INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Korsika – Øen rundt

Rundrejse på Middelhavets skønneste ø

Pionertur! Tag med på en kulturel rundrejse til Skønhedens Ø med dansk rejseleder. Turen er for dig, der ønsker at smage på alt, hvad Korsika har at byde på, og ikke selv vil stå for transport og udflugter. 

9.998,00 kr
In stock
Travel Code
KO-19
Det kan du glæde dig til

Korsika er en vaskeægte perle, og på denne rejse oplever du alt hvad den bjergrige franske ø har at byde på. Landskaberne, byerne og oplevelserne har en verden til forskel fra nord til syd, og vi kommer hele øen rundt – lige fra nordlige Balagnes hyggelige byer til de hvide klippevægge i Bonifacio på sydspidsen. Undervejs bor vi både i den livlige havneby Propriano, der er det perfekte udgangspunkt for at udforske den sydvestlige del af Korsika, og skønne Calvi, der med sine 5.000 indbyggere er den største by i regionen Balagne i nordvest. Du vil opleve ældgamle bymidter, kridhvide sandstrande, røde bjerge og maleriske kyststrækninger. Øens vilde landskaber og varme middelhavsklima giver samtidig de optimale betingelser for at gå på aktiv opdagelse i naturen, og vandring, cykling, snorkling og dykning er oplagte muligheder for at komme helt tæt på øens skjulte skatte. Vi sørger for lækker morgen- og aftensmad, og med frokosten for egen regning er der rig mulighed for at gå på opdagelse i det korsikanske køkken. De mange restauranter og caféer har et stort udvalgt af lokale delikatesser, så tøv ikke med at fornøje smagsløgene som vi kommer frem.

Enkelte udflugter er planlagt på forhånd, men der er masser af tid til at slappe af og udforske på egen hånd. Ruten er lagt og transporten arrangeret, så det eneste du skal gøre, er at læne dig tilbage, nyde livet og opleve en lang række af øens seværdigheder. Kom med os øen rundt. 

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse
Fly direkte fra Kastrup til Bastia Lufthavn. Efter ankomst i lufthavnen skal vi med bus til den sydvestlige by Propriano, hvor vi skal bo de første tre nætter. Undervejs holder vi frokostpause i den smukke by Solenzara ca. midt på øens østkyst. Frokost er for egen regning. 

Dag 2: Hvide klippekyster
I dag skal vi på dagsudflugt til Korsikas sydligste punkt, Bonifacio. Klippebyen er Korsikas ældste og ligger midt i Middelhavet, tæt på den italienske ø Sardinien, som Korsika tidligere var forbundet med. Byen er beliggende 70 meter over havet på en høj mur af hvide kalksten og er med sit ældgamle citadel, smalle gader og farverige huse et helt særligt syn. Med et utal af klostre, kapeller, romerske udsmykninger og en hel særlig lokal dialekt kan du fristes til at tro at du er i Italien. Der er mulighed for at købe en bådtur, så du kan også opleve den smukke klippeby fra vandsiden.

Dag 3: Byudforskning på egen hånd
I dag er du fri til at udforske Propriano by på egen hånd. Propriano er med sine 3.200 indbyggere en livlig by med både færgehavn og marina, og en behagelig dynamik og foretagsomhed præger stedet. Den lille kystby byder på en hyggelig gågade, og de lækre restauranter og hyggelige butikker ligger som perler på en snor i de små gader og på havnefronten. Den bedste strand, Plage du Phare, finder du lige på den anden side af havnen, og sandet her er blødt og hvidt og strækker sig så langt øjet rækker. Der er også glimrende muligheder for både at snorkle og dykke i selve Propriano og den nærmeste omegn. Vores rejseleder vil desuden komme med et par tilbud på aktiviteter der findes i gå-afstand fra hotellet. 

Dag 4: Napoleon, røde bjerge og citadellet
I dag forlader vi vores hyggelige hotel i Propriano og sætter kursen mod den større by Calvi. Undervejs gør vi frokost-stop i hovedstaden Ajaccio, der bl.a. kan bryste sig af at huse flotte museer, farverige markeder og Napoleon Bonapartes fødehjem. Ajaccio byder også på en fænomenal udsigt over bugten. Frokost her er på egen hånd, og der er rig mulighed for at gå på opdagelse i byens udvalg af restauranter, caféer og måske et museumsbesøg. Herfra kører vi til Porto, der byder på noget af den absolut smukkeste natur på hele øenmed bl.a. voldsomme slugter og høje, røde bjere. De dramatiske klippeformationer gemmer på et utal af hemmelige grotter og huler, og de er bestemt et af højdepunkterne på turen. Slutteligt vender vi næsen mod Calvi, hvor det hyggelige hotel Revellata bliver vores hjem resten af turen. Calvi er med sine ca. 5.000 indbyggere den største af byerne på den korsikanske nordvestkyst i regionen La Balagne, og den smukke havnepromenade er et populært trækplaster for turister. Det er også her du blandt caféer, restauranter og butikker har udsigt til byens vartegn, det imponerende citadel fra 1100-tallet. Calvi byder også på en af øens mest børnevenlige sandstrande og ikke mindst spændende kulturelle oplevelser såsom festivaler med musik, teater og kunst.

Dag 5: Kunsthåndværk, UNESCO-arv og vinsmagning
I dag skal vi på udflugt til kunstens og vinens verden. Vi starter med at besøge den lille landsby Pigna, hvor de smalle gader prydes med små udstillinger af lokale varer. Kunsthåndværkere fremstiller og sælger Balagnes traditionelle stentøj samt hjemmelavede specialiteter såsom olivenolie, honning og tørrede skinker. Herefter tager vi til den UNESCO-fredede by, Sant Antonino, der er den ældste landsby på øen som stadig er beboet. Byen ligger i 900 meters højde, og herfra er der en vidunderlig udsigt over området. Byen er tre år i træk blevet kåret som Frankrigs smukkeste landsby. Slutteligt tager vi til Orsini, der er kendt for fremstilling af lækre vine og andre korsikanske specialiteter som fransk nougat og marmelade. Vi smager på varerne og køber det med hjem som vi bedst kan lide.

Dag 6: Bjerglandskaber og smalle gader
I dag går turen til den tidligere hovedstad, Corté, der ligger på et klippeudspring over Tavignano-dalen i et fantastisk klippelandskab. Turen til det centrale Korsika smyger sig gennem bjerglandskabet og viser de enorme kontraster i øens natur. I Corté ligger smukke gamle huse og hyggelige caféer langs de stemningsfulde gader og indbyder til en kop kaffe eller et glas lokal vin. Byens citadel ligger på en klippeknold og kan ses fra nær og fjern og nås via stejle gader. Det er muligt at besøge museet for egen regning.

Dag 7: Udforskning på egen hånd
I dag står den på udforskning af Balagne-området på egen hånd. Der er mange muligheder for spændende ferieoplevelser her, og vandre- og cykelture er blot få af mulighederne. En tur i bjergene i baglandet byder på olivenlunde, vinstokke og små hyggelige landsbyer, uanset om du bevæger dig til fods eller på hjul. I baglandet kan du gå på opdagelse ad muldyrstierne, der før i tiden forbandt de små bjergbyer gennem frugtplantager og olivenlunde. Du kan også tage på sejltur til det enestående naturreservat La Scandola og til Girolata-bugten mod syd. Vores rejseleder står klar med forslag til dagsaktiviteter i området.

Dag 8: Hjemrejse
Efter en skøn uge går turen hjem mod Danmark igen. Du bliver transporteret fra hotellet til lufthavnen og flyder direkte fra Bastia til København.


Indkvartering

Under denne rundrejse indkvarteres du på to forskellige hoteller: Hotel Claridge i Propriano og Hotel Revellata i Calvi.

Hotel Claridge
Midt i Proprianos bymidte ligger det hyggelige hotel Claridge*** med kun 5 minutters gang til en af de skønneste strande på Korsikas vestkyst. Værelserne har aircondition, tv og fine badeværelser, og hver morgen kan du smage på lokalområdets specialiteter, når du går ombord i den lækre morgenbuffet i hotellets restaurant med udendørs terrasse. Aftensmaden kommer i form af en skøn 3-retters menu og nydes på restaurant Le Bellevue nede på havnen, ca. 250 meter fra hotellet.

Hotel Revellata
Hotel Revellata*** er beliggende ved kysten i udkanten af Calvi, tæt på den smukke Revellata-halvø. Ikke langt fra det istandsatte og familiedrevede hotel ligger en intim, lille strand gemt mellem klipperne, og kun ca. 1 km væk finder du Calvis største sandstrand. Trods en beliggenhed i udkanten af byen, finder du Calvis hovedstrøg, citadellet og havnepromenaden kun ca. 500 meter væk. Hotellet er indrettet i en flot og moderne stil, og swimmingpool, jacuzzi, liggestole, bar, lounge og gratis wi-fi er blot nogle af de mange skønne faciliteter der hører til. Værelserne er alle med balkon og har hel eller delvis havudsigt eller udsigt til poolen. Under opholdet på Hotel Revellata serveres aftensmaden på Restaurant A Punta, der ligger kun ca. 100 meter fra hotellet. Her får I en lækker 3-retters menu.

Bestil

1 person. Enkeltværelse - pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
2225-05-201901-06-20197 nætter11.698,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
2225-05-2019711.698,- DKKBESTIL

1 person. Delt dobbeltværelse - pris per person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
2225-05-201901-06-20197 nætter9.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
2225-05-201979.998,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse - pris pr. person

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris 
2225-05-201901-06-20197 nætter9.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris 
2225-05-201979.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Prisberegning
Yderligere prisinformation samt eventuelle rabatter, tillæg, transportformer, tilvalg og fravalg findes i selve bookingproceduren. Bookingproceduren kan derfor også blot benyttes til at beregne prisen på din rejse.
(Nogle rabatter og tillæg afhænger af den rejsendes alder. Vær derfor opmærksom på at indtaste fødselsdato.)

Prisen inkluderer:

  • Direkte fly tur/retur fra København
  • Al programsat transport på Korsika
  • 7 x halvpension (morgen- og aftensmad) ekskl. drikkevarer
  • Vinsmagning ved Calvi
  • Dansk rejseleder.
Deleværelsesgaranti ved bestilling inden d. 1. marts 2019

Ikke inkluderet i prisen:

  • Evt. transport til de ekstra guidetilbud
  • Bådtur i Bonifacio.

Transport

Vi flyver med Norwegian.

Udrejse Kastrup - Bastia Kl. 07.55 - 10.10
Hjemrejse Bastia - Kastrup Kl. 10.55 - 13.10

I prisen er inkluderet 2 x 20 kg indskrevet bagage samt 5 kg håndbagage (50 x 40 x 25 cm).

Gå til toppen af siden