Ekspeditionsrejser til Svalbard

Arktisk ferie på Svalbard

Kun 1350 kilometer fra Nordpolen byder den norske øgruppe Svalbard på fantastiske oplevelser såsom isbjørne i vildmarken, legesyge sæler, flotte fugle, arktiske byer og storslåede fjelde og fjorde.

Oplev årets gang og naturens vidunderlige forvandling på Svalbard

Svalbard er nærmest blevet synonymt med nordlysrejser, og det er da også et af de bedste steder på kloden at opleve det flotte naturfænomen, aurora borealis. Men Svalbard har også meget mere at byde på end blot nordlys. I løbet af årets gang gennemgår Svalbard en fascinerende forvandling; fra vinterens kulde og 24-timers mørke, til forårets opblomstring, når solen vender tilbage, og sommeren, hvor øgruppen står i fuld flor under midnatssolen, inden mørket i løbet af efteråret igen trænger sig på. Med sine store forandringer i løbet af året er Svalbard derfor en destination der er værd at besøge året rundt. Læs mere om de forskellige årstider længere nede på siden. 

Se alle vores unikke rejser til Svalbard herunder.

Læs mere
View as Grid List

Items 1-10 of 12

Side
per side
Uforglemmelige oplevelser

En uforglemmelig rejse til Svalbard med sightseeingtur, gåtur i tundraen og jagt på nordlyset. Fly, transfer og tre udflugter inkluderet.

 • 5 afrejser
 • 4 nætter
 • Fly fra København eller Aarhus
Fra 8.998,- DKK
Rejs mandag til lørdag | Rejs maj til september 2020

Sejl langs Svalbards kyst og oplev nogle af de nordligste bosættelser, gletsjere der kælver og måske isbjørne. En rejse med Hurtigruten, der tager dig med 80o nord. Rejs fra maj til september. 

 • 13 afrejser
 • 5 nætter
 • Kør selv
Fra 9.979,- DKK
Arktisk nordlyseventyr

En uforglemmelig rejse til Svalbard med sightseeingtur, gåtur i tundraen og jagt på nordlyset. Fly, transfer og tre udflugter inkluderet.

 • 2 afrejser
 • 4 nætter
 • Fly fra København
Fra 9.998,- DKK
Oplev det pastelfarvede arktiske lysshow

Oplev Svalbard på den bedste årstid, hvor de lyse dage byder på en pastelfarvet lyserød himmel, og de mørke nætter giver mulighed for at se nordlys om aftenen. Inklusiv dansk rejseleder.

 • 2 afrejser
 • 4 nætter
 • Fly fra København
Fra 10.498,- DKK
Rejs torsdag til tirsdag | Maj til september 2020

Udforsk Svalbards kyst med Hurtigrutens nostalgiske skib MS Nordstjernen. Oplev nogle af verdens nordligste bosættelser, vild tundra og måske isbjørne. Rejs fra maj til september. 

 • 4 afrejser
 • 5 nætter
 • Kør selv
Fra 11.488,- DKK
Oplev de smukke naturscenarier, når solen vender tilbage

Oplev Svalbards storslåede landskaber i højsæsonen. Solen er tilbage over horisonten og byder på lange lyse dage, hvor vi nyder den vilde natur, besøger en isgrotte og oplever en ægte, arktisk vildmarksaften.

 • 1 afrejse
 • 4 nætter
 • Fly fra København
Fra 11.498,- DKK
Oplev den smukke vestkyst, historiske steder og uberørte natur | Rejs maj 2020

Det er ideelt at besøge Svalbard i foråret, hvor midnatssolen kommer frem og lyset er smukt. Hurtigruten bringer dig tæt på det smukke landskab, så du har mulighed for at opleve alt fra Svalbardrenen, gigantiske gletsjere, til isbjørnen.

 • 2 afrejser
 • 9 nætter
Fra 18.633,- DKK
Udforsk Europas største vildmark | Rejs juni og august 2020

En uforglemmelig rejse rundt om Svalbard til de tre største øer i den arktiske højsommer. Besøg Europas største arktiske vildmark imens du spejder efter isbjørne. 

 • 3 afrejser
 • 9 nætter
 • Fly fra Oslo
Fra 39.658,- DKK
Oplev en årstid med midnatssol og dagslys døgnet rundt

Få en unik sommeroplevelse når der kommer farve på naturen i det høje nord. På denne årstid er der stor aktivitet i naturen og rig mulighed for at opleve nogle af øgruppens vilde dyr.

 • Ingen dato sat
 • 4 nætter
 • Fly fra København
Pris på forespørg
Den ultimative kajakoplevelse på Svalbard

Oplev et af verdens smukkeste steder fra havniveau på denne ekspeditionsrejse til fantastiske Svalbard. Som bonus kommer du med Hurtigrutens skib MS Nordstjernen helt op og runder 80° nordlig bredde!

 • Ingen dato sat
 • 12 nætter
 • Fly fra København
Pris på forespørg

Oplev din favoritårstid!

Du bør uden tvivl unde dig selv at besøge Svalbard flere gange, så du kan opleve de forskellige årstider og derved få den fulde oplevelse af øgruppens fantastiske forvandling. Der er nemlig himmel og hav til forskel på årstiderne, og de mulige aktiviteter, dine oplevelser afhænger derfor også af hvilken årstid du vælger at besøge øgruppen. Især forskellen mellem ekstremerne; vinterens nordlys og sommerens midnatssol, forståes først rigtigt når du har oplevet begge dele på egen krop.

Hvis du aldrig har været på Svalbard før, bør du starte med den årstid som fascinerer dig mest. Her får du derfor en lille guide til hvad du kan forvente dig af de fire årstider. 


 1. Vinter
  Drømmer du om nordlys, så er det helt sikkert om vinteren du skal rejse. Med mørke døgnet rundt har du de bedste chancer for at se nordlyset, samtidig med at vinterlandkabet også giver mulighed for andre spændende oplevelser som fx hundeslædekørsel. 

 2. Forår
  Oplev Svalbards sneklædte landskaber, når de i løbet af dagen oplyses af en smuk pastelfarvet himmel. I det tidligere forår giver de mørke aftener og nætter dig samtidig også mulighed for at opleve det spektakulære nordlys, mens det sene forårs lange lyse dage giver dig masser af muligheder for at opleve den storslåede natur.

 3. Sommer
  Sommeren på Svalbard er noget helt specielt. Sneen er smeltet, og du kan opleve livet i det høje nord, når der kommer farve på naturen – du vil få en helt unik naturoplevelse! I denne periode kan du opleve midnatssolen, og med dagslys døgnet rundt kan du nå en masse aktiviteter i løbet af dagen. Den store aktivitet blandt dyrene her i højsommeren giver dig mulighed for at spotte mange forskellige dyrearter, særligt fuglearterne alkekonger og havheste, men også Svalbardrenen, hvis du er heldig.

 4. Efterår
  Dagene bliver kortere og kortere i takt med at mørket og vinterens kulde igen trænger sig på. Sommerens farverige naturscenarier bliver igen forvandlet til et glitrende snelandskab.
Svalbard vinter Svalbard forår
Svalbard sommer Svalbard efterår

Udflugter

Der er nogle oplevelser som vi mener du absolut ikke må gå glip af, og derfor har vi på nogle af vores Svalbardrejser allerede inkluderet udvalgte udflugter. Ønsker du at personliggøre din rejse med yderligere tilvalg af udflugter har du også rig mulighed får det.

Gør din rejse mere personlig – tilvælg udflugter!
Udvalget af mulige tilvalgsudflugter varierer utroligt meget med årstiden, og det afhænger også af om du har valgt en rejse hvor du sejler med Hurtigruten rundt om Svalbard, eller om du vælger en af vores rejser med hotelophold.

Booker du en af vores rejser med hotelophold, har vi udvalgt de mest populære og efterspurgte tilvalgsudflugter så du nemt kan tilføje dem til din rejse ved booking. Du har dog også mulighed for at tilkøbe ledige udflugter efter ankomst til Svalbard, hvor personalet på hotellet er behjælpelig med dette. 

Ved vores Hurtigrutensejladser anbefaler vi altid at du booker dine ønskede tilvalgsudflugter ved bestilling af din rejse. Nogle udflugter er utroligt populære og bliver hurtigt udsolgte. Vil du være sikker på at kunne få plads på en bestemt udflugt, bør du derfor booke den allerede ved bestilling af din rejse. Du har dog også mulighed for at booke udflugter hos skibets personale, efter du er steget ombord på Hurtigruten, såfremt der er ledige pladser tilbage. 

Sejlads eller hotelophold

Du kan opleve Svalbard både fra vandsiden på en sejlads ombord på Hurtigruten og fra landsiden med et dejligt hotelophold. 

Ved hotelophold har du rig mulighed for booke forskellige udflugter, opleve den storlåede natur så langt mod nord samt få en fornemmelse af kulturen og hverdagen her i verdens nordligste by. 

Ved sejlads kan du glæde dig til smukke udsigter til de rå kyster og muligheden får at spotte det vilde dyreliv som hvaler, sæler og hvalrosser i deres rette element. Med skib kan du også nå til fjernere egne af Svalbard, som ikke kan nås fra byerne. 

Alternativer til Svalbardrejserne

Har du allerede oplevet Svalbard, og drømmer du om at opleve flere af klodens nordliggende destinationer? Så kan vi også anbefale dig vores andre nordlysrejser til fx Island eller Nordnorge, eller du kan kaste dig ud i et sandt ekspeditionseventyr ombord på et af Hurtigrutens skibe til fx Grøndland eller Canadas vilde kyster. 

Nordlysrejser:
Kan du slet ikke få nok af nordlys? Så har vi flere nordlysrejser og -destinationer at vælge mellem. På alle vores nordlysrejser har du rigtig gode chancer for at opleve nordlyset. Du kan derfor med fordel også overveje hvilke andre spændende oplevelser du kunne tænke dig på din rejse. Læs mere og få et overblik over hvad hver af vores nordlysrejser har at byde på. 

Explorerrejser:
Udover Svalbard tilbyder vi sammen med Hurtigruten også explorerrejser til steder som GrønlandIsland og Canada – og endda til så fjerne egne som Antarktis. På en explorerrejse vil du opleve steder som kun meget få mennesker i verden har oplevet før dig, og du vil komme hjem med uforglemmelige rejseminder i bagagen. Tag et kig på vores explorerrejser og bliv inspireret til dit næste rejseeventyr. 

Hvorfor rejse med Ruby Rejser?

Vi er Danmarks førende rejsebureau der tilbyder rejser til Svalbard, og vi brænder for at give vores kunder fantastiske og unikke rejseoplevelser på denne naturskønne og fascinerende destination.