Sejlads under midnatssolen

Sommeropdagelsesrejse til Grønland | Juli 2024

Grønland vil tage pusten fra dig. Omgivet af gletsjere og glitrende fjorde sejler du forbi isbjerge i Diskobugten, vandrer langs uberørte strande og grønne dale og ser det fotogene dyreliv.

In stock
Travel Code
EX-094
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Du sejler ud fra Island og udforsker steder langs Grønlands syd- og vestkyst
blue encircled check Mød de lokale og få uforglemmelige oplevelser med dem
blue encircled check Se nogle af Grønlands mest maleriske fjorde og indløb
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon19 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Skibet sejler ud fra Island og udforsker steder langs Grønlands syd- og vestkyst - fra fredelige bygder til travle byer. Mød de lokale og få uforglemmelige oplevelser med dem - måske på en traditionel kaffemik, der er en social sammenkomst. Glæd dig også til, at se nogle af landets mest maleriske fjorde og indløb som Evighedsfjorden og Prins Christians Sund. I ægte eventyrstil finder det kyndige ekspeditionsteam de bedste landgangssteder, uanset om I spejder efter dyreliv i Kvanefjord eller nærmer jer en isbræ ved Vaigatsund. En fantastisk ekspeditionsrejse i Grønland og Island.

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Reykjavík
2-3 Danmarksstrædet
4-6 Sydgrønland
7-8 Den arktiske Polarcirkel
9-12 Nordgrønland og Diskobugten
13 Den forførende Evighedsfjord
14 Nuuk, Grønlands hovedstad
15-17 Sydgrønland
18-19 Kurs mod Island
20 Reykjavik

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1 - Kosmopolitiske Reykjavík
Dejlige Reykjavík, der er spækket med kunst, kultur og historie, er værd at udforske enten inden eller efter krydstogtet til Grønland. Gå en lang tur på Laugavegur og besøg butikkerne og de udendørs boder. Tag til den imponerende Hallgrimskirkja eller besøg det fascinerende Reykjavík Kunstmuseum. Bestil et program for at opleve fantastiske vandfald, varme kilder, gejsere og nationalparker i nærheden inden sejladsen.
M/S Maud venter på jer i Reykjavíks havn. Når man har hentet sin ekspeditionsjakke, der er inkluderet i krydstogtets pris, er det tid til at komme på plads i kahytten. Den eventyrlige rejse er begyndt.

Dag 2-3 - Vi krydser Danmarksstrædet
I sejler til Grønland over Danmarksstrædet. Det er ruten, som Erik den Røde tog. Han var angiveligt den første europæer, der bosatte sig her. Det er tid til afslapning og udforskning af skibets stilfulde faciliteter. Ekspeditionsteamet forklarer protokollen for, hvordan man respektfuldt besøger dyrehabitater og lokalsamfund. I videnskabscentret kan man lære mere om Grønlands geologi og deltage i et af vores borgervidenskabsprogrammer. Hvis man føler sig aktiv, kan man gå i motionslokalet, eller måske har man bare lyst til at nyde et lækkert måltid i en af skibets tre restauranter.

Dag 4-6 - Sydgrønland
I løbet af de næste tre dage udforsker I Sydgrønland. I kommer til et sted med dramatiske bjerge, krystalblå isbjerge og grønne, kuperede marker. Oplev områdets historie gennem ruiner fra vikingetiden og dyk ned i kulturen ved at tilbringe tid med grønlændere. Måske deltager I endda i en traditionel, grønlandsk sammenkomst, en kaffemik, hos en familie.

Med et ekspeditionsteam, der vælger de bedste steder at gå i land, er I i sikre hænder. Måske oplever I inuit-genstande blandt Qaqortoqs farverige huse eller spejder efter dyreliv fra en båd i Kvanefjord. I ser måske ruinerne af Hvalsey-kirken, der er på UNESCOs verdensarvsliste og er et sted for den sidste dokumenterede begivenhed, der fandt sted under den nordiske bosættelse af Grønland.

Man kan være forsikret om, at uanset hvilke steder, man besøger i Sydgrønland, bliver man belønnet med spændende aktiviteter på nogle af verdens mest fjerntliggende og smukke steder.

Dag 7-8 - Den arktiske Polarcirkel
Mens I sejler nordpå, bemærker man, at dagene bliver længere og længere. Når I krydser Den arktiske Polarcirkel, sejler I under midnatssolens skær, hvilket betyder dagslys døgnet rundt. Lyset er fantastisk til sommeraktiviteter, og det er også fantastisk til fotografering. Hav kameraet klar til at tage billeder af de funklende isbjerge og isbræer, der er badet i et gyldent skær.

I løbet af de to dage besøger I måske Sisimiut, der er Grønlands næststørste by. Der er fantastiske vandrestier, og man kan finde gamle Saqqaq-kunstgenstande på museet. Hvis man leder efter en særlig souvenir, kan man købe et tørklæde, en hue eller et par luffer, der er lavet af qiviut. Stoffet er lavet af uld fra moskusokser og siges at være ti gange varmere end fåreuld.

Et andet sted, I måske får at se, er Maniitsoq, der halvt i spøg er kendt som “Grønlands Venedig” på grund af de naturlige kanaler. Fra de omgivende bjerge kan man opleve en fantastisk udsigt, og man kan måske få øje på flokke af pukkelhvaler fra bredden.

Dag 9-12 - Nordgrønland og Diskobugten
I fortsætter nordpå og udforsker dele af Nordgrønland herunder Diskobugten, der er en ø lige ud for fastlandets vestkyst. Øen er et paradis for hvalrosser, hvaler og sæler, og takkede basaltbjerge afslører en vulkansk oprindelse.

På Diskobugtens sydkyst går I måske i land ved Qeqertarsuaq, hvor der er mulighed for at vandre til den nærliggende isbræ, Lyngmarksbræen. En anden mulig destination er byen Uummannaq, der er rejsens nordligste punkt. Her kan man besøge “julemandens sommerresidens“. Græstørvshuset blev bygget til Nissebanden i Grønland og genkendes nok af alle, der har set den elskede julekalender.

I sejler måske også i Vaigatsund. Afhængigt af vejret besøger I måske Camp Frieda, hvor I vandrer over tundraen, kommer tæt på en isbræ og lærer noget om, hvordan den bevæger sig. Hvis det er muligt, benyttes ekspeditionsbådene til landgange eller kajakker til tilkøbsture mellem isbjergene.

I ser Ilulissat-isfjorden, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Fjorden topper jævnligt listen over ting, man bør se og lave i Grønland. Nyd isfjordens betagende natur og se den gamle inuit-bosættelse Sermermiut.

Dag 13 - Den forførende Evighedsfjord
Skibet har nu kurs sydpå. I nyder en udforskerdag i den magiske og uberørte Evighedsfjord i nærheden af Maniitsoq. I beslutter på dagen, hvilke spændende, eventyrlige oplevelser I søger efter.
Evighedsfjorden fodres af en iskappe, der kælver store isbjerge i det 700 meter dybe vand. Fjorden er omgivet af tågeklædte bjerge med smukke, hvide højdedrag, der er præget af krystalblå ishuler. Her regerer naturen. De eneste bosættelser i dette område er de små fiskerlandsbyer, der klynger sig til bredderne. Som altid holder I udkig efter arktisk flora og dyreliv – blandt andet hvaler og havfugle.

Dag 14 - Nuuk, Grønlands hovedstad
Efter de seneste dages udforskning af fjerntliggende og idylliske landskaber, kommer I til Grønlands farverige hovedstad, Nuuk. Med et indbyggertal på blot 18.000 har den en slående blanding af gamle og nye bygninger. Sammenlign de gamle bygninger – Hans Egedes hus og Vor Frelser Kirke – med den grønlandske parlamentsbygnings yderst moderne arkitektur. Besøg Nationalmuseet for at se seks qilakitsoq-mummier, der giver fascinerende indsigt i livet her for 500 år siden. Tag med på en tilkøbsvandretur rundt på Lille Malene-bjerget og udforsk den uberørte, skønne natur rundt om Nuuk.

Dag 15-17 - Sydgrønland
Mens I fortsætter ned til Sydgrønland, er der masser at se. Hvis I går i land ved Ivittuut, får I en spøgelsesby at se. Den ligger i ruiner og minder kun lidt om den mineby, den engang var. Engang var byen Grønlands sidste vikingebosættelse. Nu er de eneste indbyggere moskusokser. Nyd en guidet vandretur, der er inkluderet i rejsens pris, mellem områdets forladte bygninger og lær noget om den vigtige rolle, byen spillede under Anden Verdenskrig.

Et andet muligt landgangssted er en lille landbrugsbosættelse på kanten af Tunulliarfik-fjorden. Igaliku, der har 60 indbyggere, er en rolig bygd, der kendetegnes af sandstenshuse og marker med græssende får, som I måske besøger på en tilkøbsudflugt til en gård.

Hvis forholdene tillader det, tilbringer I måske lidt tid i Prins Christians Sund, hvor ring- og remmesæler hviler på isen, og diverse måger og sorte lomvier svæver ovenfor. I får måske endda våge- og pukkelhvaler at se. Hvis havisen forhindrer jer at komme ind i sundet, sejler I mod forrevne Kap Farvel, der er Grønlands sydligste punkt.

Dag 18-19 - Refleksioner over Grønland
Efter at have udforsket Grønlands nærmest overnaturlige, forrevne skønhed sætter I kursen mod Island. I nyder to dage til søs med at opsummere højdepunkter med ekspeditionsteamet, lærer noget om det grønlandske fjordsystems skrøbelige miljø i videnskabscentret og slapper af.

Ude på dækket ser I måske havfugle eller hvaler, der ynder at følge efter skibet. Skibets fotograf deler gode råd, så man kan fange dyrene i aktion. Man kan endda tælle alle de hvaler, man ser, til vores borgervidenskabsprogram Happywhale.

Bagefter kan man nyde panorama-saunaen og boblebadene på dækket. Man kan også nyde de medrejsendes selskab over drinks i Explorer Bar & Lounge.

Dag 20 - Tilbage til Reykjavík
I siger pænt farvel til M/S Maud, når I slutter, hvor I begyndte – i den skønne by Reykjavík. Her kan man nå at besøge steder, man ikke nåede at opleve inden sejladsen. Der er så meget at nyde i den smukke by med dens stilfulde gallerier, restauranter og geotermiske bassiner.

Program efter sejladsen
Hvis man ønsker at udforske mere af Island, kan man tilmelde sig et tilkøbsprogram efter sejladsen for at se det sydlige af landet inden hjemrejsen. Eller man kan forlænge opholdet for at nyde mere af Reykjavík og de omgivende, geotermiske seværdigheder. Det er et fantastisk sted at afslutte en episk rejse.

Livet ombord på MS Maud

down v arrow

MS Maud (Tidligere M/S Midnatsol) er opkaldt efter et af de mest berømte polarfartøjer nogensinde, Roald Amundsens Maud fra 1917. Det oprindelige Maud fik sit navn fra det moderne Norges første dronning. Hun havde også en navnesøster, nemlig Hurtigruten Expeditions' flagskib fra 1925, D/S Dronning Maud. I dag er M/S Maud udstyret med avanceret teknologi, der gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionskrydstogter i Norge og ved De Britiske Øer.

Skibets lyse indretning er i klassisk art deco-stil. Farverne er inspireret af midnatssolen, så du kan slappe af i varme nuancer hver dag, året rundt. Komfortable kahytter og suiter har naturlige skandinaviske materialer - granit, eg, birk og uld. Skibets stilfulde og indbydende fællesarealer er fantastiske steder at se verdens smukkeste kyst fra.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

 • 18. juli 2024

Prisen inkluderer:

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer i restauranterne Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panorama-sauna og inden- og udendørs motionsområde
 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet:

 • Internationale flyrejser
 • Rejse- samt afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden