Sommersejlads rundt om Island

Ring af ild og is | Island | Juli og august 2024

Tag på 11 dages ekspeditionssejlads rundt om Island med start og slut i Reykjavík. Oplev den islandske kultur og historie i byerne og nyd naturen med islandske vulkaner, gejsere, gletsjere, bjerge, vandfald og dyreliv.

In stock
Travel Code
EX-093
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Rundrejsen giver jer Islands største oplevelser i én rejse
blue encircled check Få mulighed for at se pukkel- og hvidhvaler på hvalsafari
blue encircled check Hør historier om alfer og episke vikingesagaer
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon10 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Jeres ekspedtionsrejse i Island starter i landets hovedstad, Reykjavik, hvor I får mulighed for at opleve landets kultur. Her får I en smagsprøve på det moderne Island med stilfulde restauranter, små butikker og gallerier samt museer om Islands historie og kultur gennem tiden. På småøer og i kystnære fiskerbyer hører I historier om alfer og episke vikingesagaer.

Oplev Islands virkeligt smukke vulkanlandskaber med aktive vulkaner, gejsere, gletsjere, bjerge og vandfald. I Island kan man opleve hvalsafarier, der ikke overgås mange andre steder i Europa på denne årstid, og se pukkelhvaler og hvidhvaler. Blandt fuglelivet spejder I blandt andet efter atlantiske søpapegøjer.

Kort

down v arrow

Kort ex-093

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Reykjavík
2 Snæfellsnes-halvøen
3 Patreksfjörður 
4 Den nordvestlige region
5 Djúpavíks gamle fabrik
6 Fra Eyjafjörður til Akureyri
7 Grímseys søpapegøjer
8 Hvalsafari i Húsavík
9 Vandretur i Bakkagerði
10 Heimaeys eksplosive fortid
11 Reykjavík og videre derfra

Dagsprogram

down v arrow
Dag 1 - Slap af i Reykjavík
Jeres islandske ekspeditionskrydstogt begynder i Reykjavík, der er en by fuld af kunst, kultur og historie. Besøg Laugavegur, hovedstrøget, og gå en tur til den imponerende katedral Hallgrímskirkja. Udforsk gallerierne og museerne, der ligger spredt i byen.

Når I er kommet ombord på M/S Maud, der er et mindre skib, der er bygget til personlig udforskning, er der tid til at komme på plads, møde ekspeditionsteamet og nyde en afslappet velkomstmiddag.

Med så meget at udforske er det en god idé at komme i god tid for at deltage i et af programmerne inden sejladsen og udforske Den gyldne Cirkel og Islands seværdigheder.

Dag 2 - Snæfellsnes-halvøen
Det føles som om, tiden er gået i stå i Stykkishólmur, der er en lille fiskerby i Breiðafjörður-bugten, hvor farverige huse står i kontrast til bjergene i baggrunden.

I nærheden finder man Snæfellsjökull Nationalpark med den fantastiske, isdækkede Sn’fellsjækull-vulkan på halvøens vestlige spids. Den kaldes “Lille Island” på grund af dens rige vulkanlandskaber.

Ved nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og basaltklipperne ved Lóndrangar. Eller prøv at køre i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-gletsjeren eller tag på en guidet vandretur på kysten med en tur til en gletsjerhule.

Inkluderet: Nyd en underholdende optræden med sang, historier og comedy fra en lokal islandsk kunstner.

Dag 3 - Smukke Patreksfjörður
Besøg en betagende strand og vandfald og tag på fuglesafari.

Patreksfjörður er uforglemmelig smuk. Her lærer I noget om fiskeritraditioner i Europas vestligste by. Man kan nyde et dyp i byens udendørs pool med smuk fjordudsigt.

Udforsk det omkringliggende område på en vandretur gennem fjordene eller besøg Rauðasandur-stranden for at se sæler. Man kan også deltage i en tur til Dynjandi-vandfaldene – seks vandfald, der tilsammen udgør Vestfjordenes største og mest spektakulære vandfald.

Fugleentusiaster må ikke gå glip af et besøg til Látrabjarg, hvor søpapegøjer, suler, lomvier og alke lever på Europas største fugleklippe.

Dag 4 - Den nordvestlige region
Udforsk det nordvestlige Island i ekspeditionsstil.

En af de bedste ting ved ekspeditionssejlads er følelsen af frihed. Planen er at tilbringe dagen i Islands nordvestlige region, men da forholdene kan variere, vides det ikke præcis, hvad der kan forventes før på selve dagen. Men stol på, at kaptajnen og ekspeditionsteamet finder de bedste muligheder for eventyrlige oplevelser.

I tager måske på land i skibets små ekspeditionsbåde for at vandre, svømme eller rydde op på stranden. Eller måske sættes skibets kajakker i vandet for at udforske en smuk bugt. Vær klar til lidt af hvert!

Man kan også overvære ekspeditionsteamets foredrag, besøge videnskabscentret, få tip fra skibets professionelle fotografer eller synke ned i et boblebad.

Dag 5 - Djúpavíks gamle fabrik
Udforsk en spøgelsesagtig fabrik og gå en tur med magiske omgivelser. Den fjerntliggende landsby Djúpavík i udkanten af ​​Vestfjordene har en sælsom charme. En stor, forladt sildefabrik står i kontrast til fantastiske, landlige omgivelser, og en guidet tur i den gamle bygning afslører alt. Indenfor ruster enorme maskiner stille og roligt væk, og arbejdernes værktøj ligger uberørt på arbejdsborde.

Udforsk de magiske omgivelser til fods eller tag på en kort, oplivende vandretur til vandfaldet lige oven for den gamle fabrik. Ser man ned på kysten, kan man se et gammelt, rustent skib fra en tidligere æra. Det er virkelig et sted med kontraster.

Dag 6 - Fra Eyjafjörður til Akureyri
I sejler i Eyjafjörður, der er Islands længste fjord, til Akureyri, der er Islands næststørste by. Det er et fremragende område at se pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner og marsvin.

Gå en tur rundt i Akureyris spændende gader med charmerende, farverige huse. Udforsk Akureyri og se månelignende vulkanlandskaber. Man kan lære noget om byens historie på Akureyri Museum og på Arctic – Norðurslóð – et museum, der er dedikeret til Islands bosættelse, kultur og livet i nord.

Længere væk kan man besøge det maleriske Goðafoss – “Gudernes Vandfald” – hvor det turkisblå hav slår mod de sorte klipper. Spejd efter edderfugle og strømænd (andefugleart) ved Mývatn, der er et af Islands mest aktive vulkanområder.

Dag 7 - Grímseys søpapegøjer
Kryds Den arktiske Polarcirkel og se søpapegøjer.

Grímsey er gennemsyret af folklore, inklusive historier om Islands første bosætter, Grímur. Den fjerntliggende og vindblæste ø med 60 indbyggere er associeret med sine søpapegøjekolonier.

Men Grímsey er højst sandsynligt bedst kendt for sin beliggenhed tæt på Den arktiske Polarcirkel. Resten af Island ligger syd for Polarcirklen. Man kan krydse linjen og hoppe over til Arktis og tilbage!

Tag på vandretur til “Orbis et Globus”-skulpturen, der er en kæmpe betonskulptur, der flyttes hvert år i takt med Den arktiske Polarcirkels bevægelse mod nord. Inden 2050 vil Grímsey faktisk ligge syd for Arktis!

Dag 8 - Hvalsafari i Húsavík
I udforsker Húsavúk, der er en fascinerende lille by og et af de bedste steder i verden at se hvaler.

Húsavík har udsigt over Skjálfandi-bugten, der nyder godt af besøg fra pukkelhvaler og vågehvaler samt hvidnæsede delfiner, marsvin og endda den sky blåhval. Lær mere om dem på Húsavíks Hvalmuseum.

Man kan også nyde det geotermiske vand ved Geosea, der har udsigt over Skjálfandi-bugten, og få en forfriskende øl på det lokale mikrobryggeri.

Dag 9 - Vandretur i Bakkagerði
Jeres islandske krydstogt fortsætter til Bakkagerði, der er en lille bosættelse lidt uden for alfarvej. Ifølge folkloren er Bakkagerði beboet af landånder eller alfer, der også kaldes huldufólk, der betyder “det skjulte folk”.

Et populært vandreområde, hvor man kan gå gennem frodige, grønne dale og fantastiske landskaber blandt farverige ryolitklipper. På kystklipperne lever stormfugle, rider, edderfugle og søpapegøjer. Vi besøger måske også søpapegøjekolonien på Hafnarhólmi, der er en sand perle for naturelskere og dyrelivsfotografer.

Dag 10 - Heimaeys eksplosive fortid
Oplev byen, der trodsede en vulkan: Heimaey er den eneste beboede af Vestmannaøerne, der ligger ud for Islands sydkyst. Den har en fascinerende historie og har stadig ar efter et kraftigt vulkanudbrud i 1973, der nær ødelagde øen.

Besøg Eldheimar, der er et museum, der udstiller en udgravet bolig, der er frosset i tid, og lær noget om udbruddet og dets eftervirkninger. Eller tag på en vandretur for at finde søpapegøjer på Stórhöfði, hvor cirka otte millioner yngler hver sommer. Glem ikke at bestige Eldfell. Fra vulkanens top er der en fantastisk udsigt over byen nedenfor.

Dag 11 - Reykjavík og videre derfra
Jeres ekspeditionskrydstogt i Island slutter i fascinerende Reykjavík. Nu er der en fantastisk chance for at se de steder, man gik glip af, da man ankom.

Slap af med venner i en “heittur pottur”, geotermisk vand, der er en del af den islandske kultur. Inden hjemrejsen kan man besøge Islands mest berømte geotermiske badested – Den blå Lagune – der er et af verdens sande naturvidundere. Her kan man opleve blandingen af silica (siliciumdioxid), alger og mineraler i det geotermiske vand.

Program efter sejladsen:
Man kan også deltage i et program efter sejladsen og udforske Islands smukke sydkyst med vandfald, sorte sandstrande, geotermiske kilder og majestætiske bjerge.

Livet ombord på MS Maud

down v arrow

MS Maud (Tidligere M/S Midnatsol) er opkaldt efter et af de mest berømte polarfartøjer nogensinde, Roald Amundsens Maud fra 1917. Det oprindelige Maud fik sit navn fra det moderne Norges første dronning. Hun havde også en navnesøster, nemlig Hurtigruten Expeditions' flagskib fra 1925, D/S Dronning Maud. I dag er M/S Maud udstyret med avanceret teknologi, der gør hende usædvanligt velegnet til ekspeditionskrydstogter i Norge og ved De Britiske Øer.

Skibets lyse indretning er i klassisk art deco-stil. Farverne er inspireret af midnatssolen, så du kan slappe af i varme nuancer hver dag, året rundt. Komfortable kahytter og suiter har naturlige skandinaviske materialer - granit, eg, birk og uld. Skibets stilfulde og indbydende fællesarealer er fantastiske steder at se verdens smukkeste kyst fra.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

 • 6. august 2024

Prisen inkluderer:

 • Ophold i kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer på Restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm er inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord
 • Internetadgang ombord
 • Genanvendelig vandflaske
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og leder aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • Dybdegående foredrag og diskussioner, der holdes af ekspeditionsteamets eksperter
 • Fuld benyttelse af skibets videnskabscenter, et omfattende bibliotek og avanceret biologisk og geologisk udstyr
 • Borgervidenskabsprogram, hvor man kan hjælpe med igangværende, videnskabelig forskning
 • Tips og teknikker fra skibets professionelle fotograf til at fange landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna og inden- og udendørs motionsområde
 • Guidede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

  Ikke inkluderet

  • Internationale flyrejser
  • Rejse- samt afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
  • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

   Bemærkninger:
   Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

   Krav for deltagelse i rejsen:

   Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

   *) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

   Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

   Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

   Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

   Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

   Hurtigrutens fleksible prissystem:
   De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

   Særlige betalingsvilkår:
   Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

   For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

   Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

   Gå til toppen af siden