INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Jordens sidste uberørte vildmark

Antarktis eventyr på den sydlige halvkugle

Udforsk Falklandsøerne og Antarktis fjerne vildmark på en 17 dages rejse med ekspeditionsskibet MS Midnatsol. Afrejse d. 22. oktober 2018

40.441,00 kr
In stock
Travel Code
EX-005
Unikke oplevelser på den sydlige halvkugle

På denne rejse er der mulighed for store kolonier med tusindvis af vraltende pingviner, der yngler på dette tidspunkt. Både på land og på isflager hviler bl.a. talrige krillsæler og weddellsæler samt søleoparder med det frygtindgydende tandsæt. Både pingviner og sæler er en yndet spise for spækhuggere, der i flok jager dem. Det er et fascinerende skue når spækhuggerne laver bølger for at vippe sælerne ned af isflagerne. Her er bl.a. også pukkelhvaler og vågehvaler, som tiltrak hvalfangere for over 100 år siden, hvilket resterne af nogle af de gamle hvalfangerstationer vidner om. Havfugle skorter det heller ikke på. Store stormfugle kan af og til forveksles med albatrosser, og skarverne findes i kolonier med pingviner, men når de letter og flyver afsted, ved du at det IKKE var en pingvin.

Dagsprogram

Dag 1: Montevideo
Ankomst til Uruguays hovedstad og du kan vælge nu at kigge nærmere på den gamle bydel før ekspeditionen starter

Dag 2: Til søs
Første dag ombord! Det gode ekspeditionshold holder foredrag om emner som opdagelsesrejsende, marinbiologi, historie, klimaændringer mm. 

Dag 3-4: Puerto Madryn
Ekspeditionsrejsen første højdepunkt er vores besøg på Valdez-halvøen, der er et naturreservat, der er beskyttet af UNESCO.

Dag 5: Til søs
En dag med afslapning. Nyd en dag på havet, del billeder, film, oplevelser og historier med andre rejsende, eller nyd blot en dag på dækket. 

Dag 6-8: Falklandsøerne
Stanley er en meget lille by, men dog Falklandsøernes hovedstad. Det er en farverig havneby hvor du finder mange tegn på den britiske arv. Her er røde busser og telefonbokse og hele seks engelske pubber. Der vil være mulighed for at deltage i forskellige udflugter (mod merbetaling) eller udforske byen på egen hånd, hvilket er nemt til fods. 

Dag 9: Til søs
Vi er i de opdagelsesrejsendes kølvand, når vi sætter kursen mod det mest fjerntliggende område af verden, Antarktis, med dets endeløse hav og et kontinent dækket af sne og is. Det er en speciel følelse at slukke for mobiltelefonen og melde sig ud af det civiliserede samfund og hengive sig til naturen og oplevelserne undervejs

Dag 10-14: Antarktis – pingviner, sæler og hvaler
Antarktis er en overvældende naturoplevelse, som du aldrig vil glemme. Havet er isskosser, isflager, isbjerge og andre former for drivis i skulpturelle formationer. Mellem drivisen svømmer pukkelhvaler, spækhuggere og forskellige sæler på jagt efter dagens måltid. Udflugterne sker med polarcirkelbådene. Disse solide både gør det muligt at udforske ellers utilgængelige områder både til lands og til vands og man kommer meget tæt på naturen. Man skal være lidt adræt for at komme ombord, derudover er der ikke noget at bekymre sig om. Mandskabet viser dig, hvad du skal gøre, så i løbet af kort tid bliver ombordstigning en rutine. På alle udflugter på Antarktis med polarcirkelbådene skal du have gummistøvler på, når vi går i land. Du kan gratis låne gummistøvler på båden, eller du kan medbringe dine egne. Fra Midnatssols dæk er der masser af chancer for at se både pukkelhvaler og spækhuggere. Nyd den tætte kontakt med dyrelivet, gletsjere, gamle hvalfangststationer og relikvier.

Her er nogle af de mange steder der ligger på vores rute:

Half Moon Island: hører ind under South Shetlands Islands og en af de smukkeste øer. Øen ligger i Moon Bay. Her er et rigt fugleliv og massevis af sæler og en koloni af ringpingviner. På stranden ligger et gammelt forladt skib. Formentligt en gammel norsk hvalfangerbåd. Google Street View kan vise Half Moon Island som det eneste sted på det syvende kontinent.

Cuverville Island: er en mørk, klippefyldt ø, opkaldt efter en fransk admiral i 1898. 2/3 af øen er dækket af permanent is. Arealet er på 2 gange 2,5 km. Du kan opleve store æselpingvin kolonier og forskellige sælarter. Den blåøjede haj kan ses i området.

Yankee Harbour: er en tidligere base for sælfangere, fordi den var en naturlig, sikker havn. En af de største seværdigheder er den store konoloni af æselpingviner. Der anslås at være op til 4.000 ynglende par. 

Dag 15-16: Drake-passagen
Vi skal sejle i ca. 2 døgn over Drake Passagen. Sørejsen føles ikke så lang, da der er mange aktiviteter undervejs. Via film, foredrag og besøg i ekspeditionslokalet vil vi blive godt rustet til bedre at forstå, hvad vi kommer til at se undervejs. Emner spænder vidt over geologi, historie, biologi, geografi og glaciologi. Husk også at gå en tur på dæk for at spejde efter albatrosser ikke at forveksle med de store stormfugle, der ofte svæver rundt om skibe. 

Dag 17: Ushuaia
I Ushuaia er det tid til at sige farvel.

Rejsefakta

Lægeerklæring
Det kræves at alle medbringer en lægeerklæring, udfyldt på Hurtigrutens formular tidligst 8 uger inden afrejse. Formularen fremsendes sammen med øvrige dokumenter ved bestilling af rejsen.Lægeerklæringen skal afleveres ved ombordstigning.

Drikkepenge
Det er ikke noget krav, men der er en forventning om at der gives drikkepenge til personalet ombord.

Priser

Hurtigrutens priser er flydende, det vil sige de afhænger af afrejse tidspunkt og kapaciteten ombord på skibene. I forhold til kahyt er der også prisforskel der er afhængig af afrejse tidspunkt. Derfor er det kun muligt at forespørge og ikke bestille online.

Bestil rejse

2 personer. Indvendig kahyt, frapris ved to personer

UgeAnkomstdatoHjemrejsedatoVarighedPris 
4322-10-201807-11-201816 nætter40.441,- DKKFORESPØRG
926-02-201914-03-201916 nætter44.467,- DKKFORESPØRG
UgeAnkomstdatoVarighed
(nætter)
Pris 
4322-10-20181640.441,- DKKFORESPØRG
926-02-20191644.467,- DKKFORESPØRG
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

• Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med kahyt og helpension om bord
• Vind- og vandafvisende jakke
• Landgange med små både og aktiviteter om bord og i land
• Professionelt engelsktalende ekspeditionsskib, der holder foredrag og deltager i landinger og aktiviteter
• Transport fra skibet til lufthavnen i Ushuaia
• Flyrejse på økonomiklasse fra Ushuaia til Buenos Aires
• Te og kaffe om bord

Ikke inkluderet: 

• Flyrejser foruden overstående
• Rejseforsikring
• Ekstra udflugter
• Drikkepenge

Gå til toppen af siden