Bestil

Vidunderne på Madeira og De Kanariske Øer

Fra Lissabon til Dakar | 2024

Kom med og opdag majestætiske vulkaner, forskelligartede habitater, betagende kystlandskaber og kulturelle højdepunkter på Madeira, De Kanariske Øer og Vestafrika. 

In stock
Travel Code
EX-074
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkUdsigt til majestætiske vulkaner og betagende kystlandskaber
blue encircled checkTorre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, UNESCOs verdensarv
blue encircled checkMulighed for tilkøb af flere valgfrie udflugter
calendar icon1 afrejse
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon14 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

Historiske byer, gyldent sand

Din ekspedition starter i den sagnomspundne by Lissabon, der er bygget på syv bakker langs bredden af floden Tagus. Udforsk en af Sydeuropas mest fortryllende byer, inden dit eventyr går i gang. Sug den afslappede stemning i Porto Santo til dig, med dens blanding af maleriske naturlandskaber, jævnt kuperede bakker og kilometervis af uforstyrrede sandstrande.

Billedskøn udsigt

Madeira, med kælenavnet “Atlanterhavets have”, rejser sig majestætisk op fra havet i rige, grønne nuancer. Husk at prøve Madeiras berømte hedvine på en af de mange barer og restauranter, inden du sejler til La Gomera. Opdag nogle af de bedste vandrestier i La Palma, inden du sejler til El Hierro, øen beliggende i udkanten af De Kanariske Øer. På Tenerife kan du få afdækket et unikt landskab med kratere, vulkankegler, gamle klipper og strømme af forstenet lava.

Store, dristige, farverige Dakar

Udforsk Lanzarotes vulkanskulpturerede landskab, eller slap af på en af øens legendariske strande. Herefter gælder det Gran Canaria, med dens subtropiske dale, palmesåede oaser, fyrreskove og forrevne bjergkamme. Efter tre afslappende dage til søs, er din ekspedition nået til vejs ende i Dakar, Senegals farverige og livlige hovedstad. Nyd en guidet tur til byens vigtigste landemærker, inden du tager hjem.

Rejseplan

down v arrow
Dag Sted
1 Lissabon, Portugal
2 Til søs
3 Vila Baleira, Portugal
4 Funchal, Portugal
5 Til søs
6 Arrecife, Spanien
7 Santa Cruz de la Tenerife, Spanien
8 Santa Cruz de la Palma, Spanien
9 Puerto la Estaca, Spanien
10 San Sebastián, Spanien
11 Las Palmas de Gran Canaria, Spanien
12-14 Til søs
15 Dakar, Senegal

Kort

down v arrow

Vidunderne på Madeira og De Kanariske Øer – Fra Lissabon til Dakar

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Legendariske Lissabon

Din ekspedition starter i den sagnomspundne by Lissabon. Lissabon, der er bygget på syv bakker langs bredden af den naturskønne flod Tagus, rangerer blandt Sydeuropas mest fortryllende byer — tilmed med en fascinerende historie.

Lissabons cruiseterminal ligger tæt på den gamle bydel, perfekt i forhold til at tage på opdagelse i det historiske centrum af den portugisiske hovedstad til fods. Man må ikke gå glip af at gå rundt i Baixa, Bairro Alto og Alfama, de klassiske kvarterer i Lissabon. Næsten alt af historisk interesse findes her, samt et stort antal små butikker.

Start ved Praa do Comercio i Baixa-kvarteret, og tag til Praa Rossio for at se statuen af Kong Pedro IV, inden du tager op til Largo do Chiado for at udforske de smalle gader i Bairro Alto. I Alfamas labyrintiske gader rundt i det gamle mauriske kvarter finder du Lissabon-katedralen, rester af et romersk amfiteater og den imponerende, mauriske fæstning fra det 11. århundrede med panoramaudsigt over byen.

Lige uden for byen finder du Torre de Belém og Mosteiro dos Jerónimos, begge steder på UNESCO's verdensarvsliste. Belém, der er tæt forbundet til Portugals opdagelsestid og opdagelsesrejsende som Vasco de Gama, er også hjemsted for den berømte, lækre Pastel de Belém-cremetærte – som du helt sikkert gerne vil smage!

For at give dig selv nok tid til at udforske Lissabons mange seværdigheder anbefaler vi, at du booker et forlænget ophold eller tager med på et valgfrit program inden sejladsen, inklusiv en udflugt til Sintra og besøg til det smukke Palácio de Monserrate.

Når du er kommet ombord på MS Spitsbergen, vil du finde dig til rette i din kahyt og deltage i en obligatorisk sikkerhedsøvelse. Find videnskabscentret, Explorer Lounge and Bar, restauranten og observationsdækket – du vil komme mange gange disse steder. Efter velkomstmiddagen kan du synke ned i en lænestol i Explorer Lounge med et glas vin – din ekspedition er i gang!

Dag 2. Kurs mod Madeira

Nyd solen på en afslappende dag til søs, mens vi sejler mod Madeiraøgruppen. Ryst al den stress og jag af, som du kom med, og gør dig klar til at udforske. Hvis du ikke allerede har gjort det, er dette et godt tidspunkt til at prøve skibets faciliteter. Sænk dig ned i boblebadene, eller træn og få sved på panden i motionscentret eller i den panoramiske sauna det er en dag til at gøre, hvad du har lyst til.

Men gå ikke glip af de fascinerende foredrag afholdt af ekspeditionsteamets medlemmer, som fortæller om regionen og forbereder dig på eventyrene, der venter forude. Foredragsemnerne i dag kan have fokus på Madeiras historie og dyreliv, inklusive fugle og hvaler. Lær om truslen fra invasive plantearter på øen, og hvordan lokalsamfundet arbejder for at fjerne dem fra nationalparken.

Under rejsen kan du bruge lidt tid på at lære besætningen og dine medopdagelsesrejsende at kende. Indled en samtale i baren og se, hvad du har til fælles med dine skibskammerater, eller slap af i en behagelig stol ved et vindue og se havet passere forbi – det er helt op til dig!

Dag 3. Magien ved ​​gyldent sand

Porto Santo er så lille, at den kunne være på sin søsterø Madeira seks gange. Og det er lige netop den lille størrelse, som gør den så tiltalende. Madeira får al opmærksomheden, men på Porto Santo kan man opleve en blanding af maleriske naturlandskaber, jævnt kuperede bakker og kilometervis af uforstyrrede sandstrande.

Stil dig ud på dækket, og hold øje med delfiner og havfugle, når vi nærmer os øen. Det er sandsynligt at se Kuhls skråper, suler og storkjover i vintermånederne. Hvis du er heldig, får du måske øje på splitterne, den hvidbrystede præstekrave, den almindelige skråpe samt den spidshalede petrel.

Vi lægger til for dagen ved Vila Baleira, Porto Santos lille og kompakte hovedby. Herfra det let at gå til pladsen Largo de Pelourinho, omkranset af palmer, og hvor de fleste af øens kulturelle vartegn ligger. Begynd med den charmerende, lille kirke, Nossa Senhora da Piedade, bygget i det 15. århundrede. Man må heller ikke gå glip af at se huset, hvor Christopher Columbus boede og fik en søn med en lokal adelskvinde, det såkaldte Casa de Colombo.

Opfør dig som en vaskeægte lokal, og slap af, mens du sidder på en café og nipper til vinho do Porto Santo, øens karakteristiske, rødbrune vin. De fleste besøgende kommer utvivlsomt på grund af den næsten 8 km lange, gyldne strand. Du kan slappe af og boltre dig i det turkisblå vand eller tage på en af ​​mange gåture, hvis du har energien til det.

Gå hele vejen ned til Ponta da Calheta på en valgfri udflugt for at få en fantastisk udsigt over den forrevne ø Ilhu da Cal. En alternativ vandretur vil tage dig nordpå til toppene af Pico do Castelo og Pico Branco og belønne dig med en storslået udsigt. Du kan også gå tværs over øen for at drikke af det efter sigende mirakuløse kildevand i Fonte da Areia, som siges at give evig ungdom.

Dag 4. Atlanterhavets have

ndhyllet af fugtig laurbærskov rejser Madeira sig majestætisk op fra Atlanterhavet i et væld af grønne nuancer. Masser af lag med bregner, mos og lav dækker vulkanklipperne og gamle træer og skaber en tæt jungle. Funchal, øens hovedby, er beliggende i et naturligt amfiteater på den solrige sydkyst. Den kunne ikke ligge mere idyllisk.

Funchal, som er en malerisk og alligevel kosmopolitisk by, har ikke mistet noget af sin gamle charme. Gå en tur ned ad de smalle, snoede gader i den historiske, gamle bydel, og nyd husenes malede træværk, caféerne, gallerierne og museerne. Husk at prøve Madeiras berømte hedvine på en af de mange barer og restauranter.

Gå ikke glip af at se Funchal-katedralen. Den stammer fra 1485 og har et smukt træloft og er et klassisk eksempel på manuelinsk arkitektur (efter kong Manuel 1). En kort gåtur fra katedralen ligger det historiske marked, der er fyldt med livlige seværdigheder og lyde fra handlende, der sælger deres friske råvarer. Hvorfor ikke prøve nogle lokale delikatesser, inklusive den eksotiske ananasbanan, bogstaveligt talt – en ananasbanan, som kun vokser på Madeira.

Du kan tage svævebanen til den maleriske landsby Monte og få en pragtfuld udsigt over Funchal og bugten. Mens du er deroppe, kan du besøge Nossa Senhora do Monte-kirken fra det 18. århundrede, og den paradisiske, tropiske have Monte Palace. Mens du går rundt i dette anlagte fristed, kan du se dets gamle, eksotiske plantesamling, samt kunstudstillinger fra hele verden.

For at få en rigtig mindeværdig oplevelse kan du glide ned igen til Funchal i de sjove carros de cesto, eller ‘kurveslæder’. Det er i bund og grund flettede kurve med sæder på træski, og hold godt fast, når du glider de næsten 2 km ned fra Monte til Funchal!

For at opleve Madeiras isolerede landsbyer, terrasseformede landbrugsmarker og dramatiske topografi er du velkommen til at tilmelde dig en valgfri udflugt, der tager dig med dybere ind på øen.

Dag 5. Mod De Kanariske Øer

Efter dine dage med udforskning på land, vil du være klar til en dag med afslapning ombord på skibet. Læn dig tilbage i den panoramiske Explorer Lounge med en drink i hånden, mens du nyder udsigten. Kig efter hvaler og delfiner på havet og havfugle på himlen. Nu er tiden der til at reflektere over dine eventyr indtil nu, redigere dine billeder, opdatere din rejsedagbog og hvile dine ben.

Når vi kommer til De Kanariske Øer, vil du være parat og klar til mere udforskning. Øgruppen, der ligger ud for Afrikas vestkyst, har sin egen historie. Øerne var først beboet af folk med berberisk afstamning og menes øerne at være blevet besøgt af både fønikere, grækere, kartager og romere, før spanierne bosatte sig her. De Kanariske Øer, der er domineret af store, aktive vulkaner, herunder den kæmpe Teide, er et fantastisk sted at gå på opdagelse.

For at være bedre rustet og opbygge forventninger til den næste del af dit eventyr kan du tilbringe lidt tid i biblioteket med at læse om de steder, du vil besøge, eller høre foredrag med ekspeditionsteamet i Explorer Lounge. Emnerne kan f.eks. inkludere De Kanariske Øers vulkaner, vinfremstilling, dyreliv eller botanik.

Dag 6. Ildøen

Den østligst beliggende ø i den kanariske øgruppe, Lanzarotes bare, ørkenlignende landskab, står i skarp kontrast til dens frodige, grønne søstre i vest. Et landskab formet af eroderede vulkanformationer, dybe u-formede kløfter og lodrette klipper og med en bred, central slette dækket af æolisk sand. Lanzarote er en drøm for geologer!

Længe inden Arrecife officielt blev øens administrative centrum, var det en populær fiskerihavn. I dag er det en indbydende, solkysset by med masser af charme. Gå over broen for at besøge San Gabriel, et af to slotte med udsigt over havnen. Lær lidt om øens historie på det lillebitte museum, og nyd udsigten fra slottet.

Der er en kort gåtur til Arrecifes gamle bydel, som ligger spredt rundt om Charco de San Gins-lagunen. De fine, hvidkalkede fiskerhuse, farverige både, der vugger i vandet, og livlige barer og restauranter giver den dejlig, maritim atmosfære. Gå en tur rundt i dette charmerende område, og se de vigtigste, historiske bygninger. Besøg San Ginés-kirken fra det 17. århundrede og, rundt om hjørnet, Arrecifes første toetagers bygning, Casa de los Arroyo fra det 18. århundrede.

Når du er færdig med at være på sightseeing, så sæt dig på en udendørs restaurant, bestil tapas og en drink, og nyd livet på et af de mest solrige steder på Jorden.

Lanzarotes trumfkort er de fine og smukke strande. Tag ud til El Reducto, byens hovedstrand. Denne hvide sandstrand er beskyttet af naturlige rev og ligner en stor swimmingpool. Med sit klare, rolige vand er det det perfekte sted til at solbade.

Du kan også komme på en valgfri udflugt og opleve Lanzarotes naturlige vidundere. Det spektakulære, vulkanske landskab i Timanfaya Nationalpark, de berømte Jameos del Agua-laguner og de lange lavatuneller er alle hurtige og nemme at komme til. Og lad dig ikke narre af, at her ikke er bjerge vandreture på Lanzarotes vulkanstier er en unik oplevelse, du ikke må gå glip af!

Dag 7. De Kanariske Øers tag

Legenden fortæller, at da Alexander von Humboldt landede på Tenerifes kyst en tåget morgen i 1799, fandt han synet skuffende. Det var dog kun indtil tågen lettede, og de første solstråler oplyste Teidebjergets hvide top. Allerede næste dag var han på vej til toppen lokket af en næsten magnetisk tiltrækning, som mange finder uimodståelig. Velkommen til Tenerife, den største af De Kanariske Øer.

Santa Cruz er den fælles hovedby for De Kanariske Øer og har en livlig havn, noget charme fra gamle dage og en smart, moderne kant. Den imponerende Plaza de España, beliggende tæt på havnen, er det bedste sted at starte udforskningen af byen. Herfra går det op ad bakke til Plaza de la Candelaria, hvor vi nyder facaderne på det gamle Casino og Palacio Carta fra det 18. århundrede.

Calle del Castillo er et populært sted at ose rundt mellem de små butikker. De gamle gader i dette kvarter er det historiske hjerte i Santa Cruz. Hold øje med de smukke pladser, Príncipe de Asturias og Los Patos, når du går rundt her, og find også parken García Sanabria, som er en sand fest for sanserne. Parken er fyldt med tropiske blomster, bregner og andre planter, og du vil finde skulpturer skjult blandt træerne samt kunstudstillinger.

Et besøg til Tenerife ville ikke være komplet uden at se Teide Nationalpark og dens centrale punkt, den kolossale El Teide. Tag med på en af vores valgfri udflugter til verdens tredjestørste vulkan. Med sin højde på 3.717 meter over havoverfladen er den stor nok til at skabe sit eget vejrsystem på øen. Gør dig klar til at opleve et unikt landskab med kratere, vulkankegler, gamle klipper og strømme af forstenet lava.

Mulighederne for vandreture i nationalparken er enestående. Når man går på de forskellige stier af forskellig længde, kan man få nogle af de mest storslåede udsigter i hele øgruppen. Husk blot at medbringe et par robuste vandrestøvler eller støvler, og selvfølgelig dit kamera.

Dag 8. La Isla Bonita

La Palma lever mere end rigeligt op til sit tilnavn La Isla Bonita, eller “den smukke ø”. La Palma, med uspolerede fyrre- og laurbærskove, banantræer og palmelunde, er uden tvivl den grønneste del af De Kanariske Øer. Tilføj forrevne kløfter, tårnhøje bjerge og nøgne klipper, og du har en ø, der har det hele.

I gamle dage tjente Santa Cruz de la Palma som et handelssted på vejen til Den nye verden. I dag regnes den for at være en af ​​de mest attraktive byer i øgruppen.

Begynd din udforskning af byen ved at tage til Calle Real, Santa Cruz’ livlige hovedgade. Du kan ikke undgå at komme forbi den monumentale Plaza de Espaa, der er omkranset af fantastiske bygninger fra renæssancen, inklusive Santa Cruz’ ikoniske rådhus. For mange er det det bedste eksempel på den særlige arkitektur på De Canariske Øer.

Du vil se traditionelle træbalkoner overdådigt pyntet med planter og blomster i mange af gaderne. Hvis du vil se de bedste eksempler, skal du tage til Avenida Maritima, som ligger blot fem minutter fra Plaza de España.

Intet besøg i Santa Cruz ville være komplet uden en gåtur gennem kvarterne La Canela og Sant Telmo, med en atmosfære af falmet skønhed fra kolonitiden. Hvis du er til mere specielle bygninger, så tag til det excentriske La Palma ø-museum, der ligger inde i et gammelt kloster. Det indeholder alt fra naturhistorie og lokalt kunsthåndværk til astronomi og kunstudstillinger.

Det er fantastisk at vandre på La Palma, og nogle af turene starter lige i hovedstaden Santa Cruz. De mest imponerende områder at vandre i, findes dog længere væk. Det centrale højland, de sydlige vulkaner og den spektakulære Caldera de Taburiente Nationalpark byder på fantastiske vandreture, der regnes for at være blandt de bedste i øgruppen. Tag med os på en valgfri udflugt, og nyd nogle af de bedste vandreture på De Kanariske Øer!

Dag 9. Udkanten af De Kanariske Øer

El Hierro er kun en million år gammel og den yngste, mindste og vestligste af De Kanariske Øer. Du vil straks få en fornemmelse af afsondrethed, når du sætter foden på øen. Der er en lige linje over havet til Amerika herfra.

El Hierro er typisk for De Kanariske Øer, en vulkanø med karakteristiske, mørke klipper formet af vulkanudbrud, kraftige vinde og jordskred. Med den unikke geologi af en oceanisk vulkan i den tidlige fase af sin udvikling af vulkanskjold er det ikke så underligt, at UNESCO har klassificeret øen som et verdensbiosfærereservat.

El Hierro mangler naturhavne, så de fleste landsbyer ligger inde i landet. Valverde, den eneste hovedby på De Kanariske Øer, der ikke ligger ved havet, er lidt over 6,4 km væk fra La Estaca, vores havn for dagen. Valverde, der blev grundlagt i 1610 meget senere end nogen anden hovedby på De Kanariske Øer er en afslappende, lille by. Det er den mest traditionelle hovedby i øgruppen, og her er hverken trafiklys eller smarte butikker, men blot en afslappet atmosfære.

Det er uden tvivl bedst at gå rundt på El Hierro. På en valgfri udflugt vil du se øens naturseværdigheder, og vi går på et netværk af afmærkede stier, der passer til alle energiniveauer. Oplev skinnende, naturbassiner, klipper formet af lave, fyrreskove, fredelige blomsterenge og snoede træer bøjet af vind og vejr. Når vi vinker farvel til El Hierro, er vi sikre på, at du vil være glad for at have oplevet denne smukke perle af en ø.

Dag 10. Et paradis væk fra den almindelige rute

Den næstmindste af De Kanariske Øer er også den mest uspolerede. Hvis du er på udkig efter en autentisk bid af det traditionelle, kanariske liv, er La Gomera stedet, hvor du kan opleve det.

San Sebastián, grundlagt i 1487, er øens charmerende hovedby. Columbus kom forbi her, inden han sejlede videre til Amerika, og det samme gjorde britiske og portugisiske pirater, der ville plyndre skattene fra Den Nye Verden.

San Sebastián er lille nok til at udforske til fods. Gå en tur på hovedgaden i den gamle bydel, Calle Real, for at opleve det bedste ved byen. Iglesia de la Virgen de la Asuncion er en kirke, du bare skal se. En bygning i traditionel barok-stil, hvor det siges, at Columbus og hans mænd har bedt, inden de satte sejl.

Der er en kort gåtur til fæstningen Torre del Conde fra det 15. århundrede, en smuk, hvidkalket stenbygning på et skønt, grønt sted. Se også det fascinerende arkæologiske museum i La Gomera, hvor du kan lære om øens første bosættere og meget mere.

La Gomeras stejle kløfter og smalle dale fik øboerne til at udvikle en unik måde at kommunikere på over lange afstande: et højt fløjt kaldet el silbo. At lytte til en demonstration af denne traditionelle måde at kommunikere på under en valgfri udflugt er altid et højdepunkt.

Toppen af denne næsten cirkelrunde vulkanø er kronet af den imponerende Garajonay Nationalpark, nu et sted på UNESCO's verdensarvsliste. Tag på en valgfri udflugt for at komme på behagelige vandreture, de kan gå gennem laurbærskove og idylliske palmedækkede dale eller til høje bjerge og toppe og storslåede udsigter.

Der går en spektakulær vandrerute hele vejen rundt om øen, som vil være en stor oplevelse for vandrere på alle niveauer. Selvom vi ikke anbefaler, at du går alle de 140 km, vil en gåtur til det sorte sand på Playa la Guancha med dens panoramaudsigt være det hele værd.

Dag 11. Miniaturekontinentet

Vores næste stop er Gran Canaria, den tredjestørste ø i den kanariske øgruppe. Gran Canaria er fuld af historie og både pirater, kapere og opdagelsesrejsende, inklusive selveste Christopher Columbus har lagt til her. Og i løbet af de seneste par årtier er alle slags geologer kommet til øen for at undersøge dens vulkanske terræn. Nu er det din tur til at opdage dette “miniaturekontinent”, inden du tager hjem.

Med hensyn til diversitet har Gran Canaria det hele – klitter, subtropiske dale, dybe kløfter, oaser oversået med palmer, fyrreskove, spektakulære klipper og takkede bjergkamme. Og det er endda ud over solskin, strande og hav. Gran Canaria har mere end 96 km strand! Og du behøver ikke at gå langt væk, da strandene begynder i selve hovedbyen Las Palmas.

Tag til Vegueta, Las Palmas’ gamle bydel, hvor det vil føles som at være rejst tilbage i tiden. Gå en tur gennem de smalle, brostensbelagte gader og gyder, og nyd synet af de gamle kirker og huse malet i klare farver fra kolonitiden.

Santa Ana-katedralen er Veguetas fokuspunkt. Den kan dateres tilbage til 1497 og er en af de mest imponerende bygninger på De Kanariske Øer. Husk at besøge klokketårnet for at få en panoramaudsigt over den gamle bydel, havnen og længere væk.

De fleste af øens naturattraktioner er nu på UNESCO’s liste over biosfærereservater og er skabt til vandrere. Gran Canaria har næsten 997 km mærkede stier – og mange af dem er utrolig gamle, etableret for at forbinde de isolerede landsbyer under de første årtier af den spanske erobring. Forlad kysten, tag på netværket af stier, og du vil højst sandsynligt have landskabet stort set for dig selv.

Det vulkanske bassin Caldera de Tejeda befinder sig lige i hjertet af det bjergrige indre. Her ligger også den hellige stenformation Roque Bentayga, det er et spændende område at udforske, og hvor du kan lære om øernes fascinerende vulkanhistorie.

Dag 12-14. Mod Dakar

Fra Las Palmas sejler vi sydpå langs Afrikas vestkyst. I løbet af de næste tre dage kan du hvile dig, nyde skibets faciliteter og gøre status over, hvad du har oplevet indtil videre. Hvorfor ikke udnytte den ro og sjælefred, der følger med at være ude på havet, ved at tage en digital afvænning? Uforstyrret af dine enheder kan du få lidt tid for dig selv, nyde udsigten og pleje sind, krop og sjæl.

Selvom den er ude af syne, vil du føle effekterne af Saharaørkenens enorme størrelse, når vi nærmer os Vestafrikas kyst. Temperaturstigningen og den aftagende fugtighed i luften er alle afslørende tegn på, at vi nærmer os den største, varme ørken i verden.

I stærk kontrast til ørkenmiljøet i Vestsahara og Mauretanien vil de have, vi sejler til, være fulde af liv. Kanariestrømmens kolde farvande blandes med det meget varmere hav i Vestafrika, hvilket skaber en kæmpe opstrøm, der bringer næringsstoffer tæt op til overfladen.

Både dyrelivet og fiskere drager fordele af havets høje produktivitet. For os betyder det gode muligheder for at få øje på hvaler og havfugle. Du får måske øje på delfiner og hvaler, inklusive kortfinnede grindehvaler, pukkelhvaler, sejhvaler og endda blåhvaler!

Lær om de fascinerende have, vi krydser, ved at følge vores foredrag, og slap af i dit eget tempo, mens vi sejler til vores destination. På det tidspunkt, hvor vi når havnen i Dakar, vil du ankomme med opløftet sjæl, og dit sind fyldt med ny viden.

Dag 15. Senegals livlige hovedstad

Dit ekspeditionskrydstogt ender i Dakar, Senegals farverige og livlige hovedstad. Med sin beliggenhed på spidsen af halvøen Kap Verde er det den vestligst beliggende by i Afrika og i hele verden. Dakar er en kosmopolitisk by uden højhuse, berømt for sine summende musik- og kunstscener. Byen har en afslappet atmosfære, og befolkningen er lige så venlige, som busserne er flot farvede.

Halvøen, som Dakar ligger på, rager ud i havet mod vest, og den opstod, da vulkanske øer til havs blev forbundet med kontinentet af en landtange. Eksponeringen for de fugtige vinde fra havet holder vegetationen frodig, i mørk kontrast til det nordlige Senegals golde og ørkenlignende landskab. Deraf navnet Kap Verte, der betyder det grønne forbjerg. I dag er Dakar landets hovedstad og den mest indflydelsesrige by i hele Vestafrika.

Når vi er gået i land, tager vi dig med på vores byrundtur i Dakar og ser de vigtigste seværdigheder i Senegals hovedstad. Byens bankende hjerte er Medina-kvarteret, med dets labyrint af gader, det travle marked March’ Tiléne og det imponerende Grand Mosque. Nogle andre seværdigheder, som er værd at se, er Uafhængighedspladsen, det afrikanske renæssancemonument, katedralen og det vestlige og østlige Corniche.

Du vil garanteret få en god appetit efter al den sightseeing. Vi tager dig til et hotel, hvor du vil nyde frokosten og slappe af om eftermiddagen. Du er velkommen til at benytte hotellets faciliteter, inden du tager hjem. Hvis du gerne vil blive længere tid i Dakar, er du velkommen til at booke ekstra overnatninger på hotellet. Hvad der end venter dig derefter, ser vi frem til at byde dig velkommen tilbage på dit næste eventyr.

Livet ombord MS Spitsbergen

down v arrow

MS Spitsbergen er opkaldt efter Norges arktiske kronjuvel – ø-gruppen Spitsbergen. Efter en total renovering er MS Spitsbergen blevet en del af Hurtigrutens flåde fra maj 2016. Skibet har en udsøgt høj standard med komfortable og moderne fællesområder og kahytter. MS Spitsbergen er et moderne og miljøvenligt skib, der hele tiden bliver forbedret for at reducere udslip og brændstofforbrug. Skibet sejler langs Norges kyst fra september til maj og er en del af Hurtigrutens globale explorer-flåde resten af året.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Afrejsedatoer:

 • 2024 - Datoer følger

  Prisen inkluderer:

  • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
  • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand)
  • Gratis te og kaffe
  • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
  • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
  • Engelsktalende ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig i løbet af aktiviteter ombord og i land
  • Udvalg af inkluderede aktiviteter
  • Aktiviteter ombord
  • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke

  Ikke inkluderet:

  • Flyrejser
  • Rejse- samt afbestillingsforsikring (Kan tilkøbes)
  • Tilbudte ekstra aktiviteter og udflugter

  Bemærkninger:
  Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute grundet vind- og vejrforhold. På en ekspeditionsrejse er det ikke altid plan A, men nogle gange den ligeså gode plan B, der iværksættes. 

  Krav for deltagelse i rejsen:

  Der kræves ikke længere COVID-19-vaccinationer og test inden ombordstigning for rejsende, der rejser med skibe fra Hurtigruten Expeditions*.

  *) Der vil dog stadig være nogle rejser, der kræver, at rejsende er fuldt vaccinerede mod COVID-19.  Se mere:  COVID-19-vacinationer er fortsat et krav for rejsende på 12 år og derover, der deltager på rejser til Antarktis og Nordvestpassagen i 2023 og 2024.

  Alle personer, uanset alder, skal være vaccinerede på rejser til Vestafrika med afrejse fra eller ankomst til Dakar i 2023 og 2024. 

  Selv om COVID-19-vaccinationer ikke længere er obligatorisk på de fleste Hurtigruten Expeditions-rejser, anbefaler vi stadig kraftigt, at alle rejsende, der rejser med vores skibe, er fuldt vaccinerede med COVID-19-vaccinationer og boostere, hvis det er muligt.  Visse lande kan dog kræve en boostervaccine inden indrejse.

  Hurtigruten Expeditions forbeholder sig ret til at nægte ombordstigning for rejsende, der ikke opfylder de gældende regler for hvert land under sejladsen på tidspunktet for ombordstigning.

  Læs mere om Hurtigrutens praktiske oplysninger vdr. COVID-19.

  Hurtigrutens fleksible prissystem:
  De bedste priser og kahytter får du ved at bestille din rejse så tidligt som muligt. Priser er fleksible, hvilket betyder, at de kan variere afhængig af afrejsedato, kahytstype og tilgængelighed ombord på skibene. Prisen ændrer sig ikke, efter du har fået en bekræftelse fra os. Priser oplyses også gerne på anmodning ved at kontakte os pr. mail eller telefon.

  Særlige betalingsvilkår:
  Vi gør opmærksom på, at der på denne rejse er særlige betalingsvilkår, der afviger fra vores standard betalingsvilkår beskrevet i vores generelle betingelser. Depositummet er ifølge vores standardsats, mens restbetalingen forfalder 90 dage før afrejse. Er der mindre end 90 dage mellem bestillingsdatoen og afrejsedatoen forfalder hele beløbet til betaling straks.

  For yderligere betalingsvilkår, som ikke er specificeret her, refereres der til vores generelle betingelser, der stadig vil være gældende.

  Vi tager forbehold for ændringer til de viste priser og tilgængelighed

  Gå til toppen af siden