INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Historisk sportsrute til Svalbard & Norge

I kølvandet af de føste Hurtigruten-rejsende i 1896

I kølvandet af de første Hurtigruten-rejsende i 1896 – kajakroning, vandreture og fugleture. Udforsk Svalbard, Bjørnø, Nordkap og Tromsø. 

Afrejse 2. august 2019

0,00 kr
In stock
Travel Code
EX-012
Isbjørne, gletsjere og fantastiske landskaber

Tag på opdagelse i uberørte områder, oplev gletsjere, isbjørne, små landsbyer og fantastiske fjorde - Sportsruten er en ekstraordinær oplevelse!

På denne tur er oplevelserne ikke få, da programmet er proppet med unikke opdagelser. Landskabet er ganske specielt og du vil hurtigt få en fornemmelse af, netop hvor store naturens kræfter er.

Læs dagsprogrammet nedenfor, for at få en fornemmelse af HVOR unik og spændende denne rejse er. 

Dagsprogram

Dag 1: Oslo - Longyearbyen

Ekspeditionen starter med en flyvning fra hovedstaden, Norge. Der er en ret stor kontrast fra Oslo til Longyearbyen, som er væsentlig mere moderne, med super faciliterer, spændende arkitektur, barer og restauranter. Spændende er det specielt, da det ligger i midten af den arktiske vildmark

Dag 2: Unik del af Arktis

På denne dag, er der en udflugt i Longyearbyen og området omkring, hvor du kan komme med på opdagelse. Senere boardes M/S Spitsbergen, hvor der sejles ud i Isfjord - Det mest omfattende fjordsystem i Svalbard. 

Dag 3: Ny-Ålesund 

Vi sejler ind i Kongsfjord hvor den gamle kulmineby Ny-Ålesund findes. Denne by er nu et sted for masser af videnskabelig research i sommermånederne, da mange lande har forskningscentre her. Byen har ydermere en spændende historik, da byen var startsted for mange ekspeditioner til Nordpolen. 

Dag 4-7: Opdagelse på Svalbard 

Vi sejler mod nord, hvor vi besøger flere forskellige fjorde, hvor fast eller landfast is kan forventes. På Svalbard bor intet mindre end cirka 3000 isbjørne, hvilket anses som værende den største koncentration på jorden. Vi observerer ofte isbjørne på denne strækning, dog sjældent på nært hold og ikke hver eneste dag. Raudfjorden giver gode muligheder for vandring. Senere ser vi den store Monaco-gletsjer i Liefdefjord, hvor du får mulighed for at prøve "brevandring", som betyder "at gå på en gletsjer". Det er en helt speciel oplevelse at gå på isen og det anses næsten som værende en obligatorisk ting, for at få den fulde Svalbard-oplevelse. 

Dag 8: Bjørnøya, i midten af Ishavet

Når Ishavet krydses, kommer vi undervejs til Bjørnø, som har en befolkning på kun 9 personer. Bjørnø er kendt for sin store koncentration af havfugle og at det kolde vand fra Ishavet møder Golfstrømmens varme. Hvis vejret tillader det, stiger vi på land på Bjørnø. 

Dag 9: Nordkap 

Tidligt om morgenen sejler vi til den kendte Nordkap-klint, som har en ekstraordinær udsigt ud over vartegnet i nord. Derefter kommer vi til Hornvika, hvor vandrere kan sættes af, før der sejles til Skarsvåg - en landsby ved nordkysten af Mageroya. Her er udflugter til Nordkap, hvor den spændende oplevelse af, at stå ved verdens ende kan opnås. Ydermere, er destinationen et perfekt sted, at opleve midnatssol. Her er et museum og en restaurant, hvor der er mulighed for at lære om Nordkap, og årstiderne i landskabet fuld af lys og kontraster. 

Dag 10: Tromsø, ekspeditionsrejsen slutter 

Her ankommer vi til Tromsø, som også går under navnet "Porten til Arktis", hvor ekspeditionen slutter. Den kendte polarforsker Roald Amundsen fandt sine mænd til besætningen her, da disse, som de eneste, havde erfaring fra Ishavet og vidste hvordan man overlevede med begrænsede midler.  Nu til dags huser Tromsø polar-eksperter og akademikere, som forsker i den globale opvarmning. Tag endelig god tid til at udforske den flotte by, før du flyver hjem. 

Rejsefakta

Lægeerklæring
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring, udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning. 

Drikkepenge
Det er ikke noget krav, men der er en forventning om at der gives drikkepenge til personalet ombord. 

Priser

Priser fra DKK 17.690,- per person
9/10 dages rejse med skibet MS SPITSBERGEN


Afrejsedato 7 juni 2018.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Historisk sportsrute til Svalbard & Norge
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Rejsens pris inkluderer:

 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg og med helpension om bord
 • Vind- og vandtæt jakke
 • Landgange med små både og aktiviteter om bord og på land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag om bord og deltager i landgange og aktiviteter
 • Te og kaffe om bord
 • Flyvning fra Oslo til Longyearbyen på økonomiklasse.
 • En hotelovernatning inklusive morgenmad og frokost i Longyearbyen inden sejladsen
 • Al transport i Longyearbyen inden sejladsen - inklusive en udflugt.

Ikke inkluderet:

 • Rejseforsikring
 • Flyrejse
 • Bagagehåndtering
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkepenge

Gå til toppen af siden