INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Nordvestpassagen

fra Reykjavík til Cambridge Bay | August 2023 & 2024

Oplev de største seværdigheder i de opdagelsesrejsende fodspor, når du på 19-dage sejler fra Island til Grønland og videre gennem Nordvestpassagen med den rå og formidable skønhed i vildt terræn. 

In stock
Travel Code
EX-035

Det kan du glæde dig til

Drømmer du om at opleve nogle af verdens mest spektakulære og uspolerede landskaber og måske spotte isbjørne og hvalrosser? Så tag med på en spændende ekspedionsrejse, som tager dig i sporet af de store opdagelsesrejsende fra Island til Grønland og Canada.

På denne Nordvestpassage-ekspedition sejler vi i kølvandet efter de store opdagelsesrejsende som Roald Amundsen, der var den første, der fandt vej gennem Nordvestpassagen. Rejs med for at genopdage de fjerntliggende og smukke farvande. Vi starter i smukke Reykjavik med kurs mod Grønland, hvor vi besøger farverige inuit-bygder og Ilullisat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste. Derefter krydser vi Davis-strædet og sejler ind i det canadiske arktiske øhav - Nunavut.

Vi udforsker historien i Nordvestpassagens hjerte. På hele rejsen kan man fra dækket nyde udsigten over store strækninger af uberørt vildmark. På denne rejse, som de opdagelsesrejsende skabte for os, sejler vi, hvor isen tillader det. Uanset, hvor vi sejler, eller hvad vi ønsker at opleve, er det en sikker og spændende ekspedition. 

Kort

Nordvestpassagen – I de store opdagelsesrejsendes kølvand (rejseplan 1)

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Reykjavik, Island På skib
2-3 Til søs På skib
4 Prins Christian Sund På skib
5 Kvanefjord På skib
6 Nuuk På skib
7 Sisimiut På skib
8 Illulissat På skib
9-10 Labradorhavet På skib
11-17 Nordvestpassagen På skib
18 Cambridge Bay, Victoria Island Hotel
19 Montreal -

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Reykjavík - Verden nordligste hovedstad

Reykjavik er verdens nordligste hovedstad. Norske bosættere kaldte stedet Reykjavik (den rygende vig) på grund af dampsøjlerne fra områdets varme kilder, der gjorde et stort indtryk på dem. Omgivelserne er fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade, der er værd at prøve, inden ekspeditionsrejsen med M/S Fram begynder.

Dag 2-3. Til søs - Danmarksstrædet

Vi sejler over Danmarksstrædet. Passagen blev også anvendt af vikingerne, der migrerede fra Island til Sydgrønland for omkring 1000 år siden. Undervejs kan man, som forberedelse til de kommende oplevelser, nyde Ekspeditionsteamets foredrag om lokalhistorie og biologi, og lære ekspeditionsskibet at kende.

Dag 4. Prins Christian Sund - Bjerge, gletsjere og isbjerge

Prins Christians Sund adskiller Grønlands fastland fra Sangmissoq og de øvrige øer i Kap Farvel-øgruppen. Hvis forholdene tilladet det, sejler vi gennem det smalle sund, og nyder den spektakulære natur. Sundet er cirka 100 kilometer langt og nogle steder kun 500 meter bredt. Hvis sundet er blokeret af is, sejler vi rundt om Nunap Isua (Kap Farvel).

Dag 5. Kvanefjord

Kvanefjord er en 48 kilometer lang fjord på Grønlands vestkyst. Hele dagen udforsker vi den imponerende fjord.

Dag 6. Grønlands hovedstad - Nuuk

Nuuk blev grundlagt i 1728 og er Grønlands ældste by. Navnet Nuuk betyder halvø, og byen ligger ved mundingen af et af verdens største og mest spektakulære fjordsystemer. I hovedstaden mødes gamle og nye traditioner - fra maleriske, historiske bygninger i "Kolonihaven" til Grønlands Hjemmestyres bygning.

Dag 7. Sisimiut - Moderne by med gamle traditioner

Sisimiut ligger 40 km nord for Polarcirklen og er en moderne by, der fastholder gamle traditioner. Gå i land og oplev den maleriske by, besøg det lille museum og nogle af butikkerne med lokalt kunsthændværk eller gå en tur i bakkerne.

Dag 8. Illulissat - Hvor isbjerge fødes

Ilulissat ligger i den fantastiske natur ved Ilulissat Isfjord, der på UNESCOs verdensarvliste. Lige uden for byen, ved fjordens munding, kan man ofte se enorme isbjerge, der er gået på grund. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, der er en af de mest produktive på den nordlige halvkugle. Isbjergene flyder tyve kilometer ned ad fjorden, inden de når ud i Diskobugten.

Dag 9-10. Labradorhavet - Over Davisstrædet 

Vi forlader Grønland og fortsætter ekspeditionskrydstogtet til Canada tværs over Labradorhavet. Davis-strædet er en nordlig arm af Labradorhavet. Strædet blev opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende John Davis, der ledede tre ekspeditioner i området mellem 1585 og 1587. Han var på udkig efter en rute gennem Nordvestpassagen, og han opdagede Hudson-strædet. Davis var den første til at gøre opmærksom på mulighederne for sæljagt og hvalfangst i Davisstrædet og til at vise, at Newfoundlands torskefiskeri kunne udvides så langt mod nord.

Dag 11-17. Nordvestpassagens hjerte

Målet er at nå ind til hjertet af den historiske Nordvestpassage. Det første registrerede forsøg var John Cabots ekspedition i 1497. Den mest berømte rejse var James Cooks mislykkedes forsøg på at passere i 1776 - og selvfølgelig den ulyksalige Franklin-ekspedition i 1845. Den første til at erobre Nordvestpassagen med skib var den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen. Hans ekspedition varede fra 1903 til 1906 på den ombyggede sildebåd Gjøa.

Dag 18. Cambridge Bay, Victoria Island 

På det lokale sprog inuinnaqtun kaldes Cambridge Bay Iqaluktuuttiaq, der betyder et godt fiskested, på grund af de kæmpe char (lakseart), der fanges her. Blandt områdets dyrearter er sæler, gæs, moskusokser og rensdyr. Her slutter ekspeditionsrejsen. Der er transport til lufthavnen og derefter flyrejse til Montreal og overnatning på hotel.

Dag 19. Udforsk Montreal

Dit eventyr slutter i Montreal, der er den største by i Quebec og Canadas næststørste by. Gå på opdagelse i dens smukke gader og oplev det bedst af den canadiske kultur og historie.

Livet ombord MS Fram

På denne rejse sejler du med MS Fram , som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedato

 • 14. august 2023
 • 23. august 2024

Prisen inkluderer:

 • Ekspeditionssejlads i valgte kahytskategori
 • Helpension ombord (Morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Drikkevarer til måltider (skibets øl, vin, sodavand og mineralvand)
 • Kaffe, te og eftermiddagssnacks ombord 
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteter
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionsteam med kendskab til regionen
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt
 • Gratis Wi-Fi til alle rejsende. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset internet forbindelse. Streaming understøttes ikke.
 • Transport fra skibet til lufthavnen i Cambridge Bay og fra lufthavnen i Montreal til hotel
 • Flyrejse på økonomiklasse fra Cambridge Bay til Montreal
 • En nat på hotel i Montreal inkl. morgenmad efter sejladsen
Ikke inkluderet:
 • Flyrejser til/fra Danmark (kan tilkøbes)
 • Udflugter, der tilbydes af Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
 • Tilbudte aktiviteter med Ekspeditionsteamet for små grupper - blandt andet kajakture (afhænger af antal pladser, vejrforhold og sikkerhed)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Hurtigruten kræver, at alle rejsende på tolv år og derover har fuldført deres primære vaccinationsserie mod COVID-19 med WHO-godkendte vacciner.
 • Der kræves ikke længere en boostervaccination for at gå ombord på Hurtigrutens skibe. Visse lande kan dog kræve en boostervaccine for indrejse. Tjek venligst inden afrejse.

Hvad er en primær vaccinations serie?
Man anses for at have fuldført sin primære vaccinationsserie 14 dage efter at have modtaget sidste dosis af en WHO-godkendt vaccine. Bemærk venligst: En primær vaccinationsserie henviser til det indledende antal krævede doser. Det inkluderer ikke booster-vacciner. For eksempel består den primære serie af Moderna eller Pfizer af to doser.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden