INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Korsika – Øen rundt

Rundrejse på Middelhavets skønneste ø

Tag med på en kulturel rundrejse til Skønhedens Ø med dansk rejseleder. Turen er for dig, der ønsker at smage på alt, hvad Korsika har at byde på, og ikke selv vil stå for transport og udflugter. 

In stock
Travel Code
KO-19

Det kan du glæde dig til

Korsika er en vaskeægte perle, og på denne rejse oplever du alt, hvad den bjergrige, franske ø har at byde på. Landskaberne, byerne og oplevelserne har en verden til forskel fra nord til syd, og vi kommer hele øen rundt – lige fra nordlige Balagnes hyggelige byer til de hvide klippevægge i Bonifacio på sydspidsen. Undervejs bor vi både i den livlige havneby Propriano, der er det perfekte udgangspunkt for at udforske den sydvestlige del af Korsika, og skønne Calvi, der med sine 5.000 indbyggere er den største by i regionen Balagne i nordvest. Du vil opleve ældgamle bymidter, kridhvide sandstrande, røde bjerge og maleriske kyststrækninger. Øens vilde landskaber og varme middelhavsklima giver samtidig de optimale betingelser for at gå på aktiv opdagelse i naturen. Vandring, cykling, snorkling og dykning er oplagte muligheder for at komme helt tæt på øens skjulte skatte. Vi sørger for lækker morgen- og aftensmad, og med frokosten for egen regning er der rig mulighed for at gå på opdagelse i det korsikanske køkken. De mange restauranter og caféer har et stort udvalg af lokale delikatesser, så tøv ikke med at fornøje smagsløgene, som vi kommer frem.

Enkelte udflugter er planlagte på forhånd, men der er masser af tid til at slappe af og udforske på egen hånd. Ruten er lagt, og transporten arrangeret, så det eneste, du skal gøre, er at læne dig tilbage, nyde livet og opleve en lang række af øens seværdigheder. Kom med os øen rundt.

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse
Du flyver fra Danmark til Bastia Lufthavn. Efter ankomst i lufthavnen skal vi med bus til den sydvestlige by Propriano, hvor vi skal bo de første tre nætter. Undervejs holder vi frokostpause i den smukke by Solenzara ca. midt på øens østkyst. Frokost er for egen regning. 

Dag 2: Hvide klippekyster
I dag skal vi på dagsudflugt til Korsikas sydligste punkt, Bonifacio. Klippebyen er Korsikas ældste og ligger midt i Middelhavet, tæt på den italienske ø Sardinien, som Korsika tidligere var forbundet med. Byen er beliggende 70 meter over havet på en høj mur af hvide kalksten og er med sit ældgamle citadel, smalle gader og farverige huse et helt særligt syn. Med et utal af klostre, kapeller, romerske udsmykninger og en helt særlig lokal dialekt kan du fristes til at tro, at du er i Italien. Der er mulighed for at købe en bådtur, så du også kan opleve den smukke klippeby fra vandsiden.

Dag 3: Byudforskning på egen hånd
I dag er du fri til at udforske Propriano by på egen hånd. Propriano er med sine 3.200 indbyggere en livlig by med både færgehavn og marina, og en behagelig dynamik og foretagsomhed præger stedet. Den lille kystby byder på en hyggelig gågade, og de lækre restauranter og hyggelige butikker ligger som perler på en snor i de små gader og på havnefronten. Den bedste strand, Plage du Phare, finder du lige på den anden side af havnen, og sandet her er blødt og hvidt og strækker sig så langt øjet rækker. Der er også glimrende muligheder for både at snorkle og dykke i selve Propriano og den nærmeste omegn. Vores rejseleder vil desuden komme med et par tilbud på aktiviteter, der findes i gå-afstand fra hotellet. 

Dag 4: Napoleon, røde bjerge og autentisk stemning
I dag forlader vi vores hyggelige hotel i Propriano og sætter kursen mod den skønne by Calvi. Undervejs gør vi frokost-stop i hovedstaden, Ajaccio, der bl.a. kan bryste sig af at huse flotte museer, farverige markeder og Napoleon Bonapartes fødehjem. Ajaccio byder også på en fænomenal udsigt over bugten. Frokost her er på egen hånd, og der er rig mulighed for at gå på opdagelse i byens udvalg af restauranter og caféer, måske efterfulgt af et museumsbesøg. Herfra kører vi til Porto, der byder på noget af den absolut smukkeste natur på hele øen med bl.a. voldsomme slugter og høje, røde bjerge. De dramatiske klippeformationer gemmer på et utal af hemmelige grotter og huler, og de er bestemt et af højdepunkterne på turen. Slutteligt vender vi næsen mod byen Calvi, der med sine ca. 5000 indbyggere er den største by i Balagne-området. Calvi er kendt for sine festivaler med musik, teater og kunst, og om sommeren er der masser af liv og god stemning i byens smalle gågader og omkring den hyggelige havn. På havnepromenaden finder du også caféer og restauranter med udsigter til byens vartegn, det flotte 1100-tals citadel. Fra byen strækker der sig mod nord den fineste sandstrand, og er du til snorkling, har vandet omkring citadellet rigtig meget at byde på. 

Dag 5: Kunsthåndværk, UNESCO-arv og vinsmagning
I dag skal vi på udflugt til kunstens og vinens verden. Vi starter med at besøge den lille landsby Pigna, hvor de smalle gader prydes med små udstillinger af lokale varer. Kunsthåndværkere fremstiller og sælger Balagnes traditionelle stentøj samt hjemmelavede specialiteter såsom olivenolie, honning og tørrede skinker. Herefter tager vi til den UNESCO-fredede by, Sant Antonino, der er den ældste landsby på øen, som stadig er beboet. Byen ligger i 900 meters højde, og herfra er der en vidunderlig udsigt over området. Byen er tre år i træk blevet kåret som Frankrigs smukkeste landsby. Slutteligt tager vi til Orsini, der er kendt for fremstilling af lækre vine og andre korsikanske specialiteter som fransk nougat og marmelade. Vi smager på varerne og køber det med hjem, som vi bedst kan lide.

Dag 6: Bjerglandskaber og smalle gader
I dag går turen til den tidligere hovedstad, Corté, der ligger på et klippeudspring over Tavignano-dalen i et fantastisk klippelandskab. Turen til det centrale Korsika smyger sig gennem bjerglandskabet og viser de enorme kontraster i øens natur. I Corté ligger smukke gamle huse og hyggelige caféer langs de stemningsfulde gader og indbyder til en kop kaffe eller et glas lokal vin. Byens citadel ligger på en klippeknold og kan ses fra nær og fjern og nås via stejle gader. Det er muligt at besøge museet for egen regning.

Dag 7: Udforskning på egen hånd
I dag står den på udforskning af Balagne-området på egen hånd. Der er mange muligheder for spændende ferieoplevelser her, og vandre- og cykelture er blot få af mulighederne. En tur i bjergene i baglandet byder på olivenlunde, vinstokke og små hyggelige landsbyer, uanset om du bevæger dig til fods eller på hjul. I baglandet kan du gå på opdagelse ad muldyrstierne, der før i tiden forbandt de små bjergbyer gennem frugtplantager og olivenlunde. Du kan også tage på sejltur til det enestående naturreservat La Scandola og til Girolata-bugten mod syd. Vores rejseleder står klar med forslag til dagsaktiviteter i området.

Dag 8: Hjemrejse
Efter en skøn uge går turen hjem mod Danmark igen. Du bliver transporteret fra hotellet til lufthavnen og flyver fra Bastia til Danmark.

 

Kort over rejsen

* Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Indkvarteringer

Under denne rundrejse indkvarteres du på to forskellige hoteller:


Hotel Claridge
Midt i Proprianos bymidte ligger det hyggelige hotel Claridge*** med kun 5 minutters gang til en af de skønneste strande på Korsikas vestkyst. Værelserne har aircondition, tv og fine badeværelser, og hver morgen kan du smage på lokalområdets specialiteter, når du går ombord i den lækre morgenbuffet i hotellets restaurant med udendørs terrasse. Aftensmaden kommer i form af en skøn 3-retters menu og nydes på restaurant Le Bellevue nede på havnen, ca. 250 meter fra hotellet.

Hotel Revellata
Hotel Revellata*** er beliggende ved kysten i udkanten af Calvi, tæt på den smukke Revellata-halvø. Ikke langt fra det istandsatte og familiedrevede hotel ligger en intim, lille strand gemt mellem klipperne, og kun ca. 1 km væk finder du Calvis største sandstrand. Trods en beliggenhed i udkanten af byen, finder du Calvis hovedstrøg, citadellet og havnepromenaden kun ca. 500 meter væk. Hotellet er indrettet i en flot og moderne stil, og swimmingpool, jacuzzi, liggestole, bar, lounge og gratis wi-fi er blot nogle af de mange skønne faciliteter, der hører til. Værelserne er alle med balkon og har hel eller delvis havudsigt eller udsigt til poolen. Under opholdet på Hotel Revellata serveres aftensmaden på Restaurant A Punta, der ligger kun ca. 100 meter fra hotellet. Her får I en lækker 3-retters menu.

Vejr og klima

Klima

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Send rejseforespørgsel

Korsika – Øen rundt
Jeg accepterer Ruby Rejsers Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Rejser ApS må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejsers nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Fly tur/retur fra København eller Billund med mellemlanding i Frankfurt
  • Al programsat transport på Korsika
  • 7 x halvpension (morgen- og aftensmad) ekskl. drikkevarer
  • Vinsmagning ved Calvi
  • Dansk rejseleder.

Ikke inkluderet i prisen:

  • Evt. transport til de ekstra guidetilbud
  • Bådtur i Bonifacio

Gå til toppen af siden