Forlængelse til Cambodia fra Vietnam

Til den eventyrlystne rejsende kan vi nu tilbyde en forlængelse til din rejse i Vietnam.

Oplev Cambodjas højdepunkter på en 6 dage/5 nætters forlængelse.


På denne forlængelse oplever du Cambodjas største højdepunkter på en lille 6 dage/5 nætters berigende rundrejse, hvor du mærker Cambodjas folkesjæl og får et godt indblik i landets tusindårige historie. Du starter med at køre til den charmerede by Chau Doc, der ligger ved sammenløbet af Mekong og Bassac floderne. Her overnatter du inden du næste formiddag sejler op ad Mekong, krydser grænsen til Cambodja og ved middagstid når frem til Phnom Penh. Du oplever kongepaladset og den imponerende Sølvpagode. På tredjedagen bliver du kørt fra Phnom Penh til Siem Reap.

På den måde oplever du landskabet og livet på landet; undervejs gør du to stop, et i ”edderkoppelandsbyen” Skun, og det andet i Konpong Khleang, der er en landsby på pøle i – eller ved afhængig af årstiden – Tonle Sap søen. Forlængelsens sidste 3 dage gælder Siem Reap og det ikoniske Angkor kompleks, hvor to oplever både Elefantterrassen, Leper Kongernes Terrasse, Ta Prohm og Angkor Wat.

 

Dagsprogram


Dag 14. Fra Can Tho til Chau Doc

(OBS. Overnatning på dag 13 i grundprogrammet ændres til Can Tho for at spare 7 timers kørsel.)

Du bliver kørt fra dit hotel i Can Tho til Chau Doc. Der er ikke guide på turen, kun chauffør.

Chau Doc ligger ved Mekongfloden, der hvor bifloden Bassac løber ind i Mekong. Det er tæt på grænsen til Cambodja. Chau Doc er en super hyggelig lille by med huse malet i grønne, blå og lilla pasteller, og et lokalt forretningsliv hvor der handles med alt fra rummet ud mod gaden. Uden for byen Chau Doc er omgivet af et fladt landskab med masser af rismarker. I nærheden ligger områdets eneste ”højdepunkt” Sam, som er en stor bakke med templer ved foden. Fra toppen af bakken er der en udmærket udsigt over det grønne flade område. I Chau Doc er der masser af restauranter og caféer, og du kan let få en tur i en cykel-rickshaw. Hvis du har lyst kan du hyre en lille båd og blive sejlet rundt og se på husene på pæle eller tømmerflåder – på den måde oplever du endnu et niveau af det lokale liv langs den mægtige Mekongflod.

 

Dag 15: Fra Chau Doc til Phnom Penh, sightseeing i Phnom Penh

I formiddag sejler du fra Chau Doc til Phnom Penh med speedbåd. Turen varer ca. 4 timer. På kajen i Phnom Penh bliver du mødt af guiden og kørt til dit hotel.

I eftermiddag venter en sightseeingtur til Phnom Penhs højdepunkter. Første stop på turen er Kongepaladset, der ligger ved sammenløbet af Mekong og Tonle Sap floderne. Paladset blev bygget i 1866 af kong Norodom, og er stadig hjem for den regerende monark. Inden for paladsets mure ligger Sølvpagoden, hvis gulv er dækket af 5000 sølvfliser, der hver vejer et kilo. Som om det ikke var rigdom nok i sig selv, så huser Sølvpagoden to uvurderlige buddhaer: en meget smuk buddha udført i smaragd og krystal og som sidder på en forgyldt piedestal, samt en menneskestor buddha i ren guld, der vejer 90 kg og er udsmykket med 9584 diamanter på hver 25 karat.

Derefter går turen til Wat phnom, der er den højest religiøse bygning i byen. Senere gælder det centrale marked, der ligger i en art deco bygning. Her kan du købe stort set alt fra frisk fisk til fletkurve.

Du overnatter en nat i Phnom Penh.

Morgenmad er inkluderet i dag.

 

Dag 16: fra Phnom Penh til Siem Reap.

I formiddag starter køreturen til Siem Reap. Undervejs er der besøg i et par landsbyer.

Første besøg er blot et kort stop i Skun, der også er kendt som edderkoppe- eller tarantel-landsbyen. Som navnet antyder, så er der mange af de 6- og 8-benene i byen, de sælges som mad.

Det næste stop ligger ikke langt fra Siem Reap og gælder Konpong Khleang, der er en unik landsby på pæle. Landsbyen har 6000 indbyggere, der hovedsageligt lever af fiskeri på Tonle Sap søen. Afhængig af sæsonen er der enten gader eller kanaler i byen. I regntiden ligner byen en kæmpestor tømmerflåde, og i tørtiden viser mange huse sig at være bygget på pæle på 6 til 8 meters højde.

Du bor de kommende 3 nætter i Siem Reap.

I dag er der inkluderet morgenmad og frokost.

 

Dag 17: Sightseeing i Angkor Thom og Angkor Wat

Dagens oplevelser er ved Angkor komplekset, der er UNESCO verdensarv og samtidig regnes for Cambodjas største højdepunkt.

Guiden henter dig på hotellet og kører til sydporten ved Angkor Thom hvor guderne for det gode og det onde flankerer indgangen. Næste stop er Bayon, der er kendt for hundredvis af smilende ansigter på tårnene. Reliefferne er særdeles velbevarede og meget imponerende. De beretter om dagliglivet og de store slag, der stod mellem khmererne og thaierne.

Du fortsætter til Phimeanakas, der nærmest har facon som en pyramide og har 2 vanddamme bag. Dammene blev engang brugt til religiøse ritualer, i dag bruger lokale børn dem som swimmingpools. Du kan gå op på toppen af templet for at få et vue ud over det imponerende Angkor kompleks.

Du ser væggen med den lange række af snabler på Elefantterrassen, hvorfra kong Jayavarman inspicerede sin hær. Tæt på ligger Leper Kongernes Terrasse, hvor der står en statue, der forestiller Yana, hinduerne dødsgud.

Derfra er der en kort køretur til det mest populære tempel, Ta Prohm. Det lille tempel ligger i ruiner, og bliver egentlig kun holdt sammen af gigantiske trærødder, hvilket i høj grad bidrager til den helt magiske stemning på stedet.

Turen går tilbage til Siem Reap for at spise frokost og for at undgå den værste middagshede. Senere på eftermiddagen går turen tilbage til Angkor komplekset, hvor det gælder selve Angkor Wat, der er verdens største religiøse monument. Dette ikoniske og meget sceniske tempel er en massiv tre-etagers pyramide, der er 65 meter høj, og som krones med 5 lotustårne. Det er Cambodjas nationalsymbol og er inkorporeret i nationens flag. Du runder dagen af med at nyde solnedgangen fra toppen af Pre Rup templet inden du bliver kørt tilbage til Siem Reap.

Du overnatter i Siem Reap.

I dag er der inkluderet morgenmad og frokost.

 

Dag 18: på egen hånd i Siem Reap. Tilkøbsudflugt cykeltur til Banteay Srei og Banteay Samre

Dagen er til fri disposition i Siem Reap. Der er mulighed for at tilkøbe en heldagscykeltur til Banteay Srei og Banteay Samre.

Du overnatter i Siem Reap.

I dag er der inkluderet morgenmad.

 

Tilkøbsudflugt

Cykeltur til Banteay Srei og Banteay Samre, heldags.

Fra morgenstunden cykler du sammen med guiden og andre gæster gennem byen, forstæderne og senere små landsbyer og opdyrkede marker frem til templet Banteay Srey. Det lille tempel er overdådigt udsmykket med fine udskæringer i den lyserøde sandsten. Derefter cykler du til Banteay Samre, hvis tårn og balustrader minder meget om Angkor Wat.

Turen i t/r 70 km, men der er mulighed for kun at cykle på udturen og derefter hoppe i støttebilen på hjemturen.

 

Dag 19: Hjemrejse

Dagen er til fri disposition.

Der er transfer til lufthavnen, og du flyver hjem til valgte lufthavn i Danmark. Der er flyskifte undervejs.

I dag er der inkluderet morgenmad samt forplejning på flyrejsen.

I dag er der inkluderet morgenmad.

 

Dag 20: hjemkomst

Du ankommer tilbage i Danmark.

Bestil


Forlængelsen til Cambodja er mulig at tilkøbe på følgende rejsers bestillingssider, under "Priser":

Se priser og andre udflugter ved at følge de ovenstående links og vælge afrejseperiode.

 

Praktiske informationer


Prisen for forlængelsen inkluderer:

  • Transport med båd og bil som beskrevet i programmet.
  • 5 overnatninger på 3-stjernede hoteller
  • Daglig morgenmad, 2 x frokost
  • Udflugter og entreér til nævnte seværdigheder
  • Lokale engelsktalende guides (dog ikke i Chau Doc)

 

Prisen inkluderer ikke:

  • Visum til Cambodja
  • Drikkevarer
  • Drikkepenge

 

Indkvartering:

Hotel: Chau Pho Hotel i Chau Doc

Hotel: Le Mont Hotel i Phnom Penh

Hotel: Steung Siem Reap i Siem Reap