Bestil

Fra Lissabon til Hamborg

Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet | April 2024

Sejl langs Atlanterhavskysten fra Lissabon til Hamborg, besøg steder, der er på UNESCOs verdensarvsliste og oplev Bretagnes rige historie og kultur, Baskerlandet og Galicien.

In stock
Travel Code
EX-075
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSan Sebastians gastronomiske oplevelser
blue encircled checkDen gamle bydel i Bordeaux, optaget på UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled checkBretagnes fineste naturlandskaber og mest berømte seværdigheder
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon12 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne 14 dage lange eventyrrejse opdager vi spektakulære landskaber, fascinerende søfartshistorie, rig kultur og de gastronomiske lækkerier i kystens perler i Portugal, Spanien, Frankrig, Holland og Tyskland.

Iberisk charme

Fra det øjeblik, vi sejler fra Lissabon begynder en dybdegående rejse ind i den europæiske historie. Når vi forlader farvandet i Biscayabugten, kan vi nyde San Sebastians gastronomi, opleve gamle Gijón og se den unikke havneby Ferrol. I Galicien, hvor mange ruter fører til Santiago de Compostela, besøger vi historiske landemærker lige fra romertiden og frem til korstogene.

Bretagnes havne

I Bretagne går vi en tur gennem Saint-Malo med de fantastiske fæstningsmure, der er bygget af de gamle gallere, men i århundreder var hjemsted for pirater. Vi fortsætter herefter langs Bretagnes vilde kystlandskaber for at udforske maleriske fiskerbyer, charmerende middelalderbyer og bretonernes rige søfartshistorie. Det næste, der venter forude, er Ile d’Aix og vinens by, den storslåede Bordeaux.

Kanalbyerne

I havnebyen Harlingen oplever vi Frieslands rå, nederlandske charme med smukke kanaler midt i naturen. Herfra sejler vi til Normandiet og går en tur på stranden, hvor de allierede tropper landede på D-dag. Vi besøger også Caen, middelalderbyen, hvor William Erobreren satte sit uforglemmelige præg.

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Lissabon, Portugal
2 Llencois, Portugal
3 Ferrol, Spanien
4 Gijón, Spanien 
5 San Sebastian, Spanien
6 Bordeaux, Frankrig
7 Ile D'yeu, Frankrig
8 Morbihan, Frankrig
9 Douarnenez, Frankrig
10 Saint Malo, Frankrig
11 Til søs
12 Harlingen, Holland
13 Hamborg, Tyskland

Kort

down v arrow

Fra Lissabon til Hamborg – Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Legendariske Lissabon

Ekspeditionskrydstogtet begynder i Lissabon – og hvilket fantastisk sted at begynde. Lissabons cruiseterminal ligger tæt på den gamle bydel, perfekt i forhold til at gå på opdagelse til fods i den portugisiske hovedstads historiske centrum. Lissabon, der er bygget på syv bakker langs bredden af den smukke flod Tagus, rangerer blandt Sydeuropas mest fortryllende byer — tilmed med en fascinerende historie. Fønikerne var de første, der opdagede de handelsmæssige muligheder ved flodmundingen af Tagus, men ikke de sidste. Lissabons store strategiske beliggenhed tiltrak kelterne, romerne, visigoterne og maurerne, der alle belejrede byen og satte deres præg.

Man må ikke gå glip af at gå rundt i Baixa, Bairro Alto og Alfama, Lissabons klassiske kvarterer. Næsten alt af historisk interesse findes her såvel som et stort antal små butikker. Start ved Praa do Comercio i Baixa-kvarteret og tag til Praa Rossio for at se statuen af Kong Pedro IV inden en tur op til Largo do Chiado for at udforske de smalle gader i Bairro Alto.

I Alfamas labyrintiske gader i det gamle mauriske kvarter finder vi Lissabons katedral og rester af et romersk amfiteater. Den bedste udsigt over byen fås fra Castelo de San Jorge, den imponerende mauriske fæstning fra det 11. århundrede.

Vores komfortable ekspeditionsskib MS Fridtjof Nansen ligger klar til os i havnen til aftenstid. Find din kahyt og deltag i en obligatorisk sikkerhedsdemonstration, når vi gør os klar til den forestående rejse. Efter en velkomstmiddag, hvor kaptajnen skåler for vores rejse, kan du synke ned i en lænestol i Explorer Lounge & Bar med et glas af det, du bedst kan lide og slappe af – ekspeditionsrejsen er i gang!

Program før sejladsen

For at få tid til at udforske byen kan man forlænge sit ophold eller deltage i vores tilkøbsprogram i Lissabon inden sejladsen for at få en sightseeing-tur i byen og omegnen.

Dag 2: Charmerende Porto

Ekspeditionens første stop er i Porto de Leixoes, et fremragende udgangspunkt for at gå på opdagelse. Du kan tage nordpå mod den lille fæstning Forte Leça de Palmeira og fortsætte langs stranden til Avenida Liberdade. Eller du kan besøge Leça-fyrtårnet, Boa Nova-kapellet og den smukke strand Praia Azul. Porto, som er berømt for sin portvin og historiske centrum, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, vil vinde dig med sin karismatiske fortid og overraske dig med sin modernitet. Det er en by, der er lavet til spadsereture, en labyrint af smalle gader og unikke monumenter, hvor alt til sidst fører til Douro-floden. Du må ikke at gå glip af den romanske katedral, San Francisco-kirken med det overdådigt forgyldte barokke interiør og panoramaudsigten fra toppen af Clérigos-​kirken. Du kan blive helt væk i bøger omgivet af det magiske neogotiske interiør i den smukke boghandel Lello, se Palacio de la Bolsa og slentre langs Avenida de los Aliados.

Eller opsuge atmosfæren, mens du udforsker den travle promenade ved Ribeiras flodbred, der er pakket tæt med pastelfarvede huse og smukke flisebelagte facader. Gå over Douro-floden via det øverste dæk på broen Ponte de Dom Luís inspireret af Eiffeltårnet, se lagerbygningerne og kældrene med portvin i Vila Nova de Gaia på den sydlige bred og kryds broen igen, denne gang langs den nederste gangbro.

Bagefter får du måske lyst til at belønne dig selv med en forfriskende hvid portotonic på en af ​​de mange livlige barer og restauranter på molen. Hvis du har fået opbygget din appetit, skal du prøve nogle af Portos delikatesser, som f.eks. francesinha, en populær grillet sandwich med kød og ost, bacalhau, lokalt saltet klipfisk, eller retter lavet med kallun.

Dag 3: Den engelske rute til Santiago

Vores næste ophold er Ferrol på Galiciens forrevne kyst. Byen var oprindeligt en lille fiskerby, og den har været Spaniens vigtigste flådebase i næsten tre århundreder på grund af dens fortrinlige, strategiske placering. Ingen anden havn i Spanien har så mange fæstninger, kasteller eller kaserner. Ferrol er et af de bedst bevarede eksempler på en havneby fra det 18. århundrede og er på en foreløbig liste over steder, der kan komme på UNESCOs verdensarvsliste.

Det arkitektoniske højdepunkt er Barrio de la Magdalenas neoklassiske design med symmetriske bygninger i et skakternet mønster af gader, der er omgivet af militærbygninger fra det 18. og 19. århundrede omkring havnen. I bydelen findes bygninger i art nouveau-stil, gadekunst, sømandskirker, søfartsmuseer og typiske, galiciske husfacader. De står i kontrast til Ferrol Vello, den gamle bydel, dens smalle gader og stræder, der mere minder om middelalderen.

Costa de Artabra, nordvest for Ferrol, med dens klipper, forbjerge og bugter, er et af Galiciens mest spektakulære kystlandskaber og en fremragende mulighed for en dag med oplevelser. Strandene i Playa de los Doniños og Playa de San Xurxo er kun en kort køretur væk. Smag Galiciens lækre skaldyr, hvoraf den mest berømte ret er pulpo á feira, blæksprutte med kartofler og paprika.

En af flere pilgrimsruter til Santiago de Compostela, Camino Ingles, også kendt som den engelske rute, starter ved Ferrol. Gå den første etape fra Ferrol til Neda eller Pontedeume eller snyd lidt ved at deltage i en tilkøbsudflugt direkte til Santiago de Compostela, der ligger cirka en times kørsel væk. Oplev den smukke by med dens kulturelle seværdigheder, der er det vigtigste katolske pilgrimsmål efter Rom og Jerusalem.

Dag 4: Asturiens kulturelle centrum

Gijón nyder godt af en førsteklasses beliggenhed langs Biscayabugten med adgang til de kantabriske bjerge og havet. Byen udviklede sig fra en lille fiskerby, der blev bosat af romerne for over 2.000 år siden, og blev en vigtig havneby i det 19. århundrede for den nærliggende Oviedo, hovedstaden i Asturien.

Indtag atmosfæren i gamle Gijón på en spadseretur gennem de charmerende kvarterer i Cimadevilla og Barrio del Carmen. Den kuperede halvø Cimadevilla er Gijóns historiske centrum, en gammel fiskerlandsby med smalle gyder, charmerende pladser og gamle huse fulde af karakter.

Her, i det gamle kvarter, kan du udforske Baroque Revillagigedo Palace, San Bautista-kollegiet, smukke kirker og Plaza del Marques. Tag på en vandretur til toppen af ​​Cerro Santa Catalina, domineret af betonskulpturen af ​​Eduardo Chillida, for at nyde den bedste udsigt over Gijón.

Slap af på den lange strækning med gyldent sand på Playa de San Lorenzo, som er en af ​​de smukkeste bystrande i Spanien. Du kan komme på en spektakulær kystvandring langs klipperne op til Mirador de la Providencia, gå en etape af Camino del Norte eller tage på en blidere spadseretur ved at følge flodpælene ind i landet.

Hvis du er i humør til et gastronomisk eventyr, kan du forkæle dig selv med de kulinariske delikatesser fra Asturien i Barrio del Carmen. Prøv friskfanget fisk, enten grillet eller bagt, sammen med et glas lækker, lokal cider. Eller prøv asturiske delikatesser, som f.eks. arroz marinero, skaldyrsris, eller calderetas, en lækker gryderet med fisk, skaldyr eller kød.

Dag 5: Baskerlandet

San Sebastián er måske ikke den største, ældste eller vigtigste by i det nordlige Spanien, men det er den smukkeste kystby! Man tryllebindes af den rolige bugt, den gyldne, halvmåneformede strand, La Concha, den grønne ø Santa Clara og bakkerne i Igueldo og Urgull og den livlige gamle bydel, Parte Vieja.

Start ved foden af Monte Urgull for at udforske den historiske del af Parte Vieja. Stop ved den gotiske kirke San Vicente, Santa Marias barokke facade, de smukke pladser i La Constitucion og Sarriegi, Teatro Principal, det baskiske museum i San Telmo og Mercado de la Brecha.

Det er en stejl tur op til befæstningerne i Monte Urgull, men det er besværet værd på grund af den fantastiske udsigt over bugten. Bagefter kan man tage en velfortjent pause med en forfriskning på terrassen foran en af ​​de mange caféer på Boulevard Zumardia. Frisk igen kan man nyde en spadseretur i den nye bydel, stoppe ved Rådhuset, Teatro Victoria Eugenia, den neo-gotiske katedral i Buen Pastor og Plaza de Gipuzkoa.

Fra Avenida de la Libertad, der er en stor boulevard med historiske bygninger, kan man gå mod øst til Palacio de Congresos Kursaal, der er en spektakulær bygning med mange glaskonstruktioner. Går man mod vest, finder man den populære Playa de la Concha, hvor man kan nyde gadelivet og de mange mennesker på strandpromenaden. Længere fremme ved Playa de Ondarreta kan man tage svævebanen op til Monte Igueldo til en endnu mere spektakulær udsigt.

Inden vi vender tilbage til skibet, er der mulighed for at prøve det traditionelle baskiske køkken. San Sebastián er en berømt maddestination blandt andet på grund af pintxos, der er små bider sprængfyldt med smag. Hop fra den ene bar til den anden, og bestil barens bedste anretning, inden du går videre til den næste bar.

Dag 6: Vin, historie og kultur

Velkommen til vinenes by! Bordeaux har eksporteret vin siden antikken. Bordeaux, der blev grundlagt af kelterne, beriget af romerne, angrebet af vikinger, styret af briterne og genopbygget af franskmændene, er den ottende største by i Frankrig, og dens gamle bydel er på UNESCOs verdensarvsliste med 350 monumenter og kirker.

Vin er sjælen i Bordeaux og med over 8.500 vinslotte og producenter i regionen, er den ikke svær at finde. Vinmarker og vingårde findes kun en kort sporvognstur fra centrum. Smag og sammenlign nogle af de 60 appelation-vine - fra den fremragende røde Bordeaux Supérieur til søde Sauternes.

Stå foran Place de la Bourse og nyd effekten fra ​​det berømte vandspejl, Miroir d’Eau., mens storheden fra ​​den fineste franske arkitektur fra det 18. århundrede reflekteres tilbage til dig. Besøg Grand Theatre, Esplanade des Quinconces, Girondins-monumentet, Quartier des Chartrons og Place du Parlement.

Den neoklassiske bevægelse fra det 18. århundrede udslettede næsten Bordeauxs historie, men der er fortsat adskillige imponerende eksempler på den fransk-gotiske stil. Besøg den smukke Cathedral de Saint-André, Porte Cailhau og det livlige Quartier de Saint-Michel, bygget rundt om den flamboyante gotiske Basilique Saint Michel.

Gå ikke glip af byens museer. Lær om vinens historie ved Cité du Vin. Kunstelskere bør nyde Musée des Beaux-Arts og Musée des Arts Décoratifs. For at dykke ned i regionens historie kan man tage på Musée d’Aquitaine.

Dag 7: Île-d’Yeu, Frankrig

Vi skal besøge den smukke, lille ø der med sine stenkyster, klitter og frodige enge har massere at byde på. Øen var for over 5.000 år siden beboet af ​​bønder fra den neolitiske periode, og har derfor mange historiske steder - lige fra fremragende bevarede stendysser og bautasten til middelalderborge, fyrtårne, små naturhavne og landsbyer.Lej en cykel eller oplev øens skatte til fods.

Dag 8: Bretagnes højdepunkter

Bretagne, der rager ud i Atlanterhavet, er beliggende på en halvø med en forrevet kystlinje med utallige klipper, bugter, vige, øer og holme. Kulturen i Bretagne er forskellig fra den franske kultur med eget sprog, egen mad og egne traditioner. Vi tilbringer dagen med at udforske regionen Morbihan, der omfatter Belle Île, Quiberon-bugten og Morbihan-bugten. Området tilbyder nogle af Bretagnes fineste naturlandskaber og de mest berømte seværdigheder.

Vi lægger muligvis til i Port Haliguen på spidsen af ​​Quiberon-bugten, hvorfra du kan udforske lokalområdet eller deltage i valgfri udflugter til historiske seværdigheder. Hvis vi lægger til ved Belle Île, vil du først se dens formidable fæstning fra det 17. århundrede, Citadelle Vauban, i den charmerende havn i Le Palais. Nyd den travle aktivitet omkring havnen og slusen, og gå en tur gennem det historiske centrum.

Ud over havnen kan du se gamle fæstninger og fyrtårne, der er beliggende på de forrevne klipper. Slap af på den smukke Donnant-strand, eller besøg farverige Sauzon, La Pointe des Poulains, tidligere Sarah Bernhardts hjem og Les Aiguilles de Port Coton, der blev malet af den berømte Claude Monet.

Morbihan har en fascinerende historie og kultur. Dens efterfølgende besættelse af romerne, kelterne, franskmændene og bretonerne satte hver sit præg. Blandt de mange højdepunkter i Morbihan er den middelalderlige by Vannes og stensætningerne ved Carnac, der kan måle sig med Stonehenge.

Vannes, omgivet af en bymur, har et velbevaret historisk centrum fyldt med bindingsværkshuse og middelalderlige kirker, især katedralerne St Pierre, La Cohue og Château Gaillard. Ved Carnac og Locmariaquer findes et af de mest imponerende megalitiske områder i Europa. Her finder du gamle stencirkler, udskårne stendysser, gravhøje og hundredvis af bautasten, arrangeret i rækker.

Området tiltrækker også vandrere, der er ivrige efter at omfavne de spektakulære landskaber i Côte Sauvage, langs klipper, der er gennemborede af vidunderlige grotter, hvælvinger og tunneller. Andre foretrækker de mindre eksponerede stier langs GR340 på Belle Île, hvor du kan nyde et fantastisk kystlandskab.

Dag 9: Finistére, Bretagnes yderste punkt

Kystlandskabet i Douarnenez har inspireret malere som Renoir og Boudin. Denne maleriske havneby, kendt for sit sardinfiskeri, har sandstrande, stejle klipper, farverige kajområder og fire havne. Finistère, Frankrigs yderste punkt, er stolt over at være bretonsk. Sørg for at smage galette, fyldte boghvedepandekager, og den berømte Kouign-Amann, en smøragtig, velsmagende kage, begge specialiteter fra Bretagne.

I Dourarnenez minder fiskerhusene og sømandskirkerne i St Helene og St Michel om byens svundne guldalder med fiskeri i det 19. århundrede. Søfartsmuseet i Port-Rhu huser både fra hele verden, inklusive gamle sejlskibe, en irsk currach og en kornisk dampbåd. Uden for byen kan du slappe af på fine sandstrande eller nyde det dramatiske landskab i Douarnenez-bugten langs kyststien GR-34.

Douarnenez ligger ud mod en åben bugt og kan til tider blive udsat for dønninger, der vanskeliggør landgang. Dens havn bruges også lejlighedsvis af den franske flåde til øvelser. I begge tilfælde har vi planer om landgang ved Brest, lidt længere nordpå. Fra Brest vil du stadig have adgang til de samme seværdigheder og udflugtsprogram.

Med sin stærke søfartshistorie er Brest en fascinerende, maritim by og hjemsted for det nationale søfartsmuseum. Det ligger inde i den militære fæstning, Chateau de Brest, der stadig bruges af flåden i dag. Brest har mange middelalderlige fæstningsværker, især Tour Tanguy-tårnet.

Brest er også en moderne by med liv på moler og kajer. Tag på en naturskøn gåtur langs havnen og floden Penfeld, eller gå langs Cours Dajot, hvor du kan se hele “Rade de Brest”-bugten. En svævebanetur over floden fører til et stort udsigtspunkt i Brest og den moderne, lodrette løftebro Recouvrance.

Dag 10: Ind i korsaernes hule

Porten til Bretagne, Saint Malo, fra havet er noget af et syn, omkranset af uigennemtrængelige bastioner og lavvandede strande. Saint Malo betragtede sig selv som en uafhængig bystat for meget af sin moderne historie, og dens beboere henviser til sig selv som malouinere, adskilt fra både franskmænd og bretonere.

Uanset hvad du gør i dag, skal du sørge for at tage en gåtur rundt langs fæstningsvoldene. Fra toppen af bymurene vil du have den bedste udsigt over den omkransede by og de omkringliggende øer! Se en hyldest til en af Saint Malos mest berømte lokale … en statue af Robert Surcouf, den berømte pirat, og et monument til Jacques Cartier, søfartsopdagelsesrejsende, krediteret for at kortlægge St Lawrence-bugten og navngive Canada.

Korsarerne fra Bretagne var hensynsløse kapere, der opererede under beskyttelse af kongen af ​​Frankrig. Hjemme i Saint Malo byggede de fine landejendomme og blev behandlet som respektable herrer. Udforsk Château Saint Malo-museet, og besøg kaperhuset, hvor du kan lære om byens historie som hjemsted for pirater.

Ved lavvande kan du gå gennem sandet til øen Le Grand-Bé, hvor den lokale forfatter Chateaubriand er begravet, og se over til bastionen Fort National designet af Vauban på en nærliggende ø.

Inden for bymurene kan du følge et historisk spor gennem labyrinten af ​​charmerende, brostensbelagte gader og opdage, hvad der er tilbage af det oprindelige St. Malo, inden de allieredes bombeangreb i 1944. Besøg den gotiske St Vincent-katedral og Chateau de la Duchesse Anne, med dens særprægede tårn.

Du kan også nyde en naturskøn gåtur til den nærliggende landsby Aleth, hvor du kan få mere at vide om Saint Malos historie under 2. Verdenskrig på Cap-Horniers-museet.

Dag 11: Sejlads i kanalen

Nyd dagen ombord med at slappe af på dækket, i Explorer Lounge eller i Videnskabscentret, mens vi sejler rundt i det farvand, der adskiller kontinentet Europa fra De Britiske Øer.

Mens briterne og danskerne kalder den for Den Engelske Kanal, kendes den på kontinentet som La Manche, der betyder kanal på fransk. Hollænderne har muligvis det mest diplomatiske navn for den … de kalder den blot Het Kanaal – Kanalen.

Uanset navnet, sejler en fjerdedel af verdens handelsskibe gennem denne passage. Skibets ekspeditionsteam af eksperter fortæller dig alt det, du gerne vil vide om kanalen.

Dag 12: En af Frieslands 11 byer

Harlingen er en af de 11 byer i Friesland. Havnen er Frieslands eneste, og området har en omfattende maritim historie: fiskeri, handel og hvalfangst. Harlingen er den travleste havn i det nordlige Holland.

Harlingen er en by med kanaler, lagerbygninger og smukke havne på Vadehavets sydlige bred, et område, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Området er perfekt til vandreture, men vi er i Holland, så man bør leje en cykel. Man kan også nemt leje en båd for at udforske kanalerne, havnene og de lokale landsbyer selv.

I den gamle bydel kan man besøge rådhuset fra det 18. århundrede, Hannemahuis-museet, Blauwe Hand – byens ældste lagerbygning og Saint-Michaëlkerk. Hold udkig efter vartegn som det gamle fyrtårn, der nu er et hotel, statuen af Anton Wachter, en karakter i romanserien af den lokale forfatter Simon Vestdijk; og 46 mindesten, egentlig Stolpersteine (snublesten), til minde om de 46 lokale jøder, der blev myrdet af nazisterne.

Udforsk de gamle havne i Noorderhaven og Zuiderhaven med historiske lagerbygninger og en flåde af traditionelle sejlskibe. Væk fra Zuider-kajen skal man holde udkig efter en skulptur i fuld størrelse af en kaskelothval, der med jævne mellemrum sender et kraftigt vandsprøjt op i luften.

Den arktiske opdagelsesrejsende fra det 16. århundrede William Barents blev født på den nærliggende ø Terchelling. Enhver, der er interesseret i arktisk udforskning, bør se rekonstruktionen af hans ekspeditionsskib.

Harlingen Aardewerk-museet vil være til glæde for dem, der er interesseret i frisisk keramik. Harlingen er hjemsted for Hollands sidste traditionelle keramikfabrik, der fortsat bruger den originale majolica-teknik, 100 % håndlavet og malet med tinglasur. Metoden er blevet anvendt siden 1598, og de lokale fliser og keramik er en vidunderlig, original souvenir.

Dag 13: Nordens Venedig

Vi slutter vores rejse i Tysklands næststørste by er et af Europas grønneste byområder og er fyldt med parker, botaniske haver og naturreservater. Vi er sikre på, at du har haft en fantastisk tur og har oplevet den europæiske Atlanterhavskysts fascinerende historie, men du behøver jo ikke at rejse hjem med det samme. Hvis du gerne vil udforske Hamborg og dens omgivelser, har du rig mulighed for det. 

Byen bliver ofte kaldet ‘Nordens Venedig’, og på en bådtur kan man opleve byens kanaler og havneområde. Man kan også komme rundt til fods, på cykel eller med en turistbus, hvor man kan stå på og af, som man vil.

Besøg den gamle flydedok Landungsbrücken, se gamle skibe og værfter, bygninger ved havnefronten og den gamle Elbtunnel. Gå op i det 132 meter høje klokketårn i den berømte Sankt Michaels-kirke for at få en betagende udsigt over byen.

Mange af seværdighederne er koncentreret i Altstadt, den gamle bydel. Besøg Sankt Katarinas-kirken og Sankt Nikolai-kirken. Oplev bindingsværkshusene i den historiske gade Deichstraße og se det imponerende rådhus på Rathausmarkt.

Besøg verdens største kompleks af pakhuse ved Kontorhausviertel og Speicherstadt, der sammen med Chilehaus er på UNESCOs verdensarvsliste. Hvis man kun vil besøge ét museum, så regnes Hamburg Kunsthalle for at være landets bedste kunstmuseum. Sightseeingturen kan forenes med lidt vinduesshopping i Mönckebergstraße. Eller prøv en traditionel ret fra Hamborg, som f.eks. ålesuppe, skinkesuppe med tørret frugt og labskaus, labskovs på dansk, der er oksekød i tern med kartofler og syltede agurker.

Livet ombord MS Fridtjof Nansen

down v arrow

Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden er helt klar til at udforske Antarktis. M/S Fridtjof Nansen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi. Skibet forsøger at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra, i en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Der er store udsigtsplatforme på flere dæk, så gæsterne kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet. MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og maden, der findes på rejsemålene. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

 • 22. april 2024

Prisen inkluderer:

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Ikke inkluderet:

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbssudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden