Ferietype
Rejseform
Afrejse uge
Rejsemål

Ekspeditionsrejser

Eventyr på kanten af verden

Har du en opdagelsesrejsende gemt i kroppen? Hvis du drømmer om at opleve verdens fjerneste kroge og se naturen i sin reneste, mest utæmmede form, så tag med os på eventyr!

"En uforglemmelig rejse" kan klinge lidt hult, når stort set hver anden rejse på internettet har dette mærkat. Men hos Ruby Rejser er vi meget stolte over vores ekspeditionsrejser. Så stolte, at vi godt tør bruge ordet "uforglemmelig", når vi beskriver rejserne.

Ombord på et ekspeditionskrydstogtskib sejler vi til nogle af de mest afsidesliggende steder i verden. Forestil dig at stå på dækket og se Antarktis' majestætiske isbjerge flyde forbi, udforske de frodige landskaber og unikke dyreliv på Galápagosøerne, eller navigere mellem de smukke fjorde og isbjerge på Grønland.

På disse opdagelsesrejser får du mulighed for at opleve den uberørte natur på en måde, som kun få har gjort. Vores ekspeditioner tager dig væk fra alfarvej til steder, hvor civilisationen ikke har sat sine spor, og hvor naturens storhed og skønhed forbliver urørt. Det er her, du bliver ét med omgivelserne, hvor du kan trække vejret i ren, frisk luft og blive betaget af den rå, naturlige skønhed. Glæd dig til at miste pusten over de spektakulære, naturskønne steder, du kommer til at besøge, og skab minder, du aldrig vil glemme.

Udforsk vores store udvalg af uforglemmelige ekspeditionsrejser herunder. Vil du vide mere om vores ekspeditionsrejser? Nederst på siden kan du læse mere om konceptet, fire spændende rejsemål og de forskellige typer af ekspeditionsrejser, vi tilbyder.

 

Læs mere
Se et udvalg af vores rejser herunder
Side
per side
Oplev alt hvad Antarktis har at byde på | Rejs januar og februar 2025

Denne ekspedition har udelukkende fokus på Antarktis og handler om at udforske halvøen i løbet af sensommeren, det bedste tidspunkt for at opleve dette unikke sted. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 17 nætter
Forespørg
Oplev Antarktis når det er mest imponerende | Rejs oktober og november 2024

Udforsk smukke fjorde langs den chilenske kyst og fordyb dig i Antarktis uberørte islandskaber. Oplev charmerende landsbyer, plaskende pingviner og mægtige isbjerge.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 17 nætter
Forespørg
Oplev fantastiske landskaber og det hvide kontinent | Rejs i oktober 2024

Udforsk smukke fjorde langs den chilenske kyst og smukke uberørte islandskaber i Antarktis på et uforglemmeligt eventyr der byder på alt fra pingviner til farverige storbyer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 21 nætter
Forespørg
Oplev det bedste af begge verdener | Rejs i marts 2025

Fordyb dig i det 7. kontinents frosne verden og de  chilenske fjordes naturlige skønhed på dette antarktiske ekspeditionskrydstogt. Her får du tid til at udforske helt unikke steder og deres skjulte skatte.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 22 nætter
Forespørg
Vildmark, gletsjere og kultur | Rejs maj og juni 2025

Tag med på et utroligt ekspeditionseventyr, der i løbet af 14 dage tager dig med til Alaska og British Columbia. Her venter der utrolige naturfænomener, unikke dyr og kulturelle oplevelser.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 13 nætter
Forespørg
Den ultimative ekspedition | Rejs i vinteren 2024-2025

På denne ekspeditionsrejse vil du blive bekendt med 3 isolerede øer ved sydpolen. Se frem til at lade dig fascinere af de fabelagtige Falklandsøer, smukke Sydgeorgien og det imponerende Antarktis.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 22 nætter
Forespørg
I de store opdagelsesrejsendes kølvand (østgående) | August 2024

Tag med på en skelsættende ekspeditionsrejse og oplev de største seværdigheder, når HX Hurtigruten tager dig gennem den sjældent besejlede Nordvestpassage. En legendarisk rejse!


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 25 nætter
Forespørg
Rejs marts 2025

Drømmer du om at opleve enestående natur, fascinerende dyreliv og skøn sejlads? Så tag med på 19 dages absolut utrolig ekspedition til verdens ende ved Antarktis og få oplevelser for livet.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 18 nætter
Forespørg
Rejs fra Reykjavík til Cambridge Bay med ekspeditionsskib | August 2024

Oplev de største seværdigheder i de opdagelsesrejsende fodspor, når du på 19-dage sejler fra Island til Grønland og videre gennem Nordvestpassagen med den rå og formidable skønhed i vildt terræn. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 18 nætter
Forespørg
Alfernes, sagaernes og vulkanernes land | August 2024

Tag med på en eventyrlig sejlads rundt om landet af ild og is, hvor du kan opleve alt fra kæmpe hvaler, skræppende søpapegøjer, smukke vandfald, vilde gletsjere, mørke lavamarker og historisk vikingearv.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 10 nætter
Forespørg
 

Hvad er en ekspeditionsrejse?

En ekspeditionsrejse er en helt særlig rejseform skabt til dem, der søger det ekstraordinære, som er villige til at træde ud af deres komfortzone, og som ønsker at få en dybere forbindelse til verden omkring dem. Læs mere om, hvad der karakteriserer vores ekspeditionsrejser herunder.

Opdagelsesrejser til sjældent besøgte steder

En ekspeditionsrejse adskiller sig væsentligt fra traditionelle turistoplevelser. I stedet for at fokusere på komfort og afslapning handler en ekspeditionsrejse om eventyr og opdagelse langt væk fra turismens himmelstrøg. Vores ekspeditionsrejser har alle det tilfælles, at de bringer dig tættere på nogle af verdens mest fjerntliggende kroge og vanskeligt tilgængelige destinationer, hvor de færreste mennesker har været – en vaskeægte opdagelsesrejse. Det sker ombord på et af Hurtigrutens ekspeditionsskibe, der er designet til at sejle til udfordrende destinationer, hvor almindelige krydstogtskibe ikke kan nå frem. 

Daglige ekspeditioner og udflugter

På ekspeditionsrejser er daglige ekspeditioner og udflugter en central del af oplevelsen. Hver dag leder erfarne guider dig gennem opdagelser enten på land eller ombord på skibet. Guiderne er nøje udvalgte eksperter inden for de forskellige områder, og deres fornemste opgave er at sikre, at du ikke forlader destinationen uden at have oplevet dens absolutte højdepunkter. Udvalget af udflugter varierer fra ekspedition til ekspedition og kan omfatte aktiviteter som vandreture i spektakulære nationalparker, bådture gennem fjorde og isbjerge samt besøg i afsidesliggende landsbyer, hvor du kan møde lokale beboere og lære om deres traditioner og levevis. Ombord på skibet arrangeres der også spændende foredrag, hvor du kan fordybe dig i destinationens historie og kultur.

Fleksible dagsprogrammer

Alle ekspeditionsrejserne har deres eget skræddersyede dagsprogram, der garanterer dig, at du får det bedste ud af ekspeditionen. Disse dagsprogrammer er dog kun vejledende. Vi ved nemlig, at nøglen til en vellykket tur er fleksibilitet. Derfor tilpasses dagsprogrammerne løbende for at imødekomme skiftende vejrforhold, som påvirker, hvilke aktiviteter der er sikre og mest optimale at gennemføre på en given dag.

Denne fleksibilitet åbner dørene for unikke oplevelser, der ikke kan planlægges på forhånd. Det kan være alt fra uventede møder med lokalbefolkningen til at opdage skjulte naturskønheder, som kun afsløres under visse betingelser. Dermed bliver hver ekspeditionsrejse en helt særlig oplevelse med forskellige eventyr hver gang. Der er ikke to ture, der er ens.

Ekspeditionsrejse på Antarktis Ekspeditionsrejse på Island Ekspeditionsrejse på Antarktis

4 interessante rejsemål for ekspeditionsrejser i hele verden

Svalbard

En af vores mest populære destinationer er den norske øgruppe Svalbard, som ligger i det Arktiske hav mellem Norge og Nordpolen. Svalbard er kendt for sin alsidighed og spektakulære naturoplevelser året rundt. Her venter de mest uspolerede, naturskønne og arktiske scener, du kan forestille dig, samt et imponerende dyreliv, inklusiv kongen af Arktis – isbjørnen. Hovedstaden, Longyearbyen, er typisk basen for vores opdagelsesrejser på øgruppen. Herfra kan du deltage i mange spændende og sjove aktiviteter. F.eks. kan du udforske en isgrotte, tage på hundeslædetur, opleve en arktisk vildmarksaften eller prøve en snescootertur. Når det kommer til nordlys, er Svalbard også et af de bedste og mest eventyrlige steder at opleve dette naturfænomen.

Se alle vores ekspeditionsrejser til Svalbard her.

Antarktis

Antarktis er Jordens koldeste og sydligste kontinent, beliggende tæt på den geografiske sydpol. Den afsidesliggende placering gør kontinentet til en sværttilgængelig og uberørt perle, som kun de færreste har haft æren af at besøge. Men på vores ekspeditionseventyr får du chancen. Antarktis er en fascinerende destination med spektakulære isdækkede landskaber og en næsten 18.000 kilometer lang kystlinje, der er næsten helt dækket af is. 

Sommeren topper i december med 24 timers dagslys, mens vinteren er præget af totalt mørke og gennemsnitstemperaturer mellem -50 og -60 grader. På trods af den bidende kulde er Antarktis hjemsted for masser af arktiske dyr og er da også kendt som "Pingvinernes Rige". På vores ekspeditionsrejser i Antarktis kan du opleve de betagende isformationer og det rige dyreliv, herunder pingviner, hvaler, sæler og havfugle. Udforsk øer som South Georgia, kendt for sine smukke bjerge, og King George Island, som er hjemsted for internationale forskningsstationer.

Se alle vores ekspeditionsrejser i Antarktis her.

Island

Hvis du søger efter spektakulære vandfald, majestætiske vulkaner, uendelige lavamarker eller vilde gletsjere, vil Sagaøen, Island, uden tvivl opfylde dine forventninger. En ekspeditionsrejse i Island inviterer dig til at udforske dette kontrastfyldte land, hvor fantastiske landskaber og rigt dyreliv venter på dig. Med Hurtigrutens skibe får du både mulighed for at opleve det bedste af Island fra søsiden og til fods, når det erfarne ekspeditionsteam fører dig gennem de mest betagende vulkanlandskaber. 

Se alle vores ekspeditionsrejser i Island her.

Grønland

På verdens største ø, Grønland, finder du imponerende landskab af isbjerge, isfjorde, tundraer og blomsterenge, der danner den perfekte ramme for en eventyrlig ekspeditionsrejse. På et krydstogt med Hurtigruten får du mulighed for at udforske Grønlands afsidesliggende områder, som kun er tilgængelige med skib. Du kan f.eks. tage med på en sejlads til Grønlands mest populære turistattraktion, Diskobugten, eller den idylliske Illulissat Isfjord, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Gå på opdagelse i de majestætiske gletsjere og isblokke, eller tag på vandretur gennem de forrevne fjelde. Du får også mulighed for at møde den lokale befolkning og få et indblik i deres inuitkultur, traditioner og dagligdag.

Se alle vores ekspeditionsrejser i Grønland her.

Ekspeditionsrejse på Antarktis Ekspeditionsrejser på Svalbard Ekspeditionsrejser i Grønland

Typer af ekspeditionsrejser

Alle vores ekspeditionsrejser følger samme koncept med unikke oplevelser på kanten af verden. Alligevel kan man godt inddele dem i to kategorier, som du kan læse mere om herunder.

Fuldt fokus på én destination

På nogle af vores ekspeditionsrejser fokuserer vi på én destination og går helt i dybden med den. Dette giver dig mulighed for at udforske flere spændende byer og områder inden for et land og få en dybere forståelse af dets historie, forskellige kulturer og varierende landskaber. Tag f.eks. med på en ekspedition i Island og oplev den islandske kultur, natur og historie fra flere vinkler. Udforsk Reykjaviks pulserende byliv, se de imponerende gletsjere og geotermiske områder, og lær om de fascinerende sagaer, der har formet landet. Det samme er muligt med Svalbard, hvor du kan opleve den arktiske vildmark og det unikke dyreliv, samt Grønland, hvor du kan se de majestætiske isfjelde og møde de lokale inuitter og deres rige kulturarv.

Rundrejser

Drømmer du om at opleve så meget af verden som muligt på din ekspeditionsrejse? Og har du god tid til det? Så er en rundrejse det perfekte valg for dig. På disse ekspeditionsrejser sejler du fra den ene spændende destination til den næste, typisk med længere afstand mellem destinationerne og over længere tid. På den måde kan du opleve flere forskellige lande og nogle gange hele kontinenter på én rejse. Tag f.eks. med på en ekspeditionsrejse i Sydamerika og oplev fascinerende destinationer som Antarktis, Falklandsøerne, Ecuador og Galápagosøerne. Eller deltag i en ekspeditionsrejse i Nordamerika og udforsk destinationer som Canada, Alaska og British Colombia.

