INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Svalbard rundt i isbjørnens rige

Udforsk Europas største arktiske vildmark | REJS SOMMER 2022

Tag med på en uforglemmelig rejse rundt om Svalbards hovedø i den arktiske højsommer. Gå på opdagelse i Europas største arktiske vildmark, imens du spejder efter den mægtige isbjørn. 

In stock
Travel Code
EX-013

Det kan du glæde dig til

Svalbard er et geologisk mekka, hvor du udforsker de arktiske landskaber, kælvende gletsjere og fuglefjelde. Der er 24 timers dagslys og mulighed for at se midnatssolen. Vegetationen er sparsom og max 10 cm høj, men der er masser af farverige alpine blomster. Dyrelivet er unikt, og der er chance for at se hvaler, rener, polarræve, søpapegøjer, mv. På rejsen kommer du tæt på dyrelivet, besøger nationalparker, smukke fjorde og gigantiske gletsjere. Selv om antallet af fuglearter ikke overstiger 30, så er der et rigt fugleliv. Du kan se arter som auk, lomvier, sorte lomvier, rider, mallemukker og glaucous. Måske du også oplever en isbjørn, hvalrosser, sæler og polarræve. 

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Oslo/Longyearbyen Hotel i Longyearbyen
2 Longyearbyen På skib
3-4 Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark På skib
5-7 Øst-Svalbard Naturreservat På skib
8 Syd-Spitsbergen Nationalpark På skib
9 Isfjorden På skib
10 Longyearbyen/Oslo På skib

Kort

Spitsbergen rundt - I isbjørnenes rige

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra Oslo med aftenfly

Tag evt. på opdagelse i Oslo inden du om aftenen flyver til Longyearbyen. Efter ankomst kører vi dig til hotellet.

 

Dag 2.  Longyearbyen og Barentsburg

Efter morgenmaden er der tid på egen hånd i Longyearbyen. Byen har et sprudlende kulturliv trods dens fjerne beliggenhed. Vi går ombord på skibet, sejler ud af Isfjorden og sætter kursen nordpå.

Dag 3-4. Imponerende fjorde og fascinerende historie

Vi kommer i dag til det enestående fjordområde, Kongsfjorden. Kongsfjorden er den største fjord på nordvestkysten, og det er muligt at tage en afstikker ind i en af sidefjordene, som hedder Krossfjorden. Alt afhænger af vejr og vind. Naturen varierer fra store vidder til høje fjelde med dramatiske isblå gletsjere, som ender i havet. Her kælver de betagende gletsjere i bunden af fjorden og ud i havet. Det smukke sceneri fuldendes af de imponerende og omgivende klippeformationer.

Dag 4. Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

I dag ser vi kulturspor efter hvalfangerperioder. Der er også et stort fuglefjeld og mulighed for at se Svalbard-renen. Senere på dagen besøger vi Ny-Ålesund, som var en mineby i gamle dage. Nu er stedet dedikeret til polarforskning, og om sommeren bor her ca. 130 videnskabsfolk. Om vinteren reduceres indbyggertallet til ca. 30 personer.

Dag 5-7. På opdagelse i nationalparken

Kursen sættes mod 80 grader Nord og mod Isflakbukta på Phippsøya, der er en af de syv øer, der ligger allernordligst i Svalbard-øgruppen. Fra dækket har vi udsigt til en række små øer, hvor edderfuglene yngler om sommeren. Er vi heldige, ser vi måske en isbjørn på jagt efter fugleæg. Vi fortsætter til Edgeøya, der er Svalbards tredjestørste ø. På øens vestkyst er landskabet stort set ikke dækket af is i modsætning til de fleste steder på Svalbards østside. Vi planlægger at sejle til steder med god mulighed for at vandre, ro i kajak og meget andet til lands.

Dag 8. Svalbards sydspids

I dag er det dagen, hvor der er bedst mulighed for at se isbjørne! Isbjørnebestanden er større her end andre steder på Svalbard. Der er store variationer i landskab og geologi inden for korte afstande. Is skubbes ind i fjorden tidligt i sæsonen og tiltrækker isbjørne, der jager fra isflagerne. Når vi har rundet spidsen, kommer vi til Hornsund, der er en fjord på vestsiden af øen. Du kan fra dækket følge de mange variationer i landskabet på korte afstande. Vi sejler forbi området, hvor der har været et berømt opgør mellem hvalfangere i det 17. århundrede. 

Dag 9. Isfjorden, vildmark og grillfest

Isfjorden er det mest iøjnefaldende fjordsystem. Vi udforsker både de ydre og indre områder. I den ydre del kan du se Alkehornet, hvor tusinde af kortnæbede lomvier bygger reder om sommeren. I den indre del kan du se store u-formede dale med kæmpe gletsjere. Om aften bydes der på grillafskedsmiddag. Kursen sættes retur mod Longyearbyen, hvor vi ankommer.

Dag 10. Velkommen tilbage til Longyearbyen og hjemrejse

Ved ankomst til Longyearbyen er der transfer direkte til lufthavnen og hjemrejse til Oslo med natflyet. Du ankommer til Oslo tidligt om morgenen.

Livet ombord MS Spitsbergen

MS Spitsbergen er opkaldt efter Norges arktiske kronjuvel – ø-gruppen Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har en udsøgt høj standard med komfortable og moderne fællesområder og kahytter. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstofforbrug. Skibet sejler langs Norges kyst fra september til maj og er en del af Hurtigrutens globale explorer-flåde resten af året.

Du kan læse mere om kahytstyperne herunder:

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være placeret både lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

 • Udvendige kahytter (der kan være begrænset udsigt)
  Denne kahytstype har et form for vindue fx koøje. Der kan dog være enkelte kahytter, der har begrænset udsigt i form af, at der er en redningsbåd eller lignende, som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

 • Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er enten dobbeltsenge eller seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Læs mere om skibet og kahytskategorier her

Livet ombord MS Fram

På denne rejse sejler du med MS Fram, som blev bygget i 2007 med henblik på polarekspeditioner med ét formål – at bringe gæster tættere på naturen. I 2020 blev skibet renoveret, så det har nu fået et opdateret interiør. Skibet blev fra starten designet til sejlads i polarvande og opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Således er dette krydstogtsskib spækket med udstyr og funktioner, der vil tilfredsstille den indre Jacques Cousteau på alle opdagelsesrejserne. Der er virkelig mulighed for at opleve noget helt unikt. Nedenfor kan du læse nærmere om de enkelte kahytstyper: 

 • Indvendige kahytter
  Denne kahytstype har intet vindue. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa, eller køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Ingen kahytter er under vandlinjen, hvilket betyder, at du kan være både placeret lavt og højt på skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen i dagstimerne.

 • Udvendige kahytter
  Denne kahytstype har et form for vindue feks koøje eller et større vindue. Der kan dog være enkelte kahytter der har begrænset udsigt i form af, at der er en redningsbåd eller lignende som skærmer for udsigten. Der er seperate senge, hvor den ene kan laves om til en sofa. Der kan være køjesenge. Der er eget bad/toilet i kahytten. Kahytten er oftest placeret på de lavere dæk ved udgangen fra skibet. Du skal vælge denne kahyt, hvis du foretrækker at være på dækket og i panoramasalonen, men gerne vil have lidt naturligt lys ind i kahytten. Dette er den mest populære kahytstype.

 • Arctic superior udvendige kahytter placeret på øvre dæk
  Denne kahytstype har et vindue. Kahytterne er som oftest placeret højere oppe på skibet, og de kan også være placeret på panoramadækket. Der er seperate senge og eget bad/toilet i kahytten. Du skal vælge denne kahyt, hvis du gerne vil opholde dig på dækket og i panoramasalonen, men også gerne have mulighed for at opholde dig i kahytten.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

2022

 • 6. juni (MS Spitsbergen) 
 • 11. juni (MS Fram) 
 • 14. juni (MS Spitsbergen)
 • 19. juni (MS Fram) 
 • 22. juni (MS Spitsbergen)
 • 27. juni (MS Fram) 
 • 30. juni (MS Spitsbergen)
 • 14. september (MS Spitsbergen)

 

 •  

Prisen inkluderer:

 • Fly på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen og retur
 • En nat på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad før sejladsen
 • Transfer fra/til hotel og skib i Longyearbyen
 • Udflugt i Longyearbyen
 • Sejlads i valgte kahytskategori 
 • Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, og middag)
 • Drikkevarer til måltider (øl, vin, sodavand og mineralvand)
 • Kaffe og te ad libitum ombord
 • Vind- og vandtætte ekspeditionsjakke
 • Landgange og aktiviteter ombord
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser der ikke er nævnt herover 
 • Udflugter (kan tilkøbes - tilmelding ca. 6 måneder før afrejse)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
 

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden