INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

I isbjørnens rige på Svalbard

Oplev den smukke vestkyst, historiske steder og uberørte natur | Rejs maj 2020

Tag med Hurtigruten på ekspeditionsrejse langs Svalbards vestkyst og kom tæt på smukke landskaber og gigantiske gletsjere, hvor du har mulighed for at opleve alt fra Svalbardrenen til den mægtige isbjørn.

In stock
Travel Code
EX-027

Det kan du glæde dig til

På Svalbard bor du først på et godt hotel placeret i Longyearbyen. I byen er der er en betagende udsigt over Hiortfjellet-bjergene. Svalbard er den nordligste øgruppe på kloden. og den er fyldt med unikke naturoplevelser. De endeløse arktiske sommernætter i maj er en af de bedste tidspunkter at besøge Svalbard, fordi landskabet er storslået.

Midnatsolen kommer frem allerede i april, og den arktiske sommer begynder ca. midt i maj med dagslys 24 timer i døgnet på grund af midnatssolen. Fuglene er vendt tilbage til fjeldsiderne og skaber liv i de ellers ensomme fjelde. Planterne skyder frem for en kort stund og gør dalene farverige og dyrene kulrede. Dyrene nyder solens stråler hen over sommeren, så du vil kunne opleve dem dase i solen under en blå himmel. Solen er over horisonten døgnet rundt, og i denne periode kan du opleve det majestætiske øhav. Hold øjnene åbne efter polarræve, rener og (forhåbenligt) kongen af Arktis - isbjørnen! 

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Oslo / Longyearbyen Hotel i Longyearbyen
2 Longyearbyen På skib
3-8 Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark På skib
9 Isfjorden På skib
10 Longyearbyen / Oslo -

Kort

Svalbard med Ruby Rejser

Dagsprogram

Dag 1. Kun 1.350 km fra Nordpolen - Longyearbyen 

Du ankommer i dag til Longyearbyen på Svalbard. Longyearbyen gemmer sig i den kolde arktiske luft - kun 1.350 kilometer fra Nordpolen. Svalbard er den nordligste øgruppe på kloden, fyldt med unikke naturoplevelser. De endeløse arktiske sommernætter i maj er en af de bedste tidspunkter at besøge Svalbard, fordi landskabet er storslået. Der er kun 40 km bilvej i byen, så der er god mulighed for at udforske byen på egen hånd. Du kan eksempelvis besøge Svalbard Museum og blive klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagslivet på øgruppen eller besøg Svalbard kirke, hvor det ikke er muligt at blive begravet, tage på bryggeribesøg m.m. Du bor på hotel i den lille by og kan nyde en lækker morgenmad, inden du på dag to tager afsted på nye eventyr. 

 

Dag 2. Sightseeing i Longyearbyen

I dag kan du tage på en sightseeing tur rundt i byen, så du kan få de lokale røverhistorier, inden du sejler ud med skibet. Byen er for enden af den idylliske Adventfjorden og har flere isbræer som nærmeste naboer. Vi sejler ud i Isfjorden, der omgiver Longyearbyen, og bevæger os nordpå langs Prins Karls Forland.

 

Dag 3-8. Højdepunktet med imponerende fjorde med fascinerende historie

Oppe ved Moffen, dvs. Svalbards nordvestlige hjørne, er der masser af øer, fjorde og isolerede strande. Hvis isforholdene er gunstige, sejler vi forbi 80 ° Nord til øen Moffen, hvor hvalrosser holder til. Vi håber også, at det er muligt med et besøg i Kongsfjorden, som er den største fjord på Svalbards nordvestlige kyst. Her er der mægtige gletsjere, der kælver isbjerge ud i havet. ved Kongsfjordens bred finder vi også den tidligere kulmineby Ny-Ålesund. Byen er nu et arktisk internationalt forskningscenter med en blanding af både gamle og nye bygninger. I Magdelenefjorden og ved Gravneset har du mulighed for at hoppe ud i bølgen blå til en svømmetur, og du kan gøre dig fortjenet til et arktisk svømmediplom. Vi forsøger også at besøge den russiske bosættelse Barentsburg, hvor der vil være muligheder for f.eks. at besøge pomormuseet (mod betaling). Det bedste ved at sejle med Hurtigruten er netop, at du kommer i land og kan udforske stederne på egen hånd eller med ekspeditionsteamet. Vi bruger RIB-både, der er en gummibåd, for at komme i land eller sejle rundt blandt isbjergene.

Dag 9. Isfjorden 

Vi benytter tiden på at udforske Svalbards mest imponerende fjordsystem - Isfjorden. Mens vi sejler ind i Isfjorden, vil du opleve landskabet ændre sig overvejs. Du vil nyde synet af de store U-formede dale, der er skåret ud af bjergene af de gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring 10.000 år siden. Efter formiddagen ankommer vi til Longyearbyen, hvor resten af dagen er til fri disposition. Om aftenen vil der være afskedsmiddag på hotellet.

 

Dag 10. Fantastiske oplevelser efter rejse til Longyearbyen

Svalbardeventyret er slut, og du tager nu ud i lufthaven. Vi håber du har haft en fantastisk rejse og spottet en masse arktiske dyr og set Svalbards vildmark.

Skib og kahytter

Du sejler med skibet, der er opkaldt efter Norges arktiske kronjuvel – ø-gruppen Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har en udsøgt høj standard med komfortable og moderne fællesområder og kahytter. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstofforbrug.

Ombord på skibet finder du bl.a. fitnessrum, sauna og jacuzzi, så der er god mulighed for at slappe af, når du ikke opholder dig i panoramasalonen, der med sine glaspartier giver mulighed for at betragte kysten, mens vi sejler. Nedenfor kan du læse om om skibets kahytstyper.

 • Polar inside (I, K):
  Denne indvendige kahyt er uden vindue og kan være placeret på alle dæk, men der er ingen under vandlinjen. Kahytterne har eget badeværelse, og de fleste har dobbeltseng. Nogle kan have seperate senge, hvoraf den ene kan laves om til en sofa. Der kan også være over- og underkøjer. 

 • Polar outside (A, O):
  Denne kahytstype er med et vindue f.eks. koøje eller størrere. De er placeret på mellemste eller nederste dæk. Kahytterne har eget badeværelse og de fleste har dobbeltseng, mens andre har seperate senge, hvoraf den ene kan laves om til sofa. Der kan også være over- og underkøjer.

 • Arctic superior (P, U, QJ):
  Denne kahytstype er med et vindue. Det er kahytter placeret på mellemste og øvre dæk. Kahytterne har eget badeværelse, kaffe/te faciliteter og tv. De fleste har dobbeltsenge, men enkelte har seperate senge, hvoraf den ene kan laves om til en sofa. 

 Du kan læse mere om skibet her.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 5. maj 2020
 • 13. maj 2020
 • 21. maj 2020
 • 29. maj 2020

Prisen inkluderer:

 • Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, og middag)
 • Kaffe og te ad lib ombord
 • Drikkevarer til middag (skibets øl, vin, sodavand og mineralvand)
 • En nat på hotel i Longyearbyen inden sejladsen inkl. morgenmad 
 • Transfer fra/til lufthavn i Longyearbyen
 • Landgange på Svalbard og aktiviteter ombord på skibet
 • Wifi, men bemærk vi sejler i fjerne områder, så der kan være begrænset forbindelse. Streaming er ikke muligt.
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold ombord
 • Vind- og vandtæt jakke, der udleveres ombord

  Ikke inkluderet:

  • Flyrejser (kan tilkøbes)
  • Udflugter, der udbydes af samarbejdspartnere
  • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)

   

  Bemærkninger:
  Vi tager forbehold for ændringer i det planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode løsning plan B, der iværksættes. 

   

  Krav for deltagelse i rejsen:

  • Personlige oplysninger
   Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

   

  Hurtigrutens fleksible prissystem:

  De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

   

  Særlige betalingsvilkår:

  Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er her 30% af rejsens pris, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

  For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

  Gå til toppen af siden