INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Sommerekspedition med Hurtigruten til Grønland

Majestætiske isbjerge, krystalklare fjorde og prægtige havdyr | August 2023

Rejs med på et eventyrligt ekspeditionskrydstogt, hvor naturens gådefulde fænomener udspiller sig for øjnene af dig. Oplev mægtige Grønland fra søsiden ombord på Hurtigrutens fantastiske skib.

In stock
Travel Code
EX-079-1

Det kan du glæde dig til

“Det eneste vi ved med sikkerhed er, at det der skal ske, sker”. Sådan lyder et kendt østgrønlandsk citat. Og sådan kan man også beskrive et ekspeditions-krydstogt til Grønland, for vi ved ikke med sikkerhed, hvad der kommer til at ske, men vi ved, at vi ikke bliver skuffede. Ombord på Hurtigrutens fortræffelige ekspeditionsskib, MS Maud sejler vi fra Island over Danmarkstrædet, hvor Grønlands imponerende naturscenarier, ishav og særlige folkesamfund venter os. Vi krydser polarcirklen, sejler i Diskobugten, går i land ved byer og i ødemarker og lære om Grønlands økosystem, som på én gang er både robust og skrøbelig. Forbered dig på, at blive bjergtaget igen og igen, og kom hjem med bagagen fuld af ny viden, reflektioners og minder du aldrig glemmer.

Ekspeditioner, hvor naturen bestemmer
På ekspeditionskrydstogter ved man aldrig helt, hvad dagen bringer. Vi befinder os i en del af verdenen, hvor naturen er omskiftelig, hvorfor det kan være svært at planlægge en rute ned i mindste detalje. Men netop det uforudsigelige er selve essensen af ekspeditionens-krydstogter. Dit krydstogt er ikke bare en kopi af sidste uges krydstogt, men i stedet helt unikt og med oplevelser, som ikke nødvendigvis gentager sig nogensinde igen.

Kort

Rejseplan

Dag Sted
1 Ankomst til Reykjavik
2 - 3 Til søs
4 - 6 Sydgrønland - Qaqortoq
7 - 8 Den arktiske Polarcirkel - Sisimiut
9 - 12 Nordgrønland og Diskobugten 
13 Evighedsfjord
14 Nuuk
15 - 17 Sydgrønland - Ivittuut
18 - 19 Til søs
20 Reykjavik

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst og ombordstigning
Efter ankomst til Reykjavik går vi ombord på MS Maud, der er et af Hurtigrutens mindre skibe og bygget til ekspeditioner. Efter indkvartering i din kahyt er der møde med ekspeditionsteamet, velkomstmiddag og afsejling.

Dag 2-3. I vikingernes fodspor over Danmarkstrædet
Vi gør som Erik den Røde og sejler over Danmarkstrædet til Grønland. Det er tid til afslapning og udforskning af skibets stilfulde faciliteter.

Ekspeditionsteamet forklarer protokollen for, hvordan man respektfuldt besøger dyrehabitater og lokalsamfund. I videnskabscentret kan man lære mere om Grønlands geologi og deltage i et af vores borgervidenskabsprogrammer.

Hvis man føler sig aktiv, kan man gå i motionslokalet, eller måske har man bare lyst til at nyde et lækkert måltid i en af skibets tre restauranter.

Dag 4-6. Sydgrønland
I løbet af de næste tre dage udforsker vi Sydgrønland. Vi er kommet til et sted med dramatiske bjerge, krystalblå isbjerge og grønne, kuperede marker. Oplev områdets historie gennem ruiner fra vikingetiden og dyk ned i kulturen ved at tilbringe tid med grønlændere. Måske deltager vi endda i en traditionel, grønlandsk sammenkomst, en kaffemik, hos en lokal familie.

Med et ekspeditionsteam, der vælger de bedste steder at gå i land, er vi i sikre hænder. Måske oplever vi inuit-genstande blandt Qaqortoqs farverige huse eller spejder efter dyreliv fra en båd i Kvanefjorden. Vi ser måske ruinerne af Hvalsey-kirken, der er på UNESCOs verdensarvsliste og er et sted for den sidste dokumenterede begivenhed, der fandt sted under den nordiske bosættelse af Grønland.

Man kan være forvisset om, at uanset hvilke steder, man besøger i Sydgrønland, bliver man belønnet med spændende aktiviteter på nogle af verdens mest fjerntliggende og smukkeste steder.

Inkluderet: Besøg i Qaqortoq

Dag 7-8. Den arktiske Polarcirkel under midnatssolen
Mens vi sejler nordpå, bemærker man, at dagene bliver længere og længere. Når vi krydser Den arktiske Polarcirkel, sejler vi under midnatssolens skær, hvilket betyder dagslys døgnet rundt. Lyset er fantastisk til sommeraktiviteter, og det er også fantastisk til fotografering. Hav kameraet klar til at tage billeder af de funklende isbjerge og isbræer, der er badet i et gyldent skær.

I løbet af de to dage besøger vi Sisimiut, der er Grønlands næststørste by. Der er fantastiske vandrestier, og man kan finde gamle Saqqaq-kunstgenstande på museet. Hvis man leder efter en særlig souvenir, kan man købe et tørklæde, en hue eller et par luffer, der er lavet af qiviut. Stoffet er lavet af uld fra moskusokser og siges at være ti gange varmere end fåreuld. Et andet sted, vi måske får at se, er Maniitsoq, der halvt i spøg er kendt som “Grønlands Venedig” på grund af de naturlige kanaler. Fra de omgivende bjerge kan man opleve en fantastisk udsigt, og man kan måske få øje på flokke af pukkelhvaler fra bredden.

Inkluderet: Besøg i Sisimiut

Dag 9-12. Nordgrønland og Diskobugten
Vi fortsætter nordpå og udforsker dele af Nordgrønland herunder Diskobugten og øen Disko, som lige ud for fastlandets vestkyst. Øen er et paradis for hvalrosser, hvaler og sæler, og takkede basaltbjerge afslører en vulkansk oprindelse.

På sydkyst går vi måske i land ved Qeqertarsuaq, hvor der er mulighed for at vandre til den nærliggende isbræ, Lyngmarksbræen. En anden mulig destination er byen Uummannaq, der er vores rejses nordligste punkt. Her kan man besøge “julemandens sommerresidens“. Græstørvshuset blev bygget til Nissebanden i Grønland og genkendes nok af alle, der har set den elskede julekalender.

Vi sejler måske også i Vaigatsund. Afhængigt af vejret besøger vi Camp Frieda, hvor vi vandrer over tundraen, kommer tæt på en isbræ og lære noget om, hvordan den bevæger sig. Hvis det er muligt, benytter vi ekspeditionsbådene til landgange eller kajakker til tilkøbsture mellem isbjergene.

Vi ser Ilulissat-isfjorden, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Fjorden topper listen over ting, man bør se og lave i Grønland. Nyd isfjordens betagende natur og se den gamle inuit-bosættelse Sermermiut.

Inkluderet: Ilulissat - Vandretur til Isfjorden

Dag 13. Den forførende Evighedsfjord
Skibet har nu kurs sydpå. Vi nyder en udforskerdag i den magiske og uberørte Evighedsfjord i nærheden af Maniitsoq. Vi beslutter på dagen, hvilke spændende, eventyrlige oplevelser vi søger efter.

Evighedsfjorden fodres af en iskappe, der kælver store isbjerge i det 700 meter dybe vand. Fjorden er omgivet af tågeklædte bjerge med smukke, hvide højdedrag, der er præget af krystalblå ishuler.

Her regerer naturen. De eneste bosættelser i dette område er de små fiskerlandsbyer, der klynger sig til bredderne. Som altid holder vi udkig efter arktisk flora og dyreliv – blandt andet hvaler og havfugle.

Dag 14. Nuuk – Grønlands hovedstad
Efter de seneste dages udforskning af fjerntliggende og idylliske landskaber, kommer vi til Grønlands farverige hovedstad, Nuuk. Byen, som har et indbyggertal på blot 18.000, byder på en slående blanding af gamle og nye bygninger. Sammenlign de gamle bygninger – Hans Egedes hus og Vor Frelser Kirke – med den grønlandske parlamentsbygnings yderst moderne arkitektur - så er kontrasterne til at tage at føle på!

Besøg også Nationalmuseet for at se seks qilakitsoq-mummier, der giver fascinerende indsigt i livet her for 500 år siden. Tag med os på en tilkøbsvandretur rundt på Lille Malene-bjerget og udforsk den uberørte, skønne natur rundt om Nuuk.

Dag 15-17. Sydgrønland
Mens vi fortsætter ned til Sydgrønland, er der masser at se undervejs. Hvis vi går i land ved Ivittuut, får vi en spøgelsesby at se. Engang var byen Grønlands sidste vikingebosættelse, men i dag ligger byen i ruiner og minder kun lidt om den mineby, den engang var. Nu er de eneste indbyggere moskusokser. Nyd en guidet vandretur, der er inkluderet i rejsens pris, mellem områdets forladte bygninger og lær noget om den vigtige rolle, byen spillede under Anden Verdenskrig.

Et andet muligt landgangssted er en lille landbrugsbosættelse på kanten af Tunulliarfik-fjorden. Igaliku, der har 60 indbyggere, er en rolig bygd, som kendetegnes af sandstenshuse og marker med græssende får, som vi muligvis besøger på en tilkøbsudflugt til en gård.

Hvis forholdene tillader det, tilbringer vi lidt tid i Prins Christians Sund, hvor ring- og remmesæler hviler på isen, og diverse måger og sorte lomvier svæver ovenfor. Vi får måske endda våge- og pukkelhvaler at se. Hvis havisen forhindrer os i at komme ind i sundet, sejler vi mod forrevne Kap Farvel, der er Grønlands sydligste punkt.

Inkluderet: Landgang i Ivittuut

Dag 18-19. Tid til reflektioner over Grønland
Efter at have udforsket Grønlands nærmest overnaturlige, forrevne skønhed sætter vi kursen mod Island. Vi nyder to dage til søs med at opsummere højdepunkter med ekspeditionsteamet, lærer noget om det grønlandske fjordsystems skrøbelige miljø i videnskabscentret og slapper af.

Ude på dækket ser vi måske havfugle eller hvaler, der ynder at følge efter skibet. Skibets fotograf deler gode råd ud, så man kan fange dyrene i aktion. Man kan endda tælle alle de hvaler, man ser, til vores borgervidenskabsprogram Happywhale.

Du kan også nyde panorama-saunaen og boblebadene på dækket og dine medrejsendes selskab over en drink i Explorer Bar & Lounge.

Dag 20. Reykjavík
Vores ekspeditionskrydstogt til Grønland slutter i fascinerende Reykjavík, hvor oplevelserne står i kø. Tag et dyp i verdens mest berømte geotermiske badested – Den blå Lagune eller besøg Höfdi Huset, hvor Ronald Reagan og Mikhali Gorbatjov i 1986 holdt det topmøde, som var startskuddet til afslutningen på den kolde krig. Du kan også fordybe dig i vikingetiden på et af Reykjaviks spændende museer eller tage på shopping på Laugavegur, hvor smarte boutique ligger side om side med trendy cafeer. Overnatning på hotel nær lufthavnen.

Dag 21. Afrejse
Det nordiske eventyr er ovre for denne gang. Direkte fly tilbage til Danmark.

Livet ombord på MS Maud

MS Maud (Tidligere MS Midnatsol) har fået et navn med lange traditioner både i og uden for Hurtigruten. Skibet er opkaldt efter en af historiens mest berømte polarbåde, Roald Amundsens "Maud" fra 1917. Skibet fik sit navn fra Norges første dronning i moderne tid, der også gav navnet til Hurtigrutens tidligere flagskib, DS dronning Maud fra 1925.

Norges fantastiske natur afspejles i skibets interiør. Komfortable kahytter og suiter har naturlige skandinaviske materialer - granit, eg, birk og uld. Skibets stilfulde og indbydende fællesarealer er fantastiske steder at se verdens smukkeste kyst fra.

Kahytter
Indkvartering sker som udgangspunkt i Polar inside-kahytter med mulighed for opgradering til Artic-Superior-kahytter.

Polar inside
Polar inside-kahytter har bad, toilet, to enkelt senge, hvoraf én kan laves om til en sofa. Kahytten har ingen vindue. Du skal vælge denne kahyt, hvis du hovedsageligt opholder dig i skibets fællesområder og bare skal have et sted at sove. Kahytterne er ca. 10-12 m2.


Artic-Superior-kahytter
Artic-Superior-kahytter har bad, toilet, kaffe/te faciliteter, to enkelt senge, hvoraf én kan laves om til en sofa eller en dobbeltseng. Kahytterne på midterste dæk er på 11-17 m2 og har koøjer med begrænset/ingen udsigt. Kahytterne på øvre dæk er på 10-14 m2 og har koøje. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne både vil tilbringe tid i skibets fælles områder og i din kahyt.

Transport

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider fra København:

København → Keflavik (Reykjavik)   Kl. 12.30 - 13.55

Keflavik (Reykjavik) → København   Kl. 06.20 - 11.30

Forventede flytider fra Billund:

Billund → Keflavik (Reykjavik)   Kl. 12.45 - 13.55

Keflavik (Reykjavik) → Billund   Kl. 16.35 - 21.35

Kampagne - Bestil senest 27. marts 2023

På nuværende tidspunkt kan du bestille denne ekspeditionsrejse til en ekstraordinær god pris!

Normalpris:

Pris pr. person i 2 personers kahyt, Polar Invendigt: 87.198 DKK
Pris pr. person i 2 personers kahyt, Arctic Superior: 92.098 DKK
Pris pr. person i enkeltkahyt, Arctic Superior single: 110.598 DKK

Kampagnepriser og bestilling findes nedenfor.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 30: Startdato 20.07.2023 varighed 20 nætter

Fra 44.998,- DKK
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

  • Direkte fly Danmark - Island t/r
  • Transfer fra lufthavn til skib på ankomstdag
  • 19 overnatninger i valgt kahyt
  • 1 overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad på hotel ved Reykjavik
  • Morgenmad, frokost og aftensmad i Restaurant Aune
  • Drikkevarer til måltiderne (skibets øl, vin og vand)
  • Te og kaffe ombord
  • Gratis Wi-Fi ombord (forbehold for dækning)
  • Genanvendelig vandflaske
  • Engelsktalende ekspeditionsteam ombord
  • Udflugter jf. dagsprogram
  • Foredrag ombord
  • Ekspertfotograf ombord, som rådgiver om fotografering
  • Lån af udstyr/beklædning til aktiviteter

Udforsk Reykjavik
På rejsens næstsidste dag kan du udforske Reykjavik på egen hånd. Ønsker du at have din bagage opbevaret så længe henvises til: https://www.luggagelockers.is/

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

  • Hurtigruten kræver, at alle rejsende på tolv år og derover har fuldført deres primære vaccinationsserie mod COVID-19 med WHO-godkendte vacciner.
  • Der kræves ikke længere en boostervaccination for at gå ombord på Hurtigrutens skibe. Visse lande kan dog kræve en boostervaccine for indrejse. Tjek venligst inden afrejse.

Hvad er en primær vaccinations serie?
Man anses for at have fuldført sin primære vaccinationsserie 14 dage efter at have modtaget sidste dosis af en WHO-godkendt vaccine. Bemærk venligst: En primær vaccinationsserie henviser til det indledende antal krævede doser. Det inkluderer ikke booster-vacciner. For eksempel består den primære serie af Moderna eller Pfizer af to doser.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden