Krydstogt i den kroatiske skærgård

Flot natur, smukke, gamle byer og krystalklart vand

Kroatien er utvivlsomt et meget smukt land. Her lokker krystalklart vand, imponerende natur, gamle byer og det behagelige klima. Glæd dig til at opleve det hele på dette skønne krydstogt med dansk rejseleder

In stock
Travel Code
KLUB-HR-001
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Nyd fantastiske oplevelser hver dag uden at skifte "hotel"
blue encircled check Deltag i adskillige byrundture med masser af kulturoplevelser
blue encircled check Oplev Hvar, som er blandt verdens smukkeste øer
calendar icon2 afrejser
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra København eller Aarhus
clock icon7 nætter

Det kan du glæde dig til

down v arrow

På denne rejse kan du se frem til at gå i land ved nogle af Kroatiens smukkeste byer, såsom Split, Dubrovnik og ikke mindst Hvar, som ligger på øen af samme navn, der flere gange er blevet kåret til en af verdens ti smukkeste øer. Turen er en uforglemmelig otte-dages rejse ombord på et eksklusivt Premium Superior-skib, hvorfra du oplever en af verdens smukkeste skærgårde langs den kroatiske Dalmatinerkyst. Turen starter i Split, hvorfra vi sejler videre i det krystalklare vand, forbi idylliske bugter og smuk natur til vi igen ender i Split.

Under rejsen bor vi på et mere intimt krydstogtskib, som adskiller sig markant fra de større krydstogtsfartøjer. Der er typisk ikke mere end 30 til 35 gæster ombord, hvilket hurtigt skaber et nært fællesskab, især da dette ophold er eksklusivt for Rejseklubbens gæster.

Kort

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Fra Danmark til Kroatien
I dag begynder din rejse fra Danmark, og du ankommer enten til Zadar eller Split Lufthavn. Derefter bliver vi transporteret til havnen i Split, hvor skibet venter på os. Skibets personale vil være klar til at assistere med bagagen, og efterfølgende kan du nyde en velkomstmiddag ombord, hvor du får mulighed for at lære de andre gæster lidt bedre at kende.

Efter velkomstmiddagen kan du se frem til en dejlig sommeraften i den fantastiske by Split. Vi går en tur rundt i Diocletians Palads, som udgør størstedelen af Splits gamle bydel. Paladset er et imponerende eksempel på velbevaret romersk arkitektur med sine majestætiske søjler, smukke buer og fantastiske marmorkunst. Du vil også have mulighed for at udforske den pulserende havnefront i Split, hvor caféer og restauranter ligger side om side.

Dag 2: Brač og Hvar
Fra morgenstunden sejler vi mod øen Brač. Øen er kendt for sin enestående og karakteristiske strand, som du også får mulighed for at opleve. Vi starter eventyret ved at gå i land i byen Bol, som ligger på øens sydkyst. Selvom byen ikke er stor, mangler den bestemt ikke charme eller en fantastisk atmosfære. Vi nyder en gåtur gennem byen, inden vi følger kysten til Zlatni Rat-stranden, bedre kendt som "Det Gyldne Horn". Udover at være en smuk strand er det bemærkelsesværdigt, at småstenene, der udgør stranden, bevæger sig på grund af havstrømme. Dette medfører, at hele stranden ofte ændrer form og retning. Nogle gange buer hornet til højre, andre gange til venstre, og nogle gange strækker det sig ligeud alt sammen på grund af havets bevægelser. Her har du tid til at nyde en forfriskende svømmetur, før vi fortsætter vores rejse mod Hvar.

Hvar er blevet hyldet som en af verdens ti smukkeste øer ved flere lejligheder, og du får nu mulighed for at opleve dette selv. Øen byder på smukke olivenlunde, lilla lavendelmarker, vinranker og vingårde, der strækker sig ud over landskabet, hvilket forklarer, hvorfor Hvar er blevet kaldt "Adriaterhavets Madeira". Resten af dagen og aftenen tilbringer du i Hvar by, hvor vi udforsker den hyggelige gamle bydel og det centrale torv Pjaca. Hvis du er eventyrlysten kan du vælge at vandre op til Spanjola-fortet, hvor udsigten over skærgården er helt unik.

Dag 3: Korčula
Dagen starter med endnu en dejlig sejltur, hvor vi forlader Hvar og styrer kursen mod den frodige ø Korčula. Vi sætter fod på øen i dens hovedby, som også bærer navnet Korčula. På vej ind i den gamle bydel mødes vi af en imponerende bymur flankeret af smukke, ældgamle vagttårne. Vi slentrer gennem de snoede gader og får undervejs historien om øens stolte søn og eventyrer, Marco Polo, der ifølge nogle kilder blev født her (selvom italienerne har en anden opfattelse). Korčula er også hjemsted for nogle af Kroatiens fineste vinproducenter, og flere steder i byen kan du nyde et glas af den forfriskende hvidvin lavet på posip- og grk-druerne.

Vi tilbringer sommeraftenen i den smukke by, hvor der i højsæsonen på mandage og torsdage er mulighed for at opleve den traditionelle sværddans, kaldet "moreska". Dansen, der udspiller sig i traditionelle folkedragter, er en koreograferet kampsport, der giver et indblik i øens rige kulturarv.

Dag 4: Dubrovnik
I dag står Dubrovnik, perlen ved Adriaterhavet, på programmet. Allerede ved indsejlingen får du et glimt af byens imponerende vartegn: den massive bymur og fæstningsværker, der troner i forgrunden. Bag disse mure ligger den atmosfærefyldte gamle bydel Stari Grad, som stolt står opført på UNESCOs prestigefyldte verdensarvsliste. Under en rundtur gennem byen bliver du mødt af en række imponerende bygningsværker, der hver især vidner om Dubrovniks rige historie. Hvis du ønsker det, er der mulighed for at gå en tur på bymuren (adgang ca. € 35 inkl. St. Lawrence-fortet), hvor udsigten over Dubrovnik med bjergene og Adriaterhavet i baggrunden er intet mindre end betagende. Om aftenen anbefaler vi at nyde en middag i den smukke gamle bydel, hvor atmosfæren er helt fantastisk.

Dag 5: Mljet
Kursen sættes mod Mljet, den sydligste af de Dalmatiske Øer. Undervejs stopper vi ved Pelješac-halvøen for at nyde en svømmetur i det klare Adriaterhav. Mens vi sejler, passerer vi en række smukke øer, som vdukan beundre fra skibets soldæk. Ved middagstid når vi Mljet, også kendt som "Den Grønne Ø", på grund af dens frodige skove og vegetation. I nationalparken besøger vi to saltvandssøer, der ligger smukt omgivet af fyrreskov, og her kan du nyde panoramaudsigter over bugterne og bjergene.

Vi tilbringer aftenen og natten i enten Polača eller Pomena. Om aftenen nyder vi en fælles middag ombord på skibet, hvor vi bliver budt velkommen til "Captain's dinner", en lækker middag ledsaget af hyggelig stemning, hvor kaptajnen er vores vært.

Dag 6: Makarska
Krydstogtet gennem det kroatiske ørige fortsætter mod Makarska-rivieraen og hovedbyen Makarska, hvor vi ankommer om eftermiddagen. Byen har tiltrukket rejsende siden romertiden, især det finere borgerskab, og det er let at forstå hvorfor. Her finder du alt inden for kort afstand. På byens rullestensstrand slapper solhungrende turister af, mens lækre restauranter på den smukke promenade serverer alt fra frisk fisk til middelhavsspecialiteter side om side. I den gamle bydel står flotte stenhuse og den charmerende St. Marks Kirke, omgivet af grønne bjerge, og skaber en idyllisk scene. Vi udforsker byen og nyder endnu en dejlig sommeraften i disse fantastiske omgivelser.

Dag 7: Split
Den sidste etape af rejsen byder på nogle af de mest betagende scenerier på hele turen. Vi sejler langs Makarska-rivieraen og krydser Brac-kanalen, hvorfra vi igen kan nyde den smukke udsigt til øen. Vores destination er Split, hvor vi tilbringer resten af dagen og aftenen. Det anbefales at nyde middagen på en af restauranterne i Diocletians Palads og indfange de sidste øjeblikke af den charmerende stemning i den kroatiske skærgård.

Dag 8: Hjemrejse
I dag er det tid til at vende retur til Danmark efter en uge fyldt med fantastiske oplevelser. Vi tager afsked med skibets rare personale, hvorefter vi kører til lufthavnen.

Indkvartering

down v arrow

Hvilket skib du sejler med er afhængig af afrejsetidspunktet. For begge både gælder det, at der er tale om charmerende krydstogtskibe, der kun har plads til 30-35 personer. Skibenes størrelse gør også at vi kan lægge til helt inde i centrum af de spændende byer og derfra nemt kan gå på opdagelse.

Afrejse d. 29/06 2024: MS Moonlight

Afrejse d. 03/08 2024: MS Spalato

Vejr og klima

down v arrow

Klima

Transport

down v arrow

Der tages forbehold for ændringer i flyruter og -tider. 
De endelige flyruter og -tider sendes sammen med flybilletten senest 3 dage før afrejse.
Bemærk at flytider er i lokaltid.


Forventede flytider 29.06.24 - 06.07.24:

København → Split Kl. 06:10 - 08:25
Split → København  Kl. 09:10 - 11:25

Aarhus → Zadar Kl. 13:45 - 16:05
Zadar → Aarhus  Kl. 11:05 - 13:20


Forventede flytider 03.08.24 - 10.08.24:

København → Split Kl. 06:10 - 08:25
Split → København  Kl. 09:10 - 11:25

Aarhus → Zadar Kl. 13:45 - 16:05
Zadar → Aarhus Kl. 11:05 - 13:20

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato
           

Uge 27: Startdato 29.06.2024 varighed 7 nætter

Fra 14.998,- DKK

Uge 32: Startdato 03.08.2024 varighed 7 nætter

Fra 14.998,- DKK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

Inkluderet i prisen:

 • Fly fra Aarhus eller København til Kroatien t/r inkl. indchecket bagage
 • Transport mellem lufthavn og krydstogtskib
 • 7 overnatninger på Premium Superior-skib
 • 7 x morgenmad
 • 6 x 3-retters frokost
 • 1 x velkomstmiddag
 • 1 x Captains dinner
 • Drikkevand ombord
 • Udflugter jf. program
 • Dansk rejseleder
 • Rejsen afvikles sammen med Rejseklubben

  Ikke inkluderet i prisen:

  • Havneskatter € 60 pr. person (betales på stedet)
  • Entré til bymuren og St. Lawrence-fortet i Dubrovnik ca. € 35 pr. person
  • Drikkepenge € 5-7 pr. person pr. dag
  • Afbestillingsforsikring (kan tilkøbes)
  • Rejseforsikring (kan tilkøbes)

     Gå til toppen af siden