Ekspeditionsrejser for alle: unge, seniorer og familier

Opdagelsesrejser bliver ofte forbundet med eventyrlystne, unge rejsende på sabbatår, men denne forestilling bliver i høj grad manet til jorden af vores ekspeditionsrejser. Vi tror på, at rejselysten og eventyret ikke kender nogen alder, og derfor ønsker vi at inkludere alle i vores rejsefællesskab. Vores rejser er designet til at imødekomme behovene hos rejsende i alle aldre – især seniorer. Uanset om du er 20 eller 70 år, vil vores brede udvalg af ekspeditionsrejser give dig mulighed for at finde den perfekte oplevelse, der passer til dine præferencer og interesser. Desuden er flere af vores ekspeditionsrejser også velegnede som familierejser med sjove og familievenlige aktiviteter ombord, så både de ældste og de yngste kan deltage og skabe ferieminder sammen. 

Ekspeditionsrejser i Grønland Ekspeditionsrejse på Galapagos, Sydamerika Ekspeditionsrejse i Canada, Nordamerika

3 gode grunde til at tage på en ekspeditionsrejse

 1. Unikke oplevelser og sjældne destinationer: En ekspeditionsrejse tager dig til de mest uberørte destinationer i verden, som ikke er tilgængelige for almindelige turister. Du vil udforske landskaber, dyreliv og kulturer, som de færreste mennesker har oplevet, og vende hjem med unikke historier og minder, der ikke kan måle sig med traditionelle rejseoplevelser.
 2. Et miljøvenligt eventyr: Vores ekspeditionsrejser med Hurtigruten er designet med respekt for naturen. Teamet sørger for at minimere miljøpåvirkningen og bevare de naturlige omgivelser. Du vil også få mulighed for at lære om biodiversitet, økosystemer og lokale samfunds traditioner og levevis undervejs. Dette gør ekspeditionsrejserne til et bæredygtigt valg for eventyrlystne rejsende.
 3. Spektakulært dyreliv: Hver ekspeditionsrejse byder på muligheden for at opleve et enestående dyreliv i deres naturlige habitat. Uanset om det er pingviner i Antarktis eller isbjørne på Svalbard, garanterer vi uforglemmelige møder med naturens mest fascinerende skabninger.

Udforsk verden med Ruby Rejser og Hurtigruten: Dit eventyr starter her

Vores aktive ferier er nøje udvalgt og planlagt i samarbejde med vores samarbejdspartnere og, vigtigst af alt, vores gæster. Derfor kan du være sikker på, at vi har gjort vores forarbejde grundigt, når vi sender dig afsted på dit livs eventyr. Når du booker en rejse hos os, tager vi os af alt det tunge arbejde. Det vil sige, at du kun behøver at koncentrere dig om at pakke din kuffert, møde op i lufthavnen og nyde rejsen. 

Hvis du overvejer en ekspeditionsrejse, men først vil have en smagsprøve på, hvordan det føles at opleve verden fra et skib, anbefaler vi vores sørejser med Hurtigruten langs Norges kyst. Disse rejser tager dig gennem imponerende fjorde, smukke fjelde og charmerende kystbyer på ruten langs Norges kyst, der kaldes for "verdens smukkeste sørejse". 

Vi udvider løbende vores katalog af ekspeditionsrejser. Hvis du vil holde dig opdateret på nye rejser og tilbud, kan du med fordel tilmelde dig vores nyhedsbrev. Du kan altid framelde dig igen, hvis du skifter mening.

Ofte stillede spørgsmål
Hvad er en ekspeditionsrejse?

En ekspeditionsrejse er en rejse, der tager dig med til nogle af verdens mest fjerntliggende destinationer, hvor de færreste har været, og hvor du vil komme til at opleve en helt utrolig natur.

Hvor kan en ekspeditionsrejse gå hen?

En ekspeditionsrejse kan gå mange steder hen. Se fx vores ekspeditionsrejser til Svalbard, Grønland, Antarktis eller de skotske øer.

Hvilken aldersgruppe egner ekspeditionsrejser sig til?

Vores ekspeditionsrejser egner sig både til det ældre og yngre segmnet. De individuelle rejser kan skræddersys til jeres præferencer.

Kan man få en guide med på ekspeditionsrejsen?

Det er både muligt at have en dansk guide eller en lokal guide tilknyttet til ekspeditionsrejsen.

Hvad kan man opleve på en ekspeditionsrejse?

Du kan være heldig at opleve nordlys, isbjørne, pingviner, gletsjere og meget mere - alt efter hvilken rejse du ønsker.