INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kajakoplevelser på skønhedens ø

Korsika: Fra Île Rousse til Galeria i havkajak

Forlæng sensommeren med en skøn kajaktur langs den Korsikanske vestkyst. Et storslået middelhavseventyr med spændende ø-kultur, imponerende naturoplevelser og stærkt fællesskab.

In stock
Travel Code
ADV-007

Det kan du glæde dig til

Turens udgangspunkt er den idylliske by Île Rousse, der er beliggende ved nordvestkysten med Pietra øens smukke farver som kulisse. Herfra ror vi mod syd langs vestkystens strande og skærgård til middelalderbyen Calvi og dens imponerende borgruiner, der tårner sig højt over vandspejlet. Fra Calvi-bugten går ruten rundt om den fantastiske Revellata halvøs klipper og gemte laguner. Herefter følger vi den mageløse kystlinje langs det UNESCO-beskyttede Scandola-naturområde.

Korsikas vestlige kystlinje er kendt for sin utroligt smukke klippekyst. Klimaet her ved havet er varmt med solfyldte morgener og formiddage med stille havforhold, der ofte afløses af en svalende eftermiddagsbrise. Dagsetaperne på kajakturen starter med afgang efter morgenmaden. Vi ror fortrinsvis om formiddagen og igen om eftermiddagen, når brisen har lagt sig. Derfor er der god tid til at nyde naturen og omgivelserne og udforske de små laguner, skær og klippehuler, vi finder undervejs. Det er skønt at afslutte dagsetapen med en snorkeltur i det herligt varme middelhavsvand. Efter turen har du tid i île Rousse til at slappe af oven på kajakdagenes oplevelser.

Kort

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Fly til fra Københavns lufthavn til Bastia. Herefter er der transfer til L’Escale i Algajola.

Dag 2. Fornella-bugten
Dagen i dag byder på en rolig opstart med god tid til at få ordnet de sidste småting inden kajakturen. Kl. 14.30 mødes du med kajakguiden på L’Escale, der lige gennemgår turen igen. Her får du også udleveret udstyr og drybags til din egen bagage. Derefter transporteres du til stranden i Île Rousse, hvorfra turen først går vestpå mod Calvi. Vores første lejrplads er i Fornella-bugten. Efter lejren er etableret, er der tid til at nyde et skønt måltid og aftenens stjernebelagte himmel.

Dag 3. Calvi og Revellata halvøen
I dag ror vi forbi den smukke by, Calvi og byens spektakulære fæstningsværk, der nok fortjener et par fotos. Senere kommer vi til Revellata-halvøen, hvor vi camperer for natten. Her er der også mulighed for en snorkeltur i det fantastiske turkise vand. 

Dag 4. Argentella-lagunen
I dag skifter vi kompasretning og ror mod syd. Som vi runder Revellata halvøen, forlader vi nu Calvi-bugten og ror mod Argentella-lagunen i Crovani-bugten. Vi slår lejr her på den øde strand, der siges at være en af de smukkeste på Korsika.

Dag 5. Focolara bugt
Vi nærmer os nu et af turens højdepunkter: Den magiske Focolara bugt, der med dens spændende, små bugte og laguner er en helt særlig kajak-oplevelse. Vandvejen er den eneste adgang til stedet, for der er ingen veje der fører hertil.

Dag 6. Scandola Naturreservat
Vi slutter turen med at passere gennem det UNESCO-beskyttede naturområde, Scandola Naturreservat. Her findes utallige grotter, laguner og høje klippeformationer, hvorfra fiskeørnene hersker. Et værdigt endemål for kajakturen. Herfra ror vi til Galéria, hvor turen slutter. Efter grejet er pakket ud, køres du tilbage til bungalow hotellet i Algajola til et velfortjent bad.  

Dag 7. Fridag
En hel dag til rådighed til afslapning og til at nyde stranden og varmen. Du kan også slentre en tur i Algajola eller tage et smut til Île Rousse.

Dag 8. Hjemrejse
Transport til Bastia lufthavnen og fly til København.

Indkvartering og proviant

Dag 1, 6 og 7 er der indkvartering på bungalow hotellet L’Escale i Algajola, der ligger ca. 7 km fra Île Rousse. L'Escale er et helt unikt sted med en meget speciel atmosfære. Her i udkanten af den smukke, gamle borgby, Algajola, bor du i bogstaveligste forstand midt på en dejlig sandstrand omgivet af bjerge og klipper. Morgendukkerten og solnedgangen over Middelhavet er lige uden for døren, og i Algajolas smalle gader, kun ca. 500 meter derfra, finder du et godt udvalg af restauranter og flere indkøbsmuligheder. 

På kajakturen er der tale om primitiv overnatning i det fri, ofte helt under åben himmel. Overnatningen foregår typisk på stranden tæt ved kajakkerne med mulighed for at nyde nogle fantastiske solnedgange og herlige morgener. Det er oplagt at starte dagen med en svalende dukkert, men brusebadet må vente til vi er tilbage i Algajola.

Provianten på kajakturen er enkel, men veltilberedt med solid morgenmad, frokost og varme retter til aften. 

Vejr og klima

September måned på Korsika er absolut behagelig. Gennemsnitstemperaturen er stadig omkring de 24 grader, mens badevandstemperaturen ligger på ca. 22 grader. Det tidlige efterår på Korsika er en utrolig smuk årstid og på trods af varmen skifter træernes blade farve fra sommergrøn til gule, orange og brune nuancer, nøjagtigt som de gør det herhjemme i Danmark. 

Turinfo og deltagerforudsætninger

Turen guides af kyndige, franske guider engelsktalende guider, der er helt igennem fortrolige med deres farvand og meget erfarne. De står for al proviantering, organisering, etablering af lejrpladser og madlavning. Selvom det selvfølgeligt altid er meget velkomment at give et nap med, er det praktiske taget hånd om, og du kan derfor bare nyde turen.

Der ros normalt vis 3 til 5 timer om dagen, og der er masser af tid til enten at tage på opdagelse i kajakken, gå en tur på små kyststier, tage en svømmetur i lagunerne eller besøge seværdigheder langs kysten. Kajak, pagaj, vest og spraydeck er naturligvis med i pakken her. Kajakkerne er solide og stabile, og det er muligt at få både singlekajakker eller en toer. Al bagage, proviant og vand til turen medbringes i kajakkens vandtætte pakrum, og før afgang udleveres pakposer og plastikposer til det personlige grej. Når du tilmelder dig turen, får du ligeledes tilsendt en pakkeliste, så du ved, hvad der skal medbringes til turen.

Bestil

Send rejseforespørgsel

Kajakoplevelser på skønhedens ø
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse København - Bastia tur/retur
  • Transfer fra/til lufthavn
  • 5 dages guidet kajaktur fra Île Rousse til Galeria
  • Al nødvendigt kajakudstyr
  • Overnatning på bungalow-hotel i Algajola dag 1, 6 og 7
  • Al proviant og mad på kajakturen


Gå til toppen af siden