INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Øhop i Nordatlanten med Hurtigruten - nordgående

Oplev Orkneyøerne, Shetlandsøerne, Færøerne og Island | Juni 2023

Sejl i vikingernes kølvand fra ø til ø i Nordatlanten. Fra de fantastiske Britiske øer sejler vi nordpå og går i land på Orkneyøerne, Shetlandsøerne og Færøerne inden vi når til vidunderlige Island.

In stock
Travel Code
EX-081-1

Det kan du glæde dig til

Hvad end du har en eventyrer gemt i maven, er interesseret i nordisk historie og kultur, eller blot holder af enestående natur og et rigt dyreliv, så vil du elske dette unikke ekspeditionskrydstogt med Hurtigruten. Fra syd til nord i Nordatlanten ligger oplevelserne, som perler på en snor. Glæd dig til at gå i land på nogle af verdens mest fascinerende og vilde øer, opleve finurlige minisamfund, hvor det ligner tiden har stået stille, samt til at lære nyt om den nordiske kulturarv, hvor vikingernes indflydelse endnu kan mærkes.

Ekspeditioner, hvor naturen bestemmer
På ekspeditionskrydstogter ved man aldrig helt, hvad dagens program bringer. Vi befinder os i en del af verdenen, hvor naturen er omskiftelig, hvorfor det kan være svært at planlægge en rute ned i mindste detalje. Men netop det uforudsigelige er selve essensen af ekspeditionens-krydstogter. Dit krydstogt er ikke bare en kopi af sidste uges krydstogt, men i stedet helt unikt og med oplevelser, som ikke nødvendigvis gentager sig nogensinde igen.

Kort

Rejseplan

Dag Sted
1 Ankomst til Dover
2 Til søs
3 Edinburgh
4 Orkneyøerne
5 Fair Isle
6-7 Shetlandsøerne
8 Tórshavn
9 Runavik
10 Til søs
11 Heimaey
12-13 Reykjavík

Dagsprogram

Dag 1 - Ankomst og ombordstigning
Efter ankomst til London og transfer til Dover går vi ombord på MS Maud, der er et af Hurtigrutens mindre skibe og bygget til ekspeditioner. Efter indkvartering i din kahyt er der møde med ekspeditionsteamet, velkomstmiddag og afsejling.

Dag 2 - En afslappende og lærerig dag til søs
Nyd en idyllisk dag til søs med masser at lave. Nyd udsigten fra MS Mauds store observationsdæk, besøg videnskabscentret for at få indblik i destinationerne forude eller benyt motionsområdet og boblebadene. Fotoentusiaster kan hente gode råd hos skibets fotograf om, hvordan man fanger dyrelivet og landskaber. Explorer Lounge & Bar er et fantastisk sted at læse eller bare se verden glide forbi.

Man kan også nyde et foredrag med ekspeditionsteamets erfarne opdagelsesrejsende, der deler deres omfattende viden om de steder, der venter forude.

Dag 3 - Edinburgh
Efter London er Edinburgh Storbritanniens mest besøgte by, og man forstår hurtigt hvorfor. Med gader, der er gennemsyret af historie, og en blomstrende kulturscene, har Skotlands hovedstad en perfekt balance mellem det traditionelle og det moderne.

Udforsk mystiske, snoede gyder og elegante rækkehuse og tjek nogle af de mange butikker, barer og restauranter. Nyd også en fantastisk udsigt over byen fra det majestætiske Edinburgh Castle, hvor man kan se Skotlands kronjuveler og den berømte Stone of Destiny.

Dag 4 - Orkneyøerne
Vi er nået frem til Orkneyøernes og den største by, Kirkwall - et levende sted med påvirkning fra alle æraer fra vikingetiden til Anden Verdenskrig. I det nordiske bycentrum besøger vi den storslåede Saint Magnus Cathedral og Bishop’s and Earl’s Palace for at se ruinerne af den engang storslåede bygning fra renæssancen. Whiskyelskere kan nyde Kirkwalls Highland Park- og Scapa-destilleriers sublime single malt-whiskyer.

Dyk også ned i fortiden ved Scara Brae-bosættelsen og de mystiske, stående sten, Brodgar-ringen, og Stones of Stenness, der er en del af verdensarvsstedet Heart of Neolithic Orkney.

Dyreriget her er fantastisk. Se havfugle som søpapegøjer, suler, lomvier, rider og ørne, der trives rundt på Orkneyøerne. Spejd efter delfiner, hvaler og spækhuggere.

Dag 5 - Fair Isle
Vores næste ophold er på Shetlandsøerne og fjerntliggende Fair Isle, der er kendt for sine fugle og strik. Øen, der er en magnet for fugle- og dyrefotografer, er hjemsted for hele 27 fuglearter. Det er et vigtigt opholdssted for trækhavfugle, der tiltrækkes af de røde sandstensklipper, grønne marker og lyng.

Vi forsøger landgang, så man kan deltage i en vandretur med ekspeditionsteamet på klippetoppene til et spektakulært beliggende fyrtårn. Øen har 65 indbyggere, og på museet kan man få en fascinerende indsigt i livet og historien her. Man kan også støtte Fairs Isles beboere ved at købe ægte Fair Isle-strik direkte fra producenterne. Hvis landgang ikke er mulig, er den smukke sejlads lige så spektakulær.

Dag 6 - Lerwick - Shetlandsøernes hovedstad
Vi lægger til i Lerwick, Shetlandsøernes hovedstad, for at udforske den venlige, victoriansk-påvirkede fiskerby. Gå en tur i de smalle gader for at opleve små butikker, der sælger Shetlandsk-whisky, uldtrøjer og fudge. Ved den gamle havnefront ligger Shetlands Museum, der dykker ned i områdets rige historie. I nærheden findes også Fort Charlotte og det storslåede rådhus. Den brede ø har også bemærkelsesværdige jernalderbyer og Croft House Museum, hvor man kan lære noget om de lokale husmænds hårde liv.

Hav kikkert ved hånden, da vi måske ser spættede og gråsæler på Lerwicks strande samt stedets fugleliv med bl.a. rødstrubede lommer, rødben og spover.

Dag 7 - Shetlandsøernes vilde side
Shetlandsøernes nordlige område repræsenterer De britiske Øers geografiske ekstremitet. I de fjerntliggende områder udforsker vi efter forholdene, og hvor vi finder de bedste muligheder.

Vi besøger måske charmerende Haroldswick på øen Unst, hvor vikingerne efter sigende satte fødderne på De britiske Øer for første gang. I byen findes en rekonstruktion af et vikingelanghus og -skib, og der er en gravhøj, der anses for at være Harald Hårfagers grav. Haroldswick er i øvrigt opkaldt efter den norske vikingekonge.

Vi sejler muligvis også i vores ekspeditionsbåde og udforsker skjulte bugter under de enormt høje klipper. Ved Storbritanniens nordligste punkt beskytter Hermaness National Nature Reserves klipper tusindvis af ynglende havfugle - blandt andre mallemukker, søpapegøjer, topskarver og suler, så husk kikkerten. Vi fortsætter sejladsen mod Færøerne.

Dag 8 - Tórshavn fra det 10. århundrede
Tórshavn på Færøerne, der blev grundlagt af nordboere i det 10. århundrede, er en af Nordeuropas ældste hovedstæder.

Vi går en tur i de snoede, brostensbelagte gyder forbi farverige huse med græstørvsbelagte tage. På museerne kan man lære noget om byens oprindelse og om Færøernes flora, fauna og geologi.
Godt 800 meter uden for byen bruser Svartafoss-vandfaldet over mosklædte sten. På en spadseretur ved havet kan man spejde efter edderfugle og den karakteristiske, færøske stær med beige-prikkede vinger.

Dag 9 - Runaviks gamle havn
Fra Tórshavn sejler vi over til øen Eysturoy og den lille Runavik på Skálafjørður-fjordens østlige side. Den blomstrende by har været havneby i mange århundreder. Også vikingerne plejede at lægge til her.

Tag med ekspeditionsteamet på en kajaktur i Skálafjørður, der med sine 14 kilometer er Færøernes længste fjord – eller stræk benene på en af de mange vandreruter. Man kan følge den relativt nemme sti gennem det lyngrige hedeområde rundt om søen Toftavatn, der er kendt for sit fugleliv. Gå en tur op til den nærliggende bakke for at nyde en fantastisk udsigt over de omkringliggende, grønne tinder.

Dag 10 - En afslappende og lærerig dag til søs
Mens vi sejler til Heimaey, har vi tid til at læne os tilbage og udveksle historier om vores eventyrlige oplevelser indtil nu. Hold udkig ude på dækket efter havfugle og det vidunderlige liv i havoverfladen. Man kan endda slappe af i et boblebad imens.

Besøg ekspeditionsteamet i videnskabscentret, mens rammerne for næste del af vores rejse til Island sættes. Lær noget om landets imponerende landskaber, kultur og tro – for eksempel om de islandske huldufólk.

Dag 11 - Heimaeys eksplosive fortid
Den næstsidste ø på vores ekspeditionskrydstogt er Heimaey, der ligger ud for Islands sydkyst. Det er den eneste beboede ø i øgruppen Vestmannaeyjar. 
Heimaey har en fascinerende historie, der involverer flygtede slaver, mord, hævn, magi og barbariske pirater, og den har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud i 1973, der nær ødelagde øen.

Besøg Sæheimar Akvarium og tag også på vandretur til søpapegøjerne ved Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Husk at se vulkanen Eldfell – eller “ildbjerget”. Det er anstrengelsen værd at klatre til toppen, hvor der er en imponerende udsigt over byen nedenfor.

Dag 12 - Reykjavík
Vores ekspeditionskrydstogt slutter i fascinerende Reykjavík, hvor oplevelserne står i kø. Tag et dyp i verdens mest berømte geotermiske badested – Den blå Lagune eller besøg Höfdi Huset, hvor Ronald Reagan og Mikhali Gorbatjov i 1986 holdt det topmøde, som var startskuddet til afslutningen på den kolde krig. Du kan også fordybe dig i vikingetiden på et af Reykjaviks spændende museer eller tage på shopping på Laugavegur, hvor smarte boutique ligger side om side med trendy cafeer. Overnatning på hotel nær lufthavnen.

Dag 13 - Afrejse
Det nordatlantiske eventyr er ovre for denne gang. Direkte fly tilbage til Danmark.

Livet ombord på MS Maud

MS Maud (Tidligere MS Midnatsol) har fået et navn med lange traditioner både i og uden for Hurtigruten. Skibet er opkaldt efter en af historiens mest berømte polarbåde, Roald Amundsens "Maud" fra 1917. Skibet fik sit navn fra Norges første dronning i moderne tid, der også gav navnet til Hurtigrutens tidligere flagskib, DS dronning Maud fra 1925.

Norges fantastiske natur afspejles i skibets interiør. Komfortable kahytter og suiter har naturlige skandinaviske materialer - granit, eg, birk og uld. Skibets stilfulde og indbydende fællesarealer er fantastiske steder at se verdens smukkeste kyst fra.

Kahytter
Indkvartering sker som udgangspunkt i Polar inside-kahytter med mulighed for opgradering til Artic-Superior-kahytter.

Polar inside
Polar inside-kahytter har bad, toilet, to enkelt senge, hvoraf én kan laves om til en sofa. Kahytten har ingen vinduer. Du skal vælge denne kahyt, hvis du hovedsageligt opholder dig i skibets fællesområder og bare skal have et sted at sove. Kahytterne er ca. 10-12 m2.

Artic-Superior-kahytter
Artic-Superior-kahytter har bad, toilet, kaffe/te faciliteter, to enkelt senge, hvoraf én kan laves om til en sofa eller en dobbeltseng. Kahytterne på midterste dæk er på 11-17 m2 og har koøjer med begrænset/ingen udsigt. Kahytterne på øvre dæk er på 10-14 m2 og har koøje. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne både vil tilbringe tid i skibets fælles områder og i din kahyt.

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider fra København:

København → London   Kl. 07.55 - 09.15

Reykjavik → København   Kl. 06.20 - 11.30

Kampagne - Bestil senest 27. marts 2023

På nuværende tidspunkt kan du bestille denne ekspeditionsrejse til en ekstraordinær god pris!

Normalpris:

Pris pr. person i 2 personers kahyt, Polar Invendig: 47.798 DKK
Pris pr. person i 2 personers kahyt, Arctic Superior: 50.798 DKK
Pris pr. person i enkeltkahyt, Arctic Superior Single: 59.698 DKK

Kampagnepriser og bestilling findes nedenfor.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 27: Startdato 29.06.2023 varighed 12 nætter

Fra 24.998,- DKK
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Direkte fly Danmark-London
 • Direkte fly Island-Danmark
 • Transfer fra lufthavn til skib på ankomstdag
 • 1 overnatning med morgenmad på hotel ved Reykjavik
 • 11 overnatninger i valgt kahyt
 • Morgenmad, frokost og aftensmad i Restaurant Aune
 • Drikkevarer til måltiderne (skibets øl, vin og vand)
 • Te og kaffe ombord
 • Gratis Wi-Fi ombord (forbehold for dækning)
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam ombord
 • Udflugter jf. dagsprogram
 • Foredrag ombord
 • Ekspertfotograf ombord, som rådgiver om fotografering
 • Lån af udstyr/beklædning til aktiviteter

Ikke inkluderet i prisen: 

 • Internationale flyrejser
 • Rejse- og afbestillingsforsikring (muligt tilkøb)
 • Tilvalgsudflugter
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område 

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Hurtigruten kræver, at alle rejsende på tolv år og derover har fuldført deres primære vaccinationsserie mod COVID-19 med WHO-godkendte vacciner.
 • Der kræves ikke længere en boostervaccination for at gå ombord på Hurtigrutens skibe. Visse lande kan dog kræve en boostervaccine for indrejse. Tjek venligst inden afrejse.

Hvad er en primær vaccinations serie?
Man anses for at have fuldført sin primære vaccinationsserie 14 dage efter at have modtaget sidste dosis af en WHO-godkendt vaccine. Bemærk venligst: En primær vaccinationsserie henviser til det indledende antal krævede doser. Det inkluderer ikke booster-vacciner. For eksempel består den primære serie af Moderna eller Pfizer af to doser.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden