Finland

Nordlysmagi, vilde rensdyr, finsk sauna og opvarmede glasigloer

Tag med på en rejse til landet med de 1000 søer, Julemandens landsby og nordlys. Se nordlyset danse over himlen i Lapland, besøg historiske bygninger i Helsinki og rens din sjæl og krop i finsk sauna. 

Rejser til Finland – Opdag nordlysets magi og Julemandens landsby

Beliggende i det nordlige Europa, omgivet af Rusland mod øst, Sverige mod vest og Norge mod nord, finder du Finland – landet, som er kendt for sin skovrige skønhed, tusindvis af søer og som et af de bedste steder i verden at opleve det magiske nordlys. Finnerne er berømte for deres venlighed, kulturelle stolthed og kærlighed til naturen, der er en central del af deres identitet.

En rejse til Finland byder på en bred vifte af oplevelser og aktiviteter, som især appellerer til rejsende, der søger unikke og eventyrlige oplevelser. Her kan du opleve alt fra at møde Julemanden og tage på nordlyssafari i Lapland til at deltage i mobiltelefonkastnings-konkurrencer og besøge livlige fiskemarkeder i hovedstaden. 

Læs mere om vores rejser til Finland, og hvilke utrolige oplevelser i landet, du skal tilføje til din bucketliste, nederst på siden. 

Læs mere
per side

4 Items

Togrejse til Stockholm med mini cruise til Helsinki

Hop på toget fra København til Stockholm og glæd dig til et minikrydstogt med Tallink Silja Line til Helsinki. Oplev et hav af kulturelle fornøjelser kombineret med smuk natur, god mad og hyggelig sejlads.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 3 nætter
Forespørg
Tag toget til Finsk Lapland - et af verdens bedste steder at se nordlys

Tag med på eventyr, hvor I oplever det storslåede Finsk Lapland og det fantastiske nordlys. I rejser med tog og skib i et tempo, hvor sjælen kan følge med og hvor I kan nyde naturen fra første parket.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 6 nætter
Forespørg
Oplev store vinter- og nordlyseventyr i Svensk Lapland

Med udgangspunkt i Kiruna, som nås med nattog, oplever I det bedste af det arktiske Sverige, som inkluderer samer, hundeslæde og naturligvis ophold på det verdensberømte ICEHOTEL.


 • Individuel afrejsedag
 • transport_icon/images/i/c/ic_tog_eller_fly.png
  Tog
 • 6 nætter
Forespørg
Se nordlys og stjerner fra sengen i din glasiglo

Midt i finsk Laplands magiske vinterørken tager vi på oplevelse i den enestående natur, og ser nordlyset danse over nattehimlen. Kom helt tæt på den utrolige, finske ødemark.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
 • 4 nætter
Forespørg

Nordlysrejser i Finland – Jagt nordlyset i den finske ødemark

Nordlysrejser i Finland er en spektakulær og uforglemmelig måde at opleve et af naturens mest betagende fænomener: det magiske nordlys, også kendt som aurora borealis. Finlands Lapland-region er et af de mest populære steder i verden at tage på nordlysrejse, fordi den uberørte vildmark, store åbne himmelområder og minimale lysforurening giver de bedste betingelser for at spotte nordlyset. 

Selvom nordlyset er hovedattraktionen på vores rejser til Finland, venter der også mange andre spændende aktiviteter, som rensdyr- og hundeslædetur, overnatning i glasiglo og snescootertur. Lyder det som noget for dig, så rejs til Finland med Ruby Rejser i januar eller februar, og jagt det himmelske lysshow.

Hvis dit store ønske er at opleve nordlyset, men ikke nødvendigvis på en ferie i Finland, kan du finde alle vores fantastiske nordlysrejser her.

Nordlysrejse i Lapland, Finland Nordlysrejse i Lapland, Finland Nordlysrejse i Lapland, Finland

Værd at opleve

En rejse til Finland bugner med de store, mindeværdige oplevelser – fra Helsinkis livlige byliv til Laplands smukke vinterødemark. Vi har her samlet nogle af de fantastiske oplevelser, vi mener, alle burde have på deres bucketliste:

Nordlyssafari i Lapland

Hvis du ikke har oplevet det magiske nordlys før, er en nordlysjagt i Lapland en af de første ting, du skal opleve på din rejse til Finland. Lapland, der strækker sig over det nordlige Skandinavien, herunder dele af Finland, Norge og Sverige, er et af de bedste steder i verden at se dette naturskønne fænomen. Dette skyldes, at Lapland ligger tæt på den magnetiske nordpol, hvor nordlyset viser sig. 

Men det er ikke altid, at det fortryllende lysshow viser sig på den finske nattehimmel. Den bedste tidspunkt at se nordlys i Lapland er fra september til april, når nætterne er mørke og klare. Vintermånederne december til februar er særlig gunstige, da nattemperaturerne er lavere, og der er flere mørke timer.

Hvis du vil vide mere om det finurlige nordlys, og hvordan du kan øge dine chancer for at se det, kan du læse vores blogindlæg med inspiraiton og gode råd til din nordlysrejse

Overnat i en glasiglo

En helt særlig og eventyrlig oplevelse, som du kan få opfyldt på din rejse til Finland, er at overnatte i en glasiglo midt ude i den finske ødemark. De kendte finske glasigloer er specielt designet med gennemsigtige glastage, der giver dig mulighed for at betragte det magiske nordlys og den klare stjernehimmel direkte fra din seng.

Når du overnatter i en glasiglo, har du de bedste chancer for at se nordlyset, uden at du skal bevæge dig ud i vinterkulden midt om natten. På den måde kan du føle dig tættere på naturen, mens du nyder alle bekvemmelighederne ved en varm, komfortabel seng. Vil du øge din chance for at se nordlyset, er det en god idé at booke flere nætter, da nordlyset ikke viser sig hver dag. 

På vores nordlysrejse til Lapland kan du overnatte i din egen private glasiglo på resortet, Northern Lights Village, og få den ultimative naturoplevelse. 

Nordlys over glasigloer i Lapland Glasiglo på resortet Northern Lights Village i Lapland Glasiglo på resortet Northern Lights Village i Lapland

Mød Julemandens rensdyr

Rensdyr har levet sammen med mennesker i Nordens barske klima i århundreder og har altid haft en særlig plads i finsk folklore. De er især koncentreret i Nordfinland, hvor de lever vildt i de øde skov- og tundraområder. Rensdyr er blevet en integreret del af livet i Lapland, og rensdyrdrift har været en vigtig indtægtskilde og tradition for det samiske folk, der er de oprindelige beboere i området. Under din rejse til Finland kan du besøge lokale rensdyrfarme, hvor du kan lære mere om dette majestætiske dyr, og tage en slædetur trækket af rensdyr gennem den sneklædte vildmark. 

Rensdyr er også en vigtig del af den finske juletradition. Det siges, at Julemanden kommer fra Lapland og bruger rensdyr til at trække sin slæde rundt om i verden for at dele julegaver ud. Hvis du er juleelsker, skal du uden tvivl besøge Julemandens landsby i Rovaniemi. Her kan du bl.a. møde selveste Julemanden, shoppe julegaver og julepynt i de mange butikker, sende et postkort på Julemandens postkontor og se Julemandens slæde blive trukket af rensdyr.

UNESCO-verdensarv i Helsinki 

Som kontrast til den barske ødemark i Lapland kan du besøge Finlands hovedstad, Helsinki. Helsinki er en moderne, pulserende storby beliggende ved kysten af Den Finske Bugt. Byen byder på en spændende blanding af moderne design, russisk og skandinavisk historie og naturskønne omgivelser i parker og langs havnefronten.

Gå på opdagelse i Design District Helsinki, et kreativt epicenter med unikke butikker og gallerier, og besøg den imponerende Suomenlinna-fæstning, der er optaget på UNECOs verdensarvsliste, fordi den vidner om Finlands militære arv. Gå en tur i Esplanade Park for at nyde byens grønne oaser, og afslut dagen med en smagfuld oplevelse ved Kauppatori-markedet, hvor du kan prøve lækre finske retter og lokale delikatesser.

Hvis du vil opleve begge sider af dette fascinerende land, bør du helt sikkert besøge Helsinki, når du rejser til Finland. 

Finsk sauna

Du kan ikke rejse til Finland uden at tage en tur i finsk sauna. Den finske sauna er en forankret tradition i Finland, og det menes, at saunaen har været en del af finsk kultur i over 2000 år. For finnerne er saunaen mere end bare et sted at bade; den repræsenterer renhed, velvære, socialt samvær og forbindelse til naturen. 

Saunaoplevelsen starter med at opvarme saunaen til omkring 70-100 grader eller mere. Derefter går folk ind i saunaen og oplever den varme damp, der renser kroppen og afstresser sindet. Når kroppen er blevet varmet godt igennem, er det tid til en forfriskende dukkert i en sø, flod eller en speciel vandtønde med koldt vand. 

Finsk sauna er en del af livet for en overvældende majoritet af befolkningen, og det er ikke unormalt for finnerne at besøge saunaen ugentligt eller endda dagligt. En nylig optælling viste, at der er 2 millioner private saunaer i Finland, hvilket betyder, at der er en sauna for omkring hver 2,5 person. 

Rensdyr i Lapland Helsinki, Finlands hovedstad Finsk sauna

5 sjove facts om Finland

 1. Verdensmester i lykke: I 2023 blev landet for sjette år i træk kåret som det lykkeligste i verden, mens Danmark fik en andenplads på FNs World Happiness Report. 
 2. Landet med tusind søer: Finland er kendt som "De tusind søers land", men faktisk er der over 188.000 søer i landet. Hele 10% af landet består af søer og elve. 

 3. SMS-julemanden: Finland har sin egen elektroniske Julemand, og børn fra hele verden kan sende SMS-beskeder til ham, og få svar. Det er en populær juletradition i landet.

 4. Heavy metal: Som du måske har bemærket i Det Europæiske Melodi Grand Prix, er Finlands kærlighed til heavy metal-musik stor. Faktisk så stor, at det er det land i verden, som har flest heavy metal-bands pr. indbygger.

 5. Mobiltelefonkastning: Der afholdes årlige finske mesterskaber i mobiltelefonkastning, hvor deltagerne konkurrerer om at kaste en mobiltelefon så langt som muligt. Der er forskellige kategorier afhængigt af telefonens vægt og størrelse.

Find din rejse til Finland, og jagt nordlyset med Ruby Rejser

Hvis du drømmer om at se nordlys fra sengen i din glasiglo, styre en rensdyrslæde og teste din udholdenhed i finske saunaer, skal du rejse til Finland med Ruby Rejser. Vi sørger desuden for alt det praktiske planlægningspåstyr, så du kan læne dig tilbage og glæde dig til din ferie i Finland. 

Hvis vores rejser til Finland ikke er sagen, har vi heldigvis masser af andre destinationer, du kan tage til for at opleve det smukke lysshow. Vi tilbyder f.eks. et stort udvalg af nordlysrejser i Nordnorge, hvor du besøger spændende steder som Tromsø, Kirkenes, Bergen og Nordkap på rundrejse med Hurtigruten. Eller du kan tage et kig på vores populære nordlysrejse på Svalbard, der garanterer nordlysmagi i verdens mest nordliggende by.