INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Grønland og Island - Arven efter vikingerne og Diskobugten

Historie, kultur og vilde kystlandskaber | Rejs juli 2019

En 17-dages rejse med udforskning af flotte Island, der imponerer med forskellige landskaber og fugleliv, inden rejsen går videre til det sydlige Grønland og Diskobugt-området.

In stock
Travel Code
EX-020
Det kan du glæde dig til

På denne rejse starter vi med at udforske Island i to dage inden vi sejler over havet og bruger de næste dage på at udforske Grønlands isbjerge, klipper, dyreliv og meget mere. Rejsen er for dig der ønsker at opleve den mere frodige sydkyst og vikingehistorien, men også komme hele vejen op til Diskobugten og Ilulisat isfjord.

Oplev det vilde dyreliv med fugle, måske hvaler og moskusokser udover den rå skønhed og episke landskaber, spektakulær fjorde, uspolerede steder og steder, som kun få besøger. Du kommer til at besøge historiske steder fra vikingetiden og alt sammen under mindatssolen som kulisse for oplevelserne.  

Dagsprogram for rejsen fra Island til Grønland

Dag 1: Verdens nordligste hovedstad Reykjavik

Reykjavik betyder den rygende vig på grund af gletsjerne og områdets varme kilder, der gjorde indtryk på de første bosættere. Omgivelserne byder på fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade. Mulighederne er mange i Reykjavik. Havnen har et nyt og moderne musikhus, Harpan, der er et besøg værd. Vi kan også anbefale, at finde en af de lokale udendørs svømmehaller og sidde i det varme vand og nyde stemningen mellem de lokale islændinge. De kan være yderst snaksagelige. Du skal sejle med vores ekspeditionsskib MS Fram, der både har den nødvendige størrelse og manøvredygtighed til at være det perfekte ekspeditionsskib i polarvande.

Dag 2: Stykkishólmur

Når vi kommet til Islands vestligste region, forstår man, hvorfor området kaldes Sagalandet. Udforsk Stykkishólmur mangfoldighed med lava og stenformationer, gletsjere, vulkansk aktivitet og varme og kolde kilder. Deltage i en række spændende udflugter såsom kajakroning, vandreture og ridning.

Dag 3-4: På vej over Danmarkstrædet

Danmarksstrædet forbinder Grønlandshavet med Irmingerhavet. Passagen blev anvendt af vikingerne, der migrerede fra Island til Sydgrønland for omkring 1000 år siden. Da lagde deres kurs ved at følge trækkende havfugle.

Dag 5: Prins Christians Sund - bjerge, gletsjere og isbjerge

De fleste har sikkert hørt om Grønlands sydspids, Kap Farvel. De færreste ved sikkert, at man faktisk kan krydse Grønland fra øst til vest gennem det smukke Prins Christians Sund. Vi sejler gennem det smalle sund og nyder landskabet her. Sundet er omkring 100 kilometer langt og meget smalt, nogle steder kun 500 meter bredt. Det lange vandløb er omgivet af stejle bjerge, nogle mere end 1200 meter høje. Hvis sundet er blokeret af is, sejler vi rundt om Nunap Isua (Kap Farvel).

Dag 6: Uunartoq og Qaqortoq

Den lille ubeboede ø Uunartoq er velsignet med naturlige varme kilder. Spredt på øen er der små søer, der bobler op fra undergrunden med vand fra de varme kilder. Kilderne finder du oppe i et græsklædt naturområde omgivet af bjergtoppe og drivende isbjerge. Kilderne er varme nok til at bade i, så hop i badetøjet, og nyd de smukke naturomgivelser. Vandet har en behagelig temperatur på 34-38 grader – selv i frostvejr om vinteren. Mange anser Qaqortoq for at være en af Grønlands smukkeste byer på grund af dens mange farverige huse.

Dag 7: Nordboernes ruiner 

På øens ældste fårevalssted finder man høje bjerge med snedækkede toppe om sommeren og en fantastisk udsigt til fjorden – byen hedder Igaliku. Det karakteristiske er byens sandstenshuse og de kun 27 indbyggere er stolte af deres samfund. I byen finder du den største af alle Grønlands kirker i middelalderen. Ruinerne er nu et attraktivt levn fra vikingetiden.

I Hvalsey findes der nogle af de bedst bevarede ruiner fra nordboernes tid heriblandt Hvalsey kirke fra det 14. århundrede. Den sidst dokumenterede begivenhed var et bryllup i 1408.

Vi bruger polarcirkelbåde til at komme i land for at give dig mulighed for selv at udforske området.

Dag 8: Vikingehistorie i Qassiarsuk 

Qassiarsuk ligger i bunden af Skovfjorden. En lille bygd med knap 50 indbyggere. Her findes grønne marker med hvide får, frodige områder med grøntsager og travle gårde. Dette danner en farverig kontrast til isen på havet. Qassiarsuk er også det sted, hvor vikingen Erik den Røde byggede sin gård Brattahlíð i 982 e.Kr. Erik bosatte sig her, fordi området blev betragtet som Grønlands mest frugtbare sted. Det er et fantastisk område til valgfrie aktiviteter såsom kajaksejlads, vandring eller udforskning af byen til fods.

Dag 9: Ivittuut mineby

Den forladte mineby Ivittuut er en højborg for moskusokser. Bygden blev anlagt oven på vikingernes Mellembygd. For mere end tusind år siden boede vikinger på omkring tyve gårde i området. Det er den mindste og mindst kendte af nordboernes bosættelser på Grønland, og der er ikke fundet skriftlige optegnelser om dens beboere. Det er derfor, arkæologer mener, bygden var den sidst etablerede, og den første, der blev opgivet. 

Dag 10: Grønlands hovedstad Nuuk 

Dagen byder på et besøg i Grønlands hovedstad Nuuk. Grønlands største by med næsten 17.000 indbyggere, byder på alle storbyens glæder og står i slående kontrast til de små bygder vi tidligere har besøgt. Vi kan anbefale at besøge Katuaq. Nuuks smukke kulturhus, hvor man finder byens biograf, spillested og café mm. Byens svømmehal er også et populært sted for byens beboere. En tur ud til Universitetet og Grønlands Naturinstitut kan også anbefales.

Dag 11: En fiske og jægerlandsby 

Itilleq betyder "hulen", og - som navnet antyder - ligger den lille bygd i et hul, der er majestætisk omgivet af høje bjerge og gletsjere. Polarcirklen passerer kun 200 meter syd for landsbyens centrum, så Itilleq har med rette titlen Polarcirkellandsbyen. De 130 mennesker, der bor her, er primært beskæftiget med jagt og fiskeri. Øen har ikke ferskvand, så beboerne bruger et anlæg, der laver ferskvand af havvand. Byens kirke har en interessant historie: Den blev bygget i Thule (Umanak, Nord-Grønland) i 1930 og flyttet til Itilleq i 1963. 

Dag 12: Camp Frieda

Vi forsøger også at besøge et sted i nærheden af Saqqaq, omkring 70 ° Nord, 51 ° Vest, der ikke havde et officielt navn indtil 2013. Stedet har særlig betydning for Friederike Bronny, et af ekspeditionsholdets medlemmer. Som ung geologistuderende tilbragte hun et år i et telt i den lille dal. Senere har hun besøgt stedet flere gange som ekspeditionsleder. For et par år siden, da det var planlagt, at M/S Fram skulle lægge til her, var kaptajnen nødt til at underrette myndighederne. Uheldigvis havde stedet ikke noget navn, så kaptajnen forklarede, at “På Hurtigruten kalder vi det Camp Frieda.”. Kort efter meddelte myndighederne, at Camp Frieda nu var stedets officielle navn.

Dag 13: Ilulissat

Ilulissat kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004, grundet Isfjorden og gletsjeren i bunden af fjorden. Det er en af de mest aktive gletsjere, hvor der ikke er to ens isbjerge. Det er en speciel oplevelse når midnatssolen når isbjerget og dets farver skifter fra hvid og blå til orange og rødlige nuancer. Du kan høre hvordan isbjergene revner og rumler, så det giver ekko i hele Ilulissat. Du kan i Ilulissat tage med på en bred vifte af tilvalgsudflugter såsom vandreture, historiske byrundture og en bådtur til Isfjorden.

Dag 14: Qeqertarsuaq på diskoøen 

Vi sejler nu i Diskobugten og skal besøge den største ø ved Nordgrønlands kyst. der ligger på Diskoøen. Øen er en gammel vulkan ø, der trods sin imponerende størrelse kun byder på én by. Vi besøger byen Qeqertarsuaq (Godhavn), der er en af Grønlands ældste og mindste byer med kun lidt over 1000 indbyggere. Hvalerne elsker Diskobugten, så vi håber at få et glimt af en pukkelhval. Byen er omgivet af smukke basaltfjelde og er skabt til vandreture. Tag på udflugter som byvandring, kajakture eller iskrydstogt. Du kan også udforske byen på egen hånd og besøge det lokale museum. 

Dag 15: Sismiut

Vores første stop på rejsen er ved Sisimiut, der er den næststørste by i Grønland med ca. 5.500 indbyggere. Er du interesseret i at opleve den grønlandske madkultur, kan du tilkøbe en kulinarisk udflugt til lokale spisesteder, hvor du kan smage mad lavet med grønlandske ingredienser. Eller skal det være mere aktivt, så er der en vandretur på bjerget Palasip Qaqqaa, der ligger lige uden for Sisimiut. En bustur igennem Sisimiut kunne også være en mulighed, hvor du med lokal guide kan høre mere om livet og historien.

Dag 16: Kangerlussuaq og indlandsisen

Kangerlussuaq er endestationen for vores rejse med MS Fram. Ved landgang kan du tage med på en ekspedition til den grønlandske indlandsis, der strækker sig 2500 kilometer i nordlig retning. Vi kører igennem arktisk ørken og tundfra med lav bevoksning til bjergrige egne med fantastisk udsigt til indlandsisen. Først sent om aftenen tager du flyet tilbage til København

Dag 17: Fly fra København til Kangerlusuaq (Søndre Strømfjord) på Grønland

Kangerlussuaq ligger lige nord for polarcirklen – tæt på indlandsisen i det vestlige Grønland. Det tager kun ca. 4 timer at flyve fra Kangerlussuaq til København. Du ankommer på dag 17 om morgenen i København.

Vi tager forbeholder for ændringer i ruteplanen grundet vind og vejrforhold.

Dit hjem ombord - MS Fram

MS Fram blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. 

Find mere information om skib og kahytskategorier: 

 • Indvendige kahytter er uden vindue. Komfortable, hvor der kan være køjesenge eller separate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa.
 • Udvendige kahytter er med vindue. Komfortable kahytter, hvor der kan være køjesenge eller seperate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa.
 • Der er eget bad/toilet i alle kahytterne.

Bestil

2 personer. Udvendig kahyt, frapris ved to personer

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
2911-07-201927-07-201916 nætter59.002,- DKKFORESPØRG
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
2911-07-20191659.002,- DKKFORESPØRG
Praktiske Informationer

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.


Inkluderet i rejsen:

 • Fly fra Kangerlussuaq til København 
 • Transfer i Kangerlussuaq mellem lufthavn og skib
 • Landgange i polarcirkelbåde
 • Valgt kahyt
 • Helpension om bord (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Kaffe/te om bord ad lib
 • Erfarent ekspeditionsteam der holder faglige foredrag og tager dig med på landgange
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Lån af gummistøvler til landinger

Ikke inkluderet: 

 • Fly fra fra Danmark til Island (Kan tilkøbes)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
 • Tilvalgsudflugter (udflugtsliste er klar ca. 6 måneder før afrejse. Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord.)
 • Andre drikkevarer end ovennævnte
 • Drikkepenge (Det er ikke et krav, men ønsker du at give så anbefaler vi ca. 80 NOK per person per dag)

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i det planlagte program  grundet vejr- og isforhold - derfor er det en ekspeditionsrejse da det ikke altid er plan A men nogle gange plan B der iværksættes. Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Rejsebetingelser: 

Ruby Rejser er agent for Hurtigruten, og det er Hurtigrutens bestemmelser, der er gældende for denne rejse. Disse bestemmelser fremgår ikke i sin helhed på denne hjemmeside. Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen pga. vejr- og vind

Hurtigrutens fleksible prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Priser ovenfor er dermed frapriser og kan først bekræftes når du har modtaget en faktura fra kontoret. Efter prisen er bekræftet er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bestillinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris og mulighed for valg af kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.


Gå til toppen af siden