INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Svalbard rundt i isbjørnenes rige

Udforsk Europas største vildmark | Rejs juni og august 2020

En uforglemmelig rejse rundt om Svalbard til de tre største øer i den arktiske højsommer. Besøg Europas største arktiske vildmark imens du spejder efter isbjørne. 

In stock
Travel Code
EX-013

Det kan du glæde dig til

Svalbard er et geologisk mekka, hvor du udforsker de arktiske landskaber, kælvende gletsjere og fuglefjelde. Der er 24 timers dagslys og mulighed for at se midnatssolen. Vegetationen er sparsom og max 10 cm høj, men der er masser af farverige alpine blomster. Dyrelivet er unikt, og der er chance for at se hvaler, rener, polarræve, søpapegøjer, mv. På rejsen kommer du tæt på dyrelivet, besøger nationalparker, smukke fjorde og gigantiske gletsjere. Selv om antallet af fuglearter ikke overstiger 30, så er der et rigt fugleliv. Du kan se arter som auk, lomvier, sorte lomvier, rider, mallemukker og glaucous. Måske du også oplever en isbjørn, hvalrosser, sæler og polarræve. 

Rute

Svalbard rundt - Hurtigruten - Travelnorth - en del af Ruby Rejser

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse fra Oslo med aftenfly

Tag evt. på opdagelse i Oslo inden du om aftenen flyver til Longyearbyen. Efter ankomst kører vi dig til hotellet.


Dag 2.  Longyearbyen og Barentsburg

Efter morgenmaden er der tid på egen hånd i Longyearbyen. Byen har et sprudlende kulturliv trods dens fjerne beliggenhed. Vi går ombord på skibet, sejler ud af Isfjorden og sætter kursen nordpå.


Dag 3-4: Imponerende fjorde og fascinerende historie

Vi kommer i dag til det enestående fjordområde, Kongsfjorden. Kongsfjorden er den største fjord på nordvestkysten, og det er muligt at tage en afstikker ind i en af sidefjordene, som hedder Krossfjorden. Alt afhænger af vejr og vind. Naturen varierer fra store vidder til høje fjelde med dramatiske isblå gletsjere, som ender i havet. Her kælver de betagende gletsjere i bunden af fjorden og ud i havet. Det smukke sceneri fuldendes af de imponerende og omgivende klippeformationer.


Dag 4. Nordvest-Spitsbergen Nationalpark:  Fascinerende historie  

I dag ser vi kulturspor efter hvalfangerperioder. Der er også et stort fuglefjeld og mulighed for at se Svalbard-renen. Senere på dagen besøger vi Ny-Ålesund, som var en mineby i gamle dage. Nu er stedet dedikeret til polarforskning, og om sommeren bor her ca. 130 videnskabsfolk. Om vinteren reduceres indbyggertallet til ca. 30 personer.


Dag 5-7: På opdagelse i nationalparken

Kursen sættes mod 80 grader Nord og mod Isflakbukta på Phippsøya, der er en af de syv øer, der ligger allernordligst i Svalbard-øgruppen. Fra dækket har vi udsigt til en række små øer, hvor edderfuglene yngler om sommeren. Er vi heldige, ser vi måske en isbjørn på jagt efter fugleæg. Vi fortsætter til Edgeøya, der er Svalbards tredjestørste ø. På øens vestkyst er landskabet stort set ikke dækket af is i modsætning til de fleste steder på Svalbards østside. Vi planlægger at sejle til steder med god mulighed for at vandre, ro i kajak og meget andet til lands.


Dag 8: Svalbards sydspids

I dag er det dagen, hvor der er bedst mulighed for at se isbjørne! Isbjørnebestanden er større her end andre steder på Svalbard. Der er store variationer i landskab og geologi inden for korte afstande. Is skubbes ind i fjorden tidligt i sæsonen og tiltrækker isbjørne, der jager fra isflagerne. Når vi har rundet spidsen, kommer vi til Hornsund, der er en fjord på vestsiden af øen. Du kan fra dækket følge de mange variationer i landskabet på korte afstande. Vi sejler forbi området, hvor der har været et berømt opgør mellem hvalfangere i det 17. århundrede. 


Dag 9: Isfjorden, vildmark og grillfest

Isfjorden er det mest iøjnefaldende fjordsystem. Vi udforsker både de ydre og indre områder. I den ydre del kan du se Alkehornet, hvor tusinde af kortnæbede lomvier bygger reder om sommeren. I den indre del kan du se store u-formede dale med kæmpe gletsjere. Om aften bydes der på grillafskedsmiddag. Kursen sættes retur mod Longyearbyen, hvor vi ankommer.


Dag 10: Velkommen tilbage til Longyearbyen og hjemrejse

Ved ankomst til Longyearbyen er der transfer direkte til lufthavnen og hjemrejse til Oslo med natflyet. Du ankommer til Oslo tidligt om morgenen.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer:

 • 6 juni 2020
 • 14 juni 2020
 • 22. juni 2020
 • 17. august 2020

Prisen inkluderer:

 • Rejse i valgt kahytskategori 
 • Fly på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen og retur
 • En nat på hotel i Longyearbyen inkl. morgenmad før sejladsen
 • Transfer fra/til hotel og skib i Longyearbyen
 • Udflugt i Longyearbyen

 • Helpension ombord (morgenbuffet, frokostbuffet, og middag)
 • Drikkevarer til måltider (øl, vin, sodavand og mineralvand)
 • Kaffe og te ad libitum ombord

 • Vind- og vandtætte ekspeditionsjakke
 • Landgange og aktiviteter ombord
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold
 • Lån af støvler, vandrestave og udstyr, der er nødvendige til aktiviteterne
 • Træningsrum, varme boblebade og sauna med panoramaudsigt

Ikke inkluderet:

 • Flyrejser der ikke er nævnt herover 
 • Udflugter (kan tilkøbes - tilmelding ca. 6 måneder før afrejse)
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
Krav for deltagelse:
 • Personlig information
  Der skal udfyldes et dokument med personlige oplysninger med navn, adresse etc.

 • Lægeerklæring
  Det kræves, at alle medbringer en lægeerklæring, udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning. 

Vi tager forbehold for ændringer i programmet, da det på denne ekspedition er elementerne, der hersker, og vejr-, vind- og isforhold bestemmer vores tidsplan. Ændringer i program danner ikke grundlag for reklamation.

Hurtigrutens fleksible prissystem

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.


Gå til toppen af siden