INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Jagt nordlyset på Svalbard

Uforglemmelige oplevelser

En uforglemmelige rejse til Svalbard med kørsel i bæltevogn og jagt på nordlys. Fly, transfer og to udflugter inkluderet.

8.898,00 kr
In stock
Travel Code
KA-051
Det kan du glæde dig til

Svalbards hovedby hedder Longyearbyen og det er byen, der danner rammen om dette arktiske eventyr. Med kun 1350 km til Nordpolen, vil du her opleve polarnætternes specielle stilhed og 24 timers mørke, som kun oplyses af månen og stjernerne og forhåbentligt også nordlyset. Det er i sandhed et uforglemmeligt syn at se de sneklædte tinder og glitrende snelandskaber blive oplyst, når det smukke nordlys danser hen over himlen.  

Du tager tidligt afsted om morgenen fra København. Når du ankommer til Svalbard, bliver du hentet i lufthavnen og kørt til hotellet, der er centralt placeret i Longyearbyen.  

Der er ingen rejseleder med, hvorfor selve rejsen og flyturen foregår på egen hånd. Fra indcheck i Københavns lufthavn til ankomst i Longyearbyen, og det samme gælder på returflyvningen, samt når du opholder dig i Longyearbyen. Der er dog en lokal engelsktalende guide med på udflugterne.

I løbet af dagen er der mulighed for at udforske Longyearbyen. Du kan for eksempel besøge Kirken (gudstjenest kl. 11 om søndagen), besøge Svalbard bryggeri, udforske minihistorien i en gruve, eller besøge et af de to museer - Svalbard Museum eller polar museet - hvor du kan blive klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagslivet på øgruppen. Svalbard har kun ca. 2.400 indbyggere, men du finder flere tøjbutikker foruden restauranter og små hyggelige spisesteder rundt omkring i byen. 


Rejsens indhold og udflugter

Nordlyssafari med bæltevogn

Det er ikke til at undgå at se den store røde bæltevogn, når den ankommer. Turen starter med et besøg ved den gamle nordlysstation, hvor alt nordlysresearch blev foretaget indtil for få år siden. I området vil guiderne lave flere stop undervejs for at kigge efter Aurora Borealis. Ruten videre bliver valgt efter vejr og forholdene på dagen.

Der er mørketid, også kaldet polarnat, mellem den 26. oktober og 16. februar. Fænomenet betyder, at solen ikke kommer over horisonten, hvilket gør at Longyearbyen kun oplyses af gadelamper, nordlyset og månen der glitrer i sneen. I perioden er der ydermere dobbelt chance for at se nordlys, da nordlyset også kan ses om dagen! Dette er en perfekt tur til dig som ønsker fordelen af at køre med et varmt køretøj sikkert ud af byen og opleve den fantastiske kombinationen af mørke og (nordlys)himmel.  

Nordlysaften inkl. middag på Camp Barentz – 3 timer

Der er mulighed for at se nordlys over Svalbard 24 timer i døgnet i polarnatsperioden. Samspillet mellem partikler, der strømmer ud af solen, solvind og jordens atmosfære skaber dette fantastiske fænomen, Aurora Borealis. Nordlyscampen, Camp Barentz, ligger ca. 10 km øst for Longyearbyen ved foden af Gruve 7-fjeldet. Lejren har en fantastisk beliggenhed, hvor du har mulighed for at opleve nordlyset væk fra al lysforurening. Det vigtigste for at se nordlyset er, at omgivelserne ikke er forstyrret af kunstigt lys. Bussen stopper lidt udenfor lejren, og du bliver budt velkommen af vores vært, der følger dig det sidste stykke vej.

Værterne vil også være bevæbnet med rifler for at beskytte mod isbjørne. Inde i varmen er der tændt op i ildstedet, og der serveres varmt mad, mens værten tilbyder forelæsninger og billeder. Forelæsningerne vil naturligvis dreje sig om nordlyset. 

Nordlyssafari med hundeslæde (kan tilkøbes for DKK 1.148.-)

Tilvalg af denne udflugt er kun mulig ved forhåndsbestilling. - tilføj udflugten når du laver din bestilling.

På denne nordlyssafari med hundeslæde, oplever du den arktiske ro kombineret med de ivrige hunde, der giver grundlaget for en fantastisk oplevelse. Oplev de snedækkede landskaber, som afspejler lyset fra månen, stjerne – og hvis vi er heldige, nordlyset. Udover omgivelserne, er det er en fornøjelse i sig selv at arbejde med polarhunde. Guiden kører først med to gæster, og vi kører derefter 2 og 2 på hver hundeslæde. I skiftes til at køre slæden og sidde på den. Der kan lånes ekstra tøj til udflugten. Der kræves en almindelig fysik for at deltage. 

Rejseplan

Dag 1

Fly København - Oslo - Longyearbyen

Transfer lufthavn - hotel

Kl. 19:00 – 3-retters middag

 

Dag 2

Kl. 19:00 – Nordlysaften på Camp Barentz inkl. middag (3 timer)

 

Dag 3

Kl. 14:00 – Nordlyssafari med hundeslæde (4 timer)

OBS! ikke med i standardpakken

Kl. 19:30 – 3-retters middag


Dag 4

Kl. 14:00 eller 16:30 – Nordlyssafari med bæltevogn (2,5 timer)

Kl. 20:00 - 3-retters middag

Dag 5

Transfer hotel - lufthavn

Fly Longyearbyen - Oslo - København


Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen.

Bestil

1 person. Enkeltværelse - pris pr. person

Fra 9.498,- DKK

2 personer. Dobbeltværelse - pris pr. person

Fra 8.898,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Fly fra København t/r (Norwegian)
 • Transfer til/fra lufthavnen på Svalbard
 • 4 x nætter i dobbeltværelse på godt hotel centralt i Svalbard inkl. morgenmad
 • 3 x 3-retters middag inkl. kaffe
 • Udflugtsprogram: 
  • Nordlyssafari med bæltevogn
  • Nordlysaften inkl. middag og drikkevarer

Mulige tilkøb:

 • Der er singletillæg på kun DKK 500,- (allerede tilføjet i priserne)
 • Hundeslædetur til DKK 1148,- per person

Bestiller du online, så trækkes depositum med det samme.

Transport

Gældende for samtlige afrejsedatoer. 

Flytider for 2019 og 2020 kan variere fra nedenstående.

Udrejse København - Oslo - Longyearbyen 07.10-12.50
Hjemrejse Longyearbyen - Oslo - København 12.30-18.40

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth. 

Vi gør opmærksom på at vi ikke kan give nordlysgaranti.

Bemærkninger:

Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 45 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen - vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser. Kan ikke kombineres med andre kampagner eller ambassadør rabat. 

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, fordi flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.

Gå til toppen af siden