INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Grønland, Newfoundland og Labrador

Uberørt vildmark og nationalparker

Oplev spektakulære og enorme isbjerge langs Grønlands sydvestkyst inden vi krydser Labradorhavet til Newfoundlands overflod af rå skønhed og nationalparker.

Afrejse 12. september 2019

60.886,00 kr
In stock
Travel Code
EX-022
De 5 grunde til at vælge denne rejse

1. Udforsk verdens største ø Grønland og Newfoundlands spektakulære landskaber

2. Besøg fjerntliggende bosættelser, der er gennemsyret af historie

3. Mulighed for at se sjældent dyreliv såsom sorte bjørne, fjeldryper, ørne, elge, rensdyr, ræve og hvaler. 

4. Fjordsystem og nationalparker, der er på UNESCO verdensarvliste

5. Rejsen med det moderne ekspeditionsskib MS Fram

Det kan du glæde dig til

Tag med på et eventyr fra Grønland tværs over Labradorhavet til den canadiske ø, Newfoundland. Undervejs oplever du historiske bosættelser, farverige fiskerbyer og vandreture i utrolig natur. Din ekspeditionsrejse foregår på M/S Fram, som er del af Hurtigrutens ekspeditionsflåde, og ombord er et erfarent ekspeditionsteam.

På turen besøger du steder og byer, hvor kun de færreste mennesker har været, og du får et helt unikt indblik i historien og naturen fra den grønlandske til den canadiske kyst. 

Turen starter i København, hvor flyet går til Grønland, nærmere byen Kangerlussuaq, hvor vi i de følgende 15 dage vil bo ombord på ekspeditionsskibet M/S Fram. Herfra vil skibet og dets besætning tage dig ned langs Grønlands fantastiske kyst til Qassiarsuk, hvor turen går tværs gennem Labrador havet, hvorefter skibet fortsætter langs den canadiske kyst. 

På den Canadiske kyst vil du kunne opleve UNESCO-steder, eksempelvis arkæologiske fund fra vikingetiden, som var tegn på nogle af de første europæerer i det store kontinent og det berømte hvalfangersted, hvor baskerne for alvor gjorde sig bemærket som hvalfangere og meget meget mere. Endestationen i Canada er St. John, hvorfra du har en dag på hotel inden du flyver tilbage til København

Rejseplan dag for dag

Dag 1: Porten til Grønland

Vi flyver fra København, hvilket tager ca. 4,5 time til Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord). Det er stedet med den store fjord (suq) som slutter langt ude i den vestlige horisont og bagved os er indlandsisen. Ved ankomsten venter transporten til M/S Fram.

Dag 2: Maniitsoq området

Ekspeditionsteamet ombord forsøger at udnytte de aktuelle muligheder til at vi får en eventyrlig dag i området omkring Maniitsoq. Det er et område der ligger mellem de rå klippetinder ved Evighedsfjorden og store gletsjere

Dag 3: Den lille bygd Kapisillit

På Grønlandsk betyder navnet på byen ”laks”. Det er en lille bygd med færre end 100 mennesker, som er placeret inderst i Godthåbsfjorden (Nuup Kangerlua på grønlandsk). Dagens virkelige attraktion er sejladsen på fjorden for at nå Kapisillit og tilbage. I rolige forhold er spejlingerne fra bjergene i det stille fjordvand betagende.

Dag 4: Nuuk – grønlands hovestad

Ved udmundingen af byen finder du en af verdens største og mest spektakulære fjordsystemer. Byen Nuuk er Grønlands ældste by og man kan spotte maleriske, historiske bygninger fra ”kolonihaven” til de større bygninger i Grønlands hjemmestyre. Universitetsstuderende samles også her i byen. Du kan i byen også besøge kirker, Grønlands nationalmuseum, hvor man kan se mumier fra Qilakilsoq. Byrundture, vandreture og en flyvetur er blandt udflugtsmulighederne.

Dag 5: Muskusokser og vikingeboplads

I dag besøger vi den forladte mineby Ivittuut. For mere end tusind år siden boede vikinger på omkring tyve gårde i området. Bygden blev anlagt oven på vikingernes Mellembygd. Nordboernes vikingebosættelse er den mindste og mindst kendte, da der heller ikke er fundet skriftlige optegnelser om dens beboere. Arkæologer mener, at bygden var den sidst etablerede, og den første der blev opgivet. Byen er også højborg for moskusokser, så måske kan vi spotte nogle i landskabet.   

Dag 6: Naturlige varmekilder og vikingeruiner ved Hvalsey og Uunartoq

Uunartoq er en lille ubeboet ø, der er velsignet af naturlige varmekilder, som man kan bade i. Det er derfor en gode ide at medbringe badetøjet. Selv i frostvejr om vinteren holder de varme kilder stadig en temperatur på 34.38 grader. Fra kilderne er der smukke udsigter udover græsklædte naturområder omgivet af bjergtoppe og drivende isbjerge.

Vi tager videre til Hvalsey, der har nogle af de bedst bevarede ruiner fra nordboernes tid. Ved Hvalsey etablerede  Erik den Rødes slægtninge en gård sent i det tiende århundrede. I 1408 var der et bryllup i kirken, og det er den sidste dokumenterede begivenhed på vikingernes bopladser i Grønland. Hvalsey Kirken blev sandsynligvis bygget i det 14. århundrede. Vi bruger polarcirkelbåde til at komme i land, så vi kan udforske området.

Dag 7: Qassiarsuq

Forstil dig et par håndfulde får kastet ud over de grønne marker, en frodigt veteation og travle gårde, som en farverig kontrast til isen i havet, og så har du området ved Qassiarsuq. Det er også her i byen at Erik den Røde byggede sin Brattahlid-gård i 982 efter at han blev forvist fra Island. Stedet blev betegnet som Grønlands mest frugtbare sted. Du kan tage med på en guidet tur gennem bygden for at lære mere om historien. Besøg også det genopbyggede langhus og kirken.

Dag 8-9: På havet

Det er befriende at få et par afslappende dage til søs, så man rigtig kan tænke tilbage på alle oplevelserne man allerede har med i bagagen. Du kan f.eks. deltage i foredragene der annonceres ombord, koble af i jacuzzien, træningsrummet eller holde øje med dyrelivet og isbjergene. Vi sætter nu kursen mod Canada og forude ligger cirka 1300 sømil åbent vand tværs over Nordatlanten.

Dag 10: Dyreliv og vikingeboplads

I farvandet ved St. Anthony flyder her et forbløffende antal isbjerge, og vandet er forageringsområde for mange hvaler. Det er heller ikke ualmindeligt at se sæler, delfiner og marsvin her.

Dagen går med at besøge St. Anthony, der er en fjerntliggende by i en perfekt naturhavn. Lige uden for bygrænsen er et stort vildnis af uberørte dale og bjergegne med søer - og måske med verdens største forekomst af elge og skovrensdyr i verden. Andet dyreliv omfatter den enorme sorte bjørn, prærieulv, ulv, sneskohare og arktisk hare.

Tag med i land for at besøge byen og se Fishing Point Municipal Park. Grenfell-fell-museet skildrer Sir Wilfred Grenfells liv og tidsalder. Han var medicinsk missionær og viede sit liv til det nordlige Newfoundland og Labrador. For at få den bedste udsigt over området skal man vandre ad Tea House Hill-stien til udsigtsplatformen eller prøv Whale Watching-sporet.

For at få noget vikinghistorie kan du deltage i en udflugt til L'Anse aux Meadows. På spidsen af Newfoundlands Great Northern-halvø finders det første kendte tegn på europæisk tilstedeværelse i Amerika. Det er her, en viking-ekspedition fra Grønland fandt et smukt land med forrevne klipper og marskland for over tusind år siden. De byggede en lille lejr, og i 1960 begyndte to norske arkæologer udgravningen og opdagede de fascinerende rester af vikingelejren. I 1979 kom L'Anse aux Meadows på UNESCOs verdensarvsliste. I den genskabte lejr findes oprindelige artefakter fra det internationalt anerkendte arkæologiske fund.

Dag 11: Kystlivet i Labrador

Du kan i dag vandre rundt i den tidligere hvalfangstby Red Bay og fordybe dig i historien. Red Bay, og kaldes Hvalbugten, var center for baskisk hvalfangst og i over 70 år jagtede hvalfangerne hvaler såsom rethvaler og Grønlandshvaler for spæk til produktion af olie til lamper i Europa. En sådan rejse over Atlanten tog måneder og da hvalfangst var på sit højdepunkt, var der 2500 hvalfangere på 50 skibe fra Frankrig og Spanien. Red Bays baskiske hvalfangststation er nu på UNESCOs verdensarvsliste.

Gå ad Bone Shore-stien, der fører til der, hvor hvalfangere kasserede hvalknogler. Tag en vandretur langs strandkanten og besøg oplevelsescentret for at se en otte meter lang chalup, som hvalfangere brugte på havet for at harpunere deres gigantiske fangst. For at få en fuld forståelse af hvalernes størrelse kan chaluppen sammenlignes med samlingerne af hvalknogler.

Tracey Hill-stien er en gangbro med 689 trin, beskrivende paneler, hvilesteder og to mønt-opererede teleskoper med en betagende udsigt over Red Bay. Du kan også tage med på kajaktur på Saddle Island-stien, hvor du kan se resterne af ovne, hvor hvalspæk blev kogt til olie, og gravene for nogle af de 130 mænd, der døde her.

Dag 12-13: Nationalpark ved Bonne Bay

Vi sejler ind til vestkysten til Newfoundlands smukke bugt Bonne Bay. Gros Morne nationalpark er delt i to af den dybe bjergrigge fjord. Traditionen tro lever de små kystsamfund af fiskeri og skovhug. Du kan se Tablelands Mountains, der har klipper med flade toppe, fra skibets dæk. Det er et beskyttet område og parken er også på UNESCOs verdensarvsliste. I den sydlige del af parken kan du opleve de gamle huse og importerede popler fra Lombardiet. 

Dag 14: Frankrig i Nordamerika 

Du er nu ca. 4000 km væk fra Paris, men Saint Pierre er faktisk Frankrigs ældste oversøiske territorium dvs. en rest af koloniriget New France. Her i byen bor der lidt mere end 6000 indbyggere og de er altså stolte af at være franske. Stedet summer af fransk livsstil med abretter, flotte bistroer, baguette, chokolade og kager fra "patisserie" som pakkes ind i fine hvide æsker med snor omkring. Besøg L'Arche Museum med udstillinger om øernes historie, herunder forbudstiden. Hovedattraktionen er guillotinen - Nordamerikas eneste. Øboerne lod kun "retfærdighedens bjælke" falde én gang, i 1889, over en morders hals. Er du fugleinteresseret så bør du besøge den lille ø Grand Colombier, hvor du finder mere end 100.000 ynglende stormsvalepar. 

Dag 15: Ankomst til St. John's 

St. Johns er Nordamerikas ældste og østligste by med smalle gader og skjule gyder. Du kan blandt andet se Johannes Døberen-katedralen med de smukke tvillingklokketårne. Tag en overnatning på hotel i St. Johns inden du flyver retur til Danmark (ikke inklusiv).

Kahyttestyper

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet og vi har ingen indflydelse på placeringen af kahytterne.

Indvendige kahytter

Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både placeret lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

Udvendige kahytter, hvor der kan være begrænset udsigt: 

Denne kahytstype har et form for vindue feks koøje. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk: 

Denne kahytstype har et vindue. kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Bestil

2 personer. Indvendig delt dbl. kahyt

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3812-09-201926-09-201914 nætter50.075,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3812-09-20191450.075,- DKKUdsolgt

2 personer. Udvendig delt dbl. kahyt

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3812-09-201926-09-201914 nætter60.886,- DKKFORESPØRG
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3812-09-20191460.886,- DKKFORESPØRG

2 personer. Artic superior kahyt med separate senge

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3812-09-201926-09-201914 nætter67.276,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3812-09-20191467.276,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Kampagne: 

 • Intet singletillæg
 • Bestil din rejse senest 31. janaur 2019 
 • Gælder kun ved nye bestillinger 
 • Gælder ikke på hotel, transfer og indenrigsfly
 • Kan kombineres med 1893 ambassadør rabat 
 • Kan ikke kombineres med andre kampagner og tilbud 

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly fra København til Grønland
 • 15-dages ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg
 • Transport fra lufthavnen til skibet
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Landgange og aktiviteter om bord og i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Kaffe og te om bord
 • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad) 

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser, der ikke er nævnt 
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Udflugter (kan tilkøbes ca 6 måneder før afrejse)
 • Drikkepenge (ikke et krav, men ønsker du at give anbefaler vi ca. 80 NOK per person per dag)
 • Drikkevarer

Vi tager forbehold for ændringer i programmet grundet vind-og vejr.

Bemærkninger

Krav for deltagelse i rejsen:

Lægeerklæring
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.

Personlige oplysninger
Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejr - det er også derfor det kaldes en ekspeditionsrejse, fordi det ikke altid er plan A, men nogle gange den ligeså gode løsning plan B som iværksættes. 

Hurtigrutens prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og bekræftet fra kontoret, så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bestillinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling - det er altså frapriser. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris og mulighed for valg af kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon

Gå til toppen af siden