INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Svalbard og isbjørne – Et arktis eventyr på Hurtigruten

Rejs torsdag til tirsdag

Udforsk Svalbards kyst med Hurtigruten.Oplev nogle af de nordligste bosættelser, gletsjere der kælver og måske isbjørne der søger efter æg ved stranden. En rejse der tager der med helt op til 80o Nord med Hurtigrutens nostalgiske skib MS Nordstjernen

10.721,00 kr
In stock
Travel Code
EX-033
Det kan du glæde dig til

Skibet M/S Nordstjernen er Hurtigrutens nostalgiske skib, der tager dig med på unikke oplevelser langs Svalbards kyst på den største ø - kaldet Spitsbergen. Vi er nu tættere på nordpolen end Oslo.

Du starter med en overnatning på hotel i Longyearbyen. Du tages med på en rejse, hvor vi forsøger at krydse 80 grader nord og vi sejler ind til dybe fjorde, hvor du kan spejde efter isbjørne, hvaler, sæler og hvalrosser og måske endda tage en badetur i det kolde gys. Vi besøger også bosættelser som Barentsburg og Ny Ålesund, der er et af de nordligst bosættelser, og går i land steder som kun få andre har besøgt.

Rejser du i perioden maj til august, så har du også mulighed for at se solen kysse horisonten - dette fænomen kaldes midnatssol og kan kun ses nord for polarcirklen. 

Dagsprogram

Dag: 1 Gå på opdagelse i Longyearbyen

Når du er ankommet til lufthavnen er der transport til hotellet, hvor du har en nat. Det betyder, at du har god mulighed for på egen hånd at gå på opdagelse i byen. Det arktiske klima dominere, men den lille by byder på flere museer, barer, flere restauranter, butikker og et butikscenter. Når du går rundt i byen, så kan du se den historiske og kulturelle arv efter de første minearbejdere. Da Anden verdenskrig hærgede Europa, der blev Svalbard også påvirket ved at alle barakker blev sat i brand. Minearbejderne vendte tilbage og opbyggede barakkerne igen, så de den dag i dag også giver overnatningtilbud til gæster.

Dag: 2 Mod den russiske bosættelse Barentsburg

Inden M/S Nordstjernen stævner ud, så bruger vi starten af dagen på en sightseeingtur rundt Longyearbyen. Vi besøger bl.a. Svalbard Museum og Galleri Svalbard.  Fra molen sættes kursen mod den russiske bosættelse Barentsburg. Byen har også været en kulminedriftsby siden 1932, og der bor ca. 500 mennesker. Du kan eksempelvis besøge pomormuseet (mod betaling) og overvære et livligt folkloreshow. Om eftermiddagen sejler vi ud i Isfjorden og nordpå langs Prins Karls Forland.

Dag 3: Magdelenefjorden og det nordvestlige hjørne  

Vi vil i dag forsøge at nå 80 grader nord, hvor vi udforsker "det nordvestlige hjørne" af Svalbard. Vi passerer små øer, hvor vi måske kan spotte edderfugle. Om morgenen sejler vi ind til Magdelenefjorden, hvor vi skal udforske kulturarvejen i form af en hvalfangststation fra det 16. århundrede og en kirkeegård for hvalfangere, der døde under den første jagt efter olie. Der er gode muligheder for at spotte isbjørne, der søger efter æg, vågehvaler og remmesæler i området. Hvis isforholdene er gunstige, sejler vi forbi 80 ° Nord til øen Moffen, hvor hvalrosser holder til.

Dag 4: Woodfjorden, Liefdefjorden, Monaco-gletsjer og 80° Nord

William Barentz opdagede Svalbard tilbage i 1596 og det første sted, han så, var Nordvest-Spitsbergen Nationalpark. Der er her et rigt miljø med øer, fjorde og strande. Dybt inde i den gigantiske Woodfjord findes den enorme Monaco-gletsjer. Vi passerer en række små holme, hvor edderfugle har reder om sommeren. Du kan altid se kvadderis og større stykker, der er kælvet af gletsjeren. Hvis forholdene er til det, så besøger vi også Jordens nordligste kendte varme kilde og sejler forbi 80 grader Nord mod Moffen. 

Dag 5: Den største fjord på nordvestkysten og Ny-Ålesund

Kongsfjorden er den største fjord på Spitsbergens nordvestkyst. Landskabet varierer fra store tundrasletter til alpin toppe med dramatiske gletsjere. Det meste af dagen bruger vi på at sejle ind i den store sidefjord Krossfjord. Landskabet varierer fra store tundrasletter til alpine fjeldtoppe med dramatiske gletsjere som vælter ud i havet. Fjeldet Mitra er opkaldt efter den katolske bispehue, og vi sejler forbi på den nordlige bred af indsejlingen til Kongsfjorden. I slutningen af fjorden kan du se den majestætiske Kongsbreen (Kongens gletsjer). Gletsjeren har tre karakteristiske bjergtoppe kaldet Nora, Dana og Svea - opkaldt efter de tre Skandinaviske lande.

Ny-Ålesund bliver det sidste sted på dagen som vi besøger. Byen var tidligere et kulminedrift-samfund som nu huser en avanceret international artisk forskningsstation.

Dag: 6  Svalbardeventyrets ende

Tidligt om morgenen kører en shuttlebus dig ud til lufthavnen, så du kan rejse tilbage til Danmark.

Dit hjem ombord - M/S Nordstjernen

Ekspeditionskrydstogtet foregår med skibet MS Nordstjernen, der blev bygget i 1956. Skibet er selvfølgelig opkaldt efter Nordstjernen, som siden vikingetiden har hjulpet søfolk til navigere langt mod nord. Det er ren Styrmand Karlsen nostalgi i klassisk stil med træpaneler og messing. Et rigtigt smukt og charmerende skib, der i 2000 blev moderniseret og klargjort til arktisk sejlads. 


Kahytterne er meget forskellige i størrelse og indretning. Forvent ikke luksus, da det er et ældre skib. De fleste sengepladser er køjesenge med en overkøje og en underkøje.

Eksempel på kahytstyper:

Indvendig kahyt E2/D2 (Polar inside): Dette er den billigste indvendige kahyt uden vindue. Der er god komfort med plads til to personer. Kahytter har over-underkøje. Der er vask på værelset og delt bad/toilet er på gangen. 

Indvendig kahyt I2 (Polar inside): Dette er en komfortabel indvendig kahyt uden vindue med plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje. Der er vask på værelset og delt bad/toilet er på gangen

Udvendig kahyt A2 (Polar outside): Dette er en komfortabel udvendig kahyt med plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje. Toilet/bruser i kahyt.

Udvendig kahyt N2 (Polar outside): Dette er en komfortabel udvendig kahyt med plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje. Toilet/bruser i kahyt.

Hotel på Svalbard

Indkvartering på hotel afhænger af hvilken kahytskategori du vælger.

Radisson Blu Polar

Radisson Blu Polar Hotel, når du bestiller rejse i kahytkategori A, I, J eller N

Hotellet er genåbnet efter en omfattende renovering i 2019. Hotellet er centralt placert tæt på "gågaden" og med udsigt til Hiorthfjellet. Hotellets faciliteter byder også på mulighed for at nyde et dejligt boblebad og spise middag i hotellets restaurant.

Coal Miners’ Cabins

Når bestiller rejse i kahytkategori D eller E

Det er et hotel, som før i tiden var kulminearbejdernes beboelseskvarter. Det ligger i Nybyen, som er den øverste del af Longyearbyen ca. 2 km fra centrum. Hotellet er nyrenoveret og med rigtigt pæne værelser. Bad og toilet er på gangen.

Uanset hvor du bor i Longyearbyen, er det kotume at tage sit udendørsfodtøj af, inden man går ind. Hotellerne har Wi-Fi.

Bestil

2 personer. Indvendig kahyt, frapris ved to personer

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
2223-05-201928-05-20195 nætter10.721,- DKKBESTIL
2330-05-201904-06-20195 nætter12.284,- DKKBESTIL
2513-06-201918-06-20195 nætter12.809,- DKKBESTIL
2727-06-201902-07-20195 nætter13.356,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
2223-05-2019510.721,- DKKBESTIL
2330-05-2019512.284,- DKKBESTIL
2513-06-2019512.809,- DKKBESTIL
2727-06-2019513.356,- DKKBESTIL

2 personer. Udvendig kahyt, frapris ved to personer

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
2223-05-201928-05-20195 nætter17.691,- DKKBESTIL
2330-05-201904-06-20195 nætter17.294,- DKKBESTIL
2513-06-201918-06-20195 nætter18.087,- DKKBESTIL
2727-06-201902-07-20195 nætter18.911,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
2223-05-2019517.691,- DKKBESTIL
2330-05-2019517.294,- DKKBESTIL
2513-06-2019518.087,- DKKBESTIL
2727-06-2019518.911,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Kampagne 

 • Spar lige nu 1300 per person på nye bestillinger med afrejse i 2019
 • Bestille rejsen mellem 6 marts og 15 April 
 • Gælder alle kahyts kategorier 
 • Kan kombineres med 1893 Ambassadorrabat.
 • Kan ikke kombineres med andre kampagner/tilbud

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Rejsens pris inkluderer:

Afrejse torsdag:

 • Helpension ombord (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Te og kaffe ad libitum om bord
 • Transfer fra/til hotel i Longyearbyen
 • Transport til/fra lufthavnen i Longyearbyen
 • En nat på hotel i Longyearbyen før rejsen inkl. morgenmad
  • Radisson Blu Polar Hotel, når du bestiller rejse i kahytkategori A, I, J eller N
  • Coal Miner's Cabin, når bestiller rejse i kahytkategori D eller E

 • Tre timers sightseeing inklusive Camp Barentz og Museum. Turen slutter på kajen før ombordstigning
 • Landgange og aktiviteter om bord i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter

Ikke inkluderet:

 • Flyrejse til/fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkevarer, der ikke er nævnt herover

Bemærkninger

Krav for deltagelse i rejsen:

Personlige oplysninger:
Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejr - det er også derfor det kaldes en ekspeditionsrejse, fordi det ikke altid er plan A, men nogle gange den ligeså gode løsning plan B som iværksættes. 

Hurtigrutens fleksible prissystem

Alle priser er fleksible ved Hurtigruten, det vil sige at de varierer afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Når rejsen er bestilt og bekræftet fra kontoret, så er der selvfølgelig ikke ændringer i prisen. De laveste priser er dem der sælges først, og Hurtigrutens fleksible prissystem betyder, at priser vil stige ved mange bestillinger, hvorfor vi ikke kan garantere at ovenstående priser stadig er tilgængelige ved bestilling - det er altså frapriser. Vi anbefaler at man bestiller rejsen tidligt, da du derved får den laveste og bedste pris og mulighed for valg af kahyt. Priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Gå til toppen af siden