INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Rejsen rundt om Svalbard - den komplette ekspedition

I isbjørnens rige med Hurtigruten | Rejs juni og juli 2019

En rejse rundt om Svalbard til de tre største øer i den arktiske højsommer på Svalbard med besøg i Europas største arktiske vildmark. Der er gode muligheder for at se isbjørne.

In stock
Travel Code
EX-013
Det kan du glæde dig til

Oplev de dramatiske fugleklipper ved Alkefjellet, kom tæt på dyrelivet, besøg nationalparker, smukke fjorde og gigantiske gletsjere. På dette arktiske polareventyr krydser vi 80 grader nord ved Moffen, der hvor hvalrosserne holder til. 

Forholdene er flotte, fordi vi har midnatssolen der giver lys 24 timer i døgnet. Med arktiske endeløse sommernætter kan både dag og nat bruges til aktiviteter og betragte den anderledes natur.

Svalbard er et geologisk mekka, og vi udforsker de arktiske landskaber, kælvende gletsjere og fuglefjelde. Det er sommer, og vi oplever 24 timers dagslys og midnatssolen. Vegetationen er sparsom og max 10 cm høj, men der er masser af farverige alpine blomster. Dyrelivet er unikt og der er chance for at se hvaler, rener, polarræv, søpapegøje, mv.

Sommeren i Arktis er kort og hektisk, og der er dyre- og fugleliv på øgruppen. Selv om antallet af fuglearter ikke overstiger 30, så er der et rigt fugleliv. Du kan se arter som auk, lomvier, sorte lomvier, rider, mallemukker og glaucous. Dyrelivet er ikke mindre imponerende – er du heldig så møder du en isbjørn, hvalros, sæl og polarræv.

Ved færdsel i disse arktiske egne er der visse sikkerhedsmæssige forholdsregler, som det er vigtigt at følge. Overalt er der risiko (eller chance om man vil) for at møde isbjørn. Derfor foregår alle udflugter i land med en bevæbnet guide, som man skal følges med. I Longyearbyen er det muligt at færdes på egen hånd, men også her skal man være opmærksom på at isbjørn kan forekomme. Det er dog sjældent i sommerperioden.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra Oslo med aftenfly
Afrejse om aftenen. Tag evt. på opdagelse i Oslo inden afrejse. Efter ankomst kører vi til hotellet.

Dag 2.  Longyearbyen og Barentsburg
Efter morgenmaden er der tid på egen hånd i Longyearbyen. Byen har et sprudlende kulturliv trods dens fjerne beliggenhed. Vi fortsætter ud af Isfjorden og sætter kursen nordpå mod Prins Karls Forland.

Dag 3: Nordvest-Spitsbergen Nationalpark: Udforskning af fjordene
Vi kommer i dag til det enestående fjordområde, Kongsfjorden. Kongsfjorden er den største fjord på nordvestkysten, og det er muligt at tage en afstikker ind i en af sidefjordene, som hedder Krossfjorden på dag 4. Naturen varierer fra store vidder til høje fjelde med dramatiske isblå gletsjere som ender i havet. Her kælver de betagende gletsjere i bunden af fjorden og ud i havet. Det smukke sceneri fuldendes af de imponerende og omgivende klippeformationer.

Dag 4. Nordvest-Spitsbergen Nationalpark:  Fascinerende historie  
I dag ser vi kulturspor efter hvalfangerperioder. Der er også et storts fuglefjeld og mulighed for at se Svalbard-renen..Senere på dagen besøger vi Ny-Ålesund, som var en mineby i gamle dage. Nu er stedet dedikeret til polarforskning, og om sommeren bor her ca. 130 videnskabsfolk. Om vinteren reduceres indbyggertallet til ca. 30 personer.

Dag 5: Nordvest-Spitsbergen Nationalpark
Vi bruger dagen til at sejle mod Monaco-gletsjeren. Fra dæk har vi udsigt til en række små øer, hvor edderfuglene yngler om sommeren. Er vi heldige, ser vi måske en isbjørn på jagt efter fugleæg. Vi kommer til den gamle fangststation Texas Bar i Liefdefjorden og ser, hvordan fangerne boede i en simpel hytte og satte fælder for bl.a. ræve. Raudfjorden er et fantastisk sted til vandreture og havet omkring Hamiltonbukta er for lavt til , at vi kan sejle dertil, men perfekt at udforske i kajak. Vi har nu passeret 80 grader nord. Natsejlads sydover.

Dag 6: Sorgfjorden og Isbjørne: Naturreservat og nationalpark
Der findes ca. 3000 isbjørne på Svalbard. I dag er dagen, hvor der er bedst mulighed for at se isbjørne! Isbjørnebestanden er større end andre steder på Svalbard. Vi kommer til Sorgfjorden, der er 9 kilometer lang og 3 kilometer bred ved munningen helt nord. Fjorden har været brugt til base for fangstfartøjer og videnskabelige ekspeditioner. Det var her der var et berømt opgør mellem hvalfangere i det 17. århundrede. Vi oplever en fantastisk udsigt fra dækket ved Alkefjeldte, der er et kæmpe fuglefjeld og et af de største af sin art på Svalbard.

Dag 7: Den tredjestørste ø: Naturreservat og nationalpark
Vi er nu ved Edgeøya, der er den tredjestørste ø i øgruppen. De vestvendte kystsider er næsten isfri modsat til de fleste andre steder på den østlige side. Vi besøger byen Kapp Lee på øen, som har en rig kulturarv.

Dag 8: Det sydligste punkt: Naturreservat og nationalpark
I dag når vi det sydligste punkt af den største ø på Svalbard: Sydkapland. Når vi har rundet spidsen kommer vi til Hornsund, der er en fjord på vestsiden af øen. Du kan fra dækket følge de mange variationer i landskabet på korte afstande.

Dag 9: Isfjorden, vildmark og grillfest
Isfjorden er det mest iøjenfaldende fjordsystem. Vi udforsker både de yre og indre områder. I den ydre del kan du se Alkehornet, hvor tusinde af kortnæbede Lombier reder om sommeren. I den indre del kan du se store u-formede dale med kæmpe gletsjere. Om aften bydes der på grillafskedsmiddag. Kursen sættes retur mod Longyearbyen, hvor vi ankommer.

Dag 10: Longyearbyen og rejsens slutning
Ved ankomst til Longyearbyen er der transfer direkte til lufthavnen og hjemrejse til Oslo. Programmet kan variere lidt fra tur til tur. Kaptajnen vil gøre sit yderste for at sejladsen bliver så komfortabel som mulig. Sejlplanen vil altid være underlagt ændringer, så programmets ruter vil derfor altid kun være vejledende. Sikkerheden har altid første prioritet, og det er kaptajnen som bestemmer sejlplanen. Det er altid kaptajn og ekspeditionsleder, der i samråd afgør om det er forsvarligt at gå i land. Udover vejr- og andre operative forhold vil båden også være underlagt skrevne og uskrevne regler om at bistå andre skibe eller personer i nød. Ændringer af denne grund kan ikke danne grundlag for reklamation.

 

Vi tager forbehold for ændringer i programmet, da det på denne ekspedition er elementerne der hersker, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Rejsen rundt om Svalbard - den komplette ekspedition
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer for 10-dags rejse:

3. juni 2019 - MS Fram
11 juni 2019 - MS Fram
19. juni 2019 - MS Fram
11. juli 2019 - MS Spitsbergen

Prisen inkluderer: 

 •  Fly tur/retur fra Oslo
 •  En nat på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad før sejladsen
 •  Transfer fra/til hotel i Longyearbyen
 •  Landgange og aktiviteter ombord
 •  Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, og middag)
 •  Kaffe og te ombord
 •  Professionelt engelsktalende ekspeditionshold
 •  Vind- og vandtætte ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet: 

 •  Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 •  Drikkevarer
 •  Drikkepenge
 •  Fly til Oslo tur/retur
 •  Tilvalgs udflugter (kan tilkøbes)

Krav for deltagelse:

Personlig information

Der skal udfyldes et dokument med personlige oplysninger med navn, adresse etc.

Lægeerklæring
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring, udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning. 

Kaptajnen vil gøre sit yderste for at sejladsen bliver så komfortabel som mulig. Sejlplanen vil altid være underlagt ændringer, så programmets ruter vil derfor altid kun være vejledende. Sikkerheden har altid første prioritet, og det er kaptajnen som bestemmer sejlplanen. Det er altid kaptajn og ekspeditionsleder, der i samråd afgør om det er forsvarligt at gå i land. Udover vejr- og andre operative forhold vil båden også være underlagt skrevne og uskrevne regler om at bistå andre skibe eller personer i nød. Ændringer af denne grund kan ikke danne grundlag for reklamation.

Vi tager forbehold for ændringer i programmet, da det på denne ekspedition er elementerne der hersker, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. 

Gå til toppen af siden