INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Påskeferie på Svalbard

Oplev de smukke naturscenarier, når solen vender tilbage

Oplev Svalbards storslåede landskaber i højsæsonen. Solen er tilbage over horisonten og byder på lange lyse dage, hvor vi nyder den vilde natur, besøger en isgrotte og oplever en ægte, arktisk vildmarksaften.

In stock
Travel Code
KA-053

Det kan du glæde dig til

Landskabet er storslået på denne årstid. Solen er tilbage over horisonten, og midnatssolen stråler fra slutningen af april. I Longyearbyen mærkes solens varme stråler igen, men med kun 1.350 km til Nordpolen kan vi også stadig mærke den kolde arktiske luft. De lange lyse dage giver dig mulighed for at opleve det bedste af det arktiske Svalbard med dets sneklædte fjelde og landskab, og vi holder udkig efter den lokale fauna med Svalbardrener, polarræve og måske endda kongen af Arktis – isbjørnen. 

I løbet af dagen har du mulighed for at udforske Longyearbyen. Du kan fx besøge Svalbard Museum og blive klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagslivet på øgruppen, besøge Svalbard Kirke eller monumentet med en ukendt minearbejder. Der er også flere forskellige muligheder for aktiviteter såsom scootersafariture, ATV-safari i Adventdalen, kulminebesøg, bryggeribesøg osv. Det er også muligt at tilkøbe en tur med hundeslæde.

Undervejs bor du på Radisson Blu Polar Hotel i hjertet af Longyearbyen, og hotellet har en fantastisk restaurant tilknyttet, hvor du kan nyde en panoramaudsigt over de majestætiske bjerge Hiorthfjellet. Turen er med dansk rejseleder.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejsedag

Du flyver fra Danmark tidligt om morgen, og efter en mellemlanding i Oslo tager du videre til Longyearbyen, som er hovedbyen på Svalbard. Efter ankomst bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, der er centralt beliggende i Longyearbyen. Efter ankomst til Svalbard har du eftermiddagen til fri disposition, inden du runder dagen af med en lækker 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Nansen kl.19.00.


Dag 2. Arktisk vildmarksaften og mulighed for hundeslædetur i Bolterdalen

Dagen i dag er til fri disposition, og her anbefaler vi at tilkøbe den eftertragtede hundeslædetur i Bolterdalen. Slædeturen starter tidligt om morgenen, mens morgensolen stråler, og du mærker, hvordan den arktiske ro sænker sig over det varierende landskab. Det er en autentisk måde at opleve Arktis på, og udover de smukke omgivelser er det en fornøjelse i sig selv at arbejde med polarhundene, der ivrigt hyler for at komme afsted over stepperne. Undervejs er der gode muligheder for at se svalbardrener og polarræve. Guiden kører først med to gæster, mens resten følger efter to og to, hvoraf én kører slæden, og den anden sidder på den. Tilbage i hundegården serveres en kop te eller kaffe, og det nyeste hvalpekuld vises stolt frem. Der udleveres varmt tøj til turen i form af heldragt, støvler, vanter og pandelamper. Turen varer ca. 4 timer fra kl. 08.00-12.00. Ønsker du ikke at tilkøbe hundeslædeturen, kan du bruge dagen på egen hånd og gå på opdagelse i Longyearbyen med besøg til fx byens museum eller kirke.

Om aftenen er der afgang til en skøn arktisk vildmarksaften inkl. middag og drikkevarer på Camp Barentz. Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen ved foden af Gruve 7-fjeldet, og beliggenheden er fantastisk smuk. Svalbardrenen er også et almindeligt syn i dette område. Bussen stopper lidt udenfor lejren, og du bliver budt velkommen af vores værter, der følger dig det sidste korte stykke vej hen til hytterne. Værterne vil være bevæbnet med rifler for at beskytte mod isbjørne. Indenfor i hytten bliver du budt velkommen af en fin varme fra ildstedet, der er tændt i midten. Der serveres varm mad i form af en portion suppe og drikkevarer, imens værterne holder forelæsninger og viser billeder. Forelæsningerne vil dreje sig om isbjørnen, der er verdens største landlevende rovpattedyr. Vi går også over og ser hytten, der er bygget som en kopi af den hytte, Willem Barentsz og hans mandskab overvintrede i på Novaja Semlja under deres ekspedition i 1596-1597. Det var på denne ekspedition, at de ved et tilfælde opdagede Bjørnøya og Spitsbergen.

Den arktiske vildmarksaften på Camp Barentz inkl. let middag og drikkevarer starter kl. 19.00 og varer ca. 3 timer.


Dag 3. Mulighed for snescootertur, kulminebesøg og ølsmagning

Dagen i dag er til fri disposition, og vi anbefaler en populær tur på snescooter. Turen har en total længde på ca. 70 km., og målet for turen er Elvenesset - et fænomenalt udsigtspunkt over Tempelfjorden og Tempelfjellet, der har fået sit navn grundet smeltevandets formning af fjeldvæggen, så den minder om tempelruiner. Turen går gennem et varieret landskab, der viser den vilde og rå Svalbard-natur helt tæt på. Ved turens vendepunkt nyder vi en god pause med noget varmt at drikke, før kursen igen sættes hjemover. Turen starter kl. 09.00 og har en varighed af ca. 5 timer. Turen er for alle. Er snescooter ikke fristende for dig, er det også muligt at tage på minebesøg til Gruve 3 eller besøge byens ølbryggeri. Begge udflugter kan bookes direkte på dit hotel.
Dagen rundes af med en lækker 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Nansen kl. 19.00.

Dag 4. Besøg i en isgrotte og kørsel med bæltevogn

Vi rejser fra Longyearbyen op til isgrotten med bæltevogn. Når vi når frem, går vi gennem hjertet af en isbræ og ned i en skjult verden. I lyset fra din pandelampe vil du se en glitrende, krystalagtig grotte med fascinerende formationer i de frosne vægge. Om sommeren er grotten en brusende smeltevandselv, og du kan se, hvordan vandet har lavet en dyb rende. Det er en oplevelse, der tager pusten fra de fleste. Der bliver udleveret sikkerhedsudstyr, og erfarne guider tager dig med på eventyret. Gletsjeren bevæger sig ikke, så vi må bevæge os, ligesom den er formet, og derfor skal vi også krybe et sted. Vi anbefaler ikke turen til folk, der lider af klaustrofobi eller begrænset bevægelighed. Isgrottebesøget finder sted fra enten kl. 09.00-11.00 eller kl. 10.00-12.00, og udflugten vil vare ca. 2 timer.
Dagen rundes af med en lækker 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Nansen kl. 19.00.


Dag 5. Hjemrejse

Efter at have sagt farvel til Svalbard bliver du kørt fra hotellet til lufthavnen. Du flyver via Oslo tilbage til København.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Påskeferie på Svalbard
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Fly tur/retur København

 • Transfer til/fra lufthavnen på Svalbard

 • Overnatning på Radisson Blu Polar Hotel inkl. morgenmad

 • 3 x 3-retters middag inkl. kaffe

 • Udflugtspakke:

   - Arktisk vildmarksaften i Camp Barentz inkl. let middag og drikkevarer

   - Bæltevogn til isgrotte

 • Dansk rejseleder

Tilkøb:

 • Hundeslædetur i Bolterdalen (Se priser for tilkøb under "Bestil")
 • Snescootertur til Elveneset (Se priser for tilkøb under "Bestil")
  OBS: Det kræver et gyldigt kørekort til enten bil eller motorcykel for at være chauffør. Aldersgrænsen for at være passager er 8 år.

  Du kan se de øvrige udflugtsmuligheder i aktivitetskalenderen.

  Ønsker du at tilkøbe udflugterne, anbefaler vi, at du gør det samtidig med din bestilling af rejsen. 


Deltagerantal er minimum 10 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, da flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.
Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth. 
Bestiller du online, trækkes depositum med det samme, og restbeløbet betales 2 måneder før afrejse.

Gå til toppen af siden