Bestil

Øhop i Nordatlanten med Hurtigruten - sydgående

Oplev Island, Færøerne, Shetlandsøerne og Orkneyøerne | September 2023

Oplev vikingernes kølvand, når du med krydstogtet sejler fra ø til ø. Rejsen starter på Island, derefter sejler vi sydover til Færøerne, Shetlandsøerne og Orkneyøerne inden vi når frem til Skotland.

In stock
Travel Code
EX-080-1
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkUnikt ekspeditionskrydstogt med enestående natur og fugleliv
blue encircled checkKajaktur i Skálafjørður, Færøernes længste fjord
blue encircled checkKombinerer det traditionelle og moderne i Edinburgh
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København
clock icon9 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Hvad end du har en eventyrer gemt i maven, er interesseret i nordisk historie og kultur, eller blot holder af enestående natur og et rigt dyreliv, så vil du elske dette unikke ekspeditionskrydstogt med Hurtigruten. Fra nord til syd i Nordatlanten ligger oplevelserne, som perler på en snor. Glæd dig til at gå i land på nogle af verdens mest fascinerende og vilde øer, opleve finurlige minisamfund, hvor det ligner tiden har stået stille, samt til at lære nyt om den nordiske kulturarv, hvor vikingernes indflydelse endnu kan mærkes.  

Ekspeditioner, hvor naturen bestemmer
På ekspeditionskrydstogter ved man aldrig helt, hvad dagen bringer. Vi befinder os i en del af verdenen, hvor naturen er omskiftelig, hvorfor det kan være svært at planlægge en rute ned i mindste detalje. Men netop det uforudsigelige er selve essensen af ekspeditionens-krydstogter. Dit krydstogt er ikke bare en kopi af sidste uges krydstogt, men i stedet helt unikt og med oplevelser, som ikke nødvendigvis gentager sig nogensinde igen.

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Reykjavik
2 Heimaey
3 Til søs
4 Eysturoy
5 Tórshavn
6 Shetlandsøerne
7 Lerwick
8 Fair Isle
9 Orkneyøerne
10 Edinburg

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst og ombordstigning
Efter ankomst til Reykjavik går vi ombord på MS Maud, der er et af Hurtigrutens mindre skibe og bygget til ekspeditioner. Efter indkvartering i din kahyt er der møde med ekspeditionsteamet, velkomstmiddag og afsejling.

Dag 2. Heimaeys eksplosive fortid
Den første ø på vores ekspeditionskrydstogt er Heimaey, der ligger ud for Islands sydkyst. Det er den eneste beboede ø i øgruppen Vestmannaeyjar.  Heimaey har en fascinerende historie, der involverer flygtede slaver, mord, hævn, magi og barbariske pirater, og den har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud i 1973, der nær ødelagde øen.

Besøg Sæheimar Akvarium og tag også på vandretur til søpapegøjerne ved Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Husk at se vulkanen Eldfell – eller “ildbjerget”. Det er anstrengelsen værd at klatre til toppen, hvor der er en imponerende udsigt over byen nedenfor.

Dag 3. En afslappende dag til søs
Mens vi sejler til Færøerne, nyder vi en idyllisk dag til søs med masser af aktiviteter ombord. Nyd udsigten fra MS Mauds store observationsdæk, besøg videnskabscentret for at få indblik i destinationerne forude eller benyt motionsområdet og boblebadene.
Fotoentusiaster kan hente gode råd om at indfange dyr og landskaber hos skibets ekspertfotograf. Explorer Lounge & Bar er et fantastisk sted at læse eller bare se verden glide forbi.

Man kan også nyde et foredrag fra ekspeditionsteamets erfarne opdagelsesrejsende, der deler deres omfattende viden om de steder, der venter forude.

Dag 4. Runaviks gamle havn
Lille Runavik er en blomstrende by på den færøske ø, Eysturoy. Den ligger på Skálafjørður-fjordens østlige side og har været havneby i mange århundreder. Også vikingerne lagde til her.

Tag med ekspeditionsteamet på en kajaktur i Skálafjørður, der med sine 14 kilometer er Færøernes længste fjord, eller udforsk en af de mange vandreruter. Man kan følge den relativt nemme sti gennem det lyngrige hedeområde rundt om søen Toftavatn, der er kendt for sit fugleliv. Gå en tur op til den nærliggende bakke til en fantastisk udsigt til de omkringliggende, grønne tinder. Benyt også lejligheden til at strække benene, inden vi sejler til Streymoy, den største af Færøerne.

Dag 5. Tórshavn fra det 10. århundrede
Tórshavn, der blev grundlagt af nordboere i det 10. århundrede, er en af Nordeuropas ældste hovedstæder. Vi går en tur i de snoede, brostensbelagte gyder forbi farverige huse med græstørvsbelagte tage. På museerne kan man lære noget om byens oprindelse og om Færøernes flora, fauna og geologi.

Godt 800 meter uden for byen bruser Svartafoss-vandfaldet over mosklædte sten. På en spadseretur ved havet kan man spejde efter edderfugle og den karakteristiske, færøske stær med beige-prikkede vinger.

Dag 6. Shetlandsøernes vilde side
Shetlandsøernes nordlige område repræsenterer De Britiske Øers geografiske ekstremitet. I de fjerntliggende områder udforsker vi efter forholdene, og hvor vi finder de bedste muligheder.

Vi besøger måske charmerende Haroldswick på øen Unst, hvor vikingerne efter sigende satte fødderne på De Britiske Øer for første gang. I byen findes en rekonstruktion af et vikingelanghus og -skib, og der er en gravhøj, der anses for at være Harald Hårfagers grav. Haroldswick er i øvrigt opkaldt efter den norske vikingekonge.

Vi sejler muligvis også i vores ekspeditionsbåde og udforsker skjulte bugter under de enormt høje klipper. Ved Storbritanniens nordligste punkt beskytter Hermaness National Nature Reserves klipper tusindvis af ynglende havfugle - blandt andre mallemukker, søpapegøjer, topskarver og suler, så husk kikkerten.

Dag 7. Lerwick - Shetlandsøernes hovedstad
Vi lægger til i Lerwick, Shetlandsøernes hovedstad, for at udforske den venlige, victoriansk-påvirkede fiskerby. Gå en tur i de smalle gader for at opleve små butikker, der sælger Shetlandsk-whisky, uldtrøjer og fudge. Ved den gamle havnefront ligger Shetlands Museum, der dykker ned i områdets rige historie. I nærheden findes også Fort Charlotte og det storslåede rådhus. Den brede ø har også bemærkelsesværdige jernalderbyer og Croft House Museum, hvor man kan lære noget om de lokale husmænds hårde liv.

Hav kikkert ved hånden, da vi måske ser spættede og gråsæler på Lerwicks strande samt stedets fugleliv med bl.a. rødstrubede lommer, rødben og spover.

Dag 8. Fair Isle
Vores sidste ophold på Shetlandsøerne er fjerntliggende Fair Isle, der er kendt for sine fugle og strik. Øen, der er en magnet for fugle- og dyrefotografer, er hjemsted for hele 27 fuglearter. Det er et vigtigt opholdssted for trækhavfugle, der tiltrækkes af de røde sandstensklipper, grønne marker og lyng.

Vi forsøger landgang, så man kan deltage i en vandretur med ekspeditionsteamet på klippetoppene til et spektakulært beliggende fyrtårn. Øen har 65 indbyggere, og på museet kan man få en fascinerende indsigt i livet og historien her. Man kan også støtte Fairs Isles beboere ved at købe ægte Fair Isle-strik direkte fra producenterne. Hvis landgang ikke er mulig, er den smukke sejlads lige så spektakulær.

