INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Island: Vulkanernes & sagaernes ø

Det bedste af Island rundt om eventyrøen | Rejs juni eller juli 2020

Nyd de smukke vandfald, gletsjere, vulkaner, sorte sandstrande, naturlige varmekilder, besøg fascinerende historiske bopladser og meget mere på mystiske Island.

In stock
Travel Code
EX-011
Det kan du glæde dig til

Du kommer på denne rejse tæt på kystens enestående skønhed med alt fra imponerende og kraftfulde vandfald, flotte gletsjere, lavamarker, udsigten til vulkaner og dyrelivet. Det er en magisk ø der byder på naturoplevelser udover det sædvanlige hvorend du vender dig. Island er den perfekte destination til at spejde efter hvaler og ride på Islandske heste og spotte det rige fugleliv alt imens du går på opdagelse ledsaget af skibets dygtige ekspeditionshold. Det bliver helt sikkert en uforglemmelig oplevelse med alt det bedste som Island tilbyder.

Dagsprogram

Dag 1: velkommen til Island

Reykjavk er en charmerende og sprudlende moderne by, der har gode restauranter, interessante museer og hyggelige, smalle gader. Keflavik lufthavnen er kun 45 minutters kørsel væk fra byen og er placeret mellem dragende bjerge og vildmark med lavasten dækket af mos.  


Dag 2: Det dragende Sagaland

Det vestlige Island bliver ofte kaldt Sagalandet. Du kommer her til Stykkishólmur, hvor det er tydeligt, hvordan landskabet er blevet formet af lava, vulkansk aktivitet og varme og kolde kilder. Der er mulighed for at tage med på udflugt til ikoniske steder på Snæfellsnes-halvøen ved basaltklipper eller sorte sandstrande.


Dag 3: Det vestligste punkt i Europa

Vestfjordene er et af Islands specielle steder og vi besøger her den charmerende lille bosættelse Petreksfjördur med ca. 690 indbyggere. På land kan du opleve det imponerende Dynjandi-vandfald og udforske Látrabjarg-klipperne. Klipperne har hjemsted for millioner af fuglarter, såsom suler, lovier, alke og søpapegøjer. Vi sejler her rundt om spidsen af Látrabjerg halvøen, hvor Bjargtangar Fyrtårn kan ses fra dækket - Fyrtårnet er Europas vestligste punkt. 


Dag 4: Tårnhøje bjerge i det nordvestlige Island

Vi sætter kursen mod den nordvestelige del af Island, hvor forholdene bestemmer det endelige program og dagens aktiviteter. I dag er vi rigtige eventyrere. Der kan bl.a. være mulighed for at besøge en lille bosættelse, gå i troldendes fodspor på en vandretur eller søsætte havkajakker. Bl.a. grundet de mange små fiskelandsbyer, så er denne del af rejsen er et paradis for fugleelskere, så vær klar med kikkerten. 

Dag 5: Islands nordlige centrum Akureyri

Vi besøger i dag Islands næststørste by Akureyri. Den energiske og livlige by er kendt for sin botaniske have og trafiklysene, hvor den røde mand er erstattet af et rødt hjerte. Byen ligger også tæt på mange af Islands mest berømte naturskatte som f.eks. Mývatn og Goðafoss.

Dag 6: Kryds Polarcirklen

Kursen sættes mod den lille grønne og græsbeklædte ø Grímsey. Vi sætter polarcirklebådene i vandet for at komme ind til øen, hvor vi kan krydse polarcirklen til fods. 

Dag 7: Alfernes land

Vi sejler videre til Bakkagerdi, som er en rigtig vigtig boplads. Området er kendt som "Alfernes land" og for sin naturlige skønheder. Her er mange søpapegøjer i området, så der er gode fotomuligheder. Normalt er her ikke mange turister, så her er meget fred og ro og plads til lidt afslapning. Dog kan skoven udforskes, hvis der ønskes mere aktivitet. 

Dag 8: Islands svar på Pompeii

Byen er islands svar på Pompeii, da der i 1973 opstod et sturt vulkanudbrud, som tvang samtlige mennesker på øen at evakuere og sejle til fastlandet. Mange bygninger blev ødelagt og begravet i lava og aske, andre er gravet fri og restaureret. På øen findes museet Eldmeimar, som er bygget op omkring begivenheden. Heimaey er den største af Vestmannøerne. Disse øer bærer stort præg af storslåede klipper og er levested for mange søpapegøjer, rider og forskellige havfuglearter. Heimaey er også et godt sted at spotte hvaler. 

Dag 9: Ankomst til Reykjavik

Eventyret slutter i Reykjavik. Før du rejser hjem, er en sidste mulighed for en udflugt. Dette er til Den Gyldne Cirkel og Den Blå Lagune. 

Dit hjem ombord på skibet M/S Fram

MS Fram blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 bliver skibet renoveret, så det får et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. 

kahytterne: 

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både placeret lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

 • Udvendige kahytter: 
  Denne kahytstype har et form for vindue feks koøje eller et større vindue. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

 • Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk: 
  Denne kahytstype har et vindue. kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Der er eget bad/toilet i alle kahytterne. Læs mere om skibet og find dækoversigt her. 

Bestil
Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:
Du kan søge på priser herover

 • 15 juni 2020
 • 23 juni 2020
 • 1. juli 2020
 • 9 juli 2020
 • 17 juli 2020

Inkluderet:
 • Kahytskategori efter eget valg.
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Drikkevarer til måltiderne (øl, vin, sodavand og mineralvand)
 • Kaffe/te ad libitum
 • Wifi til alle. Bemærk vi sejler i fjerntliggende områder så der kan være begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.

 • Vind- og vandtæt jakke
 • Adgang til træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr til aktiviteter
 • Landgange med små polarcirkelbåde og aktiviteter om bord
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur til Island (Kan tilkøbes) 
 • Rejse- og afbestillingsforsikringer (kan tilkøbes)
 • Udflugter (Program klart til at forhåndsbestille ca. 6 måneder før afrejse - nogle udflugter kan kun købes ombord) 
 • Transfer fra lufthavn til/fra skib

Bemærkninger: 
Vi tager forbehold for ændringer i det planlagte program  grundet vejr- og isforhold - derfor er det en ekspeditionsrejse da det ikke altid er plan A men nogle gange plan B der iværksættes.

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger:
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens fleksible prissystem
De beste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder at de kan varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Gå til toppen af siden