INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Den smukkeste sørejse med Hurtigruten

På jagt efter nordlys langs Norges kyst

En 8-dages rejse langs Norges kyst med Hurtigruten, hvor du har enestående muligheder for at opleve nordlyset. Rejsen slutter med en nat på hotel i Kirkenes. Rejsen er inklusiv fly t/r og med afrejse 26. november 2018.

8.998,00 kr
In stock
Travel Code
HR-005
Verdens smukkeste strækning langs Norges kyst

Vi flyver fra København/Billund og turen starter i Bergen, også kaldet indgangen til de Norske fjelde, og tager dig med på en vidunderlig rejse op langs Norges kyst. Vi vil de efterfølgende 7 dage bo ombord på M/S Nordnorge, hvor vi starter en betagende sørejse på 2700 km op langs den norske kyst.

Vi krydser polarcirklen og oplever hvordan dagstimerne bliver kortere og muligheden for at se nordlyset i aftentimerne bliver størrere. Undervejs vil der være mulighed for at tilkøbe spændende udflugter både på forhånd og ombord. Du kan også vælge at gå rundt i de små byer på egen hånd og suge stemningen til dig.

Vi tilbyder rejsen til dig med fly fra København/Billund t/r, transfers, skønt hotel i Kirkenes, sejlads i valgt kahyt og helpension ombord på M/S Nordnorge.

Vil du med?Livet ombord på M/S Nordnorge

M/S Nordnorge vil være vores flydende hotel hele vejen op til Kirkenes.

Tre skibe har tidligere båret navnet Nordnorge i Hurtigrutens flåde. Dette skib stod færdigbygget i 1997, og er den fjerde i serien. Skibet er i 2016 blevet totaltrenoveret og har fået et moderne arktisk interiør, der er præget af et skandinavisk design med meget træ og lette møbler. Besøg det nye Multe bageri, saunaen og fitnessrummet.  Der er også en jacuzzi med udsigt til fjeldene ombord og en god panoramasalon, hvor du kan slænge dig.

Skibet er et af ekspeditionsskibene, der sejler langs Norges kyst. Et ekspeditionsskib betyder, at der om bord vil være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de laver foredrag og aktiviteter undervejs. De øvrige deltagere på krydstogtet kommer fra mange forskellige lande, ligesom besætning og øvrigt personale ombord er internationalt, og arbejdssproget på båden er derfor engelsk. 

MS Nordnorge var desuden “hovedrolleindehaveren” i den populære NRK dokumentar om dagligdagen ombord på et af Hurtigrutens skibe.

Der lægges om bord vægt på afslapning og opdagelse, og ikke på kommerciel underholdning, som ellers ofte er en del af konventionelle krydstogter.

Du kan ombord på telefonen i kahytten vælge at tilmelde "nordlys alarm". Hermed bliver du kontakten i den kahyt, når man har spottet nordlys på himlen.

Dagsprogram

Dag 1. Rejsens start i Bergen

Vi flyver fra Danmark til Bergen, der er indgangen til de Norske fjorde. Bergen er blandt andet kendt for Bryggen, der er på UNESCOs verdensarv liste. De fine træhuse toner op langs havkanten som et bevis på historien tilbage fra 1300-tallet fortsat lever. 

Dag 2. Besøg i Ålesund og fjordene

Sejlturen går nordover til Ålesund, det perfekte eksempel på en by med jugendstil. Ålesund er byen der brændte ned tilbage i 1904, men blev genopbygget i Jugendstil. Midt i byen kan du se fjeldet Aksla, der ligger 418 trappetrin fra centrum. Når vi sejler væk fra Ålesund, så sejler vi ind i ægte vikingeland mod vest. Her regerede de store vikingehøvdinge.

Mulige udflugter til rejsen (tilkøb):

2C Ålesundvandring 691,-
2D Atlanterhavsparken  691,-


Dag 3. Kongernes by, Trondheim

Trondheim er midt-Norges hovedstad med sin pragtfulde Nidaros Domkirke, og er stadig hovedmålet for mange pilgrimsrejsende. Besøg den gamle bydel Bakklandet, med velbevarede og gamle farverige træhuse, inden vi sejler videre mod midnatssolens rige. Det tager ca. 20 minutter, hvis du ønsker at gå en tur ind til byen på egen hånd.

Mulige udflugter til rejsen (tilkøb):

3B Nidarosdomen i Trondheim 691,-
3D Trondheim byvandring 691,- 
3G Kajak på Nidelven i Trondheim 913,-

Dag 4. Polarcirkelen og Lofoten

En af dagens højdepunkter er at krydse polarcirklen inden Hurtigruten ankommer til Ørnes. Det er første dag i det arktiske farvand på denne rejse, og i løbet af aftenen ankommer Hurtigruten til Svolvær – også kaldet Lofoten. Lofoten regnes også som en af turens store højdepunkter med sine majestætiske fjelde, der gemmer små fiskelandsbyer og hvide sandstrande. Hold øjnene mod himlen, da der er gode chancer for nordlys.

Mulige udflugter til rejsen (tilkøb):

4C Bodø og Saltstraumen 691,-
4E Lofoten Vikingemuseum 1209,-
4H Lofotpils Bryggeri 339,- 


Dag 5. Tromsø, porten til Ishavet

I løbet af natten sejler vi gennem det smalle Raftsundet.  Hurtigruten har et stop i Harstad inden turen fortsætter via Finnsnes til den arktiske hovedstad Tromsø. Her mødes det nordgående og sydgående Hurtigruten skib. Tromsø er en smuk by med et levende kulturliv. Byen er omgivet af fjelde, fjorde og øer, og  med sit kendte landmærke Ishavskatedralen, som er et besøg værd.

Mulige udflugter til rejsen (tilkøb):

5A Ishavsbyen Tromsø 1126,-
5B  Hundeslædekørsel i Tromsø 2.104,-
5D Polarhistorisk byvandring i Tromsø 691,-

Dag 6. Honningsvåg og Nordkap

Rejsen går i dag til Honningsvåg, også kendt som indgangen til Nordkap, der er det nordligste punkt på europæisk fastland. Vi sejler gennem Lapland, hvor Hurtigruten passerer klippeformationen Finnkjerka og fiskelandsbyen Køllefjord, hvor der er muligt at møde de lokale samere. Eksperter siger, at der er bedst muligheder for at opleve nordlyset her længst mod nord, så vi er håbefulde.

Mulige udflugter til rejsen (tilkøb):

6A Nordkapp 1261,-
6H Fiskesværsvandring 861,-


Dag 7. Kirkenes - 500 km nord for polarcirklen

Udsigten og havet bliver mere dramatisk når vi sejler mod Kirkenes. Kirkenes ligger kun få kilometer fra den Russiske grænse og de samiske lokalsamfund i det nordlige Skandinavien. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barentsregionen og porten mod øst. Vi bor på Thon Hotel Kirkenes der er placeret lige ud til den smukke fjord. Der er tid til at udforske byen på egen hånd. (Der er ikke aftensmad inkluderet efter ankomst til Kirkenes).

Mulige udflugter til rejsen (tilkøb):

7A Den russiske grænse - Kirkenes 861,-
7F Huskyslædetur i Kirkenes 1609,-

Dag 8. Hjemrejse

Efter en god morgenmad på hotellet, tager vi flyet tilbage til København/Billund. 

Kahytter på MS Nordnorge

Alle kahytterne er uspecificerede, hvilket kun betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet og vi har ingen indflydelse på placeringen af kahytterne.

Indvendige kahytter

Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer.

Udvendige kahytter, hvor der kan være begrænset udsigt: 

Denne kahytstype har et form for vindue. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

Arctic superior udvendige kahytter med dobbeltseng: 

Denne kahytstype har et vindue. kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er dobbeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Bestil rejse

1 person. Indvendig enkelt kahyt, pris pr. pers.

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
4826-11-201803-12-20187 nætter8.498,- DKKUdsolgt
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4826-11-201878.498,- DKKUdsolgt

1 person. Enkeltkahyt, udvendig med begrænset udsigt - pris per person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
4826-11-201803-12-20187 nætter10.998,- DKKUdsolgt
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4826-11-2018710.998,- DKKUdsolgt

1 person. Arctic superior kahyt med dobbeltseng, pris per person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
4826-11-201803-12-20187 nætter11.998,- DKKUdsolgt
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4826-11-2018711.998,- DKKUdsolgt

2 personer. Indvendig kahyt, pris pr. person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
4826-11-201803-12-20187 nætter8.498,- DKKUdsolgt
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4826-11-201878.498,- DKKUdsolgt

2 personer. 2 sengs kahyt, udvendig med begrænset udsigt - pris per person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
4826-11-201803-12-20187 nætter8.998,- DKKBESTIL
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4826-11-201878.998,- DKKBESTIL

2 personer. Arctic superior kahyt med dobbeltseng, pris per person

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
4826-11-201803-12-20187 nætter9.998,- DKKUdsolgt
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4826-11-201879.998,- DKKUdsolgt
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse ud fra København/Aarhus til Bergen (afrejse fra Aarhus mod tillæg på 500 DKK) 
  • Flyrejse hjem fra Kirkenes via Oslo til København/Aarhus (afrejse fra Aarhus mod tillæg på 500 DKK) 
  • Transfer til/fra lufthavnen i Norge
  • Hotel: En nat i Kirkenes inkl. morgenmad
  • 7 dage ombord på M/S Nordnorge inkl helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
  • Den valgte kahytstype 
Bemærk: Der er et begrænset antal kahytter uden singletillæg. Det er først til mølle. Når der ikke er flere, så kommer der singletillæg.

Fly information:

SAS
Fra København kl. 14.05 til Bergen med ankomst kl. 15.30
Fra Kirkenes kl. 11.30 via Oslo til København med ankomst kl. 16.20 

SAS 
Fra Aarhus kl. 13.20 via København til Bergen med ankomst kl. 15.30
Fra Kirkenes kl. 11.35 via Oslo og København til Aarhus med ankomst kl. 21.30

Udflugter: 

Der er mulighed for at tilvælge flere udflugter undervejs på M/S Nordnorge. Udflugter er ikke inkluderet i prisen. Vi anbefaler at du bestiller udflugterne på forhånd, men de kan også købes og betales ombord på skibet. Spændende udflugter, der kan tilkøbes ved booking:

Nidarosdomen i Trondheim - pris 691,- per person

Bodø og Saltstraumen - pris 691,- per person

Hundeslædekørsel - pris 2.104,- per person

Nordkap - pris 1.261,- per person

Den russiske grænse - pris 861,- per person

Bestiller du online trækkes depositum med det samme.

Gå til toppen af siden