INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Eventyret rundt om Island

Islands alfer, vulkaner og sagaer

Oplev mytiske Island, med vandfald, gletsjere, vulkaner og meget, meget mere. 

26.383,00 kr
In stock
Travel Code
EX-011
Top 5 grunde til at opleve Island med Hurtigruten

1. Du kommer tættere på kysten og oplevelserne

2. Islandsk natur har betagende landskaber med vandfald, der er blandt Europas mest kraftfulde. Hvorend du vender dig hen så er der gletsjere, lavemarker og regnbuer. Du kan se vulkaner og gejsere, opleve varmekilder, rå vildmark, dyreliv, historiske bopladser og opleve en række øer, byer og bygder, spektakulære udsigter og interessante steder, ledsaget af skibets dygtige ekspeditionshold.

3. Island er den perfekte destination til at spejde efter hvaler.

4. Du kan ride på Islandske heste - en race der anses for at være den reneste hesterace.

5. Island er et vandre paradis.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst i Island

Under- og efter landing er allerede det første specielle syn. Lufthavnen er placeret mellem dragende bjerge og vildmark med lavasten dækket af mos. Kort herfra ligger Reykjavik, en moderne by, med hyggelige smalle gader, museer mm. 

Dag 2: Sagalandet

Det vestlige Island bliver ofte kaldt Sagaland. Her kommer du til Stykkishólmur, hvor det er tydelig hvordan landskabet er blevet formet af lava, vulkansk aktivitet og varme og kolde kilder. Her har du mulighed for at deltage i kajakture, ridning eller vandreture, alt efter hvad du ønsker. Sidst besøges øgen Flatey, hvor stilheden og roen er helt unik. 

Dag 3: Det vestligste punkt i Europa

Vestfjordene er et af Islands specielle steder. Her sejler vi rundt om spidsen af Látrabjerg halvøen, hvor Bjargtangar Fyrtårn kan ses fra dækket - Fyrtårnet er Europas vestligste punkt. På land kan Látrabjarg-klipperne udfordskes, klipperne har hjemsted for millioner af fuglarter, såsom suler, lovier, alke og søpapegøjer.

Dag 4: Tårnhøje bjerge

Der sejles videre til ísafjörður, som er en fantastisk naturhavn naturmæssigt. Havnen er omringet af høje bjerge, og på land er der mulighed for at se spændende arkitektur, lokale håndværk og nogle af Islands ældre huse. Her vil der være udflugter - Du kan opleve den smukke natur fra hesteryg, eller gå i troldenes fodspor på en vandretur. 

Dag 5: Paradis for fugleelskere

På denne dag udforskes Hornbjarg-klinten og Reykjafjörður. Klinten er et af de største områder for havfugle i Island og her prøver vi at komme i land med små både. Senere er det Reykjafjörðurs tur, hvor vi ligeledes tager på opdagelse i den fantastiske natur. 

Dag 6: Lokale bysamfund og smuk natur

Hrísey besøges, som er kendt som værende paradis for fugleelskere. I den moderne fiskerby er der 200 beboere. De bor i pæne moderne huse, og sammen med bjergene i baggrunden, udgør dette et aldeles unikt syn. 

Dag 7: Kryds Polarcirklen

Her kommer vi forbi Grímsey, hvor vi med små både entrere den flotte og græsbeklædte ø. Øen er kendt for, at Polarcirklen går over øen. 

Dag 8: Hvalhovedstaden

Grundet økosystemet i Húsavíks bugt, anses dette som et af de bedste steder i verden til hvalsafari. Floder og smeltet sne transportere nærrigsstoffer fra bjergsider ned til havet. Dette, sammen med sommersolen, skaber masser af plankton, som er bardehvalens fortrukne fødekilde. Byen er ydermere Islands ældste bosættelse, og huser bl.a. Hvalfangstmuseet. Efter besøget her, sejler vi borne Langanes halvøen. 

Dag 9: Alfernes land

Bakkagerdi besøges, som er en rigtig vigtig boplads. Området er kendt som Alfernes land og for sin naturlige skønheder. Her er mange søpapegøjer i området, som er et spændende og specielt syn. Normalt er her ikke mange turister, så her er meget fred og ro og plads til lidt afslapning. Dog kan skoven udforskes, hvis der ønskes mere action. Herefter besøges Seyðisfjörður, hvor de flotte farverige træhuse kan ses. Byen har en helt speciel identitet, grundet al den håndlavede arkitektur. Her er der mulighed for en guidet tur, en udflugt til Skálanes eller blot at udforske byen på egen hånd. 

Dag 10: Djúpivogur

Byen byder på varieret landskab og natur, hvor Europas største gletsjer, "Vatnajökull-gletsjeren", kan ses. Her er en udflugt til Vatnajökull lagunen, som er en mulighed og ellers kan byen undersøges. I byen er et historisk museum med værker af billedhuggeren Ríkarður Jónsson, en kaffebar med hjemmelavede kager og udstillinger med lokalt kunsthåndværk. Ydermere, kan udendørsskulpturen "Eggin" opleves, som er en skulptur bestående af 34 æg, lavet af verdenskendte Sigurður Guðmundsson

Dag 11: Islands svar på Pompeii

Heimaey er den største af Vestmannøerne. Disse øer bærer stort præg af storslåede klipper og er levested for mange søpapegøjer, rider og forskellige havfuglearter. Heimaey er et godt sted at spotte hvaler. Byen er islands svar på Pompeii, da der i 1973 opstod et sturt vulkanudbrud, som tvang samtlige mennesker på øen at evakuere og sejle til fastlandet. Mange bygninger blev ødelagt og begravet i lava og aske, andre er gravet fri og restaureret. På øen findes museet Eldmeimar, som er bygget op omkring begivenheden.

Dag 12: Rejsens afslutning

Her slutter rejsen i Reykjavik. Før du rejser hjem, er en sidste mulighed for en udflugt. Dette er til Den Gyldne Cirkel og Den Blå Lagune. 

Rejsefakta

Lægeerklæring
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring, udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning. 

Drikkepenge
Det er ikke noget krav, men der er en forventning om at der gives drikkepenge til personalet ombord. 

Bestil rejse

2 personer. Indvendig kahyt, frapris ved to personer

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
2118-05-201929-05-201911 nætter26.383,- DKKFORESPØRG
2229-05-201909-06-201911 nætter26.383,- DKKFORESPØRG
2409-06-201920-06-201911 nætter28.780,- DKKFORESPØRG
2620-06-201901-07-201911 nætter26.383,- DKKFORESPØRG
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
2118-05-20191126.383,- DKKFORESPØRG
2229-05-20191126.383,- DKKFORESPØRG
2409-06-20191128.780,- DKKFORESPØRG
2620-06-20191126.383,- DKKFORESPØRG
Praktiske Informationer

Rejsens pris inkluderer:

• Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg.
• Vind- og vandtæt jakke.
• Landgange med små både og aktiviteter om bord og på land
• Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
• Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad), te og kaffe om bord

Ikke inkluderet:

  • Rejseforsikring
  • Flyrejse
  • Bagagehåndtering
  • Tilvalgsudflugter
  • Drikkepenge

Gå til toppen af siden