Island - cirkulær saga fra Reykjavík

Island | Krydstogt langs hele Islands kyst | Rejs i maj 2025

Udforsk hele Islands kyst, og se nogle af landets mest fængslende seværdigheder på en komplet rundsejlads, der begynder og slutter i Reykjavík. Du kan blandt andet opleve vulkaner, gejsere og hvaler!

In stock
Travel Code
EX-092
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev de geologiske vidundere i landet af is og ild
blue encircled check Vær heldig og se hvaler og søpapegøjer
blue encircled check Besøg restauranter, små butikker og gallerier i Reykjavik
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne ekspeditionsrejse i Island kan du glæde dig til en unik rejse gennem betagende landskaber, herunder vulkaner, isbræer og geotermiske fænomener. I Reykjavík oplever du det moderne Island med lækre restauranter, små butikker og gallerier samt dets museer, der beretter om Islands historie og udviklende kultur gennem årene. Mens du udforsker verdens yngste land, vil du opleve, hvordan geologien har formet livet for dem, der bor der.

Udforsk de betagende vulkanlandskaber – med aktive vulkaner, gejsere, gletsjere, bjerge og vandfald. På dette tidspunkt af året er Island en af de bedste steder i Europa for hvalsafari. Hold øje med de arktiske fuglearter, især kolonier af atlantiske søpapegøjer.

Fra det arktiske dyreliv til det spektakulære landskab byder denne rejse på uforglemmelige eventyr langs hele Islands kyst.

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Reykjavík
2 Grundarfjörður
3 Ísafjörður
4 Akureyri og Goðafoss
5 Húsavík
6 Bakkagerði
7 Heimaeys
8 Reykjavík

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Storbyen Reykjavík
Dit ekspeditionskrydstogt begynder i Reykjavík, en moderne og afslappet by rig på kunst, kultur og historie, der er værd at udforske. Tag en lang gåtur langs Laugavegur med dens butikker og udendørs boder, eller beundr den imponerende Hallgrimskirkja. Du kan også besøge det fascinerende kunstmuseum i Reykjavík.

Når du ankommer til havnen i Reykjavík, venter ekspeditionsskibet på dig. Efter en varm velkomst ombord og efter at have hentet din ekspeditionsjakke, der er inkluderet i rejsens pris, er det tid til at finde din kahyt og gøre dig klar til den første middag ombord.

Hvis tiden tillader det, kan du booke et program inden krydstogtet for at opleve nogle af Islands fantastiske naturskønheder.

Dag 2. Charmerende Grundarfjörður
Det storslåede bjerg Kirkjufell, et af Islands mest ikoniske vartegn, ligger blot 3,2 kilometer vest for den idylliske havn i Grundarfjörður. Grundarfjörður er en malerisk fiskerby beliggende i bugten Breiðafjörður. Her finder du også Snæfellsjökull Nationalpark med den imponerende isdækkede vulkan, Snæfellsjökull.

På grund af sine varierede landskaber kaldes nationalparken også "Lille Island". Her kan du udforske den sorte sandstrand Djúpalónssandur og krateret Saxhóll. Derudover er der mulighed for at tage en tur i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-isbræen eller deltage i en guidet tur gennem en stor lavatunnel under jorden.


Dag 3. Maleriske Ísafjörður
Ísafjörður er omgivet af majestætiske bjerge på alle sider og udgør en næsten perfekt naturhavn samt en fremragende indgang til Vestfjordene. Tag en gåtur gennem byen for at beundre den unikke arkitektur, udforske kunsthåndværk og besøge Islands ældste huse.

I en af de historiske bygninger fra det 18. århundrede finder du Vestfjords historiske museum, Byggðasafn Vestfjarða, hvor du kan dykke ned i den spændende maritime historie omkring havnen. For dem med energi til overs er der mulighed for at vandre op ad stien til Naustahvilft - kendt som trolde-tronen. Anstrengelserne belønnes rigeligt på toppen med en betagende panoramaudsigt.

Dag 4. Akureyri og Goðafoss
Glæd dig over synet af de sneklædte tinder, mens skibet sejler gennem Eyjafjörður, Islands længste fjord. Sammen med den nærliggende Skjálfandi-bugt er dette en af de bedste steder i Europa for hvalsafari.

Akureyri, Islands næststørste by, ligger ved enden af en fjord langt mod nord. Her kan du slappe af i botaniske haver, udforske lokale spisesteder og besøge museer. Lidt længere væk kan du opleve det maleriske vandfald Goðafoss, hvor det turkisblå vand slår mod sorte klipper. Du kan også være vidne til, hvordan geologien bliver levende omkring Mývatn-søen, et aktivt vulkanområde og et af de få steder, hvor du kan udforske Den Midtatlantiske Ryg på tæt hold.

Dag 5. Húsavík og den arktiske polarcirkel
Húsavík er en charmerende by, kendt for sine hvalsafarioplevelser, hvor du ankommer om morgenen. Fra byen kan du nyde udsigten over Skjálfandi-bugten, som er hjemsted for pukkelhvaler, vågehvaler, hvidnæsede delfiner, marsvin og lejlighedsvis blåhvaler. Hvis du er heldig, får du muligheden for at spotte en eller flere af disse imponerende havdyr, og du kan lære endnu mere om de majestætiske dyr på Húsavíks hvalmuseum.

Húsavík fungerer også som indgangsport til mange af de nordlige Islands seværdigheder, herunder Jökulsárgljúfurs nationalpark, vandfaldet Dettifoss og den hesteskoformede kløft Ásbyrgi, som ifølge islandske myter blev dannet af en hov fra Odins ottebenede hest. Senere sejler skibet langs Grímseys kyst uden at gå i land og krydser den arktiske polarcirkel, inden skibet sætter kurs mod din næste destination.

Dag 6. Søpapegøjer – helt tæt på
På dit islandske krydstogt fortsætter skibet til Bakkagerði, en lille og afsidesliggende bosættelse. Ifølge folkloren er Bakkagerði hjemsted for alfer, også kendt som huldufólk, det "skjulte folk". I begiver jer ud på en tur gennem byen for at udforske dette magiske sted. Et populært vandreområde ligger i nærheden, hvor du kan vandre gennem frodige dale og imponerende landskaber omgivet af farverige ryolitklipper. I ynglesæsonen er kystklipperne yngleplads for stormfugle, rider, edderfugle og søpapegøjer. Muligvis besøger vi også søpapegøjekolonien på Hafnarhólmi, et sandt paradis for natur- og dyreentusiaster.

Dag 7. Heimaeys eksplosive fortid
Heimaey er den eneste beboede ø blandt Vestmannaøerne, beliggende ud for Islands sydkyst. Øen bærer på en fascinerende historie og bærer stadig ar fra et voldsomt vulkanudbrud, der næsten ødelagde øen i 1973.

Besøg Eldheimar, et museum der udstiller et udgravet hjem, bevaret i tiden, og få indblik i udbruddet og dets eftervirkninger. Alternativt kan du tage på en vandretur for at spotte søpapegøjer på Stórhöfði, hvor omkring otte millioner papegøjer yngler hvert år om sommeren. Glem ikke at bestige Eldfell; fra vulkanens top åbner der sig en fantastisk udsigt over byen nedenfor.

Dag 8. Reykjavík og hjemrejse
Dit ekspeditionskrydstogt i Island når sin afslutning i Reykjavík. Det er en fremragende mulighed for at besøge de steder, du eventuelt ikke nåede inden selve krydstogtet.

En del af den islandske kultur er at slappe af med vennerne i en "heitur pottur", eller et geotermisk spabad - navnet betyder bogstaveligt talt "varm gryde". Inden afrejsen har du mulighed for at besøge Islands mest ikoniske geotermiske badesteder - Den Blå Lagune - en sand naturperle. Her kan du opleve den unikke blanding af silica (siliciumdioxid), alger og mineraler i det varme geotermiske vand.

Hvis du ønsker at fortsætte med at udforske Island, er der mulighed for at tilmelde sig et tilkøbsprogram efter krydstogtet.

Livet ombord MS Fridtjof Nansen

down v arrow

M/S Fridtjof Nansen er det nyeste i Hurtigruten Expeditions' flåde af specialbyggede skibe – og den nyeste generation af ekspeditionsskibe. Skibet udforsker nogle af klodens mest spektakulære afkroge. Du kommer hurtigt til at føle dig hjemme på dit ekspeditionsskib. Den rene, elegante indretning afspejler Hurtigruten Expeditions' skandinaviske rødder med en blanding af høj kvalitet med afslappet funktionalitet.
Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi og der er er store udsigtsplatforme på flere dæk, så du kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet.

MS Fridtjof Nansen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og maden, der findes på rejsemålene. Der findes et separat pooldæk inklusiv pools, jacuzzi og barer og fitnesscenter.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer

 • 10, 17 og 24. maj 2025

Prisen inkluderer:

 • Kahytskategori efter eget valg
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus)
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus) - Gælder kun for sejlads efter d. 20 oktober 2024
 • Gourmetmåltider i Restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Wifi (Bemærk vi sejler i fjerntliggende områder, så der kan være begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.)
 • Brug af sauna, boblebade, pool, fitnesscenter, lounges og meget mere
 • Polarekspeditionsjakke, rygsæk eller et andet stykke HX-udstyr
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr til aktiviteter
 • Guidede landgange med små ekspeditionsbåde

Prisen inkluderer ikke:

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden