INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Svalbardeventyr og isbjørne

Rejs søndag-fredag | Maj til september 2022

Sejl langs Svalbards vestkyst og oplev nogle af de nordligste bosættelser, gletsjere der kælver og måske isbjørne. En rejse med Hurtigruten, der tager dig med 80o nord. Rejs fra maj til september. 

In stock
Travel Code
EX-014

Det kan du glæde dig til

Skibet M/S Nordstjernen er Hurtigrutens mest nostalgiske skib, og på denne eventyrrejse tager det dig med på unikke oplevelser langs Svalbards kyst. Du er ikke langt fra Nordpolen, og vi forsøger at krydse hele 80 grader nord. Langs kysten ad Svalbards største ø, Spitsbergen, sejler du ind til dybe fjorde, hvor du kan spejde efter isbjørne, hvaler, sæler og hvalrosser og måske endda tage en gysende kold badetur i havet. Du besøger også bosættelser som Barentsburg og Ny Ålesund, der er nogle af verdens nordligst bosættelser, og går i land steder, som kun få andre har besøgt.

I perioden maj til august har du tilmed også mulighed for at se midnatssolen kysse horisonten - et fænomen, der kan kun ses nord for polarcirklen.

Rejseplan

Dag Sted Overnatning
1 Longyearbyen Hotel
2 Longyearbyen og Barentsburg På skib
3 Magdalenefjorden, Moffen og 80º Nord På skib
4 Kongsfjorden og Ny-Ålesund På skib
5 Isfjorden og Longyearbyen Hotel
6 Longyearbyen -

Kort

Spitsbergen og isbjørne – et arktisk eventyr (søndag til fredag)

Dagsprogram

Dag. 1 På opdagelse i Longyearbyen

Når du er ankommet til lufthavnen på Svalbard, er der transport til hotellet i Longyearbyen, hvor du har en overnatning. Det betyder, at du har god mulighed for på egen hånd at gå på opdagelse i byen. Det arktiske klima dominerer, men den lille by byder også på flere museer, barer, restauranter og hyggelige butikker. Når du går rundt i byen, kan du se den historiske og kulturelle arv efter de første minearbejdere. Da Anden Verdenskrig hærgede Europa, blev Svalbard også påvirket - bl.a. ved at alle barakker blev sat i brand. Minearbejderne vendte senere tilbage og opbyggede barakkerne igen, så de den dag i dag også giver overnatningtilbud til gæster. Tag til North Pole Expedition Museum og fordyb dig i Svalbards historie med polarforskning eller nyd en fremragende loakl øl på Svalbard-bryggeriet.

Dag. 2 Bosættelser i det fjerne nord

Efter morgenmad kan du slappe af og udforske denne malerisk by. Gå op til kirken blot et par minutter væk. På vejen møder man ofte Svalbard-rensdyrene, der går rundt i byen og passer sig selv. Efter frokost på en af byens restauranter tager vi vores tasker med til bussen og nyder en guidet tur, der inkluderer et besøg til Svalbard Museum. Nyd et besøg til Camp Barentz, hvor du vil lære om isbjørne. Mens du er der, skal du holde udkig efter rensdyr, ryper og ræve. Turen går herefter til kajen hvor M/S Nordstjernen venter på os. Efter du har fundet dig godt til rette ombord sejler vi i Isjorden, den mest prominente fjordsystem i øgruppen Svalbard. På ruten vil du opleve smuk natur, majestætiske gletsjerfronter og masser af vilde dyr. 

Dag 3. Magdelenefjorden, Moffen og 80 ° Nord

I vil i dag forsøge at nå 80 grader nord, og på vejen skal I udforske "det nordvestlige hjørne" af Svalbard. I passerer små øer, hvor I måske kan spotte edderfugle. Om morgenen sejler I ind til Magdelenefjorden, hvor I skal udforske kulturarven i form af en hvalfangerstation fra det 16. århundrede og en kirkeegård for hvalfangere, der døde under den første jagt efter olie. Der er gode muligheder for at spotte isbjørne, der søger efter æg, vågehvaler og remmesæler i området. Hvis isforholdene er gunstige, sejler I forbi 80° Nord til øen Moffen, hvor særligt hvalrosser holder til.

Dag 4. Den største fjord på nordvestkysten og Ny-Ålesund

Kongsfjorden er den største fjord på Spitsbergens nordvestkyst. Det meste af dagen sejler vi inde i den store sidefjord Krossfjord. Landskabet varierer fra store tundrasletter til alpine fjeldtoppe med dramatiske gletsjere, som vælter ud i havet. Fjeldet Mitra er opkaldt efter den katolske bispehue, og vi sejler forbi på den nordlige bred af indsejlingen til Kongsfjorden. I slutningen af fjorden kan du se den majestætiske Kongsbreen (Kongens gletsjer). Gletsjeren har tre karakteristiske bjergtoppe kaldet Nora, Dana og Svea - opkaldt efter de tre skandinaviske lande.
Ny-Ålesund bliver det sidste sted, I besøger på dagen. Byen var tidligere et kulminedrift-samfund, som nu huser en avanceret international artisk forskningsstation.

Dag 5. Isfjorden og Alkhornet

Du sejler i dag på Svalbards største fjordsystem, Isfjorden, som er placeret midt i Spitsbergen. Du vil sikkert bemærke, hvordan landskabet ændrer sig overvejs. Det ene øjeblik er det fjelde med flade toppe, dernæst spidser og store U-formede dale, der er skåret ud af bjergene af de gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring 10.000 år siden. Et af områdets mest bemærkelsesværdige fjelde er Alkhornet, hvor tusinder af polarlomvier yngler i sommersæsonen. Efter formiddagen ankommer I til Longyearbyen, hvor resten af dagen er til fri disposition. I mødes alle om aftenen på hotellet, hvor der serveres en lækker afskedsmiddag.

Dag 6. Svalbardeventyrets ende

Nyd en tidlig morgensnack, inden du tager ud til lufthavnen, og rejsen går hjem til Danmark igen.

Livet ombord MS Nordstjernen

Denne ekspeditionsrejse foregår ombord på skibet MS Nordstjernen, der blev bygget i 1956. Skibet er selvfølgelig opkaldt efter Nordstjernen, som siden vikingetiden har hjulpet søfolk til at navigere langt mod nord. Det er ren Styrmand Karlsen-nostalgi i klassisk stil med træpaneler og messing. Det smukke, charmerende skib blev moderniseret i 2000, så det er endnu mere klargjort til arktisk sejlads.
Kahytterne ombord er meget forskellige i størrelse og indretning. Forvent ikke luksus, da det er et ældre skib, men alle kahytter er yderst charmerende. De fleste sengepladser er køjesenge med en overkøje og en underkøje. Eksempler på kahytstyper:

 • Indvendig kahyt D2 (Polar inside)
  Dette er den billigste indvendige kahyt uden vindue. Der er god komfort med plads til to personer. Kahytten har over- og underkøje. Der er vask på værelset og delt bad/toilet er på gangen. 

 • Indvendig kahyt I2 (Polar inside)
  Dette er en komfortabel indvendig kahyt uden vindue med plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje. Toilet/bruser i kahyt.

 • Udvendig kahyt A2 (Polar outside)
  Dette er en komfortabel udvendig kahyt med vindue og plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje. Toilet/bruser i kahyt.

 • Udvendig kahyt N2 (Polar outside)
  Dette er en komfortabel udvendig kahyt med vindue og plads til to personer. Nogle kahytter har seperate senge, hvor den ene kan laves om til sofa. Andre har over- og underkøje. Toilet/bruser i kahyt.

Priser på andre kahytstyper oplyses gerne ved anmodning. Kontakt os pr mail eller telefon.

Læs mere om skibet og kahytskategorier her

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedato:

 • 2023: Rejs hver søndag fra d. 14 maj til 27 august

Prisen inkluderer:

 • En overnatning på hotel i Longyearbyen før ekspeditionskrydstogtet, inklusive let aftensmad og morgenmad
 • En overnatning på hotel i Longyearbyen efter ekspeditionskrydstogtet, inklusive let frokost, aftensmad og morgenmad
 • Transfer fra/til lufthavnen Longyearbyen
 • Transport til/fra skibet i Longyearbyen
 • Tre timers sightseeing i Longyearbyen inkl. Camp Barentz og museumsbesøg. Turen slutter på kajen før ombordstigning.
 • Sejlads med MS Nordstjernen
 • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad)
 • Kaffe/te ombord 
 • Engelsktalende ekspeditionshold, der er højtuddannede eksperter fra forskellige fagområder
 • Landgange hvor vi fordyber os i destinationen og aktiviteter ombord
 • Lån af vandrestave og termodragt, der er nødvendig til aktiviteterne 

Prisen inkluderer ikke:

 • Flyrejse til/fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter
 • Drikkevarer, der ikke er nævnt herover

 

Bemærkninger:

Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst. Rejsende skal selv sørge for at opfylde alle visumkrav. Læs mere om alle indrejsekrav her.

 • Sundhedserklæring
  Alle skal udfylde en sundhedserklæring inden afrejse, Godkendelse af en læge er obligatorisk for rejser til Antarktis, Nordvestpassagen, Nordøstgrønland og Svalbard med undtagelse af sejladser med MS Nordstjernen. Lægeerklæringen må ikke udfyldes af lægen tidligere end 8 uger før afrejsedato. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. 

Hurtigrutens fleksible prissystem:

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

Gå til toppen af siden