Dag 9. Orkneyøerne
Orkneyøernes største by, Kirkwall, er et levende sted med påvirkning fra alle æraer fra vikingetiden til Anden Verdenskrig. I det nordiske bycentrum besøger vi den storslåede Saint Magnus Cathedral og Bishop’s and Earl’s Palace for at se ruinerne af den engang storslåede bygning fra renæssancen. Whiskyelskere kan nyde Kirkwalls Highland Park- og Scapa-destilleriers sublime single malt-whiskyer.

Dyk også ned i fortiden ved Scara Brae-bosættelsen og de mystiske, stående sten, Brodgar-ringen, og Stones of Stenness, der er en del af verdensarvsstedet Heart of Neolithic Orkney.

Dyreriget her er fantastisk. Se havfugle som søpapegøjer, suler, lomvier, rider og ørne, der trives rundt på Orkneyøerne. Spejd efter delfiner, hvaler og spækhuggere.

Dag 10. Edinburgh
Vi er nået frem til krydstogtets sidste stop, Edinburgh. Efter London er Edinburgh Storbritanniens mest besøgte by, og man forstår hurtigt hvorfor. Med gader, der er gennemsyret af historie og en blomstrende kulturscene, har Skotlands hovedstad en perfekt balance mellem det traditionelle og det moderne.

Udforsk mystiske, snoede gyder og elegante rækkehuse og tjek nogle af de mange butikker, barer og restauranter. Få en fantastisk udsigt over byen fra det majestætiske Edinburgh Castle, hvor man kan se Skotlands kronjuveler og den berømte Stone of Destiny.

Midt på eftermiddagen flyver vi fra Edinburgh lufthavn retur til Danmark.

Livet ombord på MS Maud

down v arrow

MS Maud (Tidligere MS Midnatsol) har fået et navn med lange traditioner både i og uden for Hurtigruten. Skibet er opkaldt efter en af historiens mest berømte polarbåde, Roald Amundsens "Maud" fra 1917. Skibet fik sit navn fra Norges første dronning i moderne tid, der også gav navnet til Hurtigrutens tidligere flagskib, DS dronning Maud fra 1925.

Norges fantastiske natur afspejles i skibets interiør. Komfortable kahytter og suiter har naturlige skandinaviske materialer - granit, eg, birk og uld. Skibets stilfulde og indbydende fællesarealer er fantastiske steder at se verdens smukkeste kyst fra.

Kahytter
Indkvartering sker som udgangspunkt i Polar inside-kahytter med mulighed for opgradering til Artic-Superior-kahytter.

Polar inside
Polar inside-kahytter har bad, toilet, to enkelt senge, hvoraf én kan laves om til en sofa. Kahytten har ingen vindue. Du skal vælge denne kahyt, hvis du hovedsageligt opholder dig i skibets fællesområder og bare skal have et sted at sove. Kahytterne er ca. 10-12 m2.


Artic-Superior-kahytter
Artic-Superior-kahytter har bad, toilet, kaffe/te faciliteter, to enkelt senge, hvoraf én kan laves om til en sofa eller en dobbeltseng. Kahytterne på midterste dæk er på 11-17 m2 og har koøjer med begrænset/ingen udsigt. Kahytterne på øvre dæk er på 10-14 m2 og har koøje. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne både vil tilbringe tid i skibets fælles områder og i din kahyt.

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 19.09.2023:

København → Keflavik (Reykjavik)   Kl. 12.30 - 13.55

Edinburgh → København                 Kl. 15.10 - 17.55

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Øhop i Nordatlanten med Hurtigruten - sydgående
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

  • Direkte fly Danmark - Island
  • Direkte fly Edinburgh - Danmark
  • Transfer fra lufthavn til skib på ankomstdag
  • 9 overnatninger i valgte kahyt
  • Morgenmad, frokost og aftensmad i Restaurant Aune
  • Drikkevarer til måltiderne (skibets øl, vin og vand)
  • Te og kaffe ombord
  • Gratis Wi-Fi ombord (forbehold for dækning)
  • Genanvendelig vandflaske
  • Engelsktalende ekspeditionsteam ombord
  • Udvalgte udflugter jf. progran
  • Foredrag ombord

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden