Sejlads rundt om Spitsbergen I isbjørnenes rige

Smukke Svalbard | Juni 2025

Tag med på en uforglemmelig rejse rundt om Svalbards hovedø i den arktiske højsommer. Gå på opdagelse i Europas største arktiske vildmark, imens du spejder efter den mægtige isbjørn. 

In stock
Travel Code
EX-013
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Oplev Europas største arktiske vildmark
blue encircled check Chance for at se isbjørne, hvalrosser, sæler og polarræve
blue encircled check Udflugt i Longyearbyen og dens sprudlende kulturliv
calendar icon6 afrejser
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon9 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Svalbard er et geologisk mekka, hvor du udforsker de arktiske landskaber, kælvende gletsjere og fuglefjelde. Der er 24 timers dagslys og mulighed for at se midnatssolen. Vegetationen er sparsom og max 10 cm høj, men der er masser af farverige alpine blomster. Dyrelivet er unikt, og der er chance for at se hvaler, rener, polarræve, søpapegøjer, mv. På denne ekspeditionsrejse på Svalbard kommer du tæt på dyrelivet, besøger nationalparker, smukke fjorde og gigantiske gletsjere. Selv om antallet af fuglearter ikke overstiger 30, så er der et rigt fugleliv. Du kan se arter som auk, lomvier, sorte lomvier, rider, mallemukker og glaucous. Måske du også oplever en isbjørn, hvalrosser, sæler og polarræve. 

Kort

down v arrow

Spitsbergen rundt - I isbjørnenes rige

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted Overnatning
1 Oslo/Longyearbyen Hotel i Longyearbyen
2 Longyearbyen På skib
3-5 Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark På skib
6-7 Øst-Svalbard Naturreservat På skib
8 Syd-Spitsbergen Nationalpark På skib
9 Isfjorden På skib
10 Longyearbyen/Oslo På skib

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Afrejse fra Oslo med aftenfly

Ekspeditionen begynder i Oslo, Norges hovedstad ved fjorden. Hvis der er tid, kan man udforske bycentrum.

Med dens rige historie og moderne kunstscene er Oslo en fascinerende by. Her findes museer, gallerier og betagende arkitektur – blandt andet det smukke operahus og det nye Munch Museum.

Tag en spadseretur i skulpturparken Ekebergparken, besøg Akershus Slott og Festning eller slap af i en flydende sauna. Udforsk det moderne Sørenga, nyd strandlivet midt i byen, eller prøv det nye nordiske køkken, inden vi overnatter på lufthavnshotellet i Oslo.

 

Dag 2.  Longyearbyen og Barentsburg

Efter vores morgenflyvning til Longyearbyen er det tid til at udforske verdens nordligste by – en grænseby med flere snescootere end mennesker.

Longyearbyen er perfekt at udforske til fods. På hovedgaden ser man måske et Svalbard-rensdyr, der slentrer forbi. Selv om de er vilde, er de nysgerrige og tamme.

Inden ombordstigning om eftermiddagen og fortsættelsen af vores arktiske opdagelsesrejse kan man efter frokosten deltage i en udflugt og få et glimt af den fantastiske isbjørneinspirerede region på toppen af verden.

Dag 3-5. Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

De næste tre dage udforsker vi Nordvest-Spitsbergen Nasjonalparks skønne natur og forrevne tundra. I vildmarken af stejle fjelde, nøgne isbræer og smukke øer ud for kysten spejder vi efter arktiske dyr - hvaler, sæler, hvalrosser og rensdyr. Hvis vi er virkelig heldige, ser vi endda den sky isbjørn fra skibets observationsdæk. I den betagende Kongsfjord kan man måske se imponerende isbræer kælve i havet.

Vær klar til eventyrlige oplevelser. Vi udnytter enhver lejlighed til at søsætte skibets kajakker eller bruge vores små ekspeditionsbåde og gå i land for at vandre eller deltage i en strandoprydning.

Dag 6-7. Det østlige Svalbard

Vær klar til lidt af hvert nu, da rejsen bliver virkelig eventyrlig. Hvis havisen tillader det, sejler vi til det østlige Spitsbergens frosne havmiljø.

Vi har store håb om, at vi får den sky isbjørn at se i løbet af de næste to dage. Vi spejder også efter hvalrosser og kolonier af polarlomvier og andre havfugle i Hinlopen-strædet. Vi tager måske sydpå til Freemansundet og Kap Lee eller tager vores små ekspeditionsbåde til Edgeøya eller Barentsøya.

I ægte ekspeditionsstil ved vi på grund af forholdene først på selve dagen, hvor vi tager hen. Slip din indre opdagelsesrejsende løs på spændende landgange, vandreture og kajakture.

Og hvis isen ikke tillader os at få adgang gennem Hinlopen-strædet, får vi lige så mange eventyrlige oplevelser, når vi dykker dybere ned i det vestlige Svalbards vidundere. Vi tager en fleksibel rute gennem dybe fjorde og kælvende isbræer for at opleve det fascinerende, arktiske dyreliv.

Dag 8. Smukke Hornsund

Mens vi sejler til Spitsbergens sydligste spids, kommer vi ind i Hornsund, der er en af Svalbards smukkeste fjorde. Rig, farverig vegetation giver plads til høje fjelde langs den maleriske vandvej. Gå ud på dækket for at spejde efter sæler og hvaler, Hornsundtinden og isbræer, der kælver i havet.

De grønne pletter, der ses her, skyldes gødningen fra små alkefuglekolonier. Det tiltrækker Svalbard-rensdyr og polarræve, så hold et skarpt øje. Om aftenen sejler vi nordpå forbi smukke Bellsund mod Isfjorden.

Dag 9. Betagende isfjord

Sejladsen rundt om Svalbard fortsætter ind i Isfjords frodige fjordsystem, hvor vi ser store dale, som gletsjere har skåret ud i klipperne. Dalene er rige på dyreliv, vegetation og menneskers historie.

Mod nord er Alkehornet hjemsted for lomvier, rider, Svalbard-rensdyr og polarræve. De tydelige spor efter områdets hvalfangst- og jagtarv kan ses på strandene og i bugterne. Videre sydpå passerer vi den tidligere Isfjord Radiostation, der kommunikerede via satellit, og som nu er et af verdens smukkest beliggende hoteller.

Dagens aktiviteter afhænger af Isfjords evigt skiftende vejrforhold. Ekspeditionsteamet finder de bedste muligheder for at udforske.

Dag 10. Velkommen tilbage til Longyearbyen og hjemrejse

Vores arktiske oplevelsesrejse slutter i Longyearbyen. Vi kører fra skibet til lufthavnen inden flyrejsen hjem. Man ved meget mere om arktisk dyreliv, historie, polaris og klimaændringer end ved rejsens begyndelse – og har minder om utrolige oplevelser.

Livet ombord MS Spitsbergen

down v arrow

MS Spitsbergen  er opkaldt efter kronjuvelen i det arktiske Norge – Svalbard-øgruppen og dens største ø, Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har ypperlige tekniske faciliteter foruden komfortable, moderne fællesrum og kahytter. Fartøjets friske skandinaviske design byder på en farvepalet, der giver påmindelser om havet. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstofforbrug. Skibets manøvredygtighed og optimale størrelse gør det meget velegnet til at udforske polarfarvande.

Livet ombord MS Fram

down v arrow

MS Fram , der er bygget specielt som et ekspeditionsfartøj, er en fremragende basecamp for opdagelsesrejsende. Komfort er en af skibets topprioriteter, så efter en dag med udforskning kan du slappe af i et boblebad, vælge at spise på en af de to restauranter eller ved den udendørs grill og høre om de andre rejsendes dag med en cocktail i hånden, mens du ser landskabet glide forbi i Explorer Lounge Bar. I Videnskabscentret, der er skibets hjerte, kan du lære mere om de steder, du sejler til, og overvære foredrag afholdt af ekspeditionsteamet.

Med centrale ekspeditionsfunktioner og teknologi er M/S Fram klar til at sejle dig på en opdagelsesrejse til vores planets mest dragende og uspolerede områder.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 13. juni 2025
 • 21. juni 2025
 • 25. juni 2025

Prisen inkluderer:

 • Fly på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen og retur
 • En nat på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad før sejladsen
 • Transfer fra/til hotel og skib i Longyearbyen
 • Udflugt i Longyearbyen
 • Sejlads i valgte kahytskategori 
 • Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, og middag)
 • Drikkevarer til måltider (øl, vin, sodavand og mineralvand)
 • Kaffe og te ad libitum ombord
 • Vind- og vandtætte ekspeditionsjakke
 • Landgange og aktiviteter ombord
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser der ikke er nævnt herover 
 • Udflugter (kan tilkøbes - tilmelding ca. 6 måneder før afrejse)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)

Bemærkninger:
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

*) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

Hurtigrutens fleksible prissystem:
De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden