthåndværk. Det er også placeringen for verdens nordligste golfbane, som er vært for en turnering hver sommer.

Cambridge Bay

Med sin beliggenhed på Victoria Island er dette et almindeligt stop for fartøjer, der rejser gennem Nordvestpassagen. Det bliver også kaldet “Iqaluktuuttiaq”, eller “et godt fiskested” på grund af Ekalluk-floden, der tiltrækker fjeldørreder, en form for koldtvandslaks.

Gjøa Haven

Roald Amundsen overvintrede i denne lille landsby i 1903. I løbet af hans tid her lærte han afgørende overlevelsesfærdigheder fra det lokale nesilik-folk. Denne viden kom senere til at give ham overtaget i det berømte sejlads til Sydpolen i 1911. Der er en informativ vandretur og et kulturarvscenter dedikeret til områdets historie og kultur.

Fort Ross

Her udforsker vi en forladt Hudsons Bay-handelsstation, der ligger i den sydlige ende af Somerset Island. Forrådshuset her bruges stadig som overnatningssted af rejsende af og til, med køjesenge og hylder med dåsemad.

Beechey Island

Det er det sidste hvilested for tre medlemmer fra den forliste Franklin-ekspedition, som sejlede ind i Nordvestpassagen i 1845, men aldrig vendte tilbage. Det er kutyme for opdagelsesrejsende i området at stoppe og vise deres respekt ved gravene, som Roald Amundsen gjorde det i 1903.

Devon Island

Velkommen til den største, ubeboede ø i verden. De eneste tegn på liv efter mennesker her findes i den for længst forladte bosættelse Dundas Harbour sammen med flere arkæologiske steder fra Thule-perioden.

Pond Inlet

Kaldet “Mittimatalik” på inuktitut betyder det ”stedet, hvor landingspladsen er”. Det er et traditionelt, inuitisk samfund på Baffin Island, med en udsigt over Eclipse Sound og bjergene på Bylot Island. Det er også kendt for at være et fantastisk sted at se narhvaler – som også kaldes havets enhjørning.

Dag 34-41. Baffinbugten til Grønland og den canadiske del af Atlanterhavet

Når vi kommer ud ad Nordvestpassagen, forlader vi det canadiske territorium for nu og sætter kurs mod Grønland. Mens vi sejler tværs over Baffinbugten og Davisstrædet, kan du fortsat overvære informative foredrag i videnskabscentret. Nogle af emnerne kan inkludere de vilde dyr, du måske får at se, grønlandsk kultur, ekspeditionshistorie, geologi, fotografi og historiske foredrag om opdagelsesrejsende.  

Ilulissat, Grønland

Ilulissat, der helt enkelt betyder “isbjerg”, er beliggende i Ilulissat Isfjords fantastiske landskab, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Det er et virkelig billedskønt sted. Det er også et livligt knudepunkt for eventyrsøgende, som tager ud på polariskappen, og der bor næsten lige så mange slædehunde her, som der bor mennesker.

Lige uden for byen kan du ofte se enorme isbjerge, der flyder i det dybe, blå hav. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, som kælver omkring 35 billioner ton isbjerge hvert år. Disse bjerge finder selv vej ned ad den 20 km lange fjord, inden de ender i Diskobugten – og med deres skinnende form og sarte nuancer er de en sand drøm for naturfotografer.

Sisimiut, Grønland

Grønlands anden største bosættelse ligger 40 km nord for den arktiske polarcirkel i Davidstrædets centrale kystområde. Sisimiut kan oversættes til “folk ved rævehulerne”, en reference til de mange polarrævegrave, der ligger tæt på byen. Et andet lokalt dyr er moskusoksen, hvis uld bruges til at lave et lokalt stofmateriale kaldet qiviut — det skulle være 10 gange varmere end fåreuld.

Efter Sisimiut sejler vi ud på Labradorhavet, og du får tid til at slappe af, lære dine medrejsende bedre at kende og gøre fuld brug af faciliteterne ombord. I videnskabscentret vil ekspeditionsteamet fortsætte deres fascinerende foredrag om det vilde dyreliv og økosystemerne i det arktiske område.

Red Bay, Canada

Red Bay er en tidligere baskisk bosættelse med hvalfangere på kysten i det sydlige Labrador i Belle Ile-strædet. Du får måske øje på en pukkelhval eller vågehvaler, når vi sejler i disse farvande.

Ikke alle hvalfangstskibe var så heldige at nå Red Bays bredder og forliste galleoner og chalupper – små både brugt af hvalfangere i det 16. århundrede – er blot nogle af de skibe, der ligger begravet i det iskolde vand. Fundene gør Red Bay til et af de vigtigste undervandsarkæologiske fundsteder i verden.

Corner Brook, Canada

Når vi sejler ind i Bay of Islands, omgivet af Long Range-bjergenes forrevne skråninger og tætte skove, sejler vi på den samme rute, som kaptajn James Cook gjorde for mere end 250 år siden.

Ligesom den berømte, britiske opdagelsesrejsende tager vi til Corner Brook ved udmundingen af Humber River. Det er den næststørste by i Newfoundland og Labrador-provinsen efter St. John’s. Hvis den sidstnævnte er trendy og international, så er Corner Brook udpræget traditionel og lokal.

Dag 42-49. Historie, skaldyr og natur

Den næste del af din rejse begynder i Halifax, den kosmopolitiske hovedstad i den canadiske provins Nova Scotia. Denne velbeliggende by ligger ved en af verdens største, naturlige havne.

Sable Island, Canada

Vores første stop efter Halifax er den lange, halvmåneformede Sable Island, ca. 300 km mod øst. Navnet stammer fra det franske ord for sand, og der er ingen naturligt forekommende træer på denne usædvanlige ø, der egentlig er en sandbanke. Folk kommer for at se de vilde heste, som der menes at leve over 550 af her.

På grund af hyppig, tung tåge og kraftige strømme kan selv vores moderne navigationsudstyr kæmpe med det uforudsigelige hav tæt på øen, hvilket kan gøre landgang til en udfordring. Hvis vejret viser sig ikke at samarbejde, vil kaptajnen manøvrere tæt nok til, at du kan se hestene fra observationsdækket. Hvis forholdene er mere gunstige, og vi er i stand til at gå i land, vil vi se hestene på Sable Island helt tæt på og kan se efter spættede sæler og gråsæler på bredden.

Lunenburg, Nova Scotia

Dit første indtryk af Lunenburg, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, vil være de farverige bygninger langs havnefronten. Dens huse malet i klare farver og firkantede haver har næsten ikke forandret sig siden 1700-tallet, da byen var en britisk kolonibosættelse.

Eastport, Maine

Når vi krydser de canadiske farvande til USA, er Eastport City på Moose Island næste stop på vores ekspeditionskrydstogt. Arkæologer mener, at de indfødte Passamaquoddy boede her i mindst 10.000 år, før de første europæere dukkede op i 1604. Mens vi er i Passamaquoddy Bay, vil du måske gerne se Old Sow – en tidevandspool, der menes at være den største på den vestlige halvkugle og opkaldt efter den skrigende, slurpende lyd, der kan minde om lyden fra sultne grise, som den siges at lave, når den hvirvler rundt.

Rockland og Castine, Maine

Hvis du nogensinde har fået serveret en amerikansk hummer, så er der faktisk gode chancer for, at den først har været en tur gennem Rockland. Kunstelskere bør besøge Center for Maine Contemporary Art og Farnsworth Art Museum, som indeholder værker af Andrew Wyeth og andre malere fra New England. Når natten falder på her, sker der noget magisk. Vi kaster anker i Castine Harbour, hvor havets unikke økosystem skaber det perfekte miljø for bioluminescerende, eller selvlysende, fytoplankton. Afhængigt af tilgængelighed har vi et antal kajakker, så du kan komme helt tæt på dette naturfænomen og glide mellem den stjerneoplyste himmel og det glitrende vand.

Bar Harbor, Maine

Bar Harbor ligger ved Frenchman's Bay på Mount Desert Island ved indgangen til Acadia Nationalpark og har udsigt til Cadillac Mountain og Cranberry Islands. Fiske- og skaldyrsrestauranterne her siges at være blandt de fineste i New England!

Provincetown, Massachusetts

Provincetown er noget af et kunstnercentrum. Kunstmalere som f.eks. Jackson Pollock og Hans Hofman har været tiltrukket af stedet siden 1940’erne. Cape Cods beskyttede National Seashore-klitter er inden for gåafstand fra byen, og du kan udforske dem til fods eller som en mulig udflugt med en lille terrængående bil. Der er mulighed for hvalsafari, og ud for kysten tiltrækker Stellwagen Bank National Marine Sanctuary 17 forskellige hvalarter, så husk kikkerten.

Boston, Massachusetts

Alle kan finde noget at elske ved Boston, hvor man finder både Harvard University og baseballholdet Red Sox. Det er en af de mest europæisk udseende, amerikanske byer og er fyldt af historie. Med sine brostensbelagte gader, Tea Party-attraktioner og den fascinerende Freedom Trail er det det perfekte sted at udforske til fods.

Dag 50-53. Seværdigheder ved østkysten fra søsiden

Med flere dage til søs kan du nyde faciliteterne ombord, såsom vores infinity-pool, boblebade, sauna, det indendørs motionscenter, den udendørs løbebane samt spaet.

Slap af, og forkæl dig selv med en behandling i vores wellness-center, eller deltag i en kunstworkshop. Spis med stil i en af vores tre restauranter, og brug tid ude på dækket med at kigge efter havfugle eller andet havliv. Du vil også bruge disse dage til søs med at lære dit ekspeditionsteam bedre at kende, som vil være som venner på nuværende tidspunkt. De vil fortsat afholde dybdegående forelæsninger om en lang række emner, der er relevante for de kommende destinationer.

Eller, hvis du ikke allerede har gjort det, hvorfor ikke kaste dig ud i et af vores videnskabsprojekter for civile? Disse projekter indsamler data i realtid og er rettet mod at hjælpe forskere med bedre at forstå miljøet for at kunne bekæmpe mange af de problemer, der udgør en trussel for vores planet.

Dag 54-63. Caribisk stemning og udforskning af havet

Miami, Florida

“Neonbyens” ry som en af verdens mest populære feriedestinationer er velfortjent, og det er let at se hvorfor. Solskin hele året rundt? Tjek. Hvide sandstrande? Ja. Klart, turkisblåt hav? Jeps. Det er blot et par grunde til at besøgende kommer her i hobetal. Og selvom der er al den glitter, du har set i filmene, er der også så meget andet i Miami end cocktails og luksuriøse lystbåde. Dyk lidt dybere ned og find en blomstrende og livlig storby med en god del både latinamerikansk, caribisk, asiatisk og europæisk indflydelse.

Belize City, Belize

Charmerende, lavtliggende Belize City er en afslappet, caribisk kystperle. Her finder du farverig, britisk arkitektur fra kolonitiden og monumenter, en påmindelse om byens fortid som landets tidligere hovedstad. Vores primære fokus for dagen ligger 50 km nord for byen ved de velbevarede Altun Ha-mayaruiner. Det stemningsfulde sted er omringet af jungle og har to hovedpladser omgivet af talrige, gamle templer og pyramider.

Lighthouse Reef, Belize

Belizes berømte klipperev er et af landets hovedattraktioner og betragtes som et af de havområder i hele Caribien med mest maritimt liv. Her er et spændende udvalg af havdyreliv, frodige koralrev og muligheder for at være aktiv. Vi kaster anker for dagen på den ubeboede ø Half Moon Caye ved Lighthouse Reef, der er den fjerneste af atollerne. Denne ø er bedst kendt som fristed for den sjældne, rødfodede sule.

Isla de Providencia, Colombia

Denne fjerntliggende, bjergrige ø i Caribien blev engang brugt som base af piraten Henry Morgan fra det 17. århundrede. Herfra plyndrede han forbipasserende, spanske galeoner fyldt med gulddubléer. Ifølge legenden er en del af guldet stadig skjult på øen, men måske er de virkelige skatte de fantastiske sandstrande, den venlige lokalbefolkning og det uberørte hav.

Desværre blev øen hærget af orkanen Iona i 2020. Genopbygningsarbejdet er i gang, og vores besøg er meget vigtige i forhold til at hjælpe de lokale virksomheder og samfundet som helhed, så de kan komme på fode igen.

Corn Islands, Nicaragua

En af de bedste ting ved vores ekspeditionskrydstogter er vores mulighed for at tage dig med til mindre destinationer, der er svære at komme til og som større krydstogtskibe ofte sejler forbi. Vi planlægger landgang på Big Corn Island, som ligger ca. 50 sømil ud for Nicaraguas kyst. Her er ingen af de sædvanlige turistfælder, bare en langsom ø-stemning med smukke strande og en oprigtigt venlig lokalbefolkning. Du får følelsen af, at det her er et sted, hvor alle kender alle, og at du vil være velkommen overalt. Nyd nogle saftige hummere, og slæng dig derefter i en hængekøje på stranden, mens du mærker den tropiske ø-idyl skylle hen over dig.

Bocas del Toro, Panama

Bocas del Toro er en drømmende tropeøgruppe, der består af ni større øer og hundredvis af mindre. Det er sådan et sted, folk forestiller sig, når de drømmer om paradis. Denne nationale marinepark er nu på UNESCO's verdensarvsliste og er et af verdens mest biologisk alsidige steder, og dets mange øer understøtter en eksotisk blanding af vilde dyr, herunder dovendyr, røde frøer og bladspisende myrer.

Vi hopper på en lokal vandtaxi til en af de omkringliggende øer og tager på en guidet gåtur. Et sted, vi måske skal besøge, er Red Frog Beach, hvor du kan prøve at få øje på de frøer, der har givet navn til stedet. Eller måske vover vi os til Solarte Island, som har en række fantastiske naturvandrestier til vandreture.

Colón

Denne travle, caribiske havn er et populært stop for skibe, der forbereder sig på at sejle gennem Panamakanalen, og har en mangfoldig befolkning dens lille størrelse taget i betragtning. Som du måske vil forvente, er der masser af gode restauranter her, samt talrige muligheder for at købe sig nogle minder med hjem.

Dag 64-77. Inkaernes historie, arkitektur fra kolonitiden og Panamakanalen

Panamakanalen

Vi sejler gennem Panamakanalen, et 80 kilometer langt, menneskeskabt ingeniørvidunder med kanaler og åbent hav, der blev åbnet for trafik i 1914. Kanalen forbinder Atlanterhavet med Stillehavet, og godt og vel halvvejs på den 12 timer lange tur sejler vi ind i området med Lago Gatún, eller Gatúnsøen. Hvis du er heldig, kan du få øje på en krokodille eller alligator på bredden. Hold øje med træerne, så får du måske et glimt af aber, og måske endda et dovendyr eller to.

Manta, Ecuador

MS Roald Amundsen vil tage os med over ækvator tidligt om morgenen, og du kan deltage i en traditionel ceremoni ombord, hvor vi søger Kong Neptuns velsignelse. Vi sætter foden ned på den sydamerikanske jord, vores første anløbshavn er Montecristi, der ligger 8 km inde i landet fra tunfiskerihavnen Manta. Denne by blev grundlagt i det 16. århundrede af manteños – oprindeligt Ecuador – der søgte fred for de hyppige piratplyndringer på kysten. De traditionelle panamahatte stammer trods navnet egentlig fra Montecristi i Ecuador.

Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

Machalas vigtigste årsag til sin berømmelse er Puerto Bolivar, en vigtig havn til eksport af kaffe, kakao, rejer og bananer, som lokalbefolkningen kalder oro verde – “det grønne guld” – på grund af, at der vokser så mange af dem i denne region. Den nærliggende skov Puyango Petrified har en af de største samlinger af fossile træer i verden, og de menes at være omkring 100 millioner år gamle.

Salaverry, Peru

På grund af vinden og bølgerne fra Stillehavet kan Salaverry være en vanskelig havn at få adgang til. Hvis vi er i stand til at lægge til her, vil det være et godt udgangspunkt for at udforske Trujillo, Perus tredjestørste by, samt en række præcolumbianske, arkæologiske steder, der ligger spredt ud over hele denne region.

Lima, Peru

Perus hovedstad, Lima, ligger på en strimmel ørken mellem Stillehavet og Andesbjergene. Lima, der betjenes af havnen i Callao, er den største by i landet, og fremstår som en moderne og udstrakt metropol, hvor traditioner og moderne tendenser mødes i en spændende cocktail af kultur og gastronomi. I kontrast til denne moderne metropol er lerruinerne af de ceremonielle pyramider Huaca Pucllana og Huaca Huallamarca det eneste, der er tilbage som en påmindelse om inkacivilisationenen, som forsvandt for længe siden.

Paracas, Peru

Den lille og søvnige ferieby Paracas, der ligger i en bugt bag en halvø, er omgivet af sukkerbrune klipper og dejlige strande. Modsat Paracas havn findes en mystisk, lokal geoglyf, der er udskåret i landskabet, et symbol som minder om en kandelaber, hvis oprindelse og betydning stadig forbliver et mysterium. Den kan være relateret til de berømte Nazca-linjer, som du kan se i Pisco-dalen på en kort køretur sydpå som del af en valgfri udflugt.

Arica, Chile

Arica er badet i strålende solskin næsten hver eneste dag hele året rundt, og indbyggerne snakker stolt om Arica som et sted, hvor foråret synes at vare evigt, hvilket er usædvanligt for en by ved havet. Se også den iøjnefaldende San Marcos-katedral, der er tegnet i 1876 af Gustave Eiffel, som er berømt for sit tårn i Paris.

Iquique, Chile

Velkommen til en lille bid af paradis ved Stillehavet, komplet med palmer og strandpromenader. Vores vigtigste plan her er et besøg til den nærliggende og forladte saltpetermineby Humberstone i Atacama-ørkenen, der er på UNESCO’s verdensarvsliste og har et stykke historie, som vi bogstaveligt går igennem.

La Serena, Chile

La Serena, der ligger ud til havet, er velsignet med smukke sandstrande blandt andet langs Avenida del Mar. Chiles næstældste by har en helt særlig atmosfære med en blandet, nykolonialistisk stil. Moderne bygninger står blandt klassisk arkitektur, som f.eks. de omkring 30 omhyggeligt restaurerede stenkirker, hvoraf nogle er omkring 350 år gamle.

Valparaíso, Chile

“Paradisets juvel”, kendt for at være på UNESCO’s verdensarvsliste, byder på masser af monumenter, kirker, historiske kabelbaner, smarte kvarterer, brostensbelagte gyder, farverige huse og charmerende pladser.

Dag 78-87. Vi sejler mod Antarktis

Castro

Vi er nået helt til Patagonien. I Castro skal du tage dit kamera med for at tage et billede husene malet i klare farver, også kaldt palafitos. Det er de traditionelle træhuse, som ligger ved kanten af fjorden langs Gamboa-kajen. Den nærliggende Church of San Francisco, der er på UNESCO’s verdensarvsliste, er også et mesterværk inden for tømrerarbejde og er udelukkende lavet af træ i nygotisk stil.

Puerto Edén

Den lille landsby Puerto Edén ligger i en bugt og er en del af en fjerntliggende øgruppe, der stikker ud i en fjord i provinsen Última Esperanza – som betyder “det sidste håb”. Herfra er der adgang til de exceptionelle landskaber i Bernardo O'Higgins Nationalpark – Chiles største, beskyttede område, der består af et betagende netværk af fredelige fjorde og fantastiske, skovdækkede bjerge. Der er ingen veje til, fra eller endda i denne isolerede landsby, kun gangbroer og stier, der forbinder de under 200 indbyggeres huse.

Puerto Natales

Nyd den betagende udsigt af de sydlige Andesbjerge, når vi ankommer til Puerto Natales. Byen er et indgangssted til Torres del Paine Nationalpark, som tiltrækker vandrere og klatrere fra hele verden. Bortset fra en valgfri heldagsudflugt til nationalparken kan du også bruge lidt tid på at slappe af og udforske Puerto Natales til fods. Denne fredfyldte by er en blanding af boheme-agtige barer, butikker med grej til friluftsliv, huse af bølgeblik og spisesteder, der serverer alverdens mad.

De chilenske fjorde

Vi vil sejle i de sagnomspundne fjorde og omkring et væld af øer, der ligger i Chiles forrevne provins Magallanes, hvor stejle bjerge når op til skyerne. Herefter passerer vi igennem den vestlige del af Magellanstrædet, der er opkaldt efter den berømte, portugisiske opdagelsesrejsende fra det 16. århundrede, der var den første til at sejle igennem det. Naturscenerne er så fantastiske her, at du vil få en naturlig følelse af vidunder og fred!

Kap Horn og Drake-passagen

Efter at have lavet en løkke rundt om den gletsjerskårne Alberto de Agostini Nationalpark sejler vi ind i Beaglekanalen. Se på de overdådige landskaber, når vi passerer mellem nationalparken og Isla Gordo, der er en del af øgruppen Tierra del Fuego. På spidsen af Sydamerika ligger det legendariske Kap Horn, som var en vigtig milepæl på de gamle clipper-ruter, der forbandt Europa med Fjernøsten og Oceanien. Det er her, det åbne hav fra Atlanterhavet og Stillehavet kolliderer og skaber kraftige bølger, der gøres endnu stærkere af de hvirvlende, vestlige vinde. For yachtbåde er det at komme rundt om Kap Horn en maritim bedrift i stil med at bestige Mount Everest. I betragtning af hvor berygtede og turbulente disse farvande er, kan vi ikke garantere dig landgang, men hvis lykken står os bi på dagen med vejr, der er stabilt nok til at sætte fod på øen, kan du blive blandt de få udvalgte i verden, der kan prale af det. Mellem Kap Horn og Antarktis findes der intet andet end Drake-passagen.

Dag 88-91. Det sagnomspundne, frosne kontinent Antarktis

Ingen andre steder på Jorden finder vi et sted, der kan sammenlignes med dette overjordiske landskab med sne og is. Vinden og bølgerne blander sig med den sene forårssol for at skære de friske isbjerge ud i kæmpestore hvide og blå perler, hvoraf nogle er så høje som bygninger. Enorme ishylder og krøllede gletsjere knirker og brager, mens blokke af is kastes ned i vandet nedenfor. Mægtige bjerge er gået i hi under dyner af blød sne. Velkommen til det uovertrufne, syvende kontinent. Velkommen til Antarktis.

Du skal nu bruge de næste fire dage med at udforske flere af de mere end 20 mulige landgangssteder på og omkring den antarktiske halvø og Sydshetlandsøerne. Uanset hvor vi tager hen, og uanset hvad vi end gør, vil hver eneste dag i denne kæmpestore og uberørte region tilbyde dig noget nyt og spændende. Vi bruger måske vores tid på at sejle ind i en oversvømmet, vulkansk caldera eller går i land i dramatiske bugter, hvor der stadig findes rester fra hvalfangertiden. Eller måske går du i land og står blandt tusinder af pingviner – her skal vi naturligvis holde afstand på mindst et par meter til alle de nysgerrige, der kommer hen for at se nærmere på os.

Det er sent forår i Antarktis, så æselpingvinerne og rempingvinerne vil være i starten af deres parringstid, mens de mere avancerede adeliepingviner måske allerede har fået lagt deres æg og nu har fokus på at passe på dem. Der er også mange andre fugle at se i Antarktis, såsom forskellige kjover, stormfugle og terner. I modsætning til pingvinerne kan disse fugle faktisk flyve, så husk indimellem at rette din kikkert mod himlen.

Ekspeditionsteamet vil være med dig hvert skridt ad vejen, og de vil guide dig på landgangene og føre an på iskrydstogterne i de små ekspeditionsbåde. Afhængigt af de lokale sne-, is- og vindforhold kan du være blandt de heldige få, der får mulighed for at deltage i valgfrie aktiviteter som f.eks. kajakroning, sneskovandring eller endda en nat, hvor vi camperer på land.

Der vil også være nemme videnskabsprojekter for civile, som f.eks. himmelobservation, hval- og leopardsælsafari og analyse af fytoplankton under mikroskoperne i vores videnskabscenter. Det er rigtig tilfredsstillende at vide, at de data, som du hjælper med til at indsamle som en del af disse projekter, indgår i faktiske videnskabelige studier på centrale institutter rundt omkring i verden. Vores egen fotograf vil også have nogle praktiske tip til dig, om hvordan du bedst kan indfange de fantastiske landskaber og det smukke dyreliv. Glem dog ikke at lade kameraet være ind imellem, for bare at suge det hele til dig.

Dag 92-94. Til bunden af verden og tilbage igen

Efter det magiske Antarktis har vi to dages rejse tilbage tværs over Drake-passagen til Sydamerika. Det er det perfekte tidspunkt til at geare ned og reflektere over dine oplevelser fra det frosne kontinent. Forkæl dig selv i wellness-centret med en afslappende behandling, og hyg dig i Explorer Bar med dine medrejsende, mens I taler om jeres fælles minder fra turen. Dine fotografier er som trofæer, så vis dem stolt frem og udveksl historier om jeres forskellige eventyr og oplevelser. Og hvorfor ikke tage med ekspeditionsteamet i videnskabscentret for at se tilbage på alt det, du har set og lært undervejs.

Din pol-til-pol-rejse er nu ved at være slut. Når vi ankommer til Ushuaia, Argentina, bliver du transporteret til lufthavnen, hvor du kan flyve til Buenos Aires. Det er op til dig, om du vil flyve direkte hjem, eller bruge et par dage ekstra på at udforske tangoens fødested. Klar til mere? Tilføj et program efter sejladsen for at se de storslåede Iguazu-vandfald på grænsen mellem Brasilien og Argentina.

Inden du går i land, er det desværre tid til at sige farvel til skibet, besætningen, dine medrejsende og det fantastiske ekspeditionsteam. Hver eneste af dem har arbejdet rigtig hårdt for at gøre dit eventyr både glædeligt og uforglemmeligt. Vi er fælles om et overordnet mål: at vise at ekspeditionskrydstogter kan og bør udføres så bæredygtigt som muligt og inspirere os alle til at gøre mere for at passe på og påskønne det skrøbelige liv på vores planet. Det er den samme påskønnelse, vi gerne vil have, at du tager med dig hjem og deler med dine venner og familie. Vi håber at se dig igen på dit næste eventyr!

Livet ombord MS Roald Amundsen

Ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen er et af Hurtigrutens nyeste skibe og stod færdigt i 2019. Skibet er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter, og er desuden et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybridteknologi. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler råvarerne fra de områder, vi sejler forbi. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. Det nye skib har kun udvendige kahytter.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedato:

 • 02-08-2023

  Prisen inkluderer:

  • Flyrejse på økonomiklasse mellem Ushuaia og Buenos Aires
  • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
  • Hotelovernatning og morgenmad i Vancouver
  • Transport mellem skibet og Ushuaia lufthavn
  • Byrundtur inklusive madpakke i Vancouver. Slutter ved kajen
  • Kredit på 1000€ ombord
  • Tøjvask
  • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
  • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
  • Gratis te og kaffe
  • Tøjvask
  • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
  • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
  • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og på land
  • Udvalg af inkluderede aktiviteter
  • Aktiviteter ombord
  • Lån af støvler, vandrestokke og alt udstyr til aktiviteter ved landgang
  • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

  Ikke inkluderet:

  • Flyrejser der ikke er nævnt herover 
  • Udflugter (kan tilkøbes - tilmelding ca. 6 måneder før afrejse)
  • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
  • Bagagehåndtering
  • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
  • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område - mod betaling

  Bemærkninger:
  Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

  Krav for deltagelse i rejsen:

  • Hurtigruten kræver, at alle rejsende på tolv år og derover har fuldført deres primære vaccinationsserie mod COVID-19 med WHO-godkendte vacciner.
  • Der kræves ikke længere en boostervaccination for at gå ombord på Hurtigrutens skibe. Visse lande kan dog kræve en boostervaccine for indrejse. Tjek venligst inden afrejse.

  Hvad er en primær vaccinations serie?
  Man anses for at have fuldført sin primære vaccinationsserie 14 dage efter at have modtaget sidste dosis af en WHO-godkendt vaccine. Bemærk venligst: En primær vaccinationsserie henviser til det indledende antal krævede doser. Det inkluderer ikke booster-vacciner. For eksempel består den primære serie af Moderna eller Pfizer af to doser.

  Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

  Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

  Hurtigrutens fleksible prissystem:
  De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

  Særlige betalingsvilkår:
  Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

  For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

  Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

  Gå til toppen af siden