INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Solvinter på Svalbard

Oplev det pastelfarvede arktiske lysshow

Den eneste årstid på Svalbard, hvor du får lyse timer og mørke nætter. Oplev pastelfarvet lyserød himmel om dagen og de mørke nætter med nordlys om aftenen. Inklusiv dansk rejseleder.

In stock
Travel Code
KA-054

Det kan du glæde dig til

Tag med på dette arktiske eventyr til Svalbard, og oplev de smukke naturscenarier med den pastelfarvede himmel om dagen og – hvis du er heldig – nordlys om aftenen. Du får en uforglemmelig oplevelse, når solen her i marts vender tilbage efter 4 måneders fravær. Det er den eneste tid på året med lyse dage og mørke nætter, og dagene med sollys bliver 20 minutter længere hver dag. På denne årstid oplyses Svalbard af et iskoldt blåt lys og et rosafarvet landskab, der kulminerer i et imponerende farvespil.

Marts er en meget kold måned, og med det klare vejr er der stor chance for at opleve nordlyset om aftenen. Det er i sandhed et uforglemmeligt syn at se de sneklædte tinder og glitrende snelandskaber blive oplyst, når det smukke nordlys danser hen over himlen.  

I løbet af dagen har du mulighed for at udforske Longyearbyen. Du kan fx besøge Svalbard Kirke, besøge Svalbard Bryggeri, udforske minehistorien i en gruve eller besøge et af byens to museer, Svalbard Museum eller Polarmuseet (North Pole Expedition Museum), hvor du kan blive klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagslivet på øgruppen. Svalbard har kun ca. 2.400 indbyggere, men du finder flere tøjbutikker samt restauranter og små hyggelige spisesteder rundt omkring i byen. 

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Afrejsedag
Du flyver fra Danmark tidligt om morgen, og efter en mellemlanding i Oslo tager du videre til Longyearbyen, som er hovedbyen på Svalbard. Efter ankomst bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, der er centralt beliggende i Longyearbyen. Efter ankomst til Svalbard har du eftermiddagen til fri disposition, inden du runder dagen af med en lækker 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Nansen kl.19.00.
 

Dag 2. Arktisk vildmarksaften og mulighed for hundeslædetur i Bolterdalen
Dagen i dag er til fri disposition, og her anbefaler vi at tilkøbe den eftertragtede hundeslædetur i Bolterdalen. Slædeturen starter tidligt om morgenen, mens morgensolen stråler, og du mærker, hvordan den arktiske ro sænker sig over det varierende landskab. Det er en autentisk måde at opleve Arktis på, og udover de smukke omgivelser er det en fornøjelse i sig selv at arbejde med polarhundene, der ivrigt hyler for at komme afsted over stepperne. Undervejs er der gode muligheder for at se svalbardrener og polarræve. Guiden kører først med to gæster, mens resten følger efter to og to, hvoraf én kører slæden og den anden sidder på den. Tilbage i hundegården serveres en kop te eller kaffe, og det nyeste hvalpekuld vises stolt frem. Der udleveres varmt tøj til turen i form af heldragt, støvler, vanter og pandelamper. Turen varer ca. 4 timer fra kl. 08.00-12.00. Ønsker du ikke at tilkøbe hundeslædeturen, kan du bruge dagen på egen hånd og gå på opdagelse i Longyearbyen med besøg til fx byens museum eller kirke.

Om aftenen er der afgang til en skøn arktisk vildmarksaften inkl. middag og drikkevarer på Camp Barentz. Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen ved foden af Gruve 7-fjeldet, og den fantastiske beliggenhed giver god mulighed for at opleve nordlyset. Svalbardrenen er også et almindeligt syn i dette område. Bussen stopper lidt udenfor lejren, og du bliver budt velkommen af vores værter, der følger dig det sidste korte stykke vej hen til hytterne. Værterne vil være bevæbnet med rifler for at beskytte mod isbjørne. Indenfor i hytten bliver du budt velkommen af en fin varme fra ildstedet, der er tændt i midten. Der serveres varm mad i form af en portion suppe og drikkevarer, imens værterne holder forelæsninger og viser billeder. Forelæsningerne vil dreje sig om isbjørnen, der er verdens største landlevende rovpattedyr. Vi går også over og ser hytten, der er bygget som en kopi af den hytte, Willem Barentsz og hans mandskab overvintrede i på Novaja Semlja under deres ekspedition i 1596-1597. Det var på denne ekspedition, at de ved et tilfælde opdagede Bjørnøya og Spitsbergen.

Den arktiske vildmarksaften på Camp Barentz inkl. let middag og drikkevarer starter kl. 19.00 og varer ca. 3 timer.
 

Dag 3. Mulighed for snescootertur, kulminebesøg og ølsmagning
Dagen i dag er til fri disposition, og vi anbefaler en populær tur på snescooter. Turen har en total længde på ca. 70 km., og målet for turen er Elvenesset - et fænomenalt udsigtspunkt over Tempelfjorden og Tempelfjellet, der har fået sit navn grundet smeltevandets formning af fjeldvæggen, så den minder om tempelruiner. Turen går gennem et varieret landskab, der viser den vilde og rå Svalbard-natur helt tæt på. Ved turens vendepunkt nyder vi en god pause med noget varmt at drikke, før kursen igen sættes hjemover. Turen starter kl. 09.00 og har en varighed af ca. 5 timer. Turen er for alle. Er snescooter ikke fristende for dig, er det også muligt at tage på minebesøg til Gruve 3 eller besøge byens ølbryggeri. Begge udflugter kan bookes direkte på dit hotel.

Dagen rundes af med en lækker 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Nansen kl. 19.00.
 

Dag 4. Besøg i en isgrotte og kørsel med bæltevogn
Vi rejser fra Longyearbyen op til isgrotten med bæltevogn. Når vi når frem, går vi gennem hjertet af en isbræ og ned i en skjult verden. I lyset fra din pandelampe vil du se en glitrende, krystalagtig grotte med fascinerende formationer i de frosne vægge. Om sommeren er grotten en brusende smeltevandselv, og du kan se, hvordan vandet har lavet en dyb rende. Det er en oplevelse, der tager pusten fra de fleste. Der bliver udleveret sikkerhedsudstyr, og erfarne guider tager dig med på eventyret. Gletsjeren bevæger sig ikke, så vi må bevæge os, som den er formet, og derfor skal vi også krybe et sted. Vi anbefaler ikke turen til folk, der lider af klaustrofobi eller begrænset bevægelighed. Isgrottebesøget finder sted fra enten kl. 09.00-11.00 eller kl. 10.00-12.00, og udflugten vil vare ca. 2 timer.

Dagen rundes af med en lækker 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Nansen kl. 19.00.
 

Dag 5. Hjemrejse
Efter at have sagt farvel til Svalbard bliver du kørt fra hotellet til lufthavnen. Du flyver via Oslo tilbage til København.

 

Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen.

Indkvartering

Longyearbyen vil du blive inkvarteret på det 4-stjernede Radisson Blu Polar Hotel , der ligger centralt og med udsigt ud over byen, fjorden og de store bjerge. 

Vejkort

Svalbard klima

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 13.03.23 - 17.03.23:

København → Oslo → Svalbard   Kl. 07.15 - 14.00

Svalbard → Oslo → København   Kl. 13.10 - 19.20
 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Solvinter på Svalbard
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Fly tur/retur fra København

 • Transfer til/fra lufthavnen på Svalbard

 • Overnatning på Radisson Blu Polar Hotel inkl. morgenmad

 • 3 x 3-retters middag inkl. kaffe

 • Dansk rejseleder

 • Udflugtspakke:

   - Arktisk vildmarksaften i Camp Barentz inkl. let middag og drikkevarer

   - Besøg i en isgrotte

   OBS: Rejsen er med dansk rejseleder, men udflugterne vil være med en lokal engelsktalende guide. 

Mulige tilkøb:

 • Hundeslædetur i Bolterdalen (Se priser for tilkøb under "Bestil")
 • Snescootertur til Elveneset (Se priser for tilkøb under "Bestil")
  OBS: Det kræver et gyldigt kørekort til enten bil eller motorcykel for at være chauffør. Aldersgrænsen for at være passager er 8 år.

  Ønsker du at tilkøbe udflugterne, anbefaler vi, at du gør det samtidig med din bestilling af rejsen. 

Deleværelse:
Ved bestilling af deleværelse bliver du sat sammen med en anden rejsedeltager af samme køn. Hvis du på forhånd har aftalt deleværelse med en anden, skal du i din bestilling angive navnet på vedkommende i bemærkningsfeltet. Hvis antallet af personer til deleværelse ikke går op, forbeholder vi os retten til at opkræve enkeltværelsestillæg. Det vil ske senest 30 dage før afrejse.Du kan se de øvrige udflugtsmuligheder i aktivitetskalenderen.

Deltagerantal er minimum 10 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, da flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.
Vi gør opmærksom på, at vi ikke kan give nordlysgaranti.
Bestiller du online, trækkes depositum med det samme, og restbeløbet betales 2 måneder før afrejse.

Gå til toppen af siden