INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Nordvestpassagen: I kølvandet på de store opdagelsesrejsende

Fra Cambridge Bay via sydvest Grønland til Halifax | September 2022

Sejl i fodsporene på de store opdagelserejsende, når vi sejler gennem den legendariske Nordvestpassage. Der venter dig et sandt eventyr med storslåede oplevelser, som kun de færreste får lov til at prøve.

In stock
Travel Code
EX-036

Det kan du glæde dig til

På denne Nordvestpassage-ekspedition sejler vi i kølvandet efter på de store opdagelsesrejsende for at genopdage den uberørte arktiske vildmarks skønhed. Vi følger Roald Amundsen, der var den første, der fandt vej gennem Nordvestpassagen. Hvis forholdene er gunstige, sejler vi fra Cambridge Bay ind i Nunavuts øgruppe. På vej gennem det isfyldte farvand, overraskes man på dækket over den uberørte vildmarks størrelse på disse egne. Vi tilstræber, at besøge nogle steder med spor af tidligere ekspeditioner. Vi håber at kunne lægge til ved nogle af verdens nordligste samfund, at udforske legendariske fjorde og kanaler og at komme på spændende sejlture i RIB-både og ture på land.

Skibets Ekspeditionsteam udnytter enhver mulighed for at søsætte kajakker eller arrangere vandreture. Derefter krydser vi Davis-strædet til Grønland for at opleve inuit-bygder og Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste. Når vi krydser Labradorhavet igen, sejler vi til Canada for at besøge farverige landsbyer, inden ekspeditionen slutter i Halifax. Uanset, hvor vi sejler, eller hvad vi ønsker at se, er det en sikker og spændende ekspedition.

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Edmonton Hotel
2 Edmonton/Cambridge Bay, Victoria Island På skib
3-10 Nordvestpassagen På skib
11 Labradorhavet På skib
12 Illulisat På skib
13 Sisimiut På skib
14 Nuuk På skib
15 Kvanefjord På skib
16 Labradorhavet På skib
17 Red Bay På skib
18 Corner Brook På skib
19 Til søs På skib
20 Halifax -

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Canadas Festivalby - Edmonton

Nyd den levende og farverige by Edmonton med et af Hurtigrutens udflugtstilbud, inden ekspeditionsrejsen begynder.

Dag 2. Edmonton til Cambridge Bay

Efter morgenmad er der transport til lufthavnen for at flyve til Cambridge Bay. På det lokale sprog inuinnaqtun kaldes Cambridge Bay Iqaluktuuttiaq, der betyder et godt fiskested, på grund af de kæmpe char (lakseart), der fanges her. Blandt områdets dyrearter er sæler, gæs, moskusokser og rener. Ekspeditionen begynder her.

Dag 3-10. Nordvestpassagen

Målet er at nå ind i hjertet af den historiske Nordvestpassage. Siden slutningen af det 15. århundrede var søgen efter det fantastiske farvand, gennem det canadiske arktiske område som en hellig gral for hårdføre eventyrere. Der er optegnelser om næsten 40 ekspeditioner, der sejlede i farvandene. Afhængigt af forholdene håber vi, at vi kan opleve nogle af disse steder: Gjøa Haven, Fort Ross, Beechey Island, Radstock Bay, Dundas habour og Pond Inlet. 

Dag 11. Labradorhavet - Davisstrædet

Strædet blev opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende John Davis, der ledede tre ekspeditioner i området mellem 1585 og 1587. Han var på udkig efter en rute gennem Nordvestpassagen, og han opdagede Hudson-strædet. Davis var den første til at gøre opmærksom på mulighederne for sæljagt og hvalfangst i Davisstrædet og til at vise, at Newfoundlands torskefiskeri kunne udvides så langt mod nord.

Dag 12. Iluissat

Den fantastiske natur ved Ilulissat Isfjord har givet fjorden en plads på UNESCOs verdensarvliste. Ved fjordens munding kan man ofte se enorme isbjerge, der er stødt på grund. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, der er en af de mest produktive gletsjere på den nordlige halvkugle.

Dag 13. Sisimiut - Moderne by med gamle traditioner

Sisimiut ligger 40 km nord for Polarcirklen og er en moderne by, der fastholder gamle traditioner. Gå i land og oplev den maleriske by, besøg det lille museum og nogle af butikkerne med lokalt kunsthændværk eller gå en tur i bakkerne.

Dag 14. Nuuk - Grønlands hovedstad

Grønlands hovedstad er nationens politiske og sociale center og Grønlands ældste by. Den blev grundlagt af den dansk-norske missionær Hans Egede i 1728, ved mundingen af et af verdens største og mest spektakulære fjordsystemer.

Dag 15. Kvanefjord

Kvanefjord er en 48 kilometer lang fjord på Grønlands vestkyst. Hele dagen udforsker vi den imponerende fjord.

Dag 16. Labradorhavet 

Vi forlader Grønland og sejler igen ud på åbent hav. Vi krydser igen den sydlige del af Labradorhavet - denne gang mod Newfoundland og Labrador i Canada.

Dag 17. Red Bay - Labrador

Red Bay på Labradors kyst er en klassisk udpost - et kystsamfund med en befolkning på under 170 mennesker. I 2013 kom Red Bay Basque Whaling Station på UNESCOs verdensarvliste. Gå en tur i den tidligere hvalfangstby og lær noget om dens interessante historie.

Dag 18. Corner Brook

Corner Brook ligger på Newfoundlands vestkyst og har cirka 20.000 indbyggere. Området blev først undersøgt af kaptajn James Cook i 1767. Udforsk byens charmerende centrum eller nyd nogle af de mange vandrestier, der er dekorerede med efterårsløv.

Dag 19. Til søs

Nyd at slappe helt a en hel dag til søs, mens Ekspeditionsteamet genopfrisker minderne fra en  fantastisk rejse.

Dag 20. Halifax

Briterne etablerede Halifax i 1749. Nyd udsigten fra bakken med citadellet. Den farverige by er både hip og historisk og værd, at tilbringe en ekstra dag eller to i inden hjemrejsen.

Livet ombord MS Fram

På denne rejse sejler du med MS Fram, som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper: 

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både placeret lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

 • Udvendige kahytter
  Denne kahytstype har et form for vindue feks koøje eller et større vindue. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af, at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

 • Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedato:

 • 2. september 2022

Prisen inkluderer:

 • Hotelovernatning og morgenmad i Edmonton før sejladsen
 • Flyrejse fra Edmonton til Cambridge Bay (økonomiklasse)
 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Edmonton og fra lufthavnen til skibet i Cambridge Bay
 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten i valgt kahytskategori
 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand eller mineralvand
 • Kaffe og te + snacks om morgenen og eftermiddagen ombord
 • Adgang til træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Støvler, vandrestave og udstyr til udflugter.
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur fra Danmark 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden