Øhop i Nordatlanten med Hurtigruten

Oplev Orkneyøerne, Shetlandsøerne, Færøerne og Island

Sejl i vikingernes kølvand fra ø til ø i Nordatlanten. Fra de fantastiske Britiske øer sejler vi nordpå og går i land på Orkneyøerne, Shetlandsøerne og Færøerne inden vi når til vidunderlige Island.

In stock
Travel Code
EX-081-2
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkUforudsigeligt og unikt øhop blandt storslået natur
blue encircled checkOplev et fantastisk og rigt dyrerige
blue encircled checkOvernat på MS Maud, dit flydende hjem under din rejse
calendar iconIngen dato sat
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller egen transport
clock icon9 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Hvad end du har en eventyrer gemt i maven, er interesseret i nordisk historie og kultur, eller blot holder af enestående natur og et rigt dyreliv, så vil du elske dette unikke ekspeditionskrydstogt med Hurtigruten. Fra syd til nord i Nordatlanten ligger oplevelserne, som perler på en snor. Glæd dig til at gå i land på nogle af verdens mest fascinerende og vilde øer, opleve finurlige minisamfund, hvor det ligner tiden har stået stille, samt til at lære nyt om den nordiske kulturarv, hvor vikingernes indflydelse endnu kan mærkes.

Ekspeditioner, hvor naturen bestemmer
På vores ekspeditionsrejser ved man aldrig helt, hvad dagens program bringer. Vi befinder os i en del af verdenen, hvor naturen er omskiftelig, hvorfor det kan være svært at planlægge en rute ned i mindste detalje. Men netop det uforudsigelige er selve essensen af ekspeditionens-krydstogter. Dit krydstogt er ikke bare en kopi af sidste uges krydstogt, men i stedet helt unikt og med oplevelser, som ikke nødvendigvis gentager sig nogensinde igen.

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Ankomst til Edinburgh
2 Orkneyøerne
3 Fair Isle
4-5 Shetlandsøerne
6 Tórshavn
7 Runavik
8 Til søs
9 Heimaey
10 Afrejse fra Reykjavik

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Skotlands kronjuvel
Rejsen begynder i smukke Edinburgh, der efter London er Storbritanniens mest besøgte by. Med gader, der er gennemsyret af historie og en blomstrende kulturscene, har Skotlands hovedstad en perfekt balance mellem det traditionelle og det moderne. Brug lidt tid på at udforske den historiske hovedstad, inden vi forenes med M/S Maud og begynder vores eventyrlige oplevelsesrejse nordpå.

Når man har hentet sin ekspeditionsjakke og er kommet på plads i sin kahyt, kan man møde ekspeditionsteamet, der er skibets venlige værter og kyndige guider. Herefter nyder vi en lækker middag ombord. Den eventyrlige rejse er begyndt.

Dag 2 - Orkneyøernes seværdigeder
Orkneyøernes største by, Kirkwall, er et levende sted med påvirkning fra alle æraer fra vikingetiden til Anden Verdenskrig.

I det nordiske bycentrum besøger vi den storslåede Saint Magnus Cathedral og Bishop’s and Earl’s Palace for at se ruinerne af den engang storslåede bygning fra renæssancen. Whiskyelskere vil nyde Kirkwalls Highland Park- og Scapa-destilleriers sublime single malt-whiskyer.

Dyk ned i fortiden ved den neolitiske bosættelse Scara Brae og de mystiske, stående sten, Brodgar-ringen, og Stones of Stenness - der alle er en del af verdensarvsstedet Heart of Neolithic Orkney.

Se havfugle som søpapegøjer, suler, lomvier, rider og ørne, der trives på Orkneyøerne. Spejd efter delfiner, hvaler og spækhuggere.

Dag 3 - Vidtstrakte Fair Isle
Krydstogtet fortsætter til Shetlandsøerne, når vi rejser til Fair Isle, der er kendt for sine fugle og strik.

Øen, der er en magnet for fugle- og dyrefotografer, er hjemsted for 27 fuglearter. Det er et vigtigt opholdssted for trækhavfugle, der tiltrækkes af de røde sandstensklipper, grønne marker og lyng.

Vi forsøger landgang, så man sammen med ekspeditionsteamet kan deltage i en vandretur på klippetoppene til et spektakulært beliggende fyrtårn. Øen har 65 indbyggere, og på museet kan man få en fascinerende indsigt i livet og historien her på det lokale museum. Man kan støtte Fair Isles beboere ved at købe ægte Fair Isle-strik direkte fra producenterne.

Hvis landgang ikke er mulig, er den smukke sejlads lige så spektakulær.

Dag 4 - Shetlandsøernes hovedstad
Vi lægger til i Lerwick, der er Shetlandsøernes hovedstad, for at udforske den venlige, victoriansk-påvirkede fiskerby.

Gå en tur i de smalle gader for at opleve små butikker, der sælger shetlandsk whisky, uldtrøjer og fudge. Ved den gamle havnefront ligger Shetland Museum, der dykker ned i områdets rige historie. I nærheden findes Fort Charlotte og det storslåede rådhus.

Den brede ø har bemærkelsesværdige jernalderbyer og Croft House Museum, hvor man kan noget lære om de lokale husmænds hårde liv.

Hav kikkert ved hånden, da vi måske ser spættede og gråsæler på Lerwicks strande samt stedets fugleliv som rødstrubede lommer, rødben og spover.

Dag 5 - Shetlandsøernes vilde side
Shetlandsøernes nordlige område repræsenterer De britiske Øers geografiske ekstremitet. I de fjerntliggende områder udforsker vi efter forholdene, og hvor vi finder de bedste muligheder.

Vi besøger måske charmerende Haroldswick på øen Unst, hvor vikingerne efter sigende først satte fødderne på De britiske Øer. I byen findes en rekonstruktion af et vikingelanghus og -skib, og der er en gravhøj, der blev anset for at være Harald Hårfagers grav. Haroldswick er opkaldt efter den norske vikingekonge.

Vi sejler måske også i skibets små ekspeditionsbåde og udforsker skjulte bugter under de høje klipper. Ved Storbritanniens nordligste punkt beskytter Hermaness National Nature Reserves klipper tusindvis af ynglende havfugle - blandt andre mallemukker, søpapegøjer, topskarver og suler, så husk kikkerten.

Dag 6 - Tórshavn fra det 10. århundrede
Tórshavn ligger på Streymoy, der er den største af Færøerne. Tórshavn blev grundlagt af nordboere i det 10. århundrede og er en af Nordeuropas ældste hovedstæder.

Vi går i snoede, brostensbelagte gyder og forbi farverige huse med græstørvsbelagte tage. På museerne kan man lære noget om byens oprindelse og om Færøernes flora, fauna og geologi.

Cirka 800 meter uden for byen bruser vandfaldet Svartafossen over mosklædte sten. På en spadseretur ved havet kan man spejde efter edderfugle og den karakteristiske, færøske stær med beige-prikkede vinger.

Dag 7 - Runaviks gamle havn
Fra Tórshavn sejler vi over til øen Eysturoy og den lille Runavik på Skílafjárur-fjordens østlige side. Den blomstrende by har været havneby i mange århundreder. Også vikingerne plejede at lægge til her.

Tag med ekspeditionsteamet på en kajaktur i Skálafjørður, der med sine 14 kilometer er Færøernes længste fjord – eller stræk benene på en af de mange vandreruter. Man kan følge den relativt nemme sti gennem det lyngrige hedeområde rundt om søen Toftavatn, der er kendt for sit fugleliv. Eller gå en tur op til den nærliggende bakke for at nyde en fantastisk udsigt over de omkringliggende, grønne tinder.

Dag 8 - En afslappende dag til søs
Mens vi sejler til Heimaey, har vi tid til at læne os tilbage og udveksle historier om vores eventyrlige oplevelser indtil nu. Hold udkig ude på dækket efter havfugle og det vidunderlige liv i havoverfladen. Man kan endda slappe af i et boblebad imens.

Besøg ekspeditionsteamet i videnskabscentret, mens rammerne for næste del af vores rejse til Island sættes. Lær noget om landets imponerende landskaber, kultur og tro - for eksempel om de islandske huldufólk - det “skjulte folk”.

Dag 9 - Heimaeys eksplosive fortid
Den næstsidste ø på vores ekspeditionskrydstogt med øhop er Heimaey, der ligger ud for Islands sydkyst. Det er den eneste beboede ø i øgruppen Vestmannaeyjar. 

Heimaey har en fascinerende historie, der involverer flygtede slaver, mord, hævn, magi og barbareske pirater, og øen har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud i 1973, der nær ødelagde den.

Besøg Sæheimar Akvarium og tag også på vandretur for at se søpapegøjer ved Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Husk at se vulkanen Eldfell – eller “ildbjerget”. Det er anstrengelsen værd at klatre til toppen, hvorfra der er en imponerende udsigt over byen nedenfor.

Dag 10 - Reykjavík og videre derfra
Når vores ekspeditionskrydstogt med øhop slutter i Reykjavik, er det tid til at rejse hjemad.

Ønsker du tid til at udforske Islands kunst-, kultur- og historiepakkede hovedstad, Reykjavík, anbefaler vi at tilkøbe en ekstra nat på hotel i Reykjavik.

Gå en tur på Laugavegur med dens butikker og gallerier, tag til den imponerende Hallgrimskirkja eller det fascinerende Reykjavik Kunstmuseum. Der er så meget at se og lave i denne imødekommende, lille by.
Man kan også deltage i et program efter sejladsen for at udforske Islands smukke sydkyst, med vandfald, sorte sandstrande, geotermiske kilder og majestætiske bjerge.

Livet ombord på MS Maud

down v arrow

MS Maud (Tidligere M/S Midnatsol) er opkaldt efter et af de mest berømte polarfartøjer nogensinde, Roald Amundsens Maud fra 1917. Det oprindelige Maud fik sit navn fra det moderne Norges første dronning. Hun havde også en navnesøster, nemlig Hurtigruten Expeditions' flagskib fra 1925, D/S Dronning Maud. I dag er M/S Maud udstyret med avanceret teknologi, der gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionskrydstogter i Norge og ved De Britiske Øer.

Skibets lyse indretning er i klassisk art deco-stil. Farverne er inspireret af midnatssolen, så du kan slappe af i varme nuancer hver dag, året rundt. Komfortable kahytter og suiter har naturlige skandinaviske materialer - granit, eg, birk og uld. Skibets stilfulde og indbydende fællesarealer er fantastiske steder at se verdens smukkeste kyst fra.

Kahytter
Indkvartering sker som udgangspunkt i indvendige kahytter, med mulighed for opgradering til udvendig eller Arctic superior-kahytter.

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Eksempel på flytider, hvis det tilkøbes (OBS: ikke endelige flytider, blot et eksempel)

København → Edinburgh   Kl. 06.00 - 07.25

Reykjavik → København   Kl. 16.30 - 21.45

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Øhop i Nordatlanten med Hurtigruten
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer: 

 • 29. juni 2024

Inkluderet i prisen:

 • 9 overnatninger i indvendig dobbelt kahyt (muligt at opgradere til andre kahytstyper)
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Restaurant Aune
 • Drikkevarer til måltiderne (skibets øl, vin og vand)
 • Te og kaffe ombord
 • Gratis Wi-Fi ombord (forbehold for dækning)
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam ombord
 • Udflugter jf. dagsprogram
 • Foredrag ombord
 • Ekspertfotograf ombord, som rådgiver om fotografering
 • Lån af udstyr/beklædning til aktiviteter
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen: 

 • Rejse- og afbestillingsforsikring (muligt tilkøb)
 • Tilvalgsudflugter
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område
 • Fly t/r og transfer (muligt at tilkøbe) 

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden