INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Vandring i Balagnes smukke natur

Korsika - Gruppevandreferie med dansk vandreleder

Tag med på en skøn vandreuge på Korsika ved Balagnekystens smukke natur. Oplev en herlig blanding af historiske byer, skøn natur, fabelagtige udsigter og lange indbydende sandstrande. 

In stock
Travel Code
VAG-021

Det kan du glæde dig til

Balagne er Korsikas bedste turistområde. Her finder du smuk natur, historiske byer og ikke mindst lange, indbydende sandstrande. Vi har sammensat vores bud på et favoritprogram til en uges vandring i Balagneområdet. Tag med på en helt fantastisk vandretur på Korsika og oplev ægte middelhavs-sommerstemning.

Korsika kaldes Skønhedens Ø, og det er ikke uden grund. Her finder du alt: bjerge, hav, floder, byer, dyr og mennesker, der alle byder på overrumplende oplevelser, som man som rejsende aldrig glemmer. Siden vi første gang besøgte Korsika i 1983, har øen haft en høj placering i vores hjerter, og Ruby Rejser har gennem årene sendt rigtig mange gæster til Korsika, der alle har delt den samme begejstring. Vi håber at du også vil nyde øen, ligeså meget som vi gør.

Kort

*Vi gør opmærksom på at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1. Afrejse
Direkte flyrejse fra Danmark til Bastia på Korsika. Herfra kører bussen os frem til vores hotel i Ile Rousse.

Dag 2. Udsigter fra Ile Rouses bagland
Vores tur starter fra hotellet, hvor vi går ned til stranden og følger kysten til den lille bugt Cala d'Olivu. Herfra bevæger vi os ind i landet  først mellem bebyggelse, men snart ad gamle stier mellem marker. Vi kan stadig se oliven- og citronlunde og en enkelt vinmark. Det sidste stykke op mod landsbyen Monticello er en smule stejlt. Vi fortsætter til kapellet St. Francois, hvor udsigten mod kysten til den ene side og bjergene til den anden er formidabel. Herfra går det ned bag kammen mod landbrugsdalen Regino og igen op til passet Casa Dieca. Igen har vi en fin udsigt over Ile Rousse. Vi begynder tilbageturen og ender nede på nogle af de stier vi brugte på udturen, og til sidst når vi stranden.


2-3


320 m


320 m


5 t


Dag 3. Vandring langs starten af rute GR 20
Vi kører mod Calvi og ind i baglandet til landsbyen Calanzana. Det er her fra denne by at den berømte og berygtede vandrerute GR 20 har sin begyndelse. Gran Randone 20 er en 180 km lang vandrerute fra nord til syd på korsika, der er kendt for at være den hårdeste langdistance vandrerute i Europa. Mange rutinerede vandregæster besøger hvert år Korsika for at prøve kræfter med den 15 dage lange vandrerute. Selv fremmedlegionens nytilkomne legionærer får til opgave at gennemføre ruten. Vi skal naturligvis ikke vandre ad hele GR 20, men blot prøve kræfter med lidt af ruten. Vi følger GR 20 en smule, men begiver os snart ud på en mindre, men temmelig stejl sti, som fører os op på en kam med udsigt helt ud til Calvi og havet. Efter en lille nedstigning finder vi igen GR 20, som vi igen følger tilbage mod Calanzana. Området bærer tydelige spor efter de brande som har hærget de sidste år. Vi ender på torvet i Calanzana, hvorfra vi kører tilbage.


3


540 m


540 m


4-5 t


Dag 4. Kysten set fra oven

Igen i dag starter dagen fra hotellet, men denne gang vandrer vi tværs gennem Ile Rousse mod Bocca Fogata. Her finder vi en sti som hurtigt fører os væk fra bebyggelsen og op til landsbyen Occiclioni. Vi vandrer gennem byen, forbi Saint Angelo toppen og ad en fin grusvej til Saint Antonino, som ligger "klistret" til en lille bjergtop. Her spiser vi frokost hos en vinbonde. Tilbageturen bringer os forbi Pigna  en lille by med mange kunsthåndværkere og Corbara, som "gemmer" sig bag en bjergkam så den ikke kan ses fra havet. Herfra går turen tilbage til Ile Rousse.


3


460 m


460 m


5-6 t


Dag 5. Fridag

Dagen i dag er til fri disposition. Tag f.eks. til Ile Rousse og gå en tur ud til den røde ø med fyret og måske dase på byens flotte strand. Eller giv dig tid til at se nærmere på Calvi og citadellet. Middag på egen hånd.

Dag 6. Monte Tolu toppen 1.331 moh
En køretur på tre kvarter ind i baglandet fører os til byen Speluncato og videre op i næsten 1000 meters højde. Her starter vandreturen. Vi zig-zagger op gennem lav maki (buskbevoksning), til vi når det lille pas Bocca di Croce, hvorfra vi følger kammen mod Monte Tolu. Stien er til tider stenet, og enkelte steder må vi støtte med hænderne. Det sidste stykke op til selve toppen er ganske stejlt og kræver let klatring, men lige nedenfor er et fladt plateau, hvor udsigten er næsten lige så imponerende som fra selve toppen. Tilbagevejen følger den samme rute som udturen, men ved Bocca di Croce drejer vi fra og ender ved landevejen et stykke højere oppe end hvor vi startede. Her bliver vi hentet og kørt tilbage.


3


400 m


250 m


4-5 t


Dag 7. Revellata halvøen

Til den sidste vandredag kører vi til Calvi og en smule længere: til Revellata-halvøen. Denne ligger som en finger ud i havet og skiller vestkysten af Korsika fra nordkysten  Balagnekysten. Vi starter oppe og går på en fin grusvej hele vejen ud til fyrtårnet på spidsen. Herfra har vi udsyn til begge sider. På tilbagevejen går stien nedad og når snart havniveau. Her spiser vi frokost, og det er muligt at bade, hvis forholdene tillader det. Vi fortsætter langs vandet og når en lille bugt, hvorfra vi fortsætter ind til Calvi. Det første stykke ad en fin sti, men det sidste stykke langs landevejen på fortov  på grund af de mange nybygninger som blokerer for adgangen langs vandet. Fra Calvi bliver vi kørt til Ile Rousse.


2-3


200 m


500 m


4-5 t


Dag 8. Hjemrejse
Ugens vandretur er nået til vejs ende, og vi bliver kørt til lufthavnen, hvor vi flyver direkte hjem til København.

Sværhedsgrad 2-3

Vandringerne er typisk katagoriseret som sværhedsgrad 3, dog med enkelte lettere passager af sværhedsgrad 2. Vi vandrer for det meste på småveje og velanlagte stier. Der vil dog også være steder på ruterne hvor vi vandrer mellem klipper og løse småsten. Her er underlaget naturligvist mere ujævnt. Vi vandrer typisk 7-10 km om dagen med en enkelt længere dag på 16 km. Du bør vide at Korsika er en kuperet klippeø. Du vil derfor opleve enkelte stejlere passager på nogle af ruterne hvor du kan være nødt til at støtte med hænderne på klipperne. Se mere om sværhedsgrader, vandretider og højdemetre.

Indkvartering

Vi bor i Ile Rousse på Hotel Splendid**. Hotel Splendid** er et charmerende og velfungerende familiedrevet hotel, der er beliggende som en fredfyldt oase lige i hjertet af Ile Rousse. Hotellet er kun ca. 200 m fra byens flotte strand og 300 m fra torvet med alle caféerne og det overdækkede marked der hver morgen bugner med korsikanske oste, skinker, friske fisk, olivenolie, hjemmelavet honning samt en række andre lokale specialiteter. Der er en lille swimmingpool, cocktailbar og terrasse i en frodig have med høje palmer. Hotellets restaurant serverer gode middelhavsspecialiteter, og hvis du ønsker at prøve det skønne korsikanske køkken, har du masser af restauranter lige udenfor døren. Der er gratis wi-fi på fællesområderne. Værelserne er pæne, moderne standardværelser med eget badeværelse, kabel-tv, telefon og aircondition. Værelserne fordeler sig på tre etager. Der er elevator på hotellet.

Der er inkluderet halvpension (morgenmad og aftensmad) på hotellet alle dage (undtagen på fridagen, hvor der kun er morgenmad inkluderet). Forplejningen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen. Frokost er for egen regning. Vores turleder vil undervejs på turen informere om muligheder for indkøb af frokost til vandringerne. 

Vejr og klima

Klima

I september og oktober begynder efteråret så småt, og dagstemperaturerne ligger normanlt omkring de 16-20 grader og med en anelse mere fugtig end man oplever tidligere på sommeren. Der er dog som oftest rigtig gode dage, og netop det lidt køligere vejr egner sig rigtig godt til vandring.

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

Uge 39: Startdato 25.09.2021 varighed 7 nætter

Fra 9.998,- DKK
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

  • Flyrejse fra København eller Billund tur/retur 
  • Transfer og transporter som beskrevet
  • 7 nætter i dobbeltværelse 
  • 6 x halvpension
  • 1 x morgenmad (fridag)
  • Alle programsatte transporter
  • Dansk vandreleder 

Rabat:

  • Kør-selv (se rabatten under "Bestil")

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 12 personer og maximum 24 personer, der alle skal være tilmeldt senest 30 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Vandreleder:
Mikael Jensen

Gå til toppen af siden

Loading...