INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Ekspedition under midnatssolen

Grønlands vestkyst og Thule

Oplev alle højdepunkterne langs Grønlands vestkyst med Hurtigruten: det ekstreme nord, isolerede bygder og Isfjorden med midnatsolen som kulisse. Fly t/r fra København. 

Afrejse: 14. august 2018 

49.998,00 kr
In stock
Travel Code
KA-016
Thule, nord og nordligst

På denne rejser besøger du steder og byer langs den Vestgrønlandske kyst, som kun de færreste har besøgt! Det er en helt fantastisk følelse at stå ved enden af indlandsisen, og vide, at den strækker sig 2.400 kilometer længere nordpå og dækker 80% af øen. Et krydstogt i midnatsolens skær, hvor vi i løbet af de 17 dage, skal udforske historiske og afsidesliggende bygder. Vi sejler helt op til isbjørnens land og Thule-området, som polarforskerne Knud Rasmussen og Peter Freuchen satte på verdenskortet.

Du får den autentiske oplevelse, hvor du kommer tæt på gletsjerlandskaber, besøger Siorapaluk – verdens nordligste bygd – og det affolkede Dundas med 900 år gamle arkæologiske udgravninger. Vi følger de grønlandske indenskærsruter langs den smukke kystlinje med det nye skib MS Fram. Med ekspeditionsteamet om bord, så bliver du klogere på inuitternes fascinerende kultur og historie.

Vestgrønland og Thule - under midnatssolen med Hurtigruten - Ruby Rejser

Dagsprogram - Fra polarcirklen til Thule

Dag 1: Fly fra København til Kangerlusuaq (Søndre Strømfjord) på Grønland

Kangerlussuaq ligger lige nord for polarcirklen – tæt på indlandsisen i det vestlige Grønland. Det tager kun 4½ time af flyve fra København til Kangerlussuaq, hvor du ankommer om aftenen. Du skal sejle med vores ekspeditionsskib MS Fram, der både har den nødvendige størrelse og manøvredygtighed til at være det perfekte ekspeditionsskib i polarvande.

Dag 2: Sisimiut

Vores første stop på rejsen er ved Sisimiut, der er den næststørste by i Grønland med ca. 5.500 indbyggere. Er du interesseret i at opleve den grønlandske madkultur, kan du tilkøbe en kulinarisk udflugt til lokale spisesteder, hvor du kan smage mad lavet med grønlandske ingredienser. Eller skal det være mere aktivt, så er der en vandretur på bjerget Palasip Qaqqaa, der ligger lige uden for Sisimiut. En bustur igennem Sisimiut kunne også være en mulighed, hvor du med lokal guide kan høre mere om livet og historien.

Dag 3: Qeqertarsuaq på Diskoøen

Vi sejler nu i Diskobugten og skal besøge den største ø ved Nordgrønlands kyst. der ligger på Diskoøen. Øen er en gammel vulkan ø, der trods sin imponerende størrelse kun byder på én by. Vi besøger byen Qeqertarsuaq (Godhavn), der er en af Grønlands ældste og mindste byer med kun lidt over 1000 indbyggere. Hvalerne elsker Diskobugten, så vi håber at få et glimt af en pukkelhval. Byen er omgivet af smukke basaltfjelde og er skabt til vandreture. Tag på udflugter som byvandring, kajakture eller iskrydstogt. Du kan også udforske byen på egen hånd og besøge det lokale museum. 

Dag 4: Uummannaq

Uummannaq har mange arkæologiske og historiske mindesmærker, og i byen findes en del gamle bygninger og bevarede jordhuse. Området er kendt for hvaler, som særligt kan opleves i august og september. På vores udflugt kan du møde lokalbefolkningen. Det kan eksempelvis være en jæger, der fortæller om hans arbejde og viser sit værktøj. Byen ligger højt på listen over en af de smukkeste beliggende byer i Grønland. Det siges, at når man besøger det hjerteformed bjerg, så bliver en del af ens eget hjerte på øen for evigt.

Dag 5: På vej nordover i Davisstrædet

Vi sejler langs nordveskysten i Davisstrædet. Fra 71 til 76 grader nord krydser vi i dag den nordligste bosætningslinje. Det er her naturen hersker! Ekspeditionsteamet vil undervejs holde lærerige foredrag.

