INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Specialsejlads langs Norges kyst

Tag på ekspeditionssejlads med nordlysgaranti

Tag med på en helt unik nordlysrejse langs Norges kyst med få stop og masser af tid til at udforske havnene undervejs. Rejsen byder på høje fjelde, dybe fjorde, hyggelige havnebyer og nordlysgaranti. 

In stock
Travel Code
EX-050

Det kan du glæde dig til

Tag med på en specialsejlads med Hurtigruten langs verdens smukkeste kyststrækning, hvor du på en unik 12 dages rejse jagter nordlyset. Rejsen er en helt speciel udgave af Hurtigrutens klassiske 12-dages rejse langs Norges kyst, fra Bergen til Kirkenes og retur til Bergen igen. Turen her har færre stops end den klassiske 12-dages rejse, men til gengæld er hvert enkelt stop længere. Dette betyder, at du har endnu bedre tid til at gå på opdagelse i de hyggelige havnebyer og tilkøbe spændende udflugter, der tager dig dybt ind i de forskellige områders historie, natur og kultur.

Når du ikke har travlt med at udforske havnebyer, spejde efter nordlys på dækket eller er på udflugter på land, kan du nyde tiden ombord på ekspeditionsskibet. Skibet byder på dejlige fællesområder, fitnessrum og lækker jacuzzi. Der vil også jævnligt være sæsonbestemte aktiviteter ombord, og skibets ekspeditionsteam er flittige til at afholde faglige foredrag undervejs.

Du rejser i vinterhalvåret, som er det perfekte tidspunkt til at opleve nordlyset på. Vi sejler under det såkaldte nordlysbælte, der dækker en stor del af den norske kyst, og særligt nord for Polarcirklen (som du krydser hele to gange), er chancerne for at se det fabelagtige naturfænomen store. Faktisk er der så stor sandsynlighed for, at du vil komme til at se det grønne lys danse i bølgende koreografier henover nattehimlen, at der på denne rejse er nordlysgaranti! Nordlyset bliver dog ikke det eneste, der kommer til at tage pusten fra dig - enorme fjelde, magiske fjorde og charmerende småbyer venter næsten overalt og giver dig minder for livet.


 

Rejseplan

Dag Sted
1 Bergen
2 Molde og Kristianssund
3 Trondheim
4 Bodø
5 Tromsø
6 Honningsvåg
7 Kirkenes og Vardø
8 Hammerfest
9 Svolvær
10 Brønnøysund
11 Ålesund
12 Bergen

Kort

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser. Vi tager forbehold for ændringer i ruteplanen.

Dagsprogram

Dag 1. Bergen

Efter ankomst til Bergen om formiddagen er der masser af mulighed for at gå på opdagelse i den dejlige havneby, inden skibet stævner ud om aftenen. Udforsk den historiske indgangsport til fjordene med et besøg på Bryggen, hvor de farverige bygninger fra 1300-tallet har sikret området en plads på UNESCOs verdensarvsliste. Du kan også gå en tur i de brostensbelagte gader, spise på en lækker café eller besøge det berømte fiskemarked. Mulighederne er mange. Skibet stævner ud fra havnen i Bergen om aftenen.

Dag 2. Molde og Kristiansund

På den første dag til vands går turen forbi både Molde og Kristianssund. Molde er på grund af sine smukke parker og haver bedre kendt som Rosernes By. Du kan også nyde det imponerende "Molde panoramaet" med udsigt til 222 fjeldtinder på den anden side af fjorden. Om aftenen lægger vi til ved Kristiansund, hvor du kan gå tur i de hyggelige gader og nyde det farverige havneområde.

Dag 3. Trondheim

I dag gør vi stop ved et magisk, middelalderligt og moderne sted - nemlig Trondheim. Byen der blev grundlagt i 997, tjente tidligere som Norges hovedstad. I dag er byen en unik blanding af det fortidige og det moderne, og særligt den enorme Nidarosdomen, Norges eneste gotiske katedral, er et besøg værd. 

Anbefalet udflugt (tilkøb):

3B  Trondheim med Nidarosdomen Pris DKK 759,-

Dag 4. Bodø

Vi krydser Polarcirklen, og markerer overgangen med et sjovt, arktisk ritual på dækket. Vi er nu nærmere Arktis, og mulighederne for at se nordlys er nu forøget betydeligt. Vi sejler langs den smukke Helgelandskyst til Bodø, lige mellem Polarcirklen og Lofoten. Her kan du opleve verdens kraftigste malstrøm fra en lille båd, se store havørne og forhåbentlig opleve nordlyset. 

Anbefalet udflugt (tilkøb):

4C  Oplev Bodø og Saltstraumen Pris DKK 828,-

Dag 5. Tromsø

I dag når vi til den arktiske udforskningshovedstad Tromsø, hvor vi tilbringer det meste af dagen. Her kan du gå på opdagelse i den smukke bymidte eller besøge den fantastiske Ishavskatedral med sin karakteristiske form og farverige mosaikruder. Om vinteren kan du desuden fuldende opholdet I Tromsø med en spændende hundeslædetur over det frosne landskab, med smukke udsigter over de snedækkede sletter. Det eneste lys i polarnatten kommer fra pandelamper, stjernerne på himlen og - hvis vi er heldige - fra det magiske nordlys.

Anbefalet udflugt (tilkøb):

5B  Hundeslædekørsel Pris DKK 2150,-

Dag 6. Honningsvåg

I dag når vi til Honningsvåg, der er indgangen til Nordkap - et af de nordligste steder på Europas fastland. Landskaberne her er storslåede, og det er en oplevelse uden lige at stå på kanten af klipperne ved det ikoniske globus-monument og kigge ud over havet og ikke mindst efter nordlyset. Her er du vitterligt på kanten af verden.

Anbefalet udflugt (tilkøb):

6A  Nordkap Pris DKK 1358,-

Dag 7. Kirkenes og Vardø

Vi ankommer til vores vendepunkt, Kirkenes, om morgenen, og grænsen til Rusland er kun få kilometer væk. Det er ikke svært at få øje på Ruslands indflydelse på byen, og vejskilte er at finde både med norsk og russisk tekst. Det er muligt at besøge den russiske grænse med bus. Kirkenes har en helt utrolig historie, og særligt tiden under krigen har sat sit aftryk på den nordliggende by. Den bemærkelsesværdige historie og kulturarv kan du undersøge nærmere på nogle af de mange fascinerende, små museer i byen. Det er også her du kan stifte bekendtskab med de gigantiske kongekrabber, der er en vaskeægte delikatesse. Du kan også deltage i et hav af sjove vinteraktiviteter, som f.eks sneskovandring, snescootertur eller et besøg til byens iglohotel, der er et eventyrligt univers af is. Vi sejler fra Kirkenes og påbegynder sejladsen mod Bergen igen. Sent om eftermiddagen når vi Vardø, hvor der er tid til at gå på opdagelse i byens gader.

Anbefalet udflugt (tilkøb):

7D  Kirkenes iglohotel Pris DKK 941,-

Dag 8. Hammerfest

Om formiddagen ankommer vi til Hammerfest, der er bedre kendt som verdens nordligste by. Trods den faktuelle fejl i tilnavnet, har det dog hængt ved. Den arktiske by er fuld af liv, og trods vilde snefald om vinteren, har byen ikke permafrost. Hammerfest er en gammel fiskerby, og du kan få yderligere indsigt i byens fanger- og fiskekultur, krigshistorie og den samiske kultur på en guidet udflugt. Den nordlige placering betyder også komplet mørke, og derfor fantatiske chancer for at se nordlyset. Husk derfor at kigge mod himlen, både i Hammerfest og når du ombord på Hurtigrutens skib sejler sydpå mod Bergen igen.

Anbefalet udflugt (tilkøb):

8B  Verdens nordligste by Hammerfest Pris DKK 689,-

Dag 9. Svolvær

Kursen er sat mod syd, og du er nået til Svolvær - hjertet af Lofoten. Øgrupperne Lofoten og Vesterålen har nogle af Norges mest betagende landskaber, og du er lige midt i hele herligheden her. Det meste af dagen tilbringes her, hvor der er et hav af aktivitetsmuligheder. Du kan f.eks. ride på hesteryg under nordlysets skær eller tage med på en guidet vandretur i fiskerbyen. Det er sidste dag nord for Polarcirklen, så det er med at holde udkig efter nordlyset.

Anbefalet udflugt (tilkøb):

9F  Oplev en fiskerby - Svolvær Pris DKK 731,-

Dag 10. Brønnøysund

Vi når Brønnøysund om formiddagen, der er en charmerende lille by med en hyggelig hovedgade og en fin lystbådehavn. Du kan tage på tur til Norsk Havbrukssenter, hvor det er muligt at smage på fersk laks og få en informativ rundvisning.

Dag 11. Ålesund

Du er nu nået til Jugendstil-byen Ålesund, der blev genopbygget i netop denne stil i 1904 efter en omfattende brand. Det meste af skønheden fra genopbygningen er bevaret, og hvis du kigger op når du går rundt i byen, fortrylles du af de afrundede tårne, bugtede linjer og finurlige udsmykninger. Med en placering ved Geirangerfjordens udmunding ligner byen desuden en by taget ud af et eventyr.

Dag 12. Bergen

Skibet kommer i havn i Bergen om formiddagen, og der er tid til at snuse det sidste af byen til sig. Mærk Bergens karakter, charme og historie på en lille byvandring, eller slå et smut forbi Bryggen-havnekvarteret, inden turen går mod lufthavnen. Du flyver direkte hjem til Danmark. 

Skib og kahytter

På denne rejse indkvarteres du ombord på Hurtigrutens ekspeditionsskib MS Trollfjord. Det kræver et spektakulært skib, hvis det skal døbes efter Trollfjorden, som er helt unik. MS Trollfjord er en af Hurtigrutens moderne klassikere, og skibet vandt også en ShpPax Award i 2003 for design og fællesarealer. Ombord vil der være et ekspeditionsteam, som tager dig med på en mere aktiv rejse, hvor de sørger for foredrag og aktiviteter undervejs. Ombord lægges der vægt på afslapning og opdagelse, og skibet har et stort udvalg af spændende udflugter. 

Alle kahytterne er uspecificerede Basic, hvilket betyder, at kahytsnummer først tildeles ombord på skibet, og Ruby Rejser derfor ingen indflydelse har på placeringen af kahytterne. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper. 

 • Indvendig kahyt
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer. 
 • Udvendig kahyt (evt. med begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har en form for vindue - f.eks. et koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af en redningsbåd eller lignende, der skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.
 • Arctic superior udvendig kahyt med enkeltsenge
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er enkeltsenge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen i de lyse timer, men også gerne vil nyde at opholde dig i kahytten. 

 Læs mere om skibet og kahytterne her. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 3: Startdato 16.01.2021 varighed 11 nætter

Fra 11.998,- DKK

Uge 8: Startdato 18.02.2021 varighed 11 nætter

Fra 12.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse tur/retur fra valgte lufthavn (se mulige lufthavne og eventuelle tillæg under ”Bestil”)
 • Transfer til/fra lufthavn og skib,
 • 12 dages sejlads ombord på ekspeditionsskib
 • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Sæsonbestemte aktiviteter ombord på skibet afhængig af sejladsen

Ikke inkluderet i prisen:

 • Rejse- afbestillingsforsikring (muligt tilkøb)
 • Drikkevarer
 • Tilvalgsudflugter (muligt tilkøb)

Bemærkninger:

Deltagerantal er minimum 10 personer, der alle skal være tilmeldt senest 45 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vi tager forbehold for ændringer i rejseprogrammet, fordi flere af aktiviteterne er vejrmæssigt afhængige.

Kan ikke kombineres med andre tilbud/kampagner, og Hurtigrutens ambassadør/stamkunderabatten kan ikke bruges ved Ruby Rejsers grupperejser. 

Gå til toppen af siden