Færøerne

Barsk og dramatisk natur, farverige fiskerhuse, søpapegøjer og flere får end mennesker

Tag med til øgruppen, hvor barsk natur, vilde vandfald, uforudsigeligt vejr og unikke fuglearter er hverdagsoplevelser. Udforsk Færøernes enestående landskab og kultur på en vandreferie eller ekspeditionsrejse. 

Rejser til Færøerne – verdens mest uspolerede øgruppe

Hvis du endnu ikke har oplevet øerne, hvor antallet af får er dobbelt så højt som antallet af indbyggere, og hvor der kun findes tre lyskryds, men utallige smukke vandfald – så er det på høje tid! På din rejse til Færøerne fylder du lungerne med verdens reneste luft og får øjnene op for, hvor barsk og smuk naturen kan være. 

Færøerne er kåret af Lonely Planet til at være blandt verdens bedste rejsedestinationer og udnævnt af National Geographic Traveller som verdens mest uspolerede øgruppe. Færøerne er først og fremmest kendt for deres smukke og dramatiske natur, hvor der faktisk ingen træer er, og det afvekslende vejr, der skifter time for time mellem regn, dis, blæst og solskin.

Hos Ruby Rejser er vi vilde med at rejse til Færøerne. Vi har flere forskellige rejseformer, lige fra vandreferier til ekspeditionsrejser, der giver dig mulighed for øgruppen på den måde, du ønsker. Læs mere om vores rejser til Færøerne og de naturskønne rejsemål, der venter dig, nederst på siden.

Læs mere
per side

3 Items

Færøerne | Fænomenale naturscenarier, historie og kultur

Oplev det bedste af Færøerne på denne rejse, hvor vi beundrer unikke landskaber, smager på lokale specialiteter og bliver klogere på øgruppens kultur, når vi besøger charmerende bygder.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
 • 7 nætter
Forespørg
Oplev Orkneyøerne, Shetlandsøerne, Færøerne og Island

Sejl i vikingernes kølvand fra ø til ø i Nordatlanten. Fra de fantastiske Britiske øer sejler vi nordpå og går i land på Orkneyøerne, Shetlandsøerne og Færøerne inden vi når til vidunderlige Island.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller egen transport
 • 9 nætter
Forespørg
Færøerne | 8 dages vandring med lejet bil | Sværhedsgrad 1-2

Kom med på en vandreferie i de helt rigtige omgivelser! Vandring på Færøerne er noget helt specielt, da du er omgivet af enestående natur, hvor end du går.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg

Aktive ferier på Færøerne – naturskøn vandring og sejlads

Den bedste måde at opleve et så naturskønt land som Færøerne er ved at gå på eventyr i landskabet. Og her er aktive ferier lige sagen! Læs mere om vores forskellige rejser herunder, og opdag, hvilken ferie på Færøerne, der tiltaler dig mest.

Vandreferie på Færøerne

Denne øgruppe er som skabt til fantastiske vandreferier. Landskabet er usædvanligt foranderligt, imponerende samt vildt og fredeligt på én gang. Der er vandrestier på alle øer, som fører dig gennem den helt specielle natur. Her kan du f.eks. opleve dramatiske kløfter, grønne dale, brusende vandfald og kystlinjer med imponerende udsigtspunkter. Gå på opdagelse i det udfordrende terræn, og find frem til naturperler, der kun kan nås til fods. 

Leder du efter en spændende ferie med varieret vandring i smukt og barskt terræn, er vores pakkerejse til Færøerne med fly lige noget for dig. Pakkerejsen inkluderer også alle hoteller og billeje, så du kan komme vidt omkring og opleve alt, hvad øgruppen har at byde på. 

Ekspeditionsrejser i Nordatlanten

Hvis du søger eventyr på det åbne hav, er vores ekspeditionsrejser det perfekte valg. Beliggende i Atlanterhav nord for Skotland kræver en rejse til Færøerne enten fly eller sejlads. Denne afsidesliggende placering skaber en unik mulighed for at udforske kystlinjer, fjorde og isolerede øer til søs.

Tag med os på et øhop i Nordatlanten med Hurtigruten, og sejl i vikingernes kølvand fra de skønne Britiske Øer til Færøerne, inden du når det magiske Island. På denne sørejse kan du opleve flere afsidesliggende lande og øgrupper på én gang.

Deltag i udflugter, hvor du kommer tættere på den vilde natur og oplever det unikke marine liv, der omgiver øerne. Nogle ture inkluderer også kajakoplevelser, hvor du kan padle gennem maleriske fjorde og nærme dig utilgængelige kyststrækninger.

Vandreferie på Færøerne Ekspeditionsrejser på Færøerne Færøerne

Skønne rejsemål til bucketlisten

Som en af verdens bedste rejsedestinationer er Færøerne naturligvis spækket med fantastiske rejsemål og oplevelser, du kan tilføje til din bucketliste. Læs mere om disse nedenfor:

Hovedstaden Tórshavn

Tórshavn er Færøernes hovedstad. Forestil dig en charmerende og fredelig havneby, hvor smalle brostensbelagte gader fører dig forbi farverige fiskerhuse, der stolt står side om side langs kysten. Udforsk historiens vingesus ved at besøge Tinganes, verdens ældste parlament, og Nykirkja, byens ældste kirke. Dyk ned i Færøernes rige naturarv på Faroe Islands Museum of Natural History, der præsenterer en imponerende udstilling af øens natur og dyreliv.

Udover fængslende byoplevelse byder Tórshavn også på nærliggende naturperler. Kun to kilometer nord for byen finder du Svartafoss, et lille, men smukt vandfald omgivet af livlige blomster, grønne enge og traditionelle huse. Følg de markerede stier til toppen af Svartafoss, hvor en betagende udsigt venter.

For en ægte smagsprøve på Færøernes øliv kan du tage en kort færgetur fra Tórshavn til Nólsoy. Denne charmerende ø byder på en lille bygd og er et ideelt sted at fordybe sig i lokal kultur og opleve den uberørte natur.

Sørvágsvatn – Den svævende sø

Sørvágsvatn er et af Færøernes mange naturvidundere, som tiltrækker rejsende fra verden over. Det er en sø udover det sædvanlige, der nærmest svæver over Atlanterhavet, og som udgør en fascinerende optisk illusion set fra klippekanten. Dette naturlige vidunder på øen Vágar er et must-see for enhver naturelsker. Tag på opdagelse langs stierne omkring Sørvágsvatn, og fordyb dig i det dramatiske landskab og de fantastiske klippeformationer. 

Hovedstaden Tórshavn Torshavn både Sørvágsvatn

Den yderste fiskerlandsby, Gásadalur

Gásadalur er en malerisk, lille fiskerlandsby, der oser af færøsk charme og dramatisk natur. Landskabet omkring Gásadalur præges af stejle klipper, grønne enge og er særlig kendt for det imponerende vandfald Múlafossur, der elegant styrter ned i havet.

Den afsides beliggenhed på vestsiden af øen Vága gør Gásadalur til Færøernes yderste bygd. For at besøge Gásadalur skal du enten tage en smuk vandretur over bjergene fra nabobygden, Bøur, eller bruge en tunnel, der blev åbnet i 2004 og har gjort landsbyen mere tilgængelig for besøgende. Oplev denne færøske perle på vores vandreferie. 

Fossá – Det højeste vandfald

40 minutter fra Tórshavn, nær byen Haldarsvík på Streymoy, finder du Færøernes højeste vandfald, kaldet Fossá. Vandfaldet er 140 meter højt og bruser ned ad fjeldstien i to imponerende stråler. Det brusende vandfald ser forskelligt ud fra årstid til årstid, og du kan derfor regne med, at det ikke ser præcis ud som det, du har set på et billede. Om sommeren er det grønt og frodigt, men om vinteren er det brusende med brunlige nuancer og kan være beklædt med sne. Tag en vandretur til toppen af Fossá, og glæd dig til en betagende udsigt over det landskabet. 

Fugleøen Mykines

Mykines er en af Færøernes mest isolerede øer og fremstår som en sand perle af uberørt natur og dyreliv. Forestil dig en lille ø, omgivet af Atlanterhavets brusende bølger, hvor farverige fiskerhuse pryder kysten og fugle svæver frit i himmelrummet.

Mykines er det vestligste punkt på Færøerne, hvor du finder det kendte røde og hvide fyrtårn. Den mest bemærkelsesværdige beboer på øen er søpapegøjen. Øen huser en af de største kolonier af disse spøjse fugle, og du vil kunne opleve dem på nært hold, især i løbet af foråret og sommeren. Måske kan du også spotte suler og nysgerrige sæler på øen. 

Tag en dagstur med færge eller helikopter til Mykines for at nyde roen og skønheden af denne lille perle. Øen er ikke kun et tilflugtssted for naturelskere, men også et tilholdssted for dem, der ønsker at undslippe det hektiske tempo. Oplev den fantastiske fugleø på vores vandreferie. 

Múlafossur i Gásadalur Vandfaldet Fossá Fugleøen Mykines

Forbered dig på omskifteligt vejr

Vejret på Færøerne er påvirket af deres beliggenhed i Nordatlanten, og det er kendt for at være omskifteligt og uforudsigeligt året rundt. På grund af Golfstrømmen er temperaturerne relativt milde på øerne året igennem med en gennemsnitstemperatur, der varierer mellem 3°C om vinteren og 12°C om sommeren.

Hyppige regnbyger og kraftig blæst er en almindelig forekomst, og det er ikke ualmindeligt at opleve flere forskellige vejrforhold på én dag. Vær derfor forberedt på at klæde dig i flere lag og have regntøj med, når du rejser til Færøerne.

Det bedste tidspunkt at rejse til Færøerne 

Det bedste tidspunkt at rejse til Færøerne afhænger af dine præferencer for vejr, og hvad du gerne vil opleve. Sommeren er klart det mest populære rejsetidspunkt med længere dage, et frodigt grønt landskab og relativt milde temperaturer mellem 8°C og 15°C. Det er også i denne periode, at de fleste af vores rejser til Færøerne finder sted. 

Omvendt bringer vinteren kortere dage, køligere temperaturer og mulighed for sne. Dette er også en sæson, hvor du kan være heldig at opleve nordlyset, selvom vejrforholdene kan være uforudsigelige.

Efteråret er et godt tidspunkt at besøge øgruppen, hvis du ønsker at undgå sommerens folkemængder og vil opleve den unikke skønhed i efterårets farver. Til gengæld er foråret den bedste tid for fuglekiggeri. 

Færøerne Tórshavn Færøerne

5 sjove facts om Færøerne

 1. Sprog: Det færøske sprog er et nordisk sprog og er nært beslægtet med islandsk og oldnordisk. De fleste færinge taler også dansk, som anvendes i skoler, officielle dokumenter og i forretningsmæssige sammenhænge. 

 2. Fåreavl og uldproduktion: Færøerne er kendt for deres store fårpopulation, der overstiger antallet af indbyggere med cirka tre gange så mange får som mennesker. Uldproduktion og strikning er en vigtig del af Færøernes kultur, og de lokale er dygtige til at lave traditionelle håndstrikkede uldprodukter, som du kan købe med hjem som souvenir. 

 3. Færøske hjem uden gadenavne: Mange steder på Færøerne har ingen gadenavne. I stedet refererer folk til steder ved hjælp af bygningernes farver og placering i forhold til hinanden. 

 4. Naturfænomener: I vinterperioden kan du være heldig at opleve nordlyset på den færøske nattehimmel. Et andet bemærkelsesværdigt naturfænomen i landet er "Sørvágsvatn" – en sø, der ser ud til at hænge over klipperne og skaber en optisk illusion af svævende vand.

 5. Lunder som lokale beboere: Søpapegøjer, også kendt som lunder, er et almindeligt syn på øerne og spiller en vigtig rolle i Færøernes kulturarv. Hvert år i sommermånederne samles lokale indbyggere for at samle lundeæg som en del af en traditionel og bæredygtig praksis.

Lad os hjælpe dig med at planlægge din rejse i nord

Har du lyst til at udforske flere fantastiske lande nord for Danmark, så kan vi varmt anbefale en ekspeditionsrejse til Island eller Svalbard – to steder som også er afsidesliggende og fuld af betagende, uberørt natur. Vi tilbyder endda rejser til Færøerne og Island, hvor du oplever begge lande på én rejse, så det bliver ikke nemmere!

Vores dedikerede team står klar til at hjælpe dig med at finde og planlægge den perfekte rejse til Færøerne eller andre destinationer mod nord. Tøv ikke med at kontakte os – Vi er her for at gøre dine rejsedrømme til virkelighed.