Dag 1. Ankomst til Reykjavík - Verden nordligste hovedstad
Reykjavik er verdens nordligste hovedstad. Norske bosættere kaldte stedet Reykjavik (den rygende vig) på grund af dampsøjlerne fra områdets varme kilder, der gjorde et stort indtryk på dem. Omgivelserne er fantastisk natur med gejsere, bjerge, gletsjere og geotermiske bade, der er værd at prøve, inden ekspeditionsrejsen med M/S Fram begynder.
Dag 2-3. Til søs - Danmarksstrædet
Vi sejler over Danmarksstrædet. Passagen blev også anvendt af vikingerne, der migrerede fra Island til Sydgrønland for omkring 1000 år siden. Undervejs kan man, som forberedelse til de kommende oplevelser, nyde Ekspeditionsteamets foredrag om lokalhistorie og biologi, og lære ekspeditionsskibet at kende.
Dag 4. Prins Christian Sund - Bjerge, gletsjere og isbjerge
Prins Christians Sund adskiller Grønlands fastland fra Sangmissoq og de øvrige øer i Kap Farvel-øgruppen. Hvis forholdene tilladet det, sejler vi gennem det smalle sund, og nyder den spektakulære natur. Sundet er cirka 100 kilometer langt og nogle steder kun 500 meter bredt. Hvis sundet er blokeret af is, sejler vi rundt om Nunap Isua (Kap Farvel).
Dag 5. Kvanefjord
Kvanefjord er en 48 kilometer lang fjord på Grønlands vestkyst. Hele dagen udforsker vi den imponerende fjord.
Dag 6. Grønlands hovedstad - Nuuk
Nuuk blev grundlagt i 1728 og er Grønlands ældste by. Navnet Nuuk betyder halvø, og byen ligger ved mundingen af et af verdens største og mest spektakulære fjordsystemer. I hovedstaden mødes gamle og nye traditioner - fra maleriske, historiske bygninger i "Kolonihaven" til Grønlands Hjemmestyres bygning.
Dag 7. Sisimiut - Moderne by med gamle traditioner
Sisimiut ligger 40 km nord for Polarcirklen og er en moderne by, der fastholder gamle traditioner. Gå i land og oplev den maleriske by, besøg det lille museum og nogle af butikkerne med lokalt kunsthændværk eller gå en tur i bakkerne.
Dag 8. Illulissat - Hvor isbjerge fødes
Ilulissat ligger i den fantastiske natur ved Ilulissat Isfjord, der på UNESCOs verdensarvliste. Lige uden for byen, ved fjordens munding, kan man ofte se enorme isbjerge, der er gået på grund. De stammer fra Jakobshavn-gletsjeren, der er en af de mest produktive på den nordlige halvkugle. Isbjergene flyder tyve kilometer ned ad fjorden, inden de når ud i Diskobugten.
Dag 9-10. Labradorhavet - Over Davisstrædet
Vi forlader Grønland og fortsætter ekspeditionskrydstogtet til Canada tværs over Labradorhavet. Davis-strædet er en nordlig arm af Labradorhavet. Strædet blev opkaldt efter den engelske opdagelsesrejsende John Davis, der ledede tre ekspeditioner i området mellem 1585 og 1587. Han var på udkig efter en rute gennem Nordvestpassagen, og han opdagede Hudson-strædet. Davis var den første til at gøre opmærksom på mulighederne for sæljagt og hvalfangst i Davisstrædet og til at vise, at Newfoundlands torskefiskeri kunne udvides så langt mod nord.
Dag 11-17. Nordvestpassagens hjerte
Målet er at nå ind til hjertet af den historiske Nordvestpassage. Det første registrerede forsøg var John Cabots ekspedition i 1497. Den mest berømte rejse var James Cooks mislykkedes forsøg på at passere i 1776 - og selvfølgelig den ulyksalige Franklin-ekspedition i 1845. Den første til at erobre Nordvestpassagen med skib var den norske opdagelsesrejsende Roald Amundsen. Hans ekspedition varede fra 1903 til 1906 på den ombyggede sildebåd Gjøa.
Dag 18. Cambridge Bay, Victoria Island
På det lokale sprog inuinnaqtun kaldes Cambridge Bay Iqaluktuuttiaq, der betyder et godt fiskested, på grund af de kæmpe char (lakseart), der fanges her. Blandt områdets dyrearter er sæler, gæs, moskusokser og rensdyr. Her slutter ekspeditionsrejsen. Der er transport til lufthavnen og derefter flyrejse til Montreal og overnatning på hotel.
Dag 19. Udforsk Montreal
Dit eventyr slutter i Montreal, der er den største by i Quebec og Canadas næststørste by. Gå på opdagelse i dens smukke gader og oplev det bedst af den canadiske kultur og historie.