Fra Lissabon til Hamborg

Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet | Rejs i april 2025

Sejl langs Atlanterhavskysten fra Lissabon til Hamborg, besøg steder, der er på UNESCOs verdensarvsliste og oplev Bretagnes rige historie og kultur, Baskerlandet og Galicien.

In stock
Travel Code
EX-075
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSan Sebastians gastronomiske oplevelser
blue encircled checkDen gamle bydel i Bordeaux, optaget på UNESCOs verdensarvsliste
blue encircled checkBretagnes fineste naturlandskaber og mest berømte seværdigheder
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon11 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne 12 dage lange ekspeditionsrejse opdager vi spektakulære landskaber, fascinerende søfartshistorie, rig kultur og de gastronomiske lækkerier i kystens perler i Portugal, Spanien, Frankrig, Holland og Tyskland.

Iberisk charme
Fra det øjeblik, vi sejler fra Lissabon begynder en dybdegående rejse ind i den europæiske historie. Når vi forlader farvandet i Biscayabugten, kan vi nyde San Sebastians gastronomi, opleve gamle Gijón og se den unikke havneby Ferrol. I Galicien, hvor mange ruter fører til Santiago de Compostela, besøger vi historiske landemærker lige fra romertiden og frem til korstogene.

Bretagnes havne
I Bretagne går vi en tur gennem Saint-Malo med de fantastiske fæstningsmure, der er bygget af de gamle gallere, men i århundreder var hjemsted for pirater. Vi fortsætter herefter langs Bretagnes vilde kystlandskaber for at udforske maleriske fiskerbyer, charmerende middelalderbyer og bretonernes rige søfartshistorie. Det næste, der venter forude, er Ile d’Aix og vinens by, den storslåede Bordeaux.

Kanalbyerne
I havnebyen Harlingen oplever vi Frieslands rå, nederlandske charme med smukke kanaler midt i naturen. Herfra sejler vi til Normandiet og går en tur på stranden, hvor de allierede tropper landede på D-dag. Vi besøger også Caen, middelalderbyen, hvor William Erobreren satte sit uforglemmelige præg.

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Lissabon, Portugal
2 Leixões (Porto), Portugal
3 Ferrol, Spanien
4 Gijón, Spanien 
5 San Sebastian, Spanien
6 Bordeaux, Frankrig
7 Île-d’Yeu, Frankrig
8 Douarnenez, Frankrig
9 Saint Malo, Frankrig
10 Til søs i den Engelske kanal
11 Harlingen, Holland
12 Hamborg, Tyskland

Kort

down v arrow

Fra Lissabon til Hamborg – Europas seværdigheder ud mod Atlanterhavet

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Legendariske Lissabon
Portugals hovedstad er rig på historie og kultur. Tag en slentretur gennem de klassiske kvarterer Baixa, Bairro Alto, Chiado og Alfama, det gamle mauriske kvarter, hvor der er rester af et romersk teater og en maurisk fæstning.

Lidt uden for bycentrum kan man besøge det smukke Belémtårn og Jerénimos-klosteret, der begge er på UNESCOs verdensarvsliste, inden sejladsen begynder. Bagefter går vi ombord på ekspeditionsskibet og begynder vores eventyrlige oplevelser til søs.

Der er så meget at se og lave i Lissabon, så ankom i god tid inden sejladsen og deltag i vores tilkøbsprogram.

Dag 2: Charmerende Porto
Første opholdssted er Leixões. Herfra kan man se Leça-fyrtårnet, Boa Nova-kapellet og den smukke Praia Azul-strand. 

Man kan tage en bus til Porto, der er berømt for sine portvine og sit historiske centrum, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Porto er en kuperet by, der er god at slentre i, og man kan forelske sig i de pastelfarvede huse, de farverige, flisebelagte facader, gadekunsten, de udsmykkede kirker og panoramaudsigten over Douro-floden.

Gå en tur ad den travle promenade Ribeira langs havnen, kryds over Dom Luís I-broen, smag lækre petiscos, og drik portvin i kældrene i Vila Nova de Gaia.

Dag 3: Seværdigheder i Galicien
Som vi nærmer os Ría de Ferrol, nyder vi synet af de imponerende forter Castillo de La Palma og Castillo de San Felipe, der befinder sig på hver side af næsset og beskytter byen.

Ferrol er en af Spaniens bedst bevarede havnebyer fra det 18. århundrede. Mens vi er her, går vi på kryds og tværs af Barrio de la Magdalenas gader og udforsker byens søfartsmuseer.

El Camino Inglés, der er en af Camino de Santiagos pilgrimsruter, begynder i Ferrol. Man kan også deltage i udflugter til Santiago de Compostela, der er på UNESCOs verdensarvsliste og er en af verdens vigtigste katolske byer.

Dag 4: Gijóns gyldne sand
Gijón, der er Asturiens kulturelle hjerte, har en førsteklasses beliggenhed i Biscayabugten. Med tiden har den udviklet sig fra en lille fiskerby, der var bosat af romere, til en prominent havneby.

Man kan opleve den gamle bydels charme på en spadseretur gennem parken i Cimadevilla og kvarteret Barrio del Carmen, udforske smukke barokkirker og stå på Plaza del Marqués. Man kan også gå en tur op til Mirador de la Providencia, der er et usædvanligt udsigtssted formet som et skibsskrog. Her er en fantastisk udsigt over det omgivende landskab.

Her kan man slappe af i Playa de San Lorenzos gyldne sand, gå en tur langs kysten eller spise friskfanget fisk og andre asturiske delikatesser, der ledsages af et glas forfriskende cider.

Dag 5: Udforsk San Sebastián
Rejsen fortsætter til Baskerlandet. Alle elsker San Sebastiáns energi, der har noget for enhver – madelskere, kulturinteresserede og surfere.

Besøg det historiske kvarter Parte Vieja, hvor man finder en gotisk kirke, barokfacader og smukke pladser. Man kan slappe af på stranden i La Concha eller tage en tur med svævebane til Monte Igueldo. Den stejle tur op til Monte Urgull belønner os med en fantastisk udsigt over bugten fra fæstningerne på toppen.

Find tid til at nyde traditionelle, baskiske måltider. De lækre pintxos er perfekte små hapser at spise, når man går rundt i byen.

Dag 6: Bordeaux, vinenes by
Den gamle bydel i Bordeaux er på UNESCOs verdensarvsliste og fyldt med kultur og kunst alle vegne. Hvis man elsker kunst og arkitektur, bliver man forkælet med valgmuligheder – lige fra det berømte vandspejl ved Place de la Bourse, til den gotiske Cathédrale Saint-André og Musée des Beaux-Arts Bourdeax.

Men Bordeaux-vinene er byens ægte sjæl. Med over 8.500 château’er og producenter i regionen og vingårde i kort afstand fra byen kan man smage og sammenligne nogle af de 60 appellation-vine - fra den fremragende røde Bordeaux Supérieur til den søde Sauterne.

Dag 7: Afslapning i Île-d’Yeu
Hvad Île-d’Yeu mangler i størrelse, kompenserer den mere end rigeligt for med sine landskaber. Den smukke, lille ø har stenkyster, klitter, fyrreskove og frodige enge.

Øen, der for over 5.000 år siden var beboet af ​​bønder fra den neolitiske periode, har mange historiske steder – lige fra fremragende bevarede stendysser og bautasten til middelalderborge og landsbyer. Lej en cykel eller oplev blot øens skatte til fods.

Havnene på Île-d’Yeu er for små til vores skib, så hvis vejret tillader det, ligger vi for anker ud for øen og bruger skibets små både til at komme i land.

Dag 8: Fascinerende Finistère
Vi bruger skibets små både til at komme på land i den maleriske havneby Douarnenez, der har farverige kajområder, sandstrande og stejle klipper, der inspirerede berømte kunstmalere som Renoir og Boudin. Ud over fiskerhytter og sømandskirker har Douarnenez et vidunderligt søfartsmuseum med skibe fra hele verden.

Hvis forholdene ikke passer til et besøg i Douarnenez, tager vi til Brest, der ligger i nærheden og er en fascinerende by, hvor man stadig kan se levn fra middelalderborge. Her kan man besøge det nationale søfartsmuseum i fæstningen Chateau de Brest. Brest er en moderne by med livlige havnepromenader og kajer, der er perfekte til en smuk gåtur og lidt mad.

Dag 9: Fæstningen Saint-Malo
Set fra havet er Saint-Malo et imponerende syn. Byen er omkranset af befæstede bastioner og let skrånende strande.

En tur rundt om voldene giver den bedste udsigt over byen og de omkringliggende øer. Følg den historiske sti inden for de gamle bymure. Ruten går gennem en labyrint af brostensbelagte gader. Besøg Demeure de Corsaire for at lære om de frygtede korsarer og byens piratarv.

Man kan spadsere til Île du Grand-Bé, når der er lavvande, eller deltage i en udflugt for at besøge Abbaye du Mont-Saint-Michel. På øen er resterne af et gammelt fort, og den berømte forfatter François-René de Chateaubriand er begravet her.

Dag 10: Sejlads i den Engelske kanal
Nyd dagen med at slappe af, mens vi sejler i Den Engelske Kanal, der adskiller kontinentet Europa fra De Britiske Øer.

Mens briterne og danskere kalder den for Den Engelske Kanal, kendes den i Frankrig og nabolandene som “La Manche” eller afledninger heraf. Hollænderne har muligvis det mest diplomatiske navn for den, for de kalder den blot “Het Kanaal” eller “kanalen”.

Uanset, hvad den kaldes, sejler en fjerdedel af verdens handelsskibe gennem passagen, og ekspeditionsteamets eksperter deler med glæde deres viden om de historiske farvande med os.

Dag 11: Harlingens rige historie
Man kan gå eller cykle rundt i Harlingen, der er en by med kanaler og smukke havne og hjemsted for Hollands sidste traditionelle keramikfabrik. Harlingen ligger ved Vadehavet, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

Man finder traditionelle sejlskibe og historiske pakhuse i de gamle havne Noorderhaven og Zuiderhaven. Gå ikke glip af Harlinger Aardewerkmuseum, hvor man kan beundre udstillinger med karakteristisk frisisk keramik.

Dag 12: Tysklands rige tid med hansestæderne
Ekspeditionskrydstogtet slutter, når vi ankommer i Hamborg, Tysklands næststørste by, der har et af Europas grønneste bymiljøer

Der er meget at se og lave i Hamborg. Hvis der er tid, er der mange seværdigheder i Altstadt-kvarteret, herunder Sankt Nikolai-kirken (Mahnmal Sankt Nikolai) og den historiske gade Deichstraße.

Hamborg er hjemsted for steder på UNESCOs verdensarvsliste – blandt andre kontorbygningen Chilehaus og verdens største historiske kompleks af pakhuse i Speicherstadt. Kunstelskere bør besøge Kunsthalle, der er landets førende kunstmuseum.

Livet ombord MS Fridtjof Nansen

down v arrow

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigruten Expeditions' flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge. Du kommer hurtigt til at føle dig hjemme på dit ekspeditionsskib. Den rene, elegante indretning afspejler Hurtigruten Expeditions' skandinaviske rødder med en blanding af høj kvalitet med afslappet funktionalitet.
Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi og der er er store udsigtsplatforme på flere dæk, så du kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet.

MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og maden, der findes på rejsemålene. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer og fitnesscenter.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

 • 23. april 2025

Prisen inkluderer:

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad hver dag
 • Vin, øl og spiritus kan købes til måltiderne og i løbet af dagen og aftenen (underlagt licenslovgivningen)
 • Kaffe, te og sodavand hele dagen
 • Måltider og takeaway er tilgængeligt hele dagen i Restaurant Fredheims åbningstid
 • Gourmetmåltider i Restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Gratis vandflaske til genopfyldning om bord og til at tage med hjem
 • Polarekspeditionsjakke, rygsæk eller et andet stykke HX-udstyr
 • Professionelle billeder fra turen taget af vores fotograf ombord
 • Internetadgang er inkluderet. Bemærk, at der ikke er mulighed for at streame
 • Brug af sauna, boblebade, pool, fitnesscenter, lounges og meget mere
 • Drikkepenge er inkluderet. Fantastisk service er standard hos HX – men hvis du vil anerkende det med lidt ekstra, vil vi selvfølgelig altid blive glade for det
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der afholdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld adgang til skibets videnskabscenter
 • Borgervidenskabsprogrammet giver rejsende mulighed for at hjælpe med igangværende videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Uformelle møder med besætningen til daglige briefinger

Aktiviteter ved landgang

 • Guidede landgange med små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Hjælp til fotografering fra skibets ekspeditionsfotografer

Bemærkninger

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejrforholdene
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Overhold alle krav ved indrejse og ombordstigning
 • Afhængigt af flyrejsetiderne kan en ekstra overnatning være nødvendig (ikke inkluderet i rejsens pris)

Ikke inkluderet:

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbssudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden