INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

I isbjørnens rige på Svalbard

Oplev den smukke vestkyst, historiske steder og uberørte natur | Rejs maj 2020

Det er ideelt at besøge Svalbard i foråret, hvor midnatssolen kommer frem og lyset er smukt. Hurtigruten bringer dig tæt på det smukke landskab, så du har mulighed for at opleve alt fra Svalbardrenen, gigantiske gletsjere, til isbjørnen.

In stock
Travel Code
EX-027
Det kan du glæde dig til

På Svalbard skal vi bo på et godt hotel placeret i Longyearbyen. I byen er der er en betagende udsigt over Hjortfjellet-bjergene. Svalbard er den nordligste øgrupper på kloden, fyldt med unikke naturoplevelser. De endeløse arktiske sommernætter i maj er en af de bedste tidspunkter at besøge Svalbard, fordi landskabet er storslået.

Midnatsolen kommer frem allerede i april, og den arktiske sommer begynder ca. midt i maj med dagslys 24 timer i døgnet på grund af midnatssolen. Fuglene er vendt tilbage til fjeldsiderne og skaber liv i de ellers ensomme fjelde. Planterne skyder frem for en kort stund og gør dalene farverige og dyrene kulrede. Dyrene nyder solens stråler hen over sommeren, så du vil kunne opleve dem dase i solen under en blå himmel. Solen er over horisonten og i denne periode kan du opleve det majestætiske øhav og hold øjnene åbne efter polarræve, rener og (forhåbenligt) kongen af arktis - isbjørnen! 

Dagsprogrammet

Dag 1: Kun 1350 km fra nordpolen - Longyearbyen 

Du ankommer i dag til Longyearbyen på Svalbard. Longyearbyen gemmer sig mod den kolde arktiske luft - kun 1350 kilometer fra Nordpolen. Svalbard er den nordligste øgruppe på kloden, fyldt med unikke naturoplevelser. De endeløse arktiske sommernætter i maj er en af de bedste tidspunkter at besøge Svalbard, fordi landskabet er storslået. Der er kun 40 km bilvej i byen, så der er god mulighed for at udforske byen på egen hånd. Du kan eksempelvis besøge Svalbard Museum og blive klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagslivet på øgruppen eller besøg Svalbard kirke, hvor det ikke er muligt at blive begravet, tage på bryggeribesøg m.m. Du bor på hotel i den lille by, og kan nyde en lækker morgenmad inden du på dag to tager afsted på nye eventyr. 

Dag 2: Sightseeing i Longyearbyen

I dag kan du på en sightseeing tur rundt i byen, så du kan få de lokale røverhistorier inden du sejler ud med skibet. Byen er for enden af den idylliske Adventfjorden og har flere isbæer som nærmeste naboer. Vi sejler ud i Isfjorden, der omgiver Longyearbyen og bevæger os nordpå langs Prins Karls Forland.

Dag 3-8: Højdepunktet med imponerende fjorde med fascinerende historie

Oppe ved Moffen dvs. Svalbards nordvestlige hjørne er der masser af øer, fjorde og isolerede strande. Hvis isforholdene er gunstige, sejler vi forbi 80 ° Nord til øen Moffen, hvor hvalrosser holder til. Vi håber også at der er muligt med et besøg i Kongsfjorden, som er den største fjord på Svalbards nordvestlige kyst. Her er der mægtige gletsjere, der kælver isbjerge ud i havet. ved Kongsfjordens bred finder vi også den tidligere kulmineby Ny-Ålesund. Byen er nu et arktisk internationalt forskningscenter med en blanding af både gamle og nye bygninger. I Magdelenefjorden og ved Gravneset har du mulighed for at hoppe ud i bølgen blå til en svømmetur og du kan gøre dig fortjenet til et arktisk svømmediplom. Vi forsøger også at besøge den russiske bosættelse Barentsburg, hvor der vil være muligheder for f.eks. at besøge pomormuseet (mod betaling) Det bedste ved at sejle med Hurtigruten er netop at du kommer i land og kan udforske stederne på egen hånd eller med ekspeditionsteamet. Vi bruger RIB-både, der er en gummibåd, for at komme i land eller sejle rundt blandt isbjergen.

Dag 9: Isfjorden 

Vi benytter tiden på at udforske Svalbards mest imponerende fjordsystem - Isfjorden. Mens vi sejler ind i Isfjorden vil du opleve landskabet ændre sig overvejs. Du vil nyde synet af de store U-formede dale, der er skåret ud af bjergene af de gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring ti tusinde år siden. Efter formiddagen ankommer i til Longyearbyen hvor resten af dagen er til fri disposition. Om aftenen vil der være afskedsmiddag på hotellet.

Dag 10: Fantastiske oplevelser efter rejse til Longyearbyen

Svalbardeventyret er slut og du tager nu ud i lufthaven. Vi håber du har haft en fantastisk rejse og spottet en masse arktiske dyr og set Svalbards vildmark.

Dit hjem ombord - MS Spitsbergen

Du sejler med skibet, der er opkaldt efter Norges arktiske kronjuvel – ø-gruppen Svalbargen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har en udsøgt høj standard med komfortable og moderne fællesområder og kahytter. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstof forbrug.

Ombord på skibet finder du alt fra fitnessrum, Sauna til Jacuzzi, så der er god mulighed for at slappe af, når du ikke opholder dig i panoramasaldonen, som har store glaspartier, der giver mulighed for at betragte kysten imens vi sejler. Du kan læse mere om skibet her.

Kahytstyper: 

Polar inside (I, K): er uden vindue og kan være placeret på alle dæk, men der er ingen under vandlinjen. Kahytterne har eget badeværelse og de fleste har dobbeltseng. Nogle kan have seperate senge, hvoraf den ene kan laves om til en sofa. Der kan også være under-overkøjer. 

Polar outside (A, O): er med et vindue f.eks. koøje eller størrere. De er placeret på mellemste eller nederste dæk. Kahytterne har eget badeværelse og de fleste har dobbeltseng, mens andre har seperate senge, hvoraf den ene kan laves om til sofa. Der kan være over- og underkøjer. 

Arctic superior (P, U, QJ): er med et vindue. Det er kahytter placeret på mellemste og øvre dæk. Kahytterne har eget badeværelse, kaffe/te faciliteter og tv. De fleste har dobbeltsenge, men enkelte har seperate senge, hvoraf den ene kan laves om til en sofa. 

Bestil

Uge 19: Startdato 05.05.2020 varighed 9 nætter

Fra 26.527,- DKK

Uge 20: Startdato 13.05.2020 varighed 9 nætter

Fra 26.527,- DKK

Uge 22: Startdato 21.05.2020 varighed 9 nætter

Fra 30.910,- DKK

Uge 23: Startdato 29.05.2020 varighed 9 nætter

Fra 30.910,- DKK
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer: 

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 5. maj 2020
 • 13. maj 2020
 • 21. maj 2020
 • 29. maj 2020

Prisen inkluderer: 

 • Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, og middag)
 • Kaffe og te ad lib ombord
 • Alle måltider ombord er inklusiv skibets øl, vin og sodavand
 • En hotel overnatning i Longyearbyen inkl. morgenmad inden sejladsen
 • Transfer fra/til lufthavn i Longyearbyen
 • Landgange på Svalbard og aktiviteter ombord på skibet
 • Wifi for alle. Vi sejler i fjerne områder, så der kan være begrænset forbindelse.Streaming er ikke muligt.
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold ombord
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet: 

 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Drikkevarer der ikke er nævnt ovenfor
 • Drikkepenge (er ikke et krav og forventes ikke)
 • Fly fra Danmark tur/retur (Kan tilkøbes - vejledende pris ca. 3-4000 kr. per person)
 • Tilvalgs udflugter (kan tilkøbes)

Bemærkninger

Kaptajnen vil gøre sit yderste for at sejladsen bliver så komfortabel som mulig. Sejlplanen er altid vejledende, da den kan være underlagt ændringer. Sikkerheden har altid første prioritet, og det er kaptajnen som bestemmer sejlplanen. Det er altid kaptajn og ekspeditionsleder, der i samråd afgør om det er forsvarligt at gå i land. Udover vejr- og andre operative forhold vil båden også være underlagt skrevne og uskrevne regler om at bistå andre skibe eller personer i nød. Ændringer af denne grund kan ikke danne grundlag for reklamation.

Personlige oplysninger
Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Vi tager forbehold for ændringer i programmet, da det på denne ekspedition er elementerne der hersker, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. 


Hurtigrutens fleksible prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af bl.a. kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og bekræftet fra kontoret, så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bestillinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris og mulighed for valg af kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.


Gå til toppen af siden