INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Solvinter på Svalbard

Oplev det pastelfarvede arktiske lysshow

Tag med til Svalbard i marts og oplev de lyse dage der byder på en pastelfarvet himmel, og de mørke nætter der giver mulighed for at se nordlys om aftenen. Turen er inklusiv isgrottetur og dansk rejseleder.

0,00 kr
In stock
Travel Code
KA-054
Det kan du glæde dig til

Tag med på dette arktiske eventyr til Svalbard og oplev de smukke naturscenarier med den pastelfarvede himmel om dagen og – hvis du er heldig – nordlys om aftenen. Du får en uforglemmelig oplevelse når solen her i marts vender tilbage efter 4 måneders fravær. Det er den eneste tid på året med lyse dage og mørke nætter, og dagene med sollys bliver 20 minutter længere hver dag. På denne årstid oplyses Svalbard af et iskoldt blåt lys og et rosafarvet landskab der kulminerer i et imponerende farvespil.

Marts er en meget kold måned, og med det klare vejr er der stor chance for at opleve nordlyset om aftenen. Det er i sandhed et uforglemmeligt syn at se de sneklædte tinder og glitrende snelandskaber blive oplyst når det smukke nordlys danser hen over himlen.  

I løbet af dagen har du mulighed for at udforske Longyearbyen. Du kan fx besøge Svalbard Kirke (gudstjeneste kl. 11 om søndagen), besøge Svalbard Bryggeri, udforske minehistorien i en gruve eller besøge et af byens to museer, Svalbard Museum eller Polarmuseet (North Pole Expedition Museum), hvor du kan blive klogere på Svalbards geologi, flora og hverdagslivet på øgruppen. Svalbard har kun ca. 2.400 indbyggere, men du finder flere tøjbutikker samt restauranter og små hyggelige spisesteder rundt omkring i byen. 

Dagsprogram

Dag 1 (mandag). Afrejsedag

Du flyver fra København tidligt om morgen, og efter en mellemlanding i Oslo videre til Longyearbyen, som er hovedbyen på Svalbard. Efter ankomst bliver du hentet i lufthavnen og kørt til dit hotel, der er centralt beliggende i Longyearbyen.

Ved afrejsen fra Københavns Lufthavn møder rejselederen dig ved gaten for at hjælpe dig fra A til B. Men selve check-in i lufthavnen foregår på egen hånd.  

Efter ankomst til Svalbard har du eftermiddagen til fri disposition, inden du runder dagen af med en 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Nansen kl.19.00.


Dag 2 (tirsdag). Arktisk vildmarksaften på Camp Barentz inkl. let middag

Dagen i dag er til fri disposition, og du har mulighed for at udforske Longyearbyen på egen hånd, inden der om aftenen er afgang til Arktisk vildmarksaften inkl. middag på Camp Barentz. 

Camp Barentz ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen ved foden af Gruve 7-fjeldet. Det betyder at lejren har en fantastisk beliggenhed hvor du har mulighed for at opleve en storslået natur og nordlyset. Svalbardrenen er også et almindeligt syn i dette område. Bussen stopper lidt udenfor lejren, og du bliver budt velkommen af vores værter der følger dig det sidste korte stykke vej hen til hytterne. Værterne vil være bevæbnet med rifler for at beskytte mod isbjørne.

Indenfor i hytten bliver du budt velkommen af en fin varme fra ildstedet, der er tændt i midten. Der serveres varmt mad i form af en portion suppe og drikkevarer, imens værterne holder forelæsninger og viser billeder. Forelæsningerne vil dreje sig om isbjørnen, der er verdens største landlevende rovpattedyr. Vi går også over og ser hytten der er bygget som en kopi af den hytte Willem Barentsz og hans mandskab overvintrede i på Novaja Semlja under deres ekspedition i 1596-1597. Det var på denne ekspedition at de ved et tilfælde opdagede Bjørnøya og Spitsbergen.

Den arktiske vildmarksaften på Camp Barentz inkl. let middag starter kl. 19:00 og varer ca. 3 timer.


Dag 3 (onsdag). Mulighed for Hundeslædetur i Bolterdalen

Dagen i dag er til fri disposition, og her anbefaler vi at tilkøbe den eftertragtede hundeslædetur i Bolterdalen. Mærk hvordan den arktiske ro i kombination med de ivrige hunde danner grundlaget for en fantastisk oplevelse på turen gennem Bolterdalens spændende og varierende landskab. Det er en autentisk måde at opleve Arktis på, og udover de smukke omgivelser er det en fornøjelse i sig selv at arbejde med polarhundene. Der er store muligheder for at se Svalbardrenen og polarræve. Guiden kører først med to gæster, og resten følger efter 2 og 2. Der er to personer på hver hundeslæde, og man skiftes til at køre slæden og sidde på den. Tilbage i hundegården serverer guiden en kop te eller kaffe og viser os det nyeste hvalpekuld. Der vil være varmt tøj som man kan låne, såsom heldragt, støvler, vanter og pandelamper. Ønsker du ikke at tilkøbe hundeslædeturen, kan du bruge dagen på egen hånd og gå på opdagelse i Longyearbyen med besøg til fx byens museum eller kirke.

Hundeslædeturen i Bolterdalen varer ca. 4 timer fra kl. 14:00-18.00.
Dagen rundes af med en 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Nansen kl. 19:30.


Dag 4 (torsdag). Besøg i en isgrotte og kørsel med bæltevogn

Vi rejser fra Longyearbyen op til isgrottten med bæltevogn. Når vi når frem, går vi gennem hjertet af en isbræ og ned i en skjult verden. I lyset fra din pandelampe vil du se en glitrende, krystalagtig grotte med fascinerende formationer i de frosne vægge. Om sommeren er grotten en brusende smeltevandselv, og du kan se hvordan vandet har lavet en dyb rende. Det er en oplevelse der tager pusten fra de fleste. Der bliver udleveret sikkerhedsudstyr, og erfarne guider tager dig med på eventyret. Gletsjeren bevæger sig ikke. Vi må derfor bevæge os ligesom den er formet og skal derfor også krybe et sted. Vi anbefaler ikke turen til folk der lider af klaustrofobi eller begrænset bevægelighed. 

Isgrottebesøget finder sted fra enten kl. 13:00-16:00 eller kl. 16:00-19:00, og udflugten vil vare ca. 2,5 time.
Dagen rundes af med en lækker 3-retters middag inkl. kaffe på Restaurant Nansen kl. 20:00.


Dag 5 (fredag). Hjemrejse

Efter at have sagt farvel til Svalbard bliver du kørt fra hotellet til lufthavnen. Du flyver via Oslo tilbage til København.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseplanen.

Bestil

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
1004-03-201908-03-20194 nætter11.998,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
1004-03-2019411.998,- DKKUdsolgt

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
1004-03-201908-03-20194 nætter10.998,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
1004-03-2019410.998,- DKKUdsolgt
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Fly tur/retur fra København

 • Transfer til/fra lufthavnen på Svalbard

 • Overnatning på Radisson Blu Polar Hotel inkl. morgenmad

 • 3 x 3-retters middag inkl. kaffe

 • Dansk rejseleder

 • Udflugtspakke:

   - Arktisk vildmarksaften i Camp Barentz inkl. let middag og drikkevarer

   - Besøg i en isgrotte

   OBS: Rejsen er med dansk rejseleder, men udflugterne vil være med en lokal engelsktalende guide. 

Mulige tilkøb:

 • Hundeslædetur i Bolterdalen (Se priser for tilkøb under "Bestil")
  Udflugten kan kun tilkøbes på forhånd. Ønsker du at tilkøbe udflugten, så anbefaler vi at gøre det samtidig med din bestilling af rejsen. 

Information omkring fly: 

Fly fra København (kl. 7.10) via Oslo (flyskift) til Longyearbyen (kl. 12.50)
Fly fra Longyearbyen (kl. 12.30) via Oslo (flyskift) til København (kl. 18.40)


Rejsen gennemføres ved minimum 10 deltagere der alle skal være tilmeldt senest 45 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser. Prisen kan ikke kombineres med andre kampagner eller ambassadørrabat. 
Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet da flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.
Rejsen er arrangeret i samarbejde med Travelnorth. Vi gør opmærksom på at vi ikke kan give nordlysgaranti.
Bestiller du online, trækkes depositum med det samme, og restbeløbet betales 2 måneder før afrejse.

Gå til toppen af siden