Dag 6: Det gamle Thule (Dundas)

Dundas er verdens nordligste samfund, men i dag bor der ingen mennesker. Der er bevis for, at der i 900 år har boet mennesker i bygden, og du kan se resterne af de gamle tørvehytter. Lige nord for Dundasbjerget er en række arkæologiske udgravninger, herunder Comer’s Midden, hvor flere ruiner og affaldsdynger med skaller, dyreknogler og andet affald er blevet fundet. Den danske opdagelsesrejsende Knud Rasmussen etablerede i 1910 en handelsstation i det nordvestlige Grønland og opkaldte den efter den mytiske ø Thule. Knud Rasmussen undersøgte eskimostammer og forskede i deres myter og legender. USA-flybasen (Dundas) blev oprettet under Anden Verdenskrig og er fortsat i brug

Dag 7: Siorapaluk – verdens nordligst bygd

Siorapaluk er verdens nordligste beboede bygd. Den ligger så langt mod nord, som man kan komme i Grønland, men der er elektricitet, toiletter og en butik. Siorapaluk betyder “et mindre, sandet sted”. Bygden ligger bag en lille sandstrand. Høje sandstensbjerge i røde og lilla toner omgiver landsbyen og slutter ved havet i en smal sandstribe, og der er en gletsjer i bunden af den lille Robertson-fjord. Siorapaluk er kun 1362 km fra Nordpolen. Det er ekspeditionsteamets nordligste landsætning, hvor du kan besøge den lokale kirke, museet eller butikken.

Dag 8-9: På ved sydover ved iskanten

Vi sejler til kanten af isen i kølvandet efter pionerer og opdagelsesrejsende, der sejlede her for at udforske det høje nord og videre op mod Nordpolen. Vi forsøger at nå 80 ° Nord. Området er det største isfri havområde mellem Grønland og Canada.

Dag 10: Qaanaaq (Thule distriktet)

I dag kommer vi til Thule distriktet (Qaanaaq). Det var den første del af Grønland, der blev koloniseret af inuitter vestfra. Området er et af de nordligst beboede områder i verden med et indbyggertal på omkring 1.000. Det er også det amerikanske militærs sidste bastion i Grønland. Sæl-, hval- og isbjørnefangst er den eneste beskæftigelse i byen og de omkringliggende beboelser. Benyt den enestående mulighed for at besøge souvenirbutikken ”Ultima Thule”. Her kan du købe autentisk og traditionel kunst og kunsthåndværk fra Qaanaaq-distriktet.

Dag 11: Til søs

Dagen foregår på havet, så du kan nyde mens vi sejler langs Grønlands fjerne nordvestkyst. Hold udkig fra dækket efter vilde dyr eller overvær et af ekspeditionsholdets foredrag.

Dag 12: Den lille bosættelse Upernavik

I dag kommer vi til Upernavik-øgruppen. Der er øer, så langt øjet kan se. Upernavik Isfjord ses mod nord og verdens største fuglefjeld, Apparsuit, er mod syd. Det er et oplagt sted for de lokale at gå på jagt og fiske. Du kan måske se et sælskind der hænger til tørre, og i august er der moskusokse-jagtsæson.
Du kan besøge verdens nordligste frilandsmuseum, der oplyser om koloni- og vikinghistorier.

Dag 13: Den kælvende gletsjer Equip Sermia

Vil du gerne opleve, hvordan en gletsjer kælver isbjerge ud i det åbne hav? I dag får du en unik mulighed for at opleve naturens kræfter på Eqip Sermia-gletsjeren. For at komme dertil sejler vi ud i polarcirkelbåde. Du kan også gå en kort tur rundt i området på egen hånd. Alle, der går i land, er inviteret til grillmiddag med en fantastisk udsigt over gletsjeren.

Dag 14: Ilulissat

Ilulissat kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004, grundet Isfjorden og gletsjeren i bunden af fjorden. Det er en af de mest aktive gletsjere, hvor der ikke er to ens isbjerge. Det er en speciel oplevelse når midnatssolen når isbjerget og dets farver skifter fra hvid og blå til orange og rødlige nuancer. Du kan høre hvordan isbjergene revner og rumler, så det giver ekko i hele Ilulissat. Du kan i Ilulissat tage med på en bred vifte af tilvalgsudflugter såsom vandreture, historiske byrundture og en bådtur til Isfjorden.

Dag 15: Jagt- og fiskeribyen Itilleq

I Itilleq passerer polarcirklen kun 200 meter syd for landsbyens centrum, så Itilleq har med rette titlen Polarcirkellandsbyen. Itilleq betyder “lavningen/hulen”. Som navnet antyder, ligger den lille bygd i et hul, der er majestætisk omgivet af høje bjerge og gletsjere. Der bor kun ca. 130 mennesker, som primært ernærer sig ved jagt og fiskeri. Øen har ikke ferskvand, så beboerne bruger et anlæg, der laver ferskvand af havvand. Byens kirke er blevet bygget i Thule (Umanak, Nord-Grønland) i 1930 og blev flyttet til Itilleq i 1963.

Dag 16: Kangerlussuaq og indlandsisen

Kangerlussuaq er endestationen for vores rejse med MS Fram. Ved landgang kan du tage med på en ekspedition til den grønlandske indlandsis, der strækker sig 2500 kilometer i nordlig retning. Vi kører igennem arktisk ørken og tundfra med lav bevoksning til bjergrige egne med fantastisk udsigt til indlandsisen. Først sent om aftenen tager du flyet tilbage til København

Dag 17: Du ankommer til København

Du ankommer til København tidligt om morgenen.

MS Fram - dit hjem ombord

Skibet MS Fram på Grønland med Hurtigruten - Ruby Rejser

MS Fram blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. 

Dækkene:

 • Dæk 8 har et udendørs oberservationsdæk
 • Dæk 7 har en fantastisk observationslounge, der byder på skønne udsigter fra de store panoramavinduer og komfortable siddeområder. På dæk 7 finder du også et veludstyret fitnessrum med panoramaudsigt og trapper, der fører op til en skøn sauna på skibets øverste dæk. Her er også mulighed for at slappe af i jacuzzi.
 • Dæk 6 er kahytsdæk
 • Dæk 5 er kahytsdæk og promenadedæk.
 • Dæk 4 har restaurant, bistro og konferencerum.
 • Dæk 3 er kahytsdæk
 • Dæk 2 er ekspeditionsdæk

kahytterne: 

I4 polar outside: Indvendig kahyt uden vindue. Komfortable, hvor nogle har separate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa.
N2 polar outside: Udvendig kahyt med vindue. Komfortable kahytter, hvor nogle af disse kahytter har separate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa. Nogle har over- og underkøjer. 
Priser

Hurtigrutens priser er flydende, det vil sige de afhænger af afrejse tidspunkt og kapaciteten ombord på skibene. I forhold til kahyt er der også prisforskel der er afhængig af afrejse tidspunkt. Derfor er det kun muligt at forespørge og ikke bestille online.

Bestil rejse

2 personer. Dobbelt indvendig kahyt - Pris per person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
3314-08-201830-08-201816 nætter39.998,- DKKUdsolgt
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
3314-08-20181639.998,- DKKUdsolgt

2 personer. Dobbelt udvendig kahyt - Pris per person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
3314-08-201830-08-201816 nætter49.998,- DKKBESTIL
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
3314-08-20181649.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet i rejsen:

 • Fly fra København til Kangerlussuaq tur/retur
 • Transfer i Kangerlussuaq mellem lufthavn og skib
 • Landgange i polarcirkelbåde
 • Valgt kahyt
 • Helpension om bord
 • Kaffe/te om bord
 • Erfarent ekspeditionsteam der holder faglige foredrag
 • Vind- og vandafvisende jakke

Ikke inkluderet: 

 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Tilvalgsudflugter 
 • Drikkepenge - anbefales ca. 80 NOK pr dag


Betalingsbetingelser:
Rejsen betales med 100% efter bestilling. 
Ved afmelding ydes ingen refusion af indbetalte beløb.

Rejsebetingelser: 
Ruby Rejser er agent for Hurtigruten, og det er Hurtigrutens bestemmelser, der er gældende for denne rejse.
Disse bestemmelser fremgår ikke i sin helhed på denne hjemmeside.
Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen pga. vejr- og vind


Ekstra tilvalgsudflugter:

Er endnu ikke endeligt bekræftet!

1. Sejltur til Isfjorden
Ilulissat er kendt for sin smukke og betagende Isfjord - der bedst opleves fra en båd. Kom tæt på naturen og oplev isen, der gør besøgende målløse af beundring.
Længde: Ca. 2 timer
Pris: DKK 778 kr.
Bemærk: Varmt tøj anbefales til bådturen.
Sprog: Engelsk
Inkluderet: Kaffe/te
Egnet for kørestolsbrugere: Nej
Til fods fra kajen om bord på båden og retur


2. Vandretur til Holms Bakke
Vandretur med spektakulære omgivelser til Holms Bakke - lokalbefolkningen traditionelle vandretur. Oplev inuit-kultur, se utrolige isbjerge og lær noget om flora og fauna.
Længde: Ca. 4-5 timer
Pris: DKK 561 kr.
Bemærk: Denne udflugt kræver god vandreform. Påklædning i forhold til vejret. Robuste sko. Bestil ikke andre udflugter i Ilulissat sammen med denne.
Sprog: Engelsk
Inkluderet: Transport, frokostpakke og vand
Egnet for kørestolsbrugere: Nej
Til fods i ujævnt terræn


3. Byrundtur i Ilulissat
Forøg din viden om grønlandsk kultur og historie på en tur til fods gennem Ilulissat. Byen har historisk vigtig betydning for Grønland.
Længde: Ca. 2 timer
Pris: DKK 517 kr.
Bemærk: Påklædning i forhold til vejret
Sprog: Engelsk
Egnet for kørestolsbrugere: Ja
Til fods primært på asfalterede veje


4. Kajakeventyr
Oplev den totale stilhed i arktisk farvand, når du ror i majestætiske fjorde og bugter. Den perfekte mulighed for at komme tættere på naturen!
Længde: Ca. 2-4 timer
Pris: DKK 865 kr.
Bemærk: Stabile, to-personers kajakker anvendes. Udflugten afhænger af vejr- og isforhold. Erfarne guider leder den eventyrlige udflugt.
Sprog: Engelsk.
Kørestolsbrugere kan ikke deltage.
Maksimalt 8 deltagere. 


5. Byrundtur i Qeqersuaq
Tag med på en interessant gåtur gennem Diskoøens eneste by. En lokal guide fortæller om byen, dens gamle og nye historie og dens indbyggere.
Længde: Ca. én time
Pris: DKK 300 kr. 
Bemærk: Behageligt tøj og sko.
Sprog: Engelsk.
Til fods på blandt andet grusveje.
Kørestolsbrugere kan ikke deltage.


6. Bådtur til Assaqutaq
Besøg den forladte bosættelse Assaqutaq og lær noget om områdets interessante kultur og historie. Hvis vi er heldige, ser vi hvaler!
Længde: Ca. 2 timer
Pris: DKK 865 kr.
Bemærk: Ved meget lavt tidevand kan transporten fra skibet til anløbskajen i Issaquah være med en lille båd. Tag en let jakke med, da vejret kan ændre sig.
Sprog: Engelsk
Uegnet for kørestolsbrugere.
Til fods på jævnt terræn.
Maksimalt 12 deltagere.


7. Se Sisimiut med bus
Hele det kuperede Sisimiut kan opleves på kort tid i bus. Den lokale guide fortæller om hverdagen, byens historie og de interessante bygninger og steder, vi passerer. 
Længde: Ca. 1,5 time
Pris: DKK 430 kr.
Sprog: Engelsk. 


8. Vandretur til Palasip Qaqqaa
Deltag i en udfordrende vandretur til en fjeldtop og bliv belønnet med en fantastisk panoramaudsigt!
Længde: Ca. 3-5 timer
Pris: DKK 604 kr.
Bemærk: Anvend en let jakke, da vejret kan ændre sig. Vandrestøvler er absolut nødvendige. Medbring en lille rygsæk. Turen har en af samtlige Hurtigrutens mest krævende stigninger. Vanskelig vandretur med stejle hældninger. I starten af sæsonen kan vejen op være våd og dækket af sne.
Sprog: Engelsk
Inkluderet: Transport med bus fra skibet til startstedet for vandreturen. Madpakke.
Uegnet for kørestolsbrugere.
Maksimalt 15 deltagere.


9. Mød den lokale befolkning
Besøg Grønlands hjerte og de hjertevarme mennesker, der bor her
Længde: Ca. én time
Pris: DKK 239 kr.
Havn: Uummannaq
Sprog: Engelsk.
Vandre-oplysninger: Fra havnen til mødestedet.
Bemærk: Kan kun bestilles ombord.


Gå til toppen af siden