Ferietype
Rejseform
Afrejse uge
Rejsemål

Flodkrydstogter

Flodkrydstogter kombinerer natur, kultur og livsnyderi

Flodkrydstogter adskiller sig fra traditionelle havkrydstogter, hvor skibene er større, og hvor du ofte sejler længere tid ad gangen. På et flodkrydstogt er du helt tæt på naturen og sjældent længere væk fra land, end at du kan se den frodige natur på bredderne og livet i byerne, du sejler igennem.

Livet ombord på et flodkrydstogtskib er en skøn kombination af oplevelser og afslapning. Oplevelserne får du, når du går i land i interessante byer og ved kendte attraktioner. Afslapning er, når du ligger i en solstol på soldækket med en god bog og et veltempereret glas, alt imens naturscenarierne langsomt glider forbi. Så kan man mærke, at man lever!

Det er ikke uden grund, at mange dejlige feriedestinationer centrerer sig omkring floder. Her finder du ofte en helt særlig og frodig natur, en afslappet atmosfære og hyggelige byer, der er opstået på baggund af de muligheder, som floden har skabt. Når en flod skal opleves på aller nærmeste hold, er det naturligvis oplagt med en ferie på et flodkrydstogtskib, men hvis du ønsker at give rejsen et mere aktivt islæt, kan du også gå på opdagelse i vores vandreferier og cykelferier. Flere af disse floder følger flodernes snoede forløb. Derudover er vores cykelkrydstogter også en oplagt mulighed. Her bor du på et flodskib, og når skibet lægger til land, har du mulighed for at udforske byerne og landskaberne fra to hjul. Sidst men ikke mindst kan du kaste blikket på vores søsterselskab Seatravel, hvis du har mod på at styre dit eget skib på floderne. Her er der tale om et meget mindre skib, som du nemt kan sejle helt uden forudgående sejlerfaring. 

7 gode grunde til at tage på et flodkrydstogt med Ruby Rejser

 1. Du oplever et nyt sted nyt hver dag uden at skulle skifte hotel
 2. Du sejler på mindre skibe med færre gæster ombord
 3. Du kommer helt tæt på naturen og interessante byer
 4. Du bliver stort set aldrig søsyg på et flodkrydstogt
 5. Du oplever et serviceniveau ombord på skibet udover det sædvanlige
 6. Du får serveret lækker mad forberedt af franske kokke
 7. Du får alle drikkevarer med i prisen

 

Læs mere
Se et udvalg af vores rejser herunder
per side
Krydstogt langs Rhônefloden - skønne byer og fantastisk mad

Velkommen ombord på et livsnyderkrydstogt! Rhône er kendt for sin lækre mad og fantastiske vine som et af verdens ældste vindistrikter. Glæd dig til at forkæle dine sanser undervejs på denne tur.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Billund
 • 6 nætter
Forespørg
Flot natur, smukke, gamle byer og krystalklart vand

Kroatien er utvivlsomt et meget smukt land. Her lokker krystalklart vand, imponerende natur, gamle byer og det behagelige klima. Glæd dig til at opleve det hele på dette skønne krydstogt med dansk rejseleder


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København eller Aarhus
 • 7 nætter
Forespørg
En perlerække af kulturbyer og naturscenerier

Donau har i århundreder været en livsnerve i Europa for handel, trafik og kultur. På dette krydstogt oplever du bl.a. de tre hovedstæder Bratislava, Budapest og Wien, hvor krydstogtet har sin start og ende.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
Enestående gastronomi, kultur og natur i Sydfrankrig

Drømmen om Sydfrankrig bliver til virkelighed på dette flodkrydstogt på den vandrige flod, Rhône. Fra gastronomiens højborg Lyon til Rhônedalens skønne vinskråninger og Provences historiske byer. 


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Oplev Porto, Dourodalen, Salamanca og meget mere i Portugal

Sejl på den smukkeste del af Dourofloden fra portvinsbyen, Porto, ind i det vestlige Spanien og retur. Undervejs kan du se frem til at opleve frodige bakker, skønne vinterrasser og pittoreske byer.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 nætter
Forespørg
En perlerække af kultur- og naturscenarier langs Tysklands mest romantiske flod

Rhinen er en af verdens mest populære krydstogtsfloder. På dette flodkrydstogt oplever du bl.a. smukke slotte og charmerende vinmarker samt nogle af Europas mest betagende flodlandskaber.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4 nætter
Forespørg
Sejl på fire floder i tre forskellige lande

Oplev de flotteste landskaber, historiske byer og frodige floddale i grænselandet mellem Tyskland, Frankrig og Luxembourg. Glæd dig til nogle dejlige dage ombord på et komfortabelt flodskib.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 nætter
Forespørg
Oplev Paris’ pulserende liv og det historiske Normandiet

Flodskibsrejsen tager sin begyndelse i Byernes by, Paris, hvor seværdighederne ligger på begge sider af Seinen. Du præsenteres for det bedste, Frankrig kan byde på inden for kultur, natur og historie.


 • Ingen dato sat
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 4 nætter
Forespørg
 

Hvem samarbejder vi med?

Om rederiet CroisiEurope
CroisiEurope er en af pionererne på de europæiske floder. Siden 1970'erne har det franske rederi sejlet med tilfredse gæster, og i dag er CroisiEurope et af Europas største flodkrydstogtsrederier. Udover i Europa så sejler CroisiEurope også i Afrika og Asien. Rederiet er forsat familieejet, og det ses tydeligt ombord, hvor servicen er meget personlig og familiær.

CroisiEuropes skibe
CroisiEurope råder over mere end 30 flodskibe, som har plads til mellem 100-180 personer alt efter skibstype. De slanke flodbåde har i modsætning til store krydstogtskibe den fordel, at de kan lægge til mere centralt i byerne, og man kan ofte gå fra skibet til bykernen. De officielle sprog ombord er fransk og engelsk. Dresscoden er afslappet, men man frabeder sig badetøj og lignende i restauranten. Til gallamiddage anbefales formel påklædning.

Ferie ved Rhinen Ferie ved Dourofloden i Portugal Flodkrydstogter Donau

 

Kahytter og dæk på krydstogtskibene

Alle kahytter ombord på CroisiEuropes skibe er udvendige, hvilket betyder, at du har mulighed for at betragte floderne og deres bredder selv fra din kahyt. Skibene har enten to eller tre passagerdæk. Hovedækket er det nederste dæk, og øvre dæk er det øverste. Skibe med tre dæk har et mellemdæk. På alle skibe er der desuden et soldæk med liggestole, som du kan glide ned i, når du har brug for en pause. Kahytterne findes på alle passagerdæk og er indrettet med bl.a. dobbeltseng eller to separate senge, bad, toilet, WiFi og aircondition. Der er trapper mellem hoveddæk og øvre dæk samt mellem øvre dæk og soldæk. På skibe med tre passagerdæk er der ofte elevator. 

Der findes standardskibe og premiumskibe. Premiumskibe har ofte en tand højere standard end standardskibe og rummer lidt flere faciliteter såsom pool. Det høje serviceniveau og gode madstandard er identisk på begge typer skibe. 

Herunder kan du se et par eksempler på forskellige kahytter:

Kahyt på hoveddæk på premiumskib Kahyt på øvre dæk på premiumskib Kahyt på mellemdæk på standardskib
Eksempel på kahyt på hoveddæk på premiumskib Eksempel på kahyt på øvre dæk på premiumskib Eksempel på kahyt på mellemdæk på standardskib

 

Livet ombord på et fortryllende flodkrydstogt

Forplejning og all inclusive
Forplejningen ombord på CroisiEuropes skibe er af høj kvalitet, og måltiderne fremstilles af dygtige, professionelle kokke. Der er helpension ombord, som omfatter stor morgenbuffet, 3-retters frokostmenu samt 3-retters aftenmenu. På langt de fleste krydstogter er der inkluderet en gallamiddag, hvor der er sørget for lidt ekstra til en dejlig aften. Til frokost og aften serveres husets vine, øl og vand, som er inkluderet. Øvrige vine fra vinkortet kan købes mod et tillæg. Fra kl. 10-23 er der fri bar med lokale drikkevarer (champagne, vine fra vinkort og specielle drinks fra drinkskortet er ikke inkluderet).

Underholdning ombord
Hver aften er der underholdning ombord på flodkrydstogterne. Det kan f.eks. være musik og dans, et flamenco-show, fado eller tango-undervisning. På soldækket kan du ofte deltage i morgengymnastik og yoga.

By ved Rhinen Flodkrydstogt på Douro-floden Slot ved Donau

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Det er almindeligt at betale drikkepenge til skibets personale. Drikkepenge betales i afslutningen af krydstogtet via en konvolut, som bliver leveret til din kahyt. Det anbefales, at man betaler 5-8 EUR pr. person pr. dag.

Udflugter
På skibet kan du tilkøbe udflugter i forbindelse med hvert anløb. Udflugterne er med engelsktalende guide. Antal af pladser pr. udflugt kan være begrænset. Spørg i skibets reception eller personalet.  

Øvrigt og forbehold
Det er tilladt at ryge på skibenes soldæk. Alle kahytter er røgfri. Der tages forbehold for ændringer i sejlplanen som følge af vandstanden og strømforholdene. Soldæk kan forekomme lukket i perioder grundet vandstand.

Ofte stillede spørgsmål
Hvad er et flodkrydstogt?

Et flodkrydstogt minder om et traditionelt havkrydstogt, men det adskiller sig ved, at skibene er mindre, og at du sjældent er længere væk fra land, end at du kan se naturen og byerne, du sejler forbi.

Hvad kan jeg lave på skibet?

Der er masser at give sig til på flodkrydstogtskibet! Du kan nyde de smukke udsigter fra soldækket, hvor der findes liggestole, du kan slappe af i. Du kan også spise lækre måltider i restauranten, snuppe en drink i baren eller en dans på dansegulvet.

I hvilke lande kan jeg tage på flodkrydstogt?

Vi har flere forskellige destinationer, du kan vælge imellem, når du booker et flodkrydstogt hos os. Vi har bl.a. rejser til Frankrig, Tyskland, Portugal og Østrig på programmet.

Hvilke floder kan jeg sejle på?

Du kan sejle på mange forskellige floder alt afhængigt af, hvilken rejse du vælger. Det er muligt at opleve bl.a. Dourofloden, Donaufloden, Rhônefloden, Seinen, Rhinen, Neckar, Mosel og Saar.