INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Oplev Diskobugten og Grønlands hjerte

Fra verdens nordligste hovedstad til Diskobugten og retur | Rejs juli eller august 2020

Oplev hjertet af Grønland med inuitkultur, arktiske landskaber og udforskning af dybe fjorde. Sejladsen starter og slutter i vikingernes fodspor på sagaøen Island. En 16-dages rejse, hvor vi sejler langs Grønlands sydvestkyst og får oplevelserne helt ind under huden.

In stock
Travel Code
KAMPAGNE-EX-024

Det kan du glæde dig til

Sejladsen starter og slutter på sagaøen Island, hvorfra vi sætter kursen mod Grønlands sydligste punkt og den Vestgrønlandske sydkyst, som kun de færreste har besøgt!

Et krydstogt i midnatsolens skær, hvor vi i løbet af de 16 dage, skal udforske historiske og afsidesliggende bygder. Vi sejler helt op til Diskobugten, hvor Isfjorden byder på kæmpe isbjerge - langt større end kæmpe krydstogtskibe. 

Du får den autentiske oplevelse af Grønland, hvor du kommer tæt på gletsjerlandskaber, besøger små og store bygder og dybe fjorde. Vi følger de grønlandske indenskærsruter langs den smukke kystlinje ombord på det morderne ekspeditionsskib. Med ekspeditionsteamet om bord, så bliver du klogere på inuitternes fascinerende kultur og historie i et land, hvor Indlandsisen strækker sig 2.400 kilometer nordpå og dækker 80% af øen. 

Ruteplan

Island og Grønlands vestkyst - Ruby Rejser

Rejsens program

Dag 1. Reykjavik - rejsens begyndelse

Dagen byder på tid til at udforske Islands hovedstad Reykjavik, der er verdens nordligst hovedstad. Reykjavik (som betyder “den rygende bugt”) er navngivet efter de søjler af damp, der steg fra de varme kilder i området og gjorde et stort indtryk på de første bosættere. Omgivelserne byder på fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade. Mulighederne er mange i Reykjavik. Havnen har et nyt og moderne musikhus, Harpan, der er et besøg værd. Vi kan også anbefale, at finde en af de lokale udendørs svømmehaller og sidde i det varme vand og nyde stemningen mellem de lokale islændinge. De kan være yderst snaksagelige.

Dag 2-3. Krydsning af Danmarksstrædet  

Fra Reykjavik går turen atter ud på åbent hav. denne gang skal vi krydse Danmarksstrædet. Vi har mere end 1000 km til Grønlands sydspids, som er næste mål for rejsen. Når vi krydser Danmarksstrædet, sejler vi i kølvandet på de store nordiske bosættere, der forlod Islands kyst for mere end 900 år siden.

Dag 4. Den største by ved Syd-Grønland

Mange anser Qaqortoq for at være en af Grønlands smukkeste byer på grund af dens mange farverige huse. Byen har ca. 3000 indbyggere og er let at udforske til fods. Du kan også vælge at tage med på en af udflugterne og få indblik i den lokale kultur. 

Dag 5. Besøg i den smukke Kvanefjord

Tæt på byen Paamiut sejler vi ind i den smukke Kvanefjord. Kaptajenen vurderer selvfølgelig forholdende og sikkerheden for hvor der er bedst forhold til at gå i land. Det vil også være et af de steder, hvor der vil være mulighed for at sejle i kajak og måske spotte lokalt dyreliv.

Dag 6: Grønlands Venedig Maniitsoq

Da Maniitsoq ligger i en øgruppe, der er gennemskåret af små, naturlige kanaler, kalder de lokale byen "Grønlands Venezia". Men byen ligger mellem Evighedsfjordens bjergtoppe og enorme gletsjere, så her stopper alle sammenligninger med Venezia. Byens navn betyder “Det ujævne sted” og henviser til de mange klippehøje og småfjelde, der bestemmer placeringen af bygninger og veje mellem de farverige huse. byen er grundlagt i 1755 og området er perfekt til kajakture og i havområderne i nærheden leger især pukkelhvaler, og elsker at lave luftakrobatik og at slå med halen.

Dag 7: 40 kilometer nord for polarcirklen - Sisimiut

Sisimiut, der er den næststørste by i Grønland med ca. 5.500 indbyggere. Er du den aktive type, så er der en udfordrende vandretur på bjerget Palasip Qaqqaa, der ligger lige uden for Sisimiut. Du kan også tage med på en bustur igennem Sisimiut, hvor du med lokal guide kan høre mere om livet og historien om byen, imens vi besøger den lokale trækirke, udsigtspunkt og hundegårdene udenfor byen. 

Dag 8: UNESCO verdensarv Isfjorden

Ilulissat kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004, grundet Isfjorden og gletsjeren i bunden af fjorden. Det er en af de mest aktive gletsjere, hvor der ikke er to ens isbjerge. Det er en speciel oplevelse når midnatssolen når isbjerget og dets farver skifter fra hvid og blå til orange og rødlige nuancer. Du kan høre hvordan isbjergene revner og rumler, så det giver ekko i hele Ilulissat. Du kan i Ilulissat tage med på en bred vifte af tilvalgsudflugter såsom vandreture, historiske byrundture og en bådtur til Isfjorden, hvor der er gode muligheder for at spotte pukkelhvaler. Ønsker du at gå rundt i byen på egen hånd så kan det anbefales at gå en tur ud til UNESCO verdensarv udsigtspunktet, der er udenfor byen, men hvor man får et fantastisk kig udover kæmpe isbjerge.

Dag 9: Camp Frieda

Vi forsøger også at besøge et sted i nærheden af Saqqaq, omkring 70 ° Nord, 51 ° Vest, der ikke havde et officielt navn indtil 2013. Stedet har særlig betydning for Friederike Bronny, et af ekspeditionsholdets medlemmer. Som ung geologistuderende tilbragte hun et år i et telt i den lille dal. Senere har hun besøgt stedet flere gange som ekspeditionsleder. For et par år siden, da det var planlagt, at M/S Fram skulle lægge til her, var kaptajnen nødt til at underrette myndighederne. Uheldigvis havde stedet ikke noget navn, så kaptajnen forklarede, at “På Hurtigruten kalder vi det Camp Frieda.”. Kort efter meddelte myndighederne, at Camp Frieda nu var stedets officielle navn.

Dag 10: Evighedsfjorden

Vi tager på ekspedition i Evighedsfjorden, der er omgivet af høje fjelde på 2000 meter over havet. Alt vil afhænge af vejrforholdene og det endelige program annonceres ombord på skibet.

Dag 11: Den pulserende hovedstad Nuuk

Dagen byder på et besøg i Grønlands hovedstad Nuuk. Grønlands største by med næsten 17.000 indbyggere, byder på alle storbyens glæder og står i slående kontrast til de små bygder vi tidligere har besøgt. Vi kan anbefale at besøge Katuaq. Nuuks smukke kulturhus, hvor man finder byens biograf, spillested og café mm. Byens svømmehal er også et populært sted for byens beboere. En tur ud til Universitetet og Grønlands Naturinstitut kan også anbefales.

Dag 12: Norrøn befolkning og mineby 

Den forladte mineby Ivittuut er en højborg for moskusokser. Bygden blev anlagt oven på vikingernes Mellembygd. For mere end tusind år siden boede vikinger på omkring tyve gårde i området. Det er den mindste og mindst kendte af nordboernes bosættelser på Grønland, og der er ikke fundet skriftlige optegnelser om dens beboere. Det er derfor, arkæologer mener, bygden var den sidst etablerede, og den første, der blev opgivet. 

Dag 13: Prins Christian Sund

Prins Christian sund skiller faslandet fra Sammisoq og øgruppen Kap Farvel. Tillader vejrforholdene det, så sejler vi gennem den smalle kanal og nyder det spektakulære landskab med spidste bjerge. Modsat hvis kanalen er blokeret af is, så sejler vi rundt Kap Farvel. 

Dag 14-15: Kurs mod Island

Efter et par fantastiske eksepditionsdage på Grønland, så sætter vi nu kursen mod Island og du kan nu slappe af på dækket, spejde efter havdyr og søfugle. 

Dag 16: Reykjavik 

Vi ankommer tidligt morgen til byen. Du kan nu tage et par dage for at opleve byen og omkringliggende omgivelser eller tage retur til Danmark - det er op til dig. 

Dit hjem ombord - MS Fridtjof Nansen (kun udvendige kahytter)

I 2020 er Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden helt klar til at udforske Grønland. MS Fridtjof Nansen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi.

Vi ønsker, at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra i  en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet.

MS Fridtjof Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og mad på rejsemålene. Et separat pool dæk er inklusiv pools, jacuzzi og barer. 

 • Find din kahytskategori
  Alle kahytter er udvendige, der er rummelige kahytter med vindue. De fleste har dobbeltseng, men nogle har fleksibel sengeopstilling, og der er enkelte som har sovesofa. Seks ud af ti kahytter har private balkoner, mens to ud af ti kahytter er suiter. Der er flere kahytsmuligheder, og priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses gerne ved anmodning. 

Bestil

Praktiske Informationer

Afrejsedatoer

Du kan finde priser herover selv, men du er også velkommen til at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 8 juli 2020
 • 23 juli 2020
 • 7 august 2020
 • 22 august 2020

Pris inkluderer:

 • Vi gi'r flybilletten tur/retur fra København på økonomiklasse
 • Transport til/fra skibet
 • Helpension ombord (dvs. morgenmad, frokost og aftensmad) 
 • Øl, vin eller sodavand til måltiderne.
 • Te, kaffe og eftermiddagssnack.
 • Wifi ombord på skibet - bemærk dog at vi sejler i fjerne områder så streaming er ikke mulig 

 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange på Grønland og aktiviteter ombord og i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne

Ikke inkluderet i prisen:

 • Internationale flyrejser - vi hjælper gerne med fly tur/retur fra Island
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter (udflugtsliste er klar ca. 6 måneder før afrejse)
 • Drikkevarer (ikke muligt at forhåndsbestille).
 • Drikkepenge (det er ikke et krav at give drikkepenge, men ønsker du selv at give så anbefaler vi ca. 80 NOK per person per dag)


Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i det planlagte program  grundet vejr- og isforhold - derfor er det en ekspeditionsrejse da det ikke altid er plan A men nogle gange plan B der iværksættes. Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord. Udlejning af støvler ombord.

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Skema med personlige oplysninger:
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens fleksible prissystem

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængeligheder.

Gå til toppen af siden