INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Jagt nordlyset i Tromsø

Nordlys, samisk kultur og hvalsafari

Tag med på en eventyrlig rejse med nordlysjagt, besøg hos samerne, tur med rensdyrkane og mulighed for tilkøb af en hvalsafari. Rejsen er inklusiv fly, transfer og tre spændende udflugter.

In stock
Travel Code
KA-058

Det kan du glæde dig til

Denne 5-dages rejse til den nordliggende by Tromsø giver dig de optimale chancer for at se nordlys samtidig med, at du introduceres til den samiske kultur. Nordlyset har fascineret mennesker i årtusinder med sin flotte lysende dans over den mørke himmel, og jagten på det spektakulære fænomen er populært som aldrig før. Tag derfor med os til det nordlige Norge, og kom hjem med kufferten fuld af spændende oplevelser, som du aldrig glemmer. Vi har sammensat rejsen således, at du allerede den første aften har gode muligheder for at se nordlyset på nordlyssafari.

Derudover inkluderer programmets udflugter også både et besøg hos samerne, en rensdyrslædetur og en tur med kabelbanen op til Storsteinen-bjergskråningen med sin fantastiske udsigt i 421 m.o.h. Det planlagte program giver dig både masser af nordlysetchancer og fritid til selv at gå på opdagelse i Tromsø by. Det er også muligt at tilkøbe en hvalsafari, hvis det har din interesse.

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Afrejsedag og nordlyssafari

Efter ankomst til Tromsø afhentes gruppen af bus i lufthavnen og køres til jeres hotel. De efterfølgende timer kan bruges til at udforske byen på egen hånd, inden aftenen byder på turens første udflugt og dermed også turens første jagt på nordlyset - I skal nemlig på nordlyssafari. Nordlyssafarien starter tidligt på aftenen med en bustur ud til en af områdets nordlysbaser, hvor I sammen med en erfaren, lokal, engelsktalende guide vil jagte nordlyset. Med udgangspunkt i erfaring, vindretning og de seneste vejrforhold udvælges den base, hvor sandsynligheden for klar himmel og nordlys er størst.

På basen er der opvarmede telte/bygninger, toiletfaciliteter, mulighed for lån af tripods samt varme vinterdragter, hvis din egen påklædning ikke er tilstrækkelig varm. På basen får du også serveret en varm suppe lavet efter lokale madtraditioner, samt varm kakao, kaffe, te og den søde, traditionelle, norske kage ”lefse”. Hvis vejret skulle ske at ændre sig, og det bliver overskyet i løbet af aftenen, spiser vi færdig og drikker ud, hvorefter vi kører videre til et andet sted i søgen efter klar himmel. Aftenens udflugt varer ca. fra 18:15-00:00.

 

Dag 2. Rensdyr og samere

I dag er der endnu engang mulighed for at kigge nærmere på Tromsø by i løbet af dagen. Tidlig aften står den imidlertid på endnu et på et sandt vintereventyr, når I skal dykke ned i den samiske kultur. Med besøg hos samerne (den indfødte befolkning, som har boet i området i mange tusinde år) vil du få et spændende indblik i, hvad den samiske kultur var engang, hvad den er i dag og hvilke forventninger, som samerne har til fremtiden.

Aftenen byder bl.a. på historiefortælling, den traditionelle samiske folkesang ”jojk” og et varmt traditionelt samisk måltid (bidos). I løbet af aftenen er der også arrangeret en rensdyrslædetur gennem det smukke vinterlandskab og – hvis vi er heldige – med nordlyset dansende på himlen over os. Rensdyrslæde er den ældste transportform i Norden og udgør stadig en vigtig del af den samiske kultur, hvilket til alle tider har gjort rensdyrene til meget værdsatte dyr blandt det samiske folk. I løbet af aftenen får du mulighed for at komme helt tæt på disse sagnomspundne dyr, når det er fodringstid for rensdyrkalvene.

Det er muligt at låne varme vinterdragter på stedet, hvis ens egen påklædning ikke er tilstrækkelig. Nordlysaftenen varer ca. fra 17:45-22:30.

OBS: Rensdyrkaneturen er kun mulig, hvis der er sne nok. Hvis der ikke er nok sne, vil udflugten i stedet bestå af rensdyr fodring i stedet for kanetur og ellers er resten af indholdet det samme. 
Det bliver besluttet i dagene op til, om kaneturen kan lade sig gøre eller ej.

Dag 3. Mulighed for hvalsafari

Dagen i dag er til fri disposition, og du har mulighed for at tilkøbe den populære hvalsafari. Tag med på udflugten og oplev de store havdyr i deres rette element. Fra oktober til februar bliver havet ud for Tromsø besøgt af både pukkelhvaler, spækhuggere, marsvin og til tider endda finhvaler, som kommer for at spise sild. Med på turen er en stedkendt guide, som viser film om hvalerne og fortæller om omgivelserne undervejs. Turen foregår med en hurtigsejlende katamaran. Den lydløse elektriske motor tillader os at komme tæt på dyrene uden at forstyrre dem. Det er havdyr som bevæger sig konstant, og vi kan garantere at guiderne vil gøre deres bedste for at finde hvalerne, men vi kan ikke garantere at du ser dem. Ombord er det også muligt at købe varme retter, snacks og kolde drikke. Udflugten starter ca. 07:45 ved molen og har en varighed af 6-8 timer.

Ønsker du ikke at tilkøbe hvalsafarien, kan du bruge dagen i Tromsø på egen hånd, og har du endnu ikke udforsket Tromsøs museum, shoppingmuligheder og lækre restauranter har du muligheden nu. Dagen afsluttes med en lækker 3-retters middag på hotellet.

Dag 4. Tur med kabelbane

I dag kan du tage kabelbanen op til Storsteinen-bjergskråningen og nyde den fantastiske panoramaudsigt ud over Tromsø og de omkringliggende øer, bjerge og fjorde. Storsteinen er også et godt sted at se nordlyset i løbet af vinteren. Kabelbanen kører fra Solliveien, der ligger ca. 45 minutters gang eller 15 minutter med bus fra Tromsø centrum, og den er åben fra kl. 10.00-23.00. Oppe på Storsteinen finder du Fjellstua-restauranten, som serverer lækre retter baseret på lokale råvarer, og her kan du købe lidt at spise, hvis du bliver sulten. Turen med kabelbanen er inkluderet i prisen. Om aftenen serveres en lækker 3-retters middag på hotellet.

 

Dag 5. Hjemrejse

I dag går turen hjem mod Danmark igen. Transfer fra hotel til lufthavn er inkluderet i prisen. Du flyver fra Tromsø over Oslo og lander i Danmark eftermiddag/aften.


OBS: På de udflugter, hvor der serveres mad, er det muligt at få et vegetarisk alternativ. Ønske om dette skal dog oplyses ved bestilling af rejsen. 

Indkvartering

I Tromsø vil du blive inkvarteret på det 4-stjernet Radisson Blu Hotel Tromsø der ligger centralt og et stenkast fra den smukke fjord.

Vejrkort

Tromsø klima

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider uge 3 og 4:

København → Oslo → Tromsø   Kl. 09:00 - 13:20

Tromsø → Oslo → København   Kl. 15:30 - 20:10
 

Forventede flytider uge 3 og 4:

Billund → Oslo → Tromsø   Kl. 06:00 - 13:20

Tromsø → Oslo → Billund   Kl. 11:25 - 16:25

 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Jagt nordlyset i Tromsø
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse t/r fra valgte lufthavn (se mulige lufthavne og eventuelle tillæg under ”Bestil”)
  • Transfer mellem lufthavnen og hotellet i Tromsø
  • 4 x nætter på Radisson Blu Hotel Tromsø inkl. morgenmad
  • 2 x 3-retters middag på hotellet
  • Nordlyssafari inkl. varm suppe
  • Nordlysaften med rensdyrslædetur, samisk kultur og middag
  • Tur med kabelbanen tur/retur 

Tilkøb:

  • Hvalsafari (Se priser for tilkøb under ”Bestil”)

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.NB! Bestiller du online, trækkes depositum med det samme. 

Rejsen gennemføres kun ved minimum 12 deltagere, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Gå til toppen af siden