Bestil

Svalbard rundt – i isbjørnenes rige

Smukke Svalbard | Rejs juni-juli 2024

Tag med på en uforglemmelig rejse rundt om Svalbards hovedø i den arktiske højsommer. Gå på opdagelse i Europas største arktiske vildmark, imens du spejder efter den mægtige isbjørn. 

In stock
Travel Code
EX-013
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev Europas største arktiske vildmark
blue encircled check Chance for at se isbjørne, hvalrosser, sæler og polarræve
blue encircled check Udflugt i Longyearbyen og dens sprudlende kulturliv
calendar icon9 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra Oslo
clock icon9 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Svalbard er et geologisk mekka, hvor du udforsker de arktiske landskaber, kælvende gletsjere og fuglefjelde. Der er 24 timers dagslys og mulighed for at se midnatssolen. Vegetationen er sparsom og max 10 cm høj, men der er masser af farverige alpine blomster. Dyrelivet er unikt, og der er chance for at se hvaler, rener, polarræve, søpapegøjer, mv. På rejsen kommer du tæt på dyrelivet, besøger nationalparker, smukke fjorde og gigantiske gletsjere. Selv om antallet af fuglearter ikke overstiger 30, så er der et rigt fugleliv. Du kan se arter som auk, lomvier, sorte lomvier, rider, mallemukker og glaucous. Måske du også oplever en isbjørn, hvalrosser, sæler og polarræve. 

Kort

down v arrow

Spitsbergen rundt - I isbjørnenes rige

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted Overnatning
1 Oslo/Longyearbyen Hotel i Longyearbyen
2 Longyearbyen På skib
3-5 Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark På skib
6-7 Øst-Svalbard Naturreservat På skib
8 Syd-Spitsbergen Nationalpark På skib
9 Isfjorden På skib
10 Longyearbyen/Oslo På skib

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Afrejse fra Oslo med aftenfly

Tag evt. på opdagelse i Oslo inden du om aftenen flyver til Longyearbyen. Efter ankomst kører vi dig til hotellet.

 

Dag 2.  Longyearbyen og Barentsburg

Efter morgenmaden er der tid på egen hånd i Longyearbyen. Byen har et sprudlende kulturliv trods dens fjerne beliggenhed. Vi går ombord på skibet, sejler ud af Isfjorden og sætter kursen nordpå.

Dag 3-5. Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

De kommende tre dage udforsker vi Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark skønne natur og forrevne tundra. I vildmarken af stejle fjelde, nøgne isbræer og smukke øer ud for kysten spejder vi efter arktiske dyr - hvaler, sæler, hvalrosser og rensdyr. Hvis vi er virkelig heldige, ser vi måske endda den sky isbjørn, mens den jager på isen. Vi kommer også til at se kulturspor efter hvalfangerperioder. Der er også et stort fuglefjeld og mulighed for at se Svalbard-renen. Hvis vejret er til der er der også mulighed for at komme ud at sejle i skibets kajakker eller bruge de små ekspeditionsbåde.

Dag 6-7. På opdagelse i Søraust-Svalbard nationalparken

Østsvalbards frosne havmiljø er hjemsted for øgruppens største isbjørnebestand. Vi har store håb om, at vi får det sky dyr at se i løbet af de næste to dage. Vi spejder også efter hvalrosser og kolonier af polarlomvier og andre havfugle i Hinlopen-strædet. Den daglige ruteplan bestemmes af ekspeditionsteamet alt efter vejrforholdende. Måske tager vi til Edgeøya eller Barentsøya eller måske tager vi sydpå til Freemansundent.

Dag 8. Smukke Hornsund

Mens vi sejler til Spitsbergens sydligste spids, kommer vi ind i Hornsund, der er en af Svalbards smukkeste fjorde. Rig, farverig vegetation giver plads til høje fjelde langs den maleriske vandvej. Hold her et skarpt øje med rensdyr og polarræve.

Dag 9. Isfjorden, vildmark og grillfest

Isfjorden er det mest iøjnefaldende fjordsystem. Vi udforsker både de ydre og indre områder. I den ydre del kan du se Alkehornet, hvor tusinde af kortnæbede lomvier bygger reder om sommeren. I den indre del kan du se store u-formede dale med kæmpe gletsjere. Om aften bydes der på grillafskedsmiddag. Kursen sættes retur mod Longyearbyen, hvor vi ankommer.

Dag 10. Velkommen tilbage til Longyearbyen og hjemrejse

Ved ankomst til Longyearbyen er der transfer direkte til lufthavnen og hjemrejse til Oslo med natflyet. Du ankommer til Oslo tidligt om morgenen.

Livet ombord MS Spitsbergen

down v arrow

MS Spitsbergen er opkaldt efter Norges arktiske kronjuvel – ø-gruppen Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har en udsøgt høj standard med komfortable og moderne fællesområder og kahytter. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstofforbrug. Skibet sejler langs Norges kyst fra september til maj og er en del af Hurtigrutens globale explorer-flåde resten af året.

Livet ombord MS Fram

down v arrow

På denne rejse sejler du med MS Fram , som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

2024
 • 6. juni (MS Fram)
 • 13. juni (MS Spitsbergen)
 • 14. juni (MS Fram)
 • 21. juni (MS Spitsbergen)
 • 22. juni (MS Fram)
 • 29. juni (MS Spitsbergen)
 • 30. juni (MS Fram)
 • 7. juli (MS Spitsbergen)
 • 15. juli (MS Spitsbergen)

Prisen inkluderer:

 • Fly på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen og retur
 • En nat på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad før sejladsen
 • Transfer fra/til hotel og skib i Longyearbyen
 • Udflugt i Longyearbyen
 • Sejlads i valgte kahytskategori 
 • Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, og middag)
 • Drikkevarer til måltider (øl, vin, sodavand og mineralvand)
 • Kaffe og te ad libitum ombord
 • Vind- og vandtætte ekspeditionsjakke
 • Landgange og aktiviteter ombord
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser der ikke er nævnt herover 
 • Udflugter (kan tilkøbes - tilmelding ca. 6 måneder før afrejse)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden