INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Fjordekspedition i Grønland

Oplev den spektakulære natur i verdens største nationalpark på Grønland

Tag med på en uforglemmelig rejse til verdens største fjord- og nationalpark. Denne ultimative ekspedition starter i Islands hovedstad, Reykjavik, og fortsætter mod det østlige Grønland.

In stock
Travel Code
ex-028

Det kan du glæde dig til

Tag med på denne episke ekspeditionsrejse til det sjældent besøgte østlige Grønland, hvor verdens største fjord- og nationalpark befinder sig. Ekspeditionen starter og slutter ved Islands hovedstad, Reykjavik, hvorfra vi drager over Danmarkstrædet til Grønlands østkyst. Vi ankommer da til Scoresbysund, hvor verdens største fjordsystem har hjemme. Dette majestætiske fjordsystem er 350 km langt og 600 meter dybt. Naturen omkring fjorden er primært præget af sneklædte bjerge, hvor vildtlivet er barskt med et højt antal af polarræve, moskosokser, sneharer og sæler. Selvom de er spredt udover et enormt område, kan vi med lidt held får nogle at se. Ligeledes bør du være på udkig efter den atlantiske hvalros, narhvaler, hvidhvaler og den sjældne buehval.

Til trods for at fjorden er verdens største nationalpark, er den også verdens mindst besøgte af sin slags. Kun et småt antal ekspeditioner har tilladelse til at besøge parken i løbet af den korte sommersæson. Det betyder, at du får mulighed for at opleve et landskab, som meget få andre får at se.

På denne ekspeditionsrejse til Grønland kan du forvente en autentisk oplevelse, hvor du kommer helt tæt på den fantastiske natur. Med et ekspeditionsteam ombord har du mulighed for at deltage i deres arbejde i videnskabscenteret og derved blive klogere på den grønlandske natur og kultur. Ligeledes kan du forvente at se store fjorde, kæmpe isbjerge, alpine landskaber, hængende gletsjere og lodrette granitklipper så langt øjet kan se. Tag med Ruby Rejser på en fantastisk ekspeditionsrejse i det majestætiske, sjældent besøgte Østgrønland.

Rejseplan

Dag Sted
1 Reykjavik, Island
2-3 Til søs
4-7 Scoresbysund
8-11 Nordøst-grønlands nationalpark
12 Irminger-havet
13 Reykjavik, Island

Kort

Kort over fjordekspedition

Dagsprogram

Dag 1. Reykjavik - Ekspeditionens begyndelse
Rejsen mod Grønland starter i verdens nordligste hovedstad, Reykjavik. Navnet Reykjavik, som betyder "den rygende bugt", er blevet tillagt byen grundet dampen fra de mange naturlige kilder i området. Hvis du lyster, kan du tage til Reykjavik et par dage i forvejen og opleve den storartede by og naturen omkring, som er præget af gejsere, fjelde, gletsjere og geotermiske bade. 

Dag 2. Over Danmarkstrædet
Turen går derefter over Danmarkstrædet. På denne del af ekspeditionen vil du lære en masse om naturbeskyttelse både under rejsen og i fremtiden. Ligeledes kan du gøre brug af skibets videnskabscenter, hvor du kan lære om masse om Grønlands dyreliv og økosystem. 

Dag 3-7. Scoresbysund - Verdens største fjord
På turen mod nord forsøger vi at lægge til kaj ved Scoresbysund. Her er naturen uimodståelig og spektakulær med stejle basaltbjerge på op til 2.000 meter, som ikke blot er smukke, men som også laver ly mod vinden for byens beboere. Ligeledes er der gode chancer for at få det grønlandske dyreliv at se på denne del af ekspeditionen.

Dag 8-11. Nordøst-grønlands Nationalpark
På denne del af rejsen ankommer ekspeditionen til verdens største nationalpark. Nationalparken er selvsagt enorm, og her vil der også være mulighed for at opleve det grønlandske dyreliv, såvel som kæmpe isbjerge, arktiske landskaber, hængende gletsjere og lodrette granitklipper. Foruden dette er nationalparken også hjemsted for jagthytter, nogle videnskabelige forskningsstationer og to militære forposter, men foruden disse er her ingen spor af menneskeliv.

Dag 12. Rejsen tilbage til Island
Efter at have udforsket fantastiske Grønland sætter ekspeditionen kursen tilbage mod Island. På rejsedagene vil der være mulighed for at genopfriske oplevelserne, udforske videnskabscenteret eller bare slappe af og nyde de minder, der er blevet skabt på rejsen. Endvidere vil der også være mulighed for at se hvaler på denne del af ekspeditionen.

Dag 13. Reykjavik - Ekspeditionens afslutning
På dag 13 ankommer vi igen til den islandske hovedstad, Reykjavik. Herefter er ekspeditionen slut, men du har mulighed for at tage et ophold i byen inden hjemrejsen, hvis det skulle friste.

Livet ombord MS Fridtjof Nansen

Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden er helt klar til at udforske Antarktis. MS Fridtjof Nansen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi. Skibet forsøger at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra, i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Der er store udsigtsplatforme på flere dæk, så gæsterne kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og maden, der findes på rejsemålene. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. 

Alle kahytterne er udvendige, rummelige kahytter med vindue. Kahytterne er samtidig uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om nogle af de enkelte kahytstyper: 

 • Polar Udvendig (betegnelse RR)
  RR-kahytterne er større kahytter på mellemdækket. Kahytterne er mellem 19 og 23 m², har fleksible sengearrangementer (nogle med sovesofa), tv og eget bad/toilet.


 • Arctic Superior (betegnelse XT)
  XT-kahytterne er rummelige kahytter på mellem 15 og 19 m² placeret på øverste dæk. Alle kahytterne har dobbeltseng eller fleksible sovesofaer, tv, hygiejnesæt, kedel + te og kaffe og ikke mindst balkon. 
Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:

24. august 2022

 

Prisen inkluderer:

 • Ekspeditionssejlads i valgte kahytskategori
 • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad) 
 • Te og kaffe
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Professionel fotograf, der vejleder de rejsende i, hvordan man tager de bedste landskabs- og dyrelivsbilleder
 • Boblebade, panoramasauna og indendørs træningsområde
 • Forskningsprogram med mulighed for, at rejsende kan deltage i videnskabelig forskning

Ikke inkluderet:

 • Internationale flyrejser - vi hjælper gerne med fly tur/retur fra Island
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter

 

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden