Bestil

Svalbard rundt med Hurtigruten

Krydstogt i isbjørnenes rige | Juli 2023

Vi skal se mægtige gletsjere, fredfyldte fjorde og arktisk dyreliv under midnatssolen. Svalbard er rå, gudesmuk, sagnomspunden og hjem for 3500 isbjørne, som vi måske er heldige, at se på vores rejse til søs.

In stock
Travel Code
EX-042-1

Det kan du glæde dig til

down v arrow

En oplevelse for livet venter dig, når vi ombord på Hurtigrutens fantastiske ekspeditionsskib udforsker en af verdens allersidste arktiske vildmarker, den sagnomspunden øgruppe, Svalbard. Fra sørejsens begyndelse i den mangfoldige ”hovedstad” Longyearbyen står oplevelserne i kø. Vi sejler bl.a. nogle dage i Spitsbergen Nasjonalparks, hvor vi spejder efter hvaler og andre arktiske dyr. Senere når vi Østsvalbard, hvor en stor isbjørnebestand holder til. Vi satser på at spotte det sky rovdyr i sit naturlige habitat, inden vi via Hornsund når frem til den naturskønne Isfjord. Vi sejler under midnatssolens rødgløde skær, som kun gør oplevelsen endnu mere autentisk og eventyrlig.    

Kort

down v arrow

Kort over ruten

Ekspeditioner, hvor naturen bestemmer

down v arrow

På ekspeditionskrydstogter ved man aldrig helt, hvad dagen bringer. Vi befinder os i en del af verdenen, hvor naturen er omskiftelig, hvorfor det kan være svært at planlægge en rute ned i mindste detalje. Men netop det uforudsigelige er selve essensen af ekspeditionens-krydstogter. Dit krydstogt er ikke bare en kopi af sidste uges krydstogt, men i stedet helt unikt og med oplevelser, som ikke nødvendigvis gentager sig nogensinde igen.

Rejseplan

Dag Sted
1 Ankomst til Oslo
2 Afgang til Svalbard - oplevelser i Longyearbyen
3-5 Spitsbergens nordvestlige vildmark
6-7 Det østlige Svalbard
8 Hornsund
9 Isfjorden
10 Longyearbyen og hjemrejse

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Oslo
Fly fra Danmark til Oslo. Alt efter hvad tiden tillader kan man udforske bycentrum.
Med dens rige historie og moderne kunstscene er Oslo en fascinerende by. Her er museer, gallerier og betagende arkitektur, alt inden for rækkevidde - herunder det smukke operahus og det nye Munch Museum.
Vi overnatter på lufthavnshotellet i Oslo.

Dag 2. Longyeabyen – Svalbard
Efter vores morgenafgang med fly til Longyearbyen er det tid til at udforske verdens nordligste by, en grænseby, med flere snescootere end mennesker.
Longyearbyen er perfekt at udforske til fods. På hovedgaden får man måske øje på et Svalbard-rensdyr, der slentrer forbi. Selv om de er vilde, er de nysgerrige og tamme.
Inden ombordstigning om eftermiddagen kan du efter frokosten deltage i en udflugt og få et indblik i denne fantastiske isbjørneinspirerede region på toppen af verden.

Dag 3-5. Spitsbergens nordvestlige vildmark
De næste tre dage udforsker vi Nordvest-Spitsbergen Nasjonalparks skønne natur og forrevne tundra. I en vildmark af stejle fjelde, nøgne isbræer og smukke øer ud for kysten, spejder vi efter arktiske dyr - hvaler, sæler, hvalrosser og rensdyr. Hvis vi er heldige, ser vi måske endda den sky isbjørn, mens den jager på isen. I den betagende Kongsfjord kan man være heldig at se isbræer kælve i havet.
Vær klar til eventyrlige oplevelser. Vi udnytter enhver lejlighed til at søsætte skibets kajakker eller bruger de små ekspeditionsbåde for at komme i land for at vandre eller deltage i en strandoprydning.

Dag 6-7. Det østlige SvalbardØstsvalbards frosne havmiljø er hjemsted for øgruppens største isbjørnebestand. Vi har store håb om, at vi får det sky dyr at se i løbet af de næste to dage. Vi spejder også efter hvalrosser og kolonier af polarlomvier og andre havfugle i Hinlopen-strædet. Vi tager måske sydpå til Freemansundet og Kap Lee eller tager vores små ekspeditionsbåde til Edgeøya eller Barentsøya.

Den daglige ruteplan bestemmes af ekspeditionsteamet. De overvåger de lokale is- og vejrforhold for at tage os på spændende landgange, vandre- og kajakture.

Dag 8. Hornsund
Mens vi sejler til Spitsbergens sydligste spids, kommer vi ind i Hornsund, der er en af Svalbards smukkeste fjorde. Rig, farverig vegetation giver plads til høje fjelde langs den maleriske vandvej. Gå ud på dækket for at spejde efter sæler og hvaler, Hornsundtinden og isbræer, der kælver i havet.

De grønne pletter, der ses her, skyldes gødningen fra små alkefuglekolonier. Det tiltrækker Svalbard-rensdyr og polarræve, så hold et skarpt øje. Om aftenen sejler vi nordpå forbi smukke Bellsund mod Isfjorden.

Dag 9. Isfjorden
Sejladsen rundt om Svalbard fortsætter ind i Isfjords frodige fjordsystem, hvor vi ser store dale, som gletsjere har skåret ud i klipperne. Dalene er rige på dyreliv, vegetation og menneskers historie.
Mod nord er Alkehornet hjemsted for lomvier, rider, Svalbard-rensdyr og polarræve. De tydelige spor efter områdets hvalfangst- og jagtarv kan ses på strandene og i bugterne. Videre sydpå passerer vi den tidligere Isfjord Radiostation, der kommunikerede via satellit, og nu er et af verdens smukkest beliggende hoteller.

Dagens aktiviteter afhænger af Isfjords evigt skiftende vejrforhold. Ekspeditionsteamet finder de bedste muligheder for at udforske.

Dag 10. Longyearbyen
Vores arktiske eventyrrejse slutter i Longyearbyen. Vi kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver retur til Danmark via Oslo.

Livet ombord på MS Spitsbergen

down v arrow

MS Spitsbergen er opkaldt efter Norges arktiske kronjuvel – ø-gruppen Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har en udsøgt høj standard med komfortable og moderne fællesområder og kahytter. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstofforbrug. Skibet sejler langs Norges kyst fra september til maj og er en del af Hurtigrutens globale explorer-flåde resten af året.

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider fra København 01.07.23:

København → Oslo   Kl. 08.40 - 09.50

Oslo → Longyearbyen   (Tider vides ikke)

Longyearbyen → Oslo   (Tider vides ikke)
Oslo → København   Kl. 22.10 - 23.20

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
         

Uge 27: Startdato 01.07.2023 varighed 9 nætter

Fra 56.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Direkte fly Danmark – Oslo t/r
 • Direkte fly Oslo – Longyearbyen t/r
 • 1 overnatning med morgenmad i Oslo
 • 8 overnatninger i valgt kahyt
 • Morgenmad, frokost og aftensmad ombord i Restaurant Aune
 • Drikkevarer til måltiderne (skibets øl, vin og vand)
 • Te og kaffe ombord
 • Gratis Wi-Fi ombord (forbehold for dækning)
 • Gratis genanvendelig vandflaske og vind/vandtæt ekspeditionsjakke
 • Engelsktalende ekspeditionsteam ombord
 • Udflugter jf. dagsprogram
 • Foredrag ombord
 • Ekspertfotograf ombord, som rådgiver om fotografering
 • Lån af udstyr/beklædning til aktiviteter

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Hurtigruten kræver, at alle rejsende på tolv år og derover har fuldført deres primære vaccinationsserie mod COVID-19 med WHO-godkendte vacciner.
 • Der kræves ikke længere en boostervaccination for at gå ombord på Hurtigrutens skibe. Visse lande kan dog kræve en boostervaccine for indrejse. Tjek venligst inden afrejse.

Hvad er en primær vaccinations serie?
Man anses for at have fuldført sin primære vaccinationsserie 14 dage efter at have modtaget sidste dosis af en WHO-godkendt vaccine. Bemærk venligst: En primær vaccinationsserie henviser til det indledende antal krævede doser. Det inkluderer ikke booster-vacciner. For eksempel består den primære serie af Moderna eller Pfizer af to doser.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden