Bestil

Spitsbergen, Jan Mayen, Grønland, Island

Udforskning af de arktiske øer (vestgående) | Juli 2024

Oplev maleriske fjorde, majestætiske gletsjere, bjergtoppe og spændende dyreliv på en overvældende ekspedition til højarktiske øer. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå.

In stock
Travel Code
EX-071
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkChance for at se isbjørne, hvaler, hvalrosser og Svalbard-rensdyr
blue encircled checkOplev den isolerede arktiske ø med en aktiv vulkan, Jan Mayen
blue encircled checkBesøg Islands mest berømte geotermiske spa, Den Blå Lagune
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon14 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Verdens nordligst beliggende by

Din ekspedition starter i Longyearbyen, byen på toppen af verden. Få en smag på, hvordan det føles at leve så langt nordpå, når du møder de ukuelige indbyggere i denne unikke bosættelse. Herfra nyder vi det imponerende landskab i Spitsbergens nordvestlige nationalpark. Udforsk maleriske fjorde, stejle bjerge og smukke øer ud for kysten, mens du kigger efter vilde dyr i landskabet.

En afsides vulkan

Jan Mayen er Norges mest isolerede ø, og Beerenberg, der dominerer himlen med sin højde på 2276 meter, er verdens mest nordlige, aktive vulkan. Besøg på Jan Mayen er sjældne på grund af det ofte uregerlige hav og vejr, og vi er nogle af de få, der forsøger landgange. Herfra sætter vi kursen mod Akureyri, Islands livfulde, “nordlige hovedstad”.

Ild- og islandet

Opdag Grimsey, hjem for store kolonier af atlantiske søpapegøjer. Du vil nyde det langsomme liv i fjerntliggende fiskerbyer som Patreksfjördur og Stykkishólmur, inden vi udforsker deres natursmukke omgivelser. Din rejse slutter herefter i livlige Reykjavik, hvor du kun vil være et par timer væk fra Islands berømte laguner, gejsere, varme kilder og vandfald.

Kort

down v arrow

Rejseplan

down v arrow

Dag Sted
1 Oslo/Longyearbyen
2 Longyearbyen
3-6 Svalbards nordvestlige nationalpark
7 Til søs
8 Øen Jan Mayen
9 Videre til Grønland
10-12 Grønlands fjordsystem ved Scoresbysund
13 Til søs
14 Snæfellsnes-halvøen
15 Reykjavik og videre derfra

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Fra 59 ºN til 78 ºN

Din rejse starter med en flyvetur fra Oslo, Norges hovedstad ved fjorden, omgivet af skovklædte fjelde og søer. I denne grønne by kan du opleve både en blomstrende kunstscene, moderne skønhed og kulinariske fornøjelser. Brug busserne, togene og sporvognene, mens du er her! Du kan endda se Oslo på en bycykel og selv køre rundt og beundre de fine bygninger af verdenskendte arkitekter.

Indsnus historien om den norske polarforskning på Fram-museet, som har mange udstillinger, og prøv at gå ombord på et polarskib. Når du har brug for at hvile dig, finder du masser af muligheder for at nyde de traditionelle, norske retter eller det nye, nordiske køkken. Vælg mellem hyggelige caféer, hippe kaffebarer, fine og moderne spisesteder, pølsevogne og måske endda et mikrobryggeri.

Oslo ligger omgivet af natur og byder på et væld af aktiviteter. Hvis du har tid, kan du eventuelt gå en tur i de skovklædte fjelde, som indrammer byen. Eller du kan blot bruge den tid, du har, til at slappe af i en af de mange parker, inden din flyvetur til Longyearbyen på Svalbard.

Dag 2. Levende grænseby i det højarktiske

Efter en overnatning på dit hotel har du mulighed for at udforske den farverige udpost Longyearbyen på egen hånd, inden du går ombord på skibet om eftermiddagen. Longyearbyen er en lille by på øen Spitsbergen med 2000 indbyggere - og flere snescootere end der er indbyggere. Her må du ikke gå glip af at gå op til kirken, der er blot et par minutter væk. Måske møder du Svalbard-rensdyrene, der ofte går rundt i byen og passer sig selv. Gå en tur på hovedgaden, mens du beundrer de farverige bygninger og udvælger souvenirs og gaver fra butikkerne i verdens nordligst beliggende by. Der lever isbjørne uden for Longyearbyen, og selvom det er sjældent at se en i selve byen, skal du holde øje med kunst inspireret af disse ikoniske isbjørne.

Inden du går ind i de fleste offentlige bygninger, skal du huske at tage dine sko af! Det er en skik, der opstod i minedagene for at forhindre folk i at slæbe kulstøv med indenfor og er blot en af måderne, hvorpå byens minedrift fortsætter med at påvirke dens kultur. 

Når du er kommet ombord på skibet, kan du hente din gratis ekspeditionsjakke, finde din kahyt og deltage i en obligatorisk sikkerhedsøvelse. Vi begiver os herefter ud på vores opdagelsesrejse.

Dag 3-6. På udkig efter isbjørne på Svalbard

Vi efterlader denne lille civilisation og vil nu gå i gang med at udforske. Spitsbergens nordvestlige nationalpark er ren uberørt og vild arktisk skønhed i al sin pragt. Det er en vildmark af stejle bjerge, nøgne gletsjere og stille, smukke øer ud for kysten. Det er også et af de sjældne steder i verden, hvor naturlig skønhed og fascinerende historie går hånd i hånd. Her vil du finde en del grave, spækovne og andre levn fra Svalbards første opdagelsesrejsende.

Vejr- og havforholdene vil bestemme, hvilke områder vi vil prøve at besøge. Kongsfjorden er en af de smukkeste fjordområder på Spitsbergen, med en panoramisk kystudsigt og frodig, alpin tundra. Mellem de dramatiske bjergformationer kan man få øje på gletsjere, der kælver isbjerge i havet. Vi lægger måske også til ved Ny-Ålesund, en tidligere mineby, der er rig på kultur, og nu omdannet til et internationalt videnskabscentrum. Med en malerisk blanding af gamle og nye bygninger kan du finde en del forskningsstationer fra forskellige lande dedikeret til studier af glaciologi, vilde dyr og klimaforandringer.

Det nordvestlige hjørne af Spitsbergen er et fantastisk sted for fugleentusiaster i sommermånederne. Du kan også holde udkig efter vilde dyr, herunder hvaler, remmesæler, hvalrosser, Svalbard-rensdyr og selveste “kongen af Arktis”, den kæmpe isbjørn. Det imponerende terræn i dette område gør det velegnet til friluftseventyr. Vi vil forsøge benytte alle de muligheder, vi kan. Aktiviteterne kan omfatte brug af vores ekspeditionsbåde til at komme i land for at vandre, deltagelse i strandoprydning eller at vi sætter vores kajakker i havet.

Dag 7. En afslappende dag til søs

Nyd en afslappende dag til søs med foredrag ombord, mens vi sætter kurs mod Jan Mayen. Tag en tur forbi videnskabscentret, og find ud af mere om de steder, du udforsker. Det har det nyeste, videnskabelige udstyr og et omfattende bibliotek, der giver dig større viden om Svalbards topografi, historie og dyreliv. Gå endelig ikke glip af de fascinerende foredrag, der holdes af medlemmer af ekspeditionsteamet. De vil opsummere din ekspedition indtil nu, dele deres viden om regionen med dig og forberede dig på de kommende eventyr.

Dag 8. Den isolerede arktiske ø med en aktiv vulkan

I midten af Norskehavet ligger Jan Mayen indhyllet i tåge. Det er en snedækket bjergrig ø oversået med frodig mos og lav, der næsten ser ud til at lyse grønt mod den sorte klippe. Denne vulkanø ligger omtrent så fjernt, som du kan komme. Det er en uberørt vildmark med en surrealistisk atmosfære og ingen permanente indbyggere, hvilket gør det til en uforglemmelig del af dit arktiske eventyr.

Jan Mayen har to hovedområder. Den nordlige del er domineret af Beerenberg, den nordligst beliggende, aktive vulkanø på Jorden. Den er mest dækket af is og var sidst i udbrud i 1985. Den sydlige del er mere flad og uden is, med en vejrstation, der huser 30 personer om sommeren, som alle sammen arbejder for det norske meteorologiske institut eller Norges væbnede styrker. Området er udpeget som et vigtigt fugleområde, og et stort antal havfugle søger til de stejle klipper og skråninger for at yngle. Jan Mayen er ikke kun en førsteklasses destination for fugleentusiaster, havet omkring øen er også rigt på liv. Hvis vejret er roligt, kan du måske få øje på en række hvalarter i nærheden, eller endda sæler, der holder en festmiddag i disse rige fiskeområder.

Det er ekstremt sjældent, der kommer rejsende til Jan Mayen, og HX Hurtigruten er nogle af de få, der forsøger landgange på denne arktiske ø. Hvis det lykkes for os, vil du sætte foden på Jordens mest fjerntliggende steder og opleve landskaber, som ses af meget få mennesker. Du vil også mærke den følelse af ​​fred, der kommer af at være omgivet af en sådan uberørt natur.

Dag 9. Videre til Grønland

Vi har set det spektakulære, arktiske dyreliv og landskaber og er nysgerrige efter at lære mere. Besøg ekspeditionsteamet i videnskabscentret og find ud af, hvad der venter os i Østgrønland og Nordisland.
En dag til søs er ideel til at sortere sine billeder og få gode råd fra skibets fotograf, mens vi sejler til Scoresbysund.

Dag 10-12. Grønlands fjordsystem ved Scoresbysund

Med betagende hvide og blå isbjerge, spejllignende farvande og høje fjelde er landskabet i verdens største fjord simpelthen spektakulært.
Scoresbysunds stejle tinder, åbne have og isfri vintre er et paradis for Grønlands ikoniske dyreliv. Spejd efter moskusokser, polarræve, sneharer, hvaler og sæler.
Fugle som søkonger, atlantiske søpapegøjer, fulmarer, sneugler, grønlandske jagtfalke og svartbage trives også her.

Vi får det bedste ud af forholdene, idet vi sikrer at få så mange landgange, naturvandreture, kajakture og fugleobservationer med som muligt.

Dag 13. En afslappende dag til søs

Dage til søs er en mulighed for at komme ned i gear. Læn dig tilbage i den panoramiske Explorer Lounge med en drink i hånden, mens du nyder udsigten. Du kan også få endnu dybere afslapning, sætte dig i et boblebad og opsummere de ting, som er sket indtil videre på rejsen, med dine medrejsende. Hvis du hellere vil træne og svede, så tag et smut forbi motionscentret på dæk 7. Det er udstyret med store vinduer, så du kan træne uden at gå glip af nogle af de fantastiske naturscenerier udenfor.

Dag 14. Snøfellsnes-halvøen

Det føles som om, tiden er gået i stå i Stykkishólmur, der er en lille fiskerby i Breiðafjörður-bugten, hvor farverige huse står i kontrast til bjergene i baggrunden.
I nærheden finder man Snæfellsjökull National Park (Þjóðgarðurinn Snæfellsjökull), med den fantastiske, isdækkede Snæfellsjökull-vulkan på halvøens vestlige spids. Den kaldes lille Island på grund af dens rige vulkanlandskaber.

Ved nationalparken kan man besøge Djúpalónssandurs sorte sandstrand og basaltklipperne ved Lóndrangar. Eller prøv at køre i en snowcat til toppen af Snæfellsjökull-gletsjeren eller tag på en guidet vandretur på kysten med en tur til en gletsjerhule.

Dag 15. Slutningen på eventyret

Vores arktiske ekspeditionskrydstogt slutter i Reykjavík, der er en by fuld af kunst, kultur og historie. I bycentrum kan man spadsere en tur på Laugavegur, hovedstrøget, og til den imponerende Hallgrimskirkja. Besøg byens gallerier og museer.

Inden hjemrejsen kan man besøge Islands mest berømte geotermiske spa, Den blå Lagune, og opleve blandingen af silica (siliciumdioxid), alger og mineraler i det varme vand.
Efter sejladsen kan man deltage i et tilkøbsprogram for at udforske Islands smukke sydkyst med vandfald, sorte sandstrande, geotermiske kilder og majestætiske bjerge.

Livet ombord MS Fram

down v arrow

På denne rejse sejler du med MS Fram , som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

 • 18. juli 2024

Prisen inkluderer:

 • Fly på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen
 • Overnatning i Longyearbyen før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad og frokost
 • Al transport i Longyearbyen inklusive en udflugt før ekspeditionskrydstogtet
 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand)
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Drikkevarer hele dagen og aftenen (Sodavand, øl, vin og spiritus) - Gælder kun for sejlads efter d.20 oktober 2024
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter
 • Aktiviteter ombord
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

Ikke inkluderet:

 • Internationale flyrejser der ikke er nævnt ovenfor
 • Rejse- samt afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden