Værd at vide om motionscykling

Ruby Rejser - Cykelferie
Hvad skal jeg have med på en cykelferie?

For at gøre dine forberedelser mere overskuelige, har vi på forhånd lavet en pakkeliste til din cykelferie. Du er dermed ordentligt klædt på, hvis du bestiller en cykelrejse hos Ruby Rejser.

Hvor langt kan jeg cykle på en cykelferie?

Man kommer længere på en cykel, end man tror. De fleste kører 15-20 km i timen i både fladt og bakket terræn. Tælles pauserne med, siger vores erfaring os, at man cykler ca. 10-12 km i timen. Så 50 km tager ikke mere end 5-6 timer.

Kan man have børn med på en cykelferie?

Børn er som regel seje – også på en cykelferie. Hvis motivationen er i orden, kommer de langt, og det vil derfor i mange tilfælde ikke været noget problem at tage børn med på en cykelferie.

Hvordan finder jeg vej på min cykelferie?

På nogle ture cykler du efter et detaljeret kort, og på andre bliver du udstyret med en GPS. Desuden er de fleste ture skiltede. Vi har også cykelrejser, hvor du har en guide ved din side.

Hvordan bliver min bagage transporteret under en cykelrejse? 

Din bagage bliver ALTID transporteret fra hotel til hotel (hvis du bor flere forskellige steder), så du skal bare fokusere på at flytte dig selv og evt. en mindre taske rundt på cykeletaperne.

View all
Ruby Rejser - Cykelkrydstogt
Hvad er et cykelkrydstogt?

Et cykelkrydstogt er en dejlig ferieform, der kombinerer cykling og sejlads. Du har fast base på en båd, men har samtidig friheden til at opleve rejsedestinationen på nært hold fra cyklen.

Hvorfor tage på et cykelkrydstogt?

På et cykelkrydstogt behøver du ikke at pakke ind og ud hver dag, da du bor i samme kahyt under opholdet. Er du en dag træt i stængerne, kan du tage en fridag fra cyklingen og nyde udsigten fra båden.

Hvilket cykelkrydstogt skal jeg vælge?

Der er forskel på, hvad der er det rette cykelkrydstogt for den enkelte. Nogle vælger ud fra området, mens andre fokuserer på sværhedsgraden eller båden. De fleste cykelkrydstogter langs floderne er nemme, mens andre går gennem bakket terræn.

View all
Ruby Rejser - Skiferie
Hvilke typer skiferier tilbyder Ruby Rejser?

Vi har et bredt udvalg af skiferier i Norge, hvad end du rejser alene, med familie eller venner, og hvad end du er til alpin, langrend eller begge dele. Vi tilbyder sociale fællesrejser samt individuelle ferier i hytter og lejligheder.

Hvordan kommer jeg frem til min skiferie i Norge?

Hvis du vælger at tage til Norge i egen bil, er vi hos Ruby Rejser behjælpelige med at arrangere færgetransporten. På mange rejser kan du også vælge at læne dig tilbage i en af vores komfortable busser på din vej mellem Danmark og Norge.

Hvor skal jeg tage på skiferie med børn?

I Norge finder du masser af familievenlige skidestinationer. Tag hele familien med på et sneeventyr i eksempelvis Hafjell, Kvitfjell eller Geilo.

Hvorfor tage på skiferie med Ruby Rejser?

Der er mange gode grunde til at tage på en skiferie med Ruby Rejser. Nyd blandt andet godt af familievenlige, alpine skiområder, langrendsløjper i imponerende omgivelser og autentisk fjeldhygge. Hos Ruby Rejser er vi eksperter i skiferier i Norge.

Hvad skal jeg have med på en skiferie i Norge?

På en skiferie i Norge skal du huske det varme tøj. Tænk gerne i mange lag og husk blandt andet skihjelm, skibriller, vanter, hue, toilettaske, pas, skiundertøj, halstørklæde, skisokker og skiudstyr.

View all
Ruby Rejser - Ekspeditionsrejser
Hvad er en ekspeditionsrejse?

En ekspeditionsrejse er en rejse, der tager dig med til nogle af verdens mest fjerntliggende destinationer, hvor de færreste har været, og hvor du vil komme til at opleve en helt utrolig natur.

Hvor kan en ekspeditionsrejse gå hen?

En ekspeditionsrejse kan gå mange steder hen. Se fx vores ekspeditionsrejser til Svalbard, Grønland, Antarktis eller de skotske øer.

Hvilken aldersgruppe egner ekspeditionsrejser sig til?

Vores ekspeditionsrejser egner sig både til det ældre og yngre segmnet. De individuelle rejser kan skræddersys til jeres præferencer.

Kan man få en guide med på ekspeditionsrejsen?

Det er både muligt at have en dansk guide eller en lokal guide tilknyttet til ekspeditionsrejsen.

Hvad kan man opleve på en ekspeditionsrejse?

Du kan være heldig at opleve nordlys, isbjørne, pingviner, gletsjere og meget mere - alt efter hvilken rejse du ønsker.

View all
Ruby Rejser - Hurtigruten
Hvor kan man sejle hen med Hurtigruten?

Med Hurtigruten kan du nå destinationer som Antarktis, Nordamerika, Island, Grøndland, Nordnorge og mange flere.

Hvilken årstid er bedst at sejle i med Hurtigruten?

Der er rejser med Hurtigruten året rundt. Hver årstid byder på forskellige, unikke oplevelser.

Hvorfor skal man rejse med Hurtigruten?

Rejser med Hurtigruten tager dig med til steder, der ikke er let tilgængelige med bil og derudover også til steder, du kun har drømt om at opleve.

View all
Ruby Rejser - Fællesrejser
Hvad er en fællesrejse?

Fællesrejser er Ruby Rejsers egen rejseform. Her rejser du med en gruppe, som har samme rejseinteresser som dig. Fællesrejser er både for børn, unge og ældre, hvor I sammen kan udforske området og hygge med spil og gode måltider.

Hvor går Ruby Rejsers fællesrejser hen?

På nuværende tidspunkt tilbyder vi kun fællesrejser i vinterhalvåret. Her sender vi en masse glade fællesrejsegæster på skiferier på diverse destinationer i Norge.

Hvem kan tage med på fællesrejse?

Det kan alle! Fællesrejser er for dig som har lyst til at omgås andre mennesker og have nogle at dele dine ferieminder med. Vi har fællesrejser til både familier, par, venner og solorejsende.

Hvad laver man på en fællesrejse? 

Programmet er ikke fastsat på vores fællesrejser, men du er sammen med gruppen med til at planlægge dagenes aktiviteter. Tag på udflugter, stå på ski, leg i sneen, arranger spilaftener, bag pandekager m.m.

View all
Ruby Rejser - Kulturrejser
Hvad er en kulturrejse? 

Kultur er mange ting, hvilket både afspejles i et landt natur, historie, arkitektur, befolkning og køkken. Alt dette får du lov at undersøge og lære mere om, når du drager ud på en kulturrejse.

Hvorfor skal jeg vælge en kulturrejse?

På en kulturrejse er du sikret oplevelser, der giver unikke indtryk, som du sjældent glemmer. Du lærer vores skønne verdens forskelligheder at kende og lærer ligeså dig selv bedre at kende.

Hvor kan man tage på en kulturrejse?

Kultur kan du opleve i alle lande, og i hvert land er kulturen unik. Hos Ruby Rejser tilbyder vi kulturrejser til både nære og fjerne egne, men på vores vandreferier og ekspeditionsrejser får du også en bid af destinationens kultur.

View all
Vandreferie FAQ
Hvor er det bedst at tage på vandreferie?

Dette er et spørgsmål, vi ikke kan svare på. Der findes utallige fantastiske vandredestinationer, og de har alle hver deres unikke natur og oplevelser at tilbyde. Det afhænger altså af dine præferencer og drømme. 

Hvor god form skal man være i for at vandre?

Der findes vandreferier til alle niveauer, og kravet varierer derfor. På alle vores rejser kan du læse om turens sværhedsgrad og etapelængder. Det er dog altid en god ide med nogle kilometer i benene på forhånd.

Kræver det specielt udstyr at vandre?

Fodtøj, beklædning og en behagelig rygsæk er alfa og omega for en god vandreoplevelse. Find noget der passer til dine behov. Vandrestave er for mange også en stor hjælp, da de aflaster knæ og led. 

Har I vandreture i Danmark? 

Ja vi har nogle skønne vandreferier i Danmark. Selvom vores land er lille og forholdsvist fladt, er der stadig gode muligheder for vandring i topklasse.

View all
Ruby Rejser - Cykelferie i Danmark
Hvorfor skal jeg tage på en cykelferie i Danmark?
Danmark er fyldt med gemte perler i form af skøn natur og hyggelige restauranter. At være turist i eget land er en helt særlig oplevelse, og at udforske landet med pedaler under fødderne gør oplevelsen helt unik.
Hvor skal jeg overnatte på en cykelferie i Danmark?

Danmark gemmer på en masse forskellige, hyggelige kroer og skønne hoteller spredt ud over hele landet. Vi kan hjælpe dig med at finde gode overnatningsmuligheder.

Er det hårdt at cykle rundt i Danmark?

Danmark er et forholdsvis fladt land, men man kan stadig møde mange bakker på sin vej. Vores ruter har derfor forskellige sværhedsgrader, så der er noget til alle niveauer.

View all
Ruby Rejser - Cykelferie på Sjælland
Hvorfor skal jeg tage på cykelferie på Sjælland?

Sjælland byder på alt fra smuk natur til spændende storbyer i form af hovedstaden København. Når du cykler rundt på Sjælland, vil du blive mødt af lækker dansk mad og en rig dansk historie.

Er det hårdt at cykle på Sjælland?

Danmark er et forholdsvis fladt land, men på Sjælland kan du stadig møde mange bakker på din vej. Vi har sørget for at finde ruter med forskellige sværhedsgrader og længder, så der er noget til alle niveauer.

Hvad skal jeg se på min cykeltur til Sjælland?

Der er et hav af seværdigheder på Sjælland. Du kan fx cykle forbi Kronborg Slot, Den Lille Havfrue, besøge Louisiana Museum of Modern Art eller opleve vibrante København.

View all
Ruby Rejser - Cykelferie i Nordsjælland
Hvorfor skal jeg tage på cykelferie på Sjælland?

Sjælland byder på alt fra smuk natur til spændende storbyer i form af hovedstaden København. Når du cykler rundt på Sjælland, vil du blive mødt af lækker dansk mad og en rig dansk historie.

Er det hårdt at cykle på Sjælland?

Danmark er et forholdsvis fladt land, men på Sjælland kan du stadig møde mange bakker på din vej. Vi har sørget for at finde ruter med forskellige sværhedsgrader og længder, så der er noget til alle niveauer.

Hvad skal jeg se på min cykeltur til Sjælland?

Der er et hav af seværdigheder på Sjælland. Du kan fx cykle forbi Kronborg Slot, Den Lille Havfrue, besøge Louisiana Museum of Modern Art eller opleve vibrante København.

View all
Ruby Rejser - Cykelferie i Jylland
Hvordan er cykelruterne i Jylland?

Danmark er et forholdsvist fladt land sammenlignet med andre europæiske lande, men man kan stadig møde mange bakker på sin vej. Vores cykelferier i Jylland har derfor forskellige sværhedsgrader, så der er noget til alle niveauer.

Hvorfor skal jeg holde cykelferie i Jylland?

Jylland er spækket med charme og skøn natur. Danmark er en cykelnation, og det kommer med et hav af fordele. Bilerne er vant til cyklister, og der er masser af forskellige ruter, hvorfra du kan udforske dit skønne hjemland.

Hvad skal jeg se på en cykelferie i Jylland?

Jylland byder både på en utrolig smuk og frodig natur. Derudover kan du besøge spændende byer som Sønderborg, Aarhus, Skagen eller Løkken, der alle gemmer på hyggelige gader og lækre restauranter.

View all
Ruby Rejser - Cykelferie på racer
Hvor mange km om dagen cykler man ca. på en cykelferie på racer?

De fleste af vores ture er på mellem 60-150 km pr. dag. Vi har typisk to eller tre hold, hvor længden på turene er forskellig.

Er det bedst at leje cykel eller få transporteret min egen med?

Det er altid bedst at få din egen cykel transporteret til destinationen. Den kender du og er tryg ved, hvilket resulterer i en bedre oplevelse for dig. Du har selvfølgelig også mulighed for at leje en god cykel på de fleste af vores ture som et alternativ, hvis du ikke ønsker at få din egen med.

Skal jeg medbringe egen sadel, hvis jeg lejer cykel?

Du skal altid medbringe dine egne pedaler, og vi opfordrer også til, at du medbringer din egen sadel, så du får en mere komfortabel køreoplevelse.

Hvor mange km skal jeg have trænet inden, jeg tager på racer-cykelferie?

Det er meget forskelligt fra tur til tur, men ALLE cykelferier på racer bliver sjovere, hvis du er god form. Til vores cykelløb siger vi helst 20 x løbets længde, hvis du vil godt igennem løbet.

Hvilken gearing ?

Da de fleste af vores cykelferier på racer foregår i bjergerne, siger vi: 50/34 (compact) foran og gerne 12/30 (alt efter gearsystem) bagpå.

View all
Ruby Rejser - Togrejser
Hvorfor tage på en togrejse?

Tog udleder langt mindre CO end fly, det kan fragte mange flere passagerer end en bil, og i nyere tider ser vi flere og flere tog, der kører på el – at rejse med tog er uden tvivl et mere klimavenligt valg.

Hvad er en togrejse?

På en togrejse bliver du transporteret til din destination, mens du rejser i konstant skiftende landskaber og har et sæde på forreste række til smukke udsigter. Transporttiden er en rejse i sig selv, og det er bæredygtigt og stressfrit.

Hvor kan man rejse hen med tog?

Vi har mange forskellige destinationer på vores togrejser. Hopper du ombord på et tog på en af vores rejser, kan du bl.a. komme til Italien, Tyskland, Schweiz, Norge og Østrig, hvor spændende oplevelser venter.

View all
Ruby Rejser - Togrejser i Norge
Hvorfor tage på en togrejse i Norge?

En togrejse i Norge har til formål at give dig fantastiske naturoplevelser på en bæredygtig måde. Under sådan en rejse får du mulighed for at indånde den friske fjeldluft og udforske charmerende, norske byer.

Hvad indebærer en togrejse i Norge?

En togrejse i Norge indebærer flotte togstrækninger, spændende byer, norsk kultur og gastronomi samt smukke skovområder, fjelde og fjorde. Alt dette kan du opleve på en bæredygtig måde.

Er en togrejse behagelig?

På togrejserne er din komfort i fokus, og du vil have mulighed for at strække dine ben. Togets behagelige sæder vil give dig plads til at nyde din tilværelse i kupéen.

View all
Ruby Rejser - Kør-selv-ferier
Hvad er en kør-selv-ferie?

En kør-selv-ferie er en helt fantastisk måde at holde ferie og opleve verden på. Det er dig, der sidder bag rettet i bilen, så det er dig, der bestemmer hvor og hvornår, du vil stoppe.

I hvilke lande kan jeg tage på en kør-selv-ferie?

Du kan tage på en kør-selv-ferie i lande som Norge og Færøerne, der alle huser billedskøn natur og betagende byer.

Hvor lang tid tager det at sejle til Færøerne?

Du kan tage færgen til Færøere med bil. Rejsen tager ca. 36 timer.

Hvorfor tage på en kør-selv-ferie?

En bilferie giver dig den ultimative frihed, da du helt selv kan bestemme tempoet og ændre planerne, hvis du møder noget spændende på din vej.

View all
Ruby Rejser - Kør-selv-ferier i Norge
Hvad kan jeg opleve på en kør-selv-ferie i Norge?

På en kør-selv-ferie i Norge bestemmer du selv, hvad du gerne vil opleve. Du kan bl.a. opleve maleriske fjorde, imponerende gletsjere, smuk natur samt Europas nordligste punkt, Nordkap.

Er der vejafgift i Norge?

På en rejse til Norge med bil betales der vejafgift. På en kør-selv-ferie til Norge skal du derfor regne med at bruge 100 NOK pr. dag til vejafgifter og færger.

Hvad koster det at køre på vejene i Norge?

På en rejse til Norge med bil skal du regne med at bruge ca. 100 NOK pr. dag til vejafgifter og færger.

View all
Ruby Rejser - Flodkrydstogter
Hvad er et flodkrydstogt?

Et flodkrydstogt minder om et traditionelt havkrydstogt, men det adskiller sig ved, at skibene er mindre, og at du sjældent er længere væk fra land, end at du kan se naturen og byerne, du sejler forbi.

Hvad kan jeg lave på skibet?

Der er masser at give sig til på flodkrydstogtskibet! Du kan nyde de smukke udsigter fra soldækket, hvor der findes liggestole, du kan slappe af i. Du kan også spise lækre måltider i restauranten, snuppe en drink i baren eller en dans på dansegulvet.

I hvilke lande kan jeg tage på flodkrydstogt?

Vi har flere forskellige destinationer, du kan vælge imellem, når du booker et flodkrydstogt hos os. Vi har bl.a. rejser til Frankrig, Tyskland, Portugal og Østrig på programmet.

Hvilke floder kan jeg sejle på?

Du kan sejle på mange forskellige floder alt afhængigt af, hvilken rejse du vælger. Det er muligt at opleve bl.a. Dourofloden, Donaufloden, Rhônefloden, Seinen, Rhinen, Neckar, Mosel og Saar.

View all
Ruby Rejser - Cykelferie i Østrig
Hvad er sværhedsgraden på en cykelferie i Østrig?

Vi kalder Østrig for Europas nemmeste cykelland, og det gør vi, fordi hovedparten af vores rejser har en sværhedsgrad på 1-2, hvilket betyder, at alle med almindelig kondition kan være med. 

Hvorfor skal jeg tage på cykelferie i Østrig?

Du skal tage på cykelferie i Østrig, fordi du kan kombinere storslået natur med charmerende landsbyer, mens du cykler på gode, nemme ruter, der passer til alle uanset niveau.

View all
Ruby Rejser - Cykelferie i Frankrig
Hvorfor skal jeg tage på en cykelferie til Frankrig?

I den nordlige del af Frankrig finder du verdens absolutte centrum for kunst, mode, gastronomi og kultur – nemlig byernes by, Paris. På en cykelferie i Frankrig kan du kombinere storbysferien med cykelferien.

Hvilke cykelløb kan jeg deltage i i Frankrig?

Du kan bl.a. prøve kræfter med verdens måske hårdeste amatørcykelløb La Marmotte eller tage kampen op mod bjergvejene på den smukke franske ø, Korsika.

Hvad kan jeg opleve på en cykelferie på racer i Frankrig?

På en cykelferie på racer i Frankrig kan du blandt andet deltage i det populære løb La Marmotte og gennemføre ruter fra det verdenskendte cykelløb Tour de France - mulighederne er mange.

View all
Ruby Rejser - Cykelferie i Italien
Hvorfor tage på en cykelferie i Italien?

På en cykelferie i Italien kan du opleve alt fra fredelige veje til dele af den udfordrende Giro D'italia-rute. Derudover kan du opleve middelhavets azurblå vand, flot arkitektur fra Italiens storhedstid m.m.

Hvad er sværhedsgraden på en cykelferie i Italien?

Vores cykelrejser til Italien varierer meget, derfor kan du også forvente varierende sværhedsgrader på de enkelte rejser. De skifter mellem sværhedsgrad 1 til 5, så der er muligheder og afgange til alle.

Hvor mange km er der rundt om Gardasøen?

På en cykelferie i Italien kan du vælge at cykle rundt om Gardasøen. Dette er en fantastisk smuk tur på 140 km.

View all
Ruby Rejser - Cykelferie i Portugal
Hvad kan jeg opleve på en cykelferie i Portugal?

På en cykelferie i Portugal kan du opleve alt fra Caminoen og Algarvekysten til Dourodalens vinterrasser.  Desuden er Portugal Europas ældste land, og derfor emmer landet af fascinerende kulturoplevelser. 

View all
Ruby Rejser - Cykelferie i Spanien
Hvad kan jeg opleve på en cykelferie i Spanien?

Spanien er Europas måske mest eksotiske destination, og på en cykelferie i landet kan du opleve alt fra Caminoen og Catalonien til Mallorcas smukke kyster. Spanien har det hele og skal bare opleves!

View all
Ruby Rejser - Cykelferie i Tyskland
Hvorfor skal jeg tage på en cykelferie i Tyskland?

Tyskland har noget for alle aldre og niveauer! Cykelferiernes sværhedsgrader varierer, så der er noget at finde for både børnefamilier, seniorer, motionister og cykelentusiaster.

View all
Ruby Rejser - På racer i Frankrig
Hvad er en cykelferie på racer?

En cykelferie på racer er mere udfordrende end vores normale cykelferier, da den fokuserer på fart, bjerge og hårnålesving. Dette er den perfekte ferieform for dig, der ønsker at gennemføre fx La Marmotte.

Hvorfor tage på en cykelferie på racer i Frankrig?

På en cykelferie på racer i Frankrig har du muligheden for at presse dig selv til det yderste, mens du kører gennem vidunderlige, franske landskaber. Dette er verdens bedste følelse.

View all
Ruby Rejser - På racer i Italien
Hvad er en cykelferie på racer?

En cykelferie på racer er mere udfordrende end vores normale cykelferier og er rettet mod rutinerede cykelryttere. Dette er den perfekte ferieform for dig, der ønsker at gennemføre fx Maratona dles Dolomites.

Hvad kan jeg opleve på en cykelferie på racer i Italien?

På en cykelferie på racer i Itaien kan du bl.a. opleve de to legendariske løb Maratona dles Dolomites - Enel og Granfondo Stelvio Santini, hvor du kommer til cykle på flere kendte pas fra Giro d'Italia.

Hvad er sværhedsgraden på en cykelferie på racer i Italien?

Sværhedsgraden på en cykelferie på racer i Italien ligger på 4-5, altså en krævende ferie. Ønsker du at være med, skal du derfor være en erfaren cykelrytter og besidde en god kondition samt udholdenhed.

View all
Ruby Rejser - På racer på Azorerne
Hvad er sværhedsgraden på en cykelferie på racer på Azorerne?

Sværhedsgraden ligger på 4, hvilket betyder, at en cykelferie på racer på Azorerne er en krævende tur, hvor du vil komme ud for flere lange opkørsler og udfordrende stigninger og nedkørsler. 

Hvad kan jeg opleve på en cykelferie på racer på Azorerne?

På Azorerne kan du oppleve beundringsværdig natur, betagende udsigter og uberørt natur fra din cykelsadel. Azorerne er flere gange blevet kåret til verdens smukkeste sted af National Geographic. 

Skal jeg medringe egen cykel på en racercykelferie på Azorerne?

Du har mulighed for at leje cykler igennem os. Lejeperioden er 6 dage, og vi henter dem på ankomstdagen, så vi er klar til afgang den efterfølgende morgen. Du kan også medbringe egen cykel.

View all
Ruby Rejser - På racer i Spanien
Hvad er en cykelferie på racer?

En cykelferie på racer er mere udfordrende end vores normale cykelferier og er rettet mod rutinerede cykelryttere. 

Hvad er sværhedsgraden på en cykelferie på racer i Spanien?

Sværhedsgraden på Ruby Rejsers cykelferier på racer i Spanien varierer meget, da vi tilbyder sværhedsgrader fra 2-5. Derfor passer en racercykelferie i Spanien til de fleste.

Hvilke cykeldestinationer tilbyder Ruby Rejser i Spanien?

På en racercykelferie til Spanien kan du vælge at tage til Calpe, Mallorca eller Costa Brava, der alle tilbyder et behageligt klima, smukke landskaber og cyklling i topkvalitet.

View all
Ruby Rejser - Maratona dles Dolomites (COL-101)
Hvad er Maratona dles - Enel?

Maratona dles - Enel er et motionscykelløb på landevej for rutinerede cykelryttere. Der er 3 mulige ruter: Maratona-banen (138 km), en midterste bane (106 km) og Sellaronda-banen (55 km).

Hvad er sværhedsgraden på Maratona dles Dolomites - Enel?

Sværhedsgraden ligger på 4-5 stykker og er et krævende til meget krævende løb. Deltagerne må derfor være erfarne cykelryttere, der besidder både en kondition og udholdenhed, som er virkelig god.

Hvornår starter Maratona dles Dolomites - Enel?

Løbet finder sted d. 2. juli 2023 i La Villa, Alta Badia, Dolomites (BZ).

Hvem kan deltage i Maratona dles Dolomites - Enel?

Løbet er åbent for alle mandlige og kvindelige ryttere fra 18 år og opefter.

View all
Ruby Rejser - La Marmotte (COL-102)
Hvad er La Marmotte?

La Marmotte i Frankrig er et af verdens hårdeste endags-motionscykelløb for engagerede og entusiastiske cykelmotionister.

Hvad er sværhedsgraden på La Marmotte?

La Marmotte har en sværhedsgrad på en 4-5 stykker og er en af vores mere krævende ture med stejle og udfordrende stigninger. Derfor kræver løbet en god fysisk kondition og udholdenhed.

Hvor gammel skal jeg være for at deltage i La Marmotte?

Løbet er åbent for alle personer fra 18 år og opefter. Mindreårige deltagere på løbsdagen, der fylder 18 år i løbet af det indeværende år, kan deltage i løbet, hvis de fremlægger en tilladelse fra deres forældre.

Skal jeg have en lægeerklæring for at deltage i La Marmotte?

For deltagelse i løbet skal du have en gyldig licens eller motionslicens fra Dansk Cycle Union, Dansk Triathlon Forbund eller en helbredserklæring fra din læge, der ikke er ældre end et år fra løbsdato.

View all
Ruby Rejser - Granfondo Stelvio (COL-039)
Hvad er Granfondo Stelvio Santini?

Granfondo Stelvio er et landevejsløb, som tager udgangspunkt i den hyggelige italienske by Bormio, i hjertet af De Italienske Alper. Herfra kan du komme ud at cykle på flere kendte pas fra bl.a. Giro d'Italia. 

Skal jeg have en lægeerklæring for at kunne deltage i Granfondo Stelvio Santini?

Ja, du skal have en lægeerklæring for at deltage i cykelløbet Granfondo Stelvio Santini.

Hvad er sværhedsgraden på Granfondo Stelvio Santini?

Løbets sværhedsgrad ligger på en 4 stykker, det vil sige, at det er en middel til krævende tur gennem kuperet terræn og ad veje, der indimellem er af blandet kvalitet.

Hvor mange km er Granfondo Stelvio Santini?

Løbet har 3 forskellige distancer. Den lange rute er på 156,8 km med 4.720 højdemeter, mellemruten er 137,9 km med 3.053 højdemeter, og den korte rute er 60 km med 1.950 højdemeter.

View all
Ruby Rejser - Cykelkrydstogter i Holland
Hvorfor skal jeg tage på et cykelkrydstogt i Holland?

I Holland er der flot natur med store blomstermarker, floder og skønne klitområder ved stranden. Desuden er Holland hjemland for et stort net af flade cykelruter, så rejsende i alle aldre kan være med.

Hvad indebærer et cykelkrydstogt?

På et cykelkrydstogt får du muligheden for at kombinere en bådferie med en cykelferie. Under rejsen lægger du til ved forskellige havne, hvor du udforsker flodområderne på cykel.

Skal jeg have min egen cykel med?

På et cykelkrydstogt i Holland kan du leje en cykel, som passer til dine behov. På nogle cykelkrydstogter i Holland har du desuden mulighed for at tage din egen cykel med. 

View all
Ruby Rejser - Cykelkrydstogter i Kroatien
Hvad kan man opleve på et cykelkrydstogt i Kroatien?

Du kan opleve hyggelige olivenlunde og cykle ad stille småveje omgivet af cypres- og figentræer. Du kan også udforske mange forskellige øer med hver deres historie og charme.

Hvad går et cykelkrydstogt i Kroatien ud på?

På et cykelkrydstogt får du muligheden for at kombinere en aktiv cykelferie med en bådferie. Under hele rejsen lægger du til ved forskellige havne, hvor du herefter cykler rundt og udforsker områderne på to hjul.

Skal jeg have min egen cykel med?

Du har mulighed for at leje cykler på de forskellige rejser, som passer til dine behov. Dog har du på nogle af cykelkrydstogterne i Kroatien mulighed for at medbringe egen cykel.

View all
Ruby Rejser - Cykelkrydstogter i Tyskland
Kan jeg leje en cykel til cykelkrydstogtet i Tyskland?

Ja, du kan godt leje en cykel. Du kan vælge mellem flere forskellige, så de passer til dine behov. Dog har du også mulighed for at medbringe din egen cykel på nogle af cykelkrydstogterne.

Hvorfor skal jeg tage på cykelkrydstogt i Tyskland?

Du vil komme til at opleve en storslået og fantastisk natur med floder og frodige skove. Du kan også prøve kulinariske oplevelser og tysk øl, som er kendt over hele verden.

Hvordan er den tyske natur?

Den tyske natur er karakteriseret ved fantastiske vandfald, glitrende floder og grønne skove. Med et cykelkrydstogt i Tyskland vil du opleve alle disse aspekter af naturen, når du begiver dig rundt til lands og i vand.

View all
Ruby Rejser - Cykelkrydstogter i Østrig
Hvad går et cykelkrydstogt i Østrig ud på?

Et cykelkrydstogt kombinerer alt det bedste fra en cykelferie med alt det bedste fra en krydstogtsferie. Her vil du opleve den betagende østrigske natur fra land på cykel og til vands med båd.

Hvor skal vi sejle henne i Østrig?

I Østrig kommer du til at sejle på Donaufloden. Donau er 2.850 km lang og bevæger sig gennem hele ti forskellige lande. I Østrig strækker Donau sig hele vejen fra den tyske grænse til den slovakiske grænse.

Er der mulighed for at leje cykel i Østrig?

Der vil være mulighed for at leje en cykel i Østrig under dit cykelkrydstogt, så du ikke selv skal sørge for at have din egen cykel med hjemmefra.

View all
Ruby Rejser - Fællesrejser i Norge
Hvad kan jeg forvente af fællesrejser i Norge?

På en fællesrejse til Norge kan du forvente et godt kammeratskab, hvor det meste bliver gjort i fællesskab. Ud over dette byder rejseformen også på en masse ski og snedækkede bjerge, som du kan slå dig løs i!

Hvorfor vælge en fællesrejse i Norge?

Når du siger ja til en fællesrejse til Norge, siger du også ja til en ferie, hvor du kommer til at stifte nye bekendtskaber, og hvor sammenhold er i højsædet. Ud over dette betyder den fælles rengøring og madlavning også, at en fællesrejse er en relativt billig måde at komme på skiferie på.

View all
Ruby Rejser - Snowcamp
Hvad er Snowcamp?

Snowcamp foregår i østrigske Sölden og fungerer som en camp for enden af pisten, hvor man kan låne ski og melde sig på en række forskellige lektioner og workshops sammen med nogle af Danmarks bedste skiinstruktører.

Hvilke brands er til stede på Snowcamp?

På Snowcamp er nogle af Danmarks førende ski- og snowboardbrands til stede. Blandt disse er K2 Randonneé, Armada Freeride Workshop, Oakley Workshop og Surf & Ski Slalom Workshop.

Kan man være sikker på sne i Sölden?

Sölden-gletsjeren er på visse punkter over 60 meter tyk, hvilket garanterer, at der altid er sne at køre på. Yderligere falder der i Centraleuropa ofte meget regn i november, men i Sölden falder dette som sne, hvilket er med til at sikre sne på pisterne.

Hvor skal jeg bo, mens jeg er på Snowcamp?

I Sölden, hvor Snowcampen befinder sig, har du et væld af forskellige muligheder for indkvartering. Her kan du vælge mellem en række forskellige 3- eller 4-stjernede hoteller. Ellers har du også mulighed for at leje en lejlighed.

View all
Ruby Rejser - Vandreferie på De Kanariske Øer
Er der vulkaner på De Kanariske Øer?

Ja, størstedelen af øen La Palma er faktisk et vulkankrater, hvorfor øen fra luften ligner en stor vulkan med bebyggelse for foden. Ud over dette finder du vulkansk natur overalt på De Kanariske Øer.

Hvor mange øer består De Kanariske Øer af?

De Kanariske Øer består af 7 beboede øer. Disse 7 øer er Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Gomera, Fuerteventura, La Palma og Hierro. Herudover er der 6 ubeboede øer, som også hører under De Kanariske Øer. 

Hvad er De Kanariske Øers hovedby?

De Kanariske Øer har faktisk to hovedbyer. Disse to er Santa Cruz på Tenerife og Las Palmas på Gran Canaria, som begge helt klar er et besøg værd!

View all
Ruby Rejser - Vandreferie på Azorerne
Hvor ligger Azorerne?

Selvom Azorerne er en del af Portugal, er de faktisk placeret relativt langt fra det portugisiske fastland. Faktisk er Azorerne placeret over 1.500 km vest for Portugal, hvorfor de i mange år har fungeret som bindeled mellem Amerika og Europa.

Hvorfor tage på vandreferie på Azorerne?

Azorerne er en unik øgruppe, hvor naturen er noget for sig selv. På øerne vil du møde utrolige bjerge, store vulkankratere og mange forskellige plante- og blomsterarter, som du aldrig har set før. Derfor er en vandreferie på Azorerne en vidunderlig ferie.

Hvordan er vejret på Azorerne?

På Azorerne er der godt vejr næsten hele året rundt, hvilket giver fantastiske muligheder for at udforske øgruppen, ligemeget hvilken årstid du ønsker at rejse afsted i.

View all
Ruby Rejser - Vandreferie på Caminoen
Hvorfor skal jeg opleve Caminoen?

En vandretur langs Caminoen udgør en fantastisk mulighed for at opleve den flotte sydeuropæiske natur, hvor især Spanien er en populær destination. Selvom Caminoen er en pilgrimsvandring, er det ikke kun religiøse, der går ruten, og mange bruger den i stedet som en mulighed for at få en smuk langdistancevandretur.

Hvor ender Caminoen?

Der er mange måder at vandre Caminoen på, men fælles for de fleste ruter er, at målet er byen, Santiago de Compostela. Grunden til dette er, at apostlen Jakob efter legenden er begravet i denne by.

Kan man komme på pilgrimsvandring andre steder end på Caminoen?

Ja, der er flere forskellige steder i Europa, hvor man kan komme på pilgrimsvandring. Hos Ruby Rejser har vi eksempelvis også pilgrimsrejser til Italien og Frankrig, hvor du har muligheden for at komme ud på langdistancevandring.

View all
Ruby Rejser - Vandreferie i Tyskland
View all
Ruby Rejser - Vandreferie i Østrig
Kan jeg udforske den østrigske natur på andre måder end ved at vandre?

Hos Ruby Rejser har vi et utal af forskellige rejser til Østrig, hvor du kan opleve naturen fra mange forskellige vinkler. Ud over en vandreferie kan du for eksempel tage på cykelferie eller cykelkrydstogt i Østrig.

View all
Ruby Rejser - Vandreferie i Danmark
Hvorfor tage på vandreferie i Danmark?

Selvom Danmark måske ikke fremstår som den mest attraktive feriedestination, når man selv er dansker, så byder vores dejlige land alligevel på nogle exceptionelle vandreruter og skjulte vidundere. Om det er på smukke Sydfyn eller det blæsende Thy, så er der masser af oplevelser at finde i den danske natur.

Hvad indebærer en guidet vandreferie?

På en guidet vandreferie kommer du på fantastiske vandreture til nøje udvalgte destinationer med vores rutinerede guider, som altid er klar på at fortælle om området og til at svare på dine spørgsmål.

View all
Ruby Rejser - Vandreferie i Italien
View all
Ruby Rejser - Vandreferie i Portugal
View all
Ruby Rejser - Vandreferie i Frankrig
Hvad kan jeg opleve på en vandreferie i Frankrig?

De varierede vandreruter bringer dig gennem smukke vinmarker, over bjerg- og bakketoppe og ned gennem idylliske byer. Du kommer derfor igennem et helt fantastisk landskab. Desuden dykker du helt ned i den franske kultur.

Hvorfor skal jeg tage på en vandreferie i Frankrig?

På en vandreferie i Frankrig får du uforglemmelige naturoplevelser og et indgående kendskab til den franske kultur, som er helt sin egen. Frankrig er en klassisk og mangfoldig destination for vandrere.

View all
Ruby Rejser - Vandreferie i Spanien
Hvad kan jeg opleve på en vandreferie i Spanien?

På en vandretur i Spanien kan du bl.a. opleve Caminoen på fastlandet, dramatiske vulkanruter på Lanzarote, Mallorcas vilde klippekyster og den fantastisk smukke ø La Palma. mulighederne er mange!

Hvorfor tage på en vandreferie i Spanien?

På en vandreferie i Spanien får du uforglemmelige naturoplevelser og et indgående kendskab til din destination. Vandreferien bringer dig i zen og helt tæt på naturen.

Hvad er sværhedsgraden på en vandreferie i Spanien?

Sværhedsgraden på vores vandreture i Spanien varierer meget, så alle kan være med. De fleste af vores vandreture i Spanien har dog en sværhedsgrad på 3 stykker, som kræver en nogenlunde god kondition.

View all
Ruby Rejser - Nordlysrejser
Hvad er nordlys?

Nordlys er et fænomen, der opstår, når elektrisk ladede partikler fra solen rammer jordens magnetfelt, fæster sig dertil og bliver strukket som en elastik. Når det når sit maksimale punkt, slår magnetfeltet tilbage og bliver til nordlys.

Hvor ses nordlyset nemmest?

Man kan se nordlys mange forskellige steder i verden, men der er forskel på, hvor stor sandsynlighed der er for at opleve det. Svalbard, Tromsø og Island er blandt de bedste steder at opleve det.

Hvornår kan man se nordlys?

Der er størst sandsynlighed for at opleve nordlys mellem oktober og marts. Hvis du befinder dig et sted, hvor man kan se nordlys i denne periode, bør du bevæge dig ud i tidsrummet kl. 18:00-01:00.

Kan man forudsige nordlys?

Nej, det er umuligt at forudsige, hvornår man kan være heldig at opleve nordlyset. Man kan dog øge sine chancer ved at tage på jagt fra oktober til marts, og når nattehimlen er klar og mørk.

Hvordan viser nordlys sig?

Nordlys viser sig ofte først som en bue, som strækker sig over himlen fra øst mod vest, men senere på natten kan det udvikle sig til pulserende og strålende bånd/kugler, der kommer højt på himlen, eller som spredte pletter af lys.

View all

Test

Test1