INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Eventyret rundt om Island

Islands alfer, vulkaner og sagaer

Denne 12-dages går rundt om Island, så du får hele oplevelsen. Nyd de smukke vandfald, gletsjere, vulkaner, sorte sandstrande, naturlige varmekilder, besøg fascinerende historiske bopladser og meget mere på mystiske Island.

Afrejse 29. maj 2019

24.998,00 kr
In stock
Travel Code
EX-011
Top 5 grunde til at opleve Island med Hurtigruten

1. Du kommer tættere på kysten og oplevelserne

2. Islandsk natur har betagende landskaber med vandfald, der er blandt Europas mest kraftfulde. Hvorend du vender dig hen så er der gletsjere, lavemarker og regnbuer. Du kan se vulkaner og gejsere, opleve varmekilder, rå vildmark, dyreliv, historiske bopladser og opleve en række øer, byer og bygder, spektakulære udsigter og interessante steder, ledsaget af skibets dygtige ekspeditionshold.

3. Island er den perfekte destination til at spejde efter hvaler.

4. Du kan ride på Islandske heste - en race der anses for at være den reneste hesterace.

5. Island er et vandre paradis.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst i Island

Under- og efter landing er allerede det første specielle syn. Lufthavnen er placeret mellem dragende bjerge og vildmark med lavasten dækket af mos. Kort herfra ligger Reykjavik, en moderne by, med hyggelige smalle gader, museer mm. 

Dag 2: Sagalandet

Det vestlige Island bliver ofte kaldt Sagaland. Her kommer du til Stykkishólmur, hvor det er tydelig hvordan landskabet er blevet formet af lava, vulkansk aktivitet og varme og kolde kilder. Her har du mulighed for at deltage i kajakture, ridning eller vandreture, alt efter hvad du ønsker. Sidst besøges øgen Flatey, hvor stilheden og roen er helt unik. 

Dag 3: Det vestligste punkt i Europa

Vestfjordene er et af Islands specielle steder. Her sejler vi rundt om spidsen af Látrabjerg halvøen, hvor Bjargtangar Fyrtårn kan ses fra dækket - Fyrtårnet er Europas vestligste punkt. På land kan Látrabjarg-klipperne udfordskes, klipperne har hjemsted for millioner af fuglarter, såsom suler, lovier, alke og søpapegøjer.

Dag 4: Tårnhøje bjerge

Der sejles videre til ísafjörður, som er en fantastisk naturhavn naturmæssigt. Havnen er omringet af høje bjerge, og på land er der mulighed for at se spændende arkitektur, lokale håndværk og nogle af Islands ældre huse. Her vil der være udflugter - Du kan opleve den smukke natur fra hesteryg, eller gå i troldenes fodspor på en vandretur. 

Dag 5: Paradis for fugleelskere

På denne dag udforskes Hornbjarg-klinten og Reykjafjörður. Klinten er et af de største områder for havfugle i Island og her prøver vi at komme i land med små både. Senere er det Reykjafjörðurs tur, hvor vi ligeledes tager på opdagelse i den fantastiske natur. 

Dag 6: Lokale bysamfund og smuk natur

Hrísey besøges, som er kendt som værende paradis for fugleelskere. I den moderne fiskerby er der 200 beboere. De bor i pæne moderne huse, og sammen med bjergene i baggrunden, udgør dette et aldeles unikt syn. 

Dag 7: Kryds Polarcirklen

Her kommer vi forbi Grímsey, hvor vi med små både entrere den flotte og græsbeklædte ø. Øen er kendt for, at Polarcirklen går over øen. 

Dag 8: Hvalhovedstaden

Grundet økosystemet i Húsavíks bugt, anses dette som et af de bedste steder i verden til hvalsafari. Floder og smeltet sne transportere nærrigsstoffer fra bjergsider ned til havet. Dette, sammen med sommersolen, skaber masser af plankton, som er bardehvalens fortrukne fødekilde. Byen er ydermere Islands ældste bosættelse, og huser bl.a. Hvalfangstmuseet. Efter besøget her, sejler vi borne Langanes halvøen. 

Dag 9: Alfernes land

Bakkagerdi besøges, som er en rigtig vigtig boplads. Området er kendt som Alfernes land og for sin naturlige skønheder. Her er mange søpapegøjer i området, som er et spændende og specielt syn. Normalt er her ikke mange turister, så her er meget fred og ro og plads til lidt afslapning. Dog kan skoven udforskes, hvis der ønskes mere action. Herefter besøges Seyðisfjörður, hvor de flotte farverige træhuse kan ses. Byen har en helt speciel identitet, grundet al den håndlavede arkitektur. Her er der mulighed for en guidet tur, en udflugt til Skálanes eller blot at udforske byen på egen hånd. 

Dag 10: Djúpivogur

Byen byder på varieret landskab og natur, hvor Europas største gletsjer, "Vatnajökull-gletsjeren", kan ses. Her er en udflugt til Vatnajökull lagunen, som er en mulighed og ellers kan byen undersøges. I byen er et historisk museum med værker af billedhuggeren Ríkarður Jónsson, en kaffebar med hjemmelavede kager og udstillinger med lokalt kunsthåndværk. Ydermere, kan udendørsskulpturen "Eggin" opleves, som er en skulptur bestående af 34 æg, lavet af verdenskendte Sigurður Guðmundsson

Dag 11: Islands svar på Pompeii

Heimaey er den største af Vestmannøerne. Disse øer bærer stort præg af storslåede klipper og er levested for mange søpapegøjer, rider og forskellige havfuglearter. Heimaey er et godt sted at spotte hvaler. Byen er islands svar på Pompeii, da der i 1973 opstod et sturt vulkanudbrud, som tvang samtlige mennesker på øen at evakuere og sejle til fastlandet. Mange bygninger blev ødelagt og begravet i lava og aske, andre er gravet fri og restaureret. På øen findes museet Eldmeimar, som er bygget op omkring begivenheden.

Dag 12: Rejsens afslutning

Her slutter rejsen i Reykjavik. Før du rejser hjem, er en sidste mulighed for en udflugt. Dette er til Den Gyldne Cirkel og Den Blå Lagune. 

Rejsefakta

Lægeerklæring
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring, udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning. 

Drikkepenge
Det er ikke noget krav, men der er en forventning om at der gives drikkepenge til personalet ombord. 

Kahytstyper

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet og vi har ingen indflydelse på placeringen af kahytterne.

Indvendige kahytter

Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både placeret lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

Udvendige kahytter, hvor der kan være begrænset udsigt: 

Denne kahytstype har et form for vindue feks koøje. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk: 

Denne kahytstype har et vindue. kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Bestil rejse

1 person. Indvendig enkelt kahyt, pris pr. pers.

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
2229-05-201909-06-201911 nætter43.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
2229-05-20191143.998,- DKKBESTIL

1 person. Udvendig enkelt kahyt m. begrænset udsigt, pris pr. pers.

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
2229-05-201909-06-201911 nætter54.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
2229-05-20191154.998,- DKKBESTIL

2 personer. Indvendig delt dbl. kahyt, pris pr. pers.

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
2229-05-201909-06-201911 nætter24.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
2229-05-20191124.998,- DKKBESTIL

2 personer. Udvendig delt dbl. kahyt m. begrænset udsigt, pris pr. pers.

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
2229-05-201909-06-201911 nætter31.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
2229-05-20191131.998,- DKKBESTIL

2 personer. Artic superior kahyt med separate senge, pris per person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
2229-05-201909-06-201911 nætter33.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
2229-05-20191133.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Rejsens pris inkluderer:

  • Fly tur/retur fra Billund eller København
  • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahytskategori efter eget valg.
  • Vind- og vandtæt jakke.
  • Landgange med små både og aktiviteter om bord og på land
  • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
  • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad), te og kaffe om bord

Ikke inkluderet:

  • Rejseforsikring
  • Tilvalgsudflugter
  • Drikkepenge - vi anbefaler 80 NOK per person per dag

Vi tager forbehold for vind- og vejr 

Gå til toppen af siden