INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Nordvestpassagen: I kølvandet på de store opdagelsesrejsende

Fra Cambridge Bay via sydvest Grønland til Halifax | August 2020

Sejl i fodsporene på de store opdagelserejsende, når vi sejler igennem den legendariske Nordvestpassage. Der venter dig et sandt eventyr med storslåede oplevelser, som kun de færreste får lov til at opleve.

In stock
Travel Code
EX-036

Det kan du glæde dig til

På denne Nordvestpassage-ekspedition sejler vi i kølvandet efter på de store opdagelsesrejsende for at genopdage den uberørte arktiske vildmarks skønhed. Vi følger Roald Amundsen, der var den første, der fandt vej gennem Nordvestpassagen. Hvis forholdene er gunstige, sejler vi fra Cambridge Bay ind i Nunavuts øgruppe. På vej gennem det isfyldte farvand, overraskes man på dækket over den uberørte vildmarks størrelse på disse egne. Vi tilstræber, at besøge nogle steder med spor af tidligere ekspeditioner. Vi håber at kunne lægge til ved nogle af verdens nordligste samfund, at udforske legendariske fjorde og kanaler og at komme på spændende sejlture i RIB-både og ture på land.

Skibets Ekspeditionsteam udnytter enhver mulighed for at søsætte kajakker eller arrangere vandreture. Derefter krydser vi Davis-strædet til Grønland for at opleve inuit-bygder og Ilulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste. Når vi krydser Labradorhavet igen, sejler vi til Canada for at besøge farverige landsbyer, inden ekspeditionen slutter i Halifax. Uanset, hvor vi sejler, eller hvad vi ønsker at se, er det en sikker og spændende ekspedition.

Ruteplan

Dagsprogram

Dag 1. Canadas Festivalby - Edmonton 

Nyd den levende og farverige by Edmonton med et af Hurtigrutens udflugtstilbud, inden ekspeditionsrejsen begynder.


Dag 2. Edmonton til Cambridge Bay

Efter morgenmad er der transport til lufthavnen for at flyve til Cambridge Bay. På det lokale sprog inuinnaqtun kaldes Cambridge Bay Iqaluktuuttiaq, der betyder et godt fiskested, på grund af de kæmpe char (lakseart), der fanges her. Blandt områdets dyrearter er sæler, gæs, moskusokser og rener. Ekspeditionen begynder her.


Dag 3-10. Nordvestpassagen

Målet er at nå ind i hjertet af den historiske Nordvestpassage. Siden slutningen af det 15. århundrede var søgen efter det fantastiske farvand, gennem det canadiske arktiske område som en hellig gral for hårdføre eventyrere. Der er optegnelser om næsten 40 ekspeditioner, der sejlede i farvandene. Afhængigt af forholdene håber vi, at vi kan opleve nogle af disse steder: Gjøa Haven, Fort Ross, Beechey Island, Radstock Bay, Dundas habour og Pond Inlet. 


Dag 11. Labradorhavet - Davisstrædet

Strædet blev opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende John Davis, der ledede tre ekspeditioner i området mellem 1585 og 1587. Han var på udkig efter en rute gennem Nordvestpassagen, og han opdagede Hudson-strædet. Davis var den første til at gøre opmærksom på mulighederne for sæljagt og hvalfangst i Davisstrædet og til at vise, at Newfoundlands torskefiskeri kunne udvides så langt mod nord.


Dag 12. Iluissat

Den fantastiske natur ved Ilulissat Isfjord har givet fjorden en plads på UNESCOs verdensarvliste. Ved fjordens munding kan man ofte se enorme isbjerge, der er stødt på grund. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, der er en af de mest produktive gletsjere på den nordlige halvkugle.


Dag 13. Sisimiut - Moderne by med gamle traditioner

Sisimiut ligger 40 km nord for Polarcirklen og er en moderne by, der fastholder gamle traditioner. Gå i land og oplev den maleriske by, besøg det lille museum og nogle af butikkerne med lokalt kunsthændværk eller gå en tur i bakkerne.


Dag 14. Nuuk - Grønlands hovedstad

Grønlands hovedstad er nationens politiske og sociale center og Grønlands ældste by. Den blev grundlagt af den dansk-norske missionær Hans Egede i 1728, ved mundingen af et af verdens største og mest spektakulære fjordsystemer.


Dag 15. Kvanefjord

Kvanefjord er en 48 kilometer lang fjord på Grønlands vestkyst. Hele dagen udforsker vi den imponerende fjord.


Dag 16. Labradorhavet 

Vi forlader Grønland og sejler igen ud på åbent hav. Vi krydser igen den sydlige del af Labradorhavet - denne gang mod Newfoundland og Labrador i Canada.


Dag 17. Red Bay - Labrador 

Red Bay på Labradors kyst er en klassisk udpost - et kystsamfund med en befolkning på under 170 mennesker. I 2013 kom Red Bay Basque Whaling Station på UNESCOs verdensarvliste. Gå en tur i den tidligere hvalfangstby og lær noget om dens interessante historie.


Dag 18. Corner Brook 

Corner Brook ligger på Newfoundlands vestkyst og har cirka 20.000 indbyggere. Området blev først undersøgt af kaptajn James Cook i 1767. Udforsk byens charmerende centrum eller nyd nogle af de mange vandrestier, der er dekorerede med efterårsløv.


Dag 19. Til søs

Nyd at slappe helt a en hel dag til søs, mens Ekspeditionsteamet genopfrisker minderne fra en  fantastisk rejse.


Dag 20. Halifax

Briterne etablerede Halifax i 1749. Nyd udsigten fra bakken med citadellet. Den farverige by er både hip og historisk og værd, at tilbringe en ekstra dag eller to i inden hjemrejsen.

Dit hjem ombord - MS Fram

MS Fram blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. 

Kahytterne: 

 • Indvendige (polar inside): uden vindue. Komfortable, hvor der kan være køjesenge eller separate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa.
 • Udvendige (polar outside): med vindue - nogle kan have begrænset udsigt. Komfortable kahytter, hvor der kan være køjesenge eller seperate senge, hvor en af disse kan laves om til sofa.
 • Udvendige (Arctic superior): med vindue. Komfortable kahytter, hvor der kan være køjesenge eller separate senge, hvor en af disse kan laves om til en sofa. Placeret på højere dæk.
Der er eget bad/toilet i alle kahytter.

Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses gerne ved anmodning.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedato: 

 • 30. august 2020

Prisen inkluderer: 

 • Flyrejse fra Edmonton til Cambridge Bay (økonomiklasse)
 • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
 • Hotelovernatning og morgenmad i Edmonton
 • Transport fra hotellet til lufthavnen i Edmonton og fra lufthavnen til skibet i Cambridge Bay
   
 • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand eller mineralvand
 • Kaffe og te ad lib om bord
 • Snacks om morgenen og eftermiddagen.
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.

 • Vind- og vandafvisende jakke 
 • Adgang til træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter
 • Støvler, vandrestave og udstyr til udflugter.

Ikke inkluderet:

 • Fly tur/retur fra Danmark 
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Bemærkninger

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Lægeerklæring: 
  Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.
 • Personlige oplysninger:
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.
 • Visum:
  Der kræves visum til Canada (ETA)

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejr - det er også derfor det kaldes en ekspeditionsrejse, fordi det ikke altid er plan A, men nogle gange den ligeså gode løsning plan B som iværksættes. 

Hurtigrutens fleksible prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og bekræftet fra kontoret, så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bestillinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling - det er altså frapriser. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris og mulighed for valg af kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er her 30% af rejsens pris, mens restbetalingen forfalder 180 dage før afrejse. Er der mindre end 180 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

OBS: Det er muligt at kombinere med ambassadørrabatten, men ikke andre tilbud, rabatter eller kampagner.

Gå til toppen af siden