INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Udforsk Falklandsøerne, Chiles fjorde & Antarktis

Rundrejse 18 dage | Rejs november, december 2020

Oplev på denne 18-dages rejse den smukke natur, en verden af kontraster og det rige dyreliv fra Chiles fjorde i Sydamerika til pingvinerne på Antarktis, og videre til de smukke sandstrande på Falklandsøerne ombord på skibet MS Roald Amundsen, der kun har udvendige kahytter.

In stock
Travel Code
EX-026

Det kan du glæde dig til

Der er mange unikke oplevelser på denne 18-dages rejse til et af verdens mest uberørte steder - Antarktis. Det er rejsen til dig, der med andre ord er en eventyrer med stort E, som gerne vil opleve et sted de færreste mennesker har besøgt. 

Dyrelivet er ganske enkelt imponerende. Her er store kolonier med tusindvis af vraltende pingviner, der yngler på dette tidspunkt. Både på land og på isflager hviler sæler samt søleoparder med det frygtindgydende tandsæt. Her er bl.a. også pukkelhvaler og vågehvaler, som tiltrak hvalfangere for over 100 år siden, hvilket resterne af nogle af de gamle hvalfangerstationer vidner om. Havfugle skorter det heller ikke på. Store stormfugle kan af og til forveksles med albatrosser, og skarverne findes i kolonier med pingviner, men når de letter og flyver afsted, ved du, at det IKKE var en pingvin. Betragt søelefanter, pelssæler og pingviner, der slås om pladsen på øens sandstrand, mens spækhuggere og delfiner holder sig i vandet, og tusindevis af får står på marker og græsser. Det er næsten som en zoologisk have bare uden burene.

Udover at betragte de høje bjerge, der omgiver Beaglekanalen, når du sejler gennem de chilenske fjorde, så får du også mulighed for at gå rundt i den lille charmerende by Stanley på Falklandsøerne. En britiske koloni, som er en slags miniengland med pubber, katedral og et glimrende lille museum. Du sejler med et hybriddrevet ekspeditionsskib, som er helt nyt og kun med udvendige kahytter, så der altid er udsigt til seværdighederne.   

Ruteplan

Falklandsøerne, Antarktis og chilenske fjorde med Hurtigruten - Ruby Rejser

Dagsprogram

Dag 1: Chiles hovedstad - Santiago

Velkommen til Santiago de Chile, hvor dit eventyr starter med en overnatning. Byen blev grundlagt i 1541 og har været Chiles hovedstad siden kolonitiden. Byens kerne består af nyklassicistisk arkitektur, og de snoede sidegader er oversået med bygninger i Art Deco, Neo-gotisk og andre arkitektoniske stilarter. Santiagos bybillede er formet af flere enkeltstående bakker, den hurtigt strømmende Mapocho-flod og omgivet af parker såsom Parque Forestal. Andesbjergene kan ses fra de fleste steder i byen. 


Dag 2: Påmøntring i Punta Arenas

Rejsen går med et tidligt morgenfly videre fra Santiago de Chile og sydpå til havnebyen Punta Arenas, hvor vi påmønstrer ekspeditionsskibet MS Roald Amundsen. Byen er knapt halvt så stor som Aarhus og var før Panamakanalens åbning for godt 100 år siden en stor anløbshavn for skibe, der sejlede mellem Stillehavet og Atlanterhavet. Byen er smukt beliggende ud til Magellanstrædet og med udsigt over mod Ildlandet, Tierra del Fuego. Vi går ombord på MS Roald Amundsen og kaster trosserne. Vi oplever den storslåede natur fra de chilenske fjorde, før vi for alvor stikker til søs og sætter kursen mod den Antarktiske halvø. Der holdes undervejs lærerige foredrag om videnskabelige emner som biologi, geografi, glaciologi og historie, så vi er godt rustede til oplevelserne på det hvide kontinent.

Dag 3: Beaglekanalen

Vi sejler mod syd gennem en del af det 600 kilometer lange og 5-30 kilometer brede Magellanstræde, som skiller Sydamerikas fastland fra Ildlandet. Strædet er opkaldt efter portugiseren Ferdinand Magellan, der som den første europæer sejlede gennem strædet i 1520. Landskabet er præget af høje grønne bjerge på begge sider af skibet. Allerede her er der chance for at se blåhvaler samt andeskondorer med et vingefang på op til 3 meter. 


Dag 4-5: Det sydligste punkt - Kap Horn

Vi fortsætter sydover for at nå Kap Horn, Sydamerikas sydligste punkt. Kap Horn ligger i øgruppen Ildlandet (Tierra del Fuego), og før Panamakanalen blev bygget, skulle al transport af gods og personer mellem USA’s vest- og østkyst runde den sydlige spids. Kaptajnen vil gøre sit bedste for at lægge til på Kap Horn – men området er kendt for sit åbne hav og udfordrende betingelser, og det er altid en stor præstation at lægge til. Herfra sættes kursen over Drakepassagen mod Antarktis.


Dag 6-12: Højdepunktet Antarktis

Vi er i de opdagelsesrejsendes kølvand, når vi sætter kursen mod det mest fjerntliggende område af verden, Antarktis, med dets endeløse hav og et kontinent dækket af sne og is. Det er en speciel følelse at slukke for mobiltelefonen, melde sig ud af det civiliserede samfund og hengive sig til naturen og oplevelserne undervejs. Det er nu, du skal gå en tur på dækket for at spejde efter dyrelivet f.eks. albatrosser - ikke at forveksle med de store stormfugle - der ofte svæver rundt om skibe. Som vi nærmer os den Antarktiske Halvø, stiger spændingen.

Antarktis er en overvældende naturoplevelse, som du aldrig vil glemme. Havet er isskosser, isflager, isbjerge og andre former for drivis i skulpturelle formationer. Mellem drivisen svømmer pukkelhvaler, spækhuggere og forskellige sæler på jagt efter dagens måltid.

Steder med mulige landgange.

Den vulkanske Deception Island. Vi sejler ind og forsøger at gå i land i den naturlige havn, der omfatter Whalers' Bay, der har en forladt hvalfangestation og en forladt britisk base. 

På den fotogene Half Moon Island udforsker vi de takkede og sprukne klipper, der er hjemsted for en stor koloni af rempingviner og flere arter af sæler og havfugle, der jævnligt besøger øen. 

Cuverville Island, der har den største kendte koloni af æselpingviner på Antarktis Halvøen. Vi sejler gennem den smalle Errera Channel til og fra Cuverville og ser isbjerge, der er strandet i de nærliggende, lavvandede farvande.  

I Paradise Harbour er der en sjælden mulighed for at komme i land på fastlandet. Du får de fineste udsigter og har mulighed for at besøge en forskningsstation og se pingvinkolonier. 

Wilhelmina Bay, der også kaldes "Whale-mina Bay" på grund af det store antal pukkelhvaler, der ses her i december. Bugten er et spisekammer for hvaler og sæler og var et rigt jagtområde for fortidens hvalfangere. Vi håber derfor på at kunne spotte et par hvaler her. 

Den britiske base i Port Lockroy er en af de mest populære steder i Antarktis, og du vil her kunne få indblik i livet fra den antarktisk base i 1950’erne. De rugende æsel-pingviner omgiver hovedbygningen, og de har vænnet sig til de hyppige besøg fra mennesker. De enorme ishylder i Antarktis er hjemstedet for en halv million adelie-pingviner samt æsel-pingviner, leopard-sæler og spækhuggere. Når mulighederne opstår, vil vi sætte kajakkerne i vandet, slå telte op i land og tage dig med på uforglemmelige vandreture for at udforske nogle af de smukkeste og uberørte steder på planeten.

Polarcirkelbådene er vores adgang til land. Udflugterne sker med polarcirkelbådene. Disse solide både gør det muligt at udforske ellers utilgængelige områder både til lands og til vands, og man kommer meget tæt på naturen. Man skal være lidt adræt for at komme ombord, og der benyttes sømandsgreb, men derudover er der ikke noget at bekymre sig om. Mandskabet viser dig, hvad du skal gøre, så i løbet af kort tid bliver ombordstigning en rutine. På alle udflugter på Antarktis med polarcirkelbådene skal du have gummistøvler på, når vi går i land. Du kan gratis låne gummistøvler på båden, eller du kan medbringe dine egne.


Dag 13: Følg forelæsningerne og spejd efter dyreliv på dækket

Rejsen fortsætter videre til nye oplevelser på Falklandsøerne. Vi skal nu bruge dagen på at slappe af, tale om oplevelserne, nyde lækker mad i restauranten og holde udkig efter dyrelivet. 


Dag 14-16: Højdepunkter på Falklandsøerne 

Stanley er en meget lille by, men dog Falklandsøernes hovedstad. Det er en farverig havneby, hvor du finder mange tegn på den britiske arv, fordi det fortsat administreres af England. Her er røde busser og telefonbokse og hele seks engelske pubber. Der vil være mulighed for at deltage i forskellige udflugter (mod merbetaling) eller udforske byen på egen hånd, hvilket er nemt til fods. Falklandsøerne byder på en stor kontrast til landskabet i Antarktis. Her møder vi hvide sandstrande og turkisblåt vand, hvor vi kan betragte søelefanter, pelssæler og pingviner, der slås om pladsen på øens sandstrand, mens spækhuggere og delfiner holder sig i vandet, og tusindevis af får står på marker og græsser. Her findes andre andre pingvinarter end dem, vi allerede har set undervejs og desuden de enorme søelefanter. Det er næsten som en zoologisk have bare uden burene.


Dag 17: Magellanstrædet

I dag fuldender vi runden i Magellanstrædet, hvor vi vender kursen mod Punta Arenas. 


Dag 18: Retur til Santiago de Chile 

I dag ankommer vi til Punta Arenas om morgenen. Herfra flyver vi tilbage til Santiago de Chile.

Dit hjem ombord - det nyeste skib MS Roald Amundsen

I 2020 er en af Hurtigrutens nyeste tilføjelse til flåden helt klar til at udforske Antarktis. MS Roald Amundsen er præget af banebrydende skandinavisk design med elegante møbler og komfortable kahytter. Skibet er et af de første ekspeditionsskibe i verden til at sejle fuldt elektrisk med hybrid teknologi.

Vi ønsker, at genskabe atmosfæren fra de store opdagelsesrejsendes æra i  en moderne ramme præget af kvalitet og høj komfort. Skibet har store udsigtsplatforme på flere dæk, så vores gæster kan komme så tæt som muligt på naturen og dyrelivet.

Seks ud af ti kahytter har private balkoner, mens to ud af ti kahytter er suiter. MS Roald Amundsen har også tre restauranter med menuer, der afspejler de råvarer og mad på rejsemålene. Et separat pool dæk er inklusiv pools, jacuzzi og barer.

Udvendig er rummelige kahytter med vindue. De fleste har dobbeltseng, men nogle har fleksibel sengeopstilling, og der er enkelte som har sovesofa. Der er flere kahytsmuligheder, og priser på andre kahytstyper og enkeltkahytter oplyses gerne ved anmodning. 

Find din kahytskategori og læs mere om skibet her

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Vælg antal af rejsende X
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
Praktiske Informationer

Afrejsedatoer: 

Priser på andre kahytstyper, enkeltkahytter og afrejsedatoer oplyses ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

 • 4. november 2020
 • 20. november 2020
 • 6. december 2020
 • 22. december 2020
 • 7. januar 2021

Pris inkluderer:

 • Helpension ombord (dvs. morgenmad, frokost og aftensmad) 
 • Øl, vin eller sodavand til måltiderne.
 • Te, kaffe og eftermiddagssnack.
 • Wifi ombord på skibet - bemærk dog at vi sejler i fjerne områder, så streaming er ikke muligt. 

 • En overnatning på hotel i Santiago de Chile inden sejladsen, inklusiv morgenmad
 • Fly tur/retur på økonomiklasse fra Santiago de Chile til Punta Arenas
 • Transport til/fra skibet
 • En rundvisning i byen med frokostboks.
 • Vind- og vandafvisende jakke
 • Landgange på Antarktis og aktiviteter ombord og i land
 • Professionelt engelsktalende ekspeditionshold, der holder foredrag og deltager i landgange og aktiviteter.
 • Støvler, vandrestave og udstyr til udflugter.

Ikke inkluderet i prisen/mulige tilkøb:

 • Fly tur/retur fra Danmark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Tilvalgsudflugter (udflugtsliste sendes, så snart den er klar). Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord. 
 • Andre drikkevarer end ovennævnte
 • Drikkepenge (det er ikke en forventning eller et krav, men vi anbefaler ca. 80 NOK per person per dag)

Bemærkninger

Vi tager forbehold for ændringer i det planlagte program og rejserute grundet vind- og vejr - det er også derfor det kaldes en ekspeditionsrejse. Det er ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode løsning plan B som iværksættes. 

Krav for deltagelse i rejsen:

 • Lægeerklæring
  Det kræves, at alle medbringer en lægeerklæring udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen. Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.
 • Personlige oplysninger
  Der skal udfyldes et skema med personlige oplysninger efter bestilling. Vi gør opmærksom på, at pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Hurtigrutens fleksible prissystem

De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængigt af måned, afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne ved anmodning ved at kontakte os pr mail eller telefon.

Gå til toppen